Mitt rum...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite bilder från kvällen igår!

Fina tjejer!
 
En fräsch och god efterrätt att avsluta en trerätters med! :)
 
 
Under kvällen spelade vi "Med andra ord". Har ni inte spelat det så gör det, för det var riktigt roligt! ;)
 
Wiiie, första rundan och en seger! Måste säga det att vi spelade tre rundor så att alla fick vara i lag med alla och jag vann varje gång! Men det var var väl min tur att vinna med tanke på bowlingen haha! ;)
 
Kvällen igår blev riktigt lyckad :) Ikväll kommer jag nog ta det lugnt efter en dag med jobb! Kanske tar och tittar på film med systra min! ;)
 
Hejsvejs!

Den gyllene regeln

Ni har väl hört talas om den gyllene regeln? Ni vet, den som säger att så som man själv vill bli behandlad ska man behandla alla andra! Jag tycker att det är en riktigt bra regel som alla borde följa! Då hade vi t.ex. inte haft någon mobbing eller kränkning! Alla hade varit snälla mot varandra och ett sådant samhälle vill väl alla ha? :) Detta är värt att tänka på tycker jag!
Allt vad du vill att andra ska göra för dig ska du också göra för dem!
 
 
 

Kvällens planer

Hej bloggen!
 
Är hemkommen från stallet och sitter just nu nyduschad i min morgonrock! :) Vilken dag vi har haft idag! Helt underbart väder om ni frågar mig! När jag tittade ut genom fönstret imorse och såg den älskade solen så kände jag verkligen hur benen liksom spratt till av springglädje! Så en löprunda har det defenitivt blivit av idag! ;)
Jag och Simba har även ridit en riktig mysig långtur i skogen vilket uppskattades av oss båda!
 
Men tisdagen är inte slut än och kvällen kommer inte att bli sämre! Jag ska nämligen iväg till en vän på en tjejkväll som jag tror kommer att bli grym! I nian var vi ett gäng på fem tjejer som höll ihop jämt. Vi går nu alla på samma gymnasie men olika klasser och linjer. Därför blir det inte att man ses lika ofta och väldigt sällan att man ses alla tillsammans. Men ikväll ska vi träffas! Nästan alla i alla fall, Jessie hade tyvärr andra planer som inte gick att boka om :( Så ikväll blir det en typ av "Reunionkväll" skulle man kunna säga! Jag är riktigt taggad och tror att kvällen kommer bjuda på en massa prat och skratt! :p
 
Imorgon blir det ännu en dag med jobb, men sedan har jag inget planerat för de resterande dagarna av lovet. Jag ska ta de som de kommer och njuta av varje ledig sekund! Jag har dock lite skolarbete som måste göras, men det vill jag inte tänka på just nu! ;) Men jag ska försöka att inte skjuta upp det allt för länge hehe. Vill inte sitta där på söndag med en enorm läxhög! ;)
 
Nej nu ska börja att fixa mig så smått! Jag önskar er alla en riktigt trevlig kväll! =)
 
 

Ät vad du känner för!

Hallå världen!
 
Jag har tänkt på det här med mat. Visst är det ett väldigt diskuterat ämne! Det pratas om vad som är bra att äta och vad som inte är bra att äta. Man läser om alla dessa olika dieter och bantningskurer som kommer och går. Visst blir man förvirrad? Hur i all världen ska man veta vad som riktigt när det finns så många olika åsikter? Men frågan återstår, ska man låta sig påverkas av allt som media skriver? Är det inte så att man känner sin kropp bäst själv och vet vad den behöver? Bara för att en kvinna gått ner en massa kilo och känner sig piggare med hjälp av att följa t.ex. dieten LCHF, så betyder inte det att det fungerar på samma sätt för någon annan. Den personen kanske istället blir trött och inte alls får samma viktnedgång. Vi är alla olika och därför är det viktigt att vi inte jämför oss med varandra när det gäller mat och ätande!
Jag tycker att det bästa är att lyssna på sin kropp istället för massmedia. Tyvärr så har massmedian idag ett väldigt stort inflytande på oss. Jag erkänner själv att jag ibland blir en aning påverkad! Men då gäller det att komma ihåg att det är jag som är experten på min kropp!
Så vad ska man då äta? Ja jag skulle säga det att ät vad du känner för! Av hälsoaspekter kanske inte du ska proppa i dig pizza & snacks och dricka läsk varje dag, men det tror jag faktiskt att man kan lista ut själv! Jag tror faktiskt inte att man skulle må så bra av en sådan kost på lång sikt! Men det här med att man ska förbjuda sig att äta t.ex. kolhydrater, fett, sötsaker etc, bara för att det var vad man läste i en tidning igår, tycker jag är fel! Jag tycker att du i så fall ska göra det på dina villkor, alltså om du egentligen vill äta av dessa näringsämnen tycker jag att du ska göra det! Om man känner att nej, jag mår faktiskt bättre av att inte äta det där eller det här, man kanske inte är så förtjust i det, då ska man inte behöva göra det såklart! Men det viktiga är att man ser till att få i sig av alla näringsämnen för annars kan jag tala om för dig att din kropp kommer att säga ifrån! Och när det gäller sötsaker, vi lever bara en gång så varför inte få njuta av livets goda? ;) Se det inte som att du "syndar" en lördagkväll med en skål godis i handen, nej tänk att du unnar dig sjäv det goda och att du är värd det!
 
Något jag ändå vill slå ett slag för när det gäller detta med kost är regelbundenhet och variation. Vad menar jag med regelbundenhet? Jo det är faktiskt bevisat att våra kroppar må bra av att äta på ungefär samma tider varje dag och med max fryra timmar mellan varje måltid. Max fyra timmar, då måste man ju äta ofta tänker ni kanske? Jo men det mår kroppen bra av! Man ska äta fyra till sex gånger per dag t.ex frukost, mellanmål (t.ex en frukt), lunch, mellanmål, middag och ett kvällsmål. Att man går upp i vikt för att man äter innan man går och lägger sig är en myt! Vår kropp gör av med energi hela tiden, även när vi sover! Visste ni det att drömmer man om mat så är det för att man inte fått i sig tillräckligt med energi under dagen! Kroppen vill då göra en uppmärksam på detta och därför drömmer man om mat! Är inte vår kropp fantastisk? Dessutom, hur kul är det att sova med en kurrande mage? Jag sover i alla fall inte särskilt bra! :) Varför ska man då äta ungefär vid samma tid och så pass ofta? Om man äter på ungefär samma tider är kroppen förberedd. "Medhjälparna" som hjälper till vid matsmältningen är på plats vilket leder till att man inte känner sig t.ex svullen eller får ont i magen efter en måltid. Kroppen vet också att den kommer få mat vilket betyder att den inte oroar sig för någon framtida svält och därför inte behöver lagra energi. Att det inte ska gå mer än fyra timmar mellan målen är just därför att då tror kroppen att svälten står för dörren och börjar då bryta ner musklerna för att förse hjärnan med blodsocker.
Med variation menar jag att man ska få i sig av alla näringsämnena. Ja faktiskt ska man försöka med det vid varje måltid! Har ni hört talas om matcirkeln? Den är väldigt bra att utgå ifrån, om man får i sig något från varje "tårtbit" så blir kroppen som nöjdast! Visste ni att vid en variationsrik kost så slipper man sug? Håller ni inte med om att det är svårt att stå emot sötsuget när det slår till! När ett sug uppstår är det oftast på grund av att det saknats minst en grupp ur matcirkeln vid förra måltiden. Här har vår fantastiska kropp kommit på ännu ett sätt att göra oss uppmärksamma! Den får nämligen svårare att arbete om något näringsämne fattas och därför får vi dessa "sug".
Detta med regelbundenhet och varierat ätande är något i alla fall jag brukar försöka att tänka på!
 
Nej nu ska jag sluta skriva på min långa roman hehe... men det viktigaste som jag vill poängtera är att lyssna & lita på din kropp, den är fantastisk! Strunta i media, ät vad du känner att du mår bra av och vad du tycker om!
 
Nu ska jag ut i det härliga vädret och njuta av ledigheten! Hoppas att alla får en underbar tisdag! Var rädda om er! :)
 
 
Tog mig tiden att göra en riktigt smarrig frukost idag! Älskar kombinationerna ost-skinka-paprika,
skinka-rödbetssallad-senap och ägg-kaviar-gräslök-svartpeppar! Och så en banan och ett glas mjölk så var frukosten komplett! ;)
 

29 oktober 2012

Hej på er!
 
Jag kan säga det att det är en trött Sanna som sitter och skriver! Som jag skrev igår så jobbade jag idag och det tar på krafterna! Det jag gör på jobbet är att stå och skära skott och paketera groddar. Alltså inte direkt det roligaste jobbet, men det är trots allt ett jobb! Jag tycker det är skönt att få in lite pengar utöver studiebidraget och speciellt nu när det är dags att börja handla julklappar! ;) Jobbade från 10.00 till ca 16.00. Trampade sedan hemåt på cyklen i det hm.. härliga vädret och var hemma ca 16.30. Kastade i mig något att äta och fortsatte därefter till stallet. Trots att jag skyndade mig så hann ljuset försvinna och jag och Simba fick rida i mörkret. Men allt går bara man vill! :)
Har nu under kvällen fixat mitt rum! Jag möblerade om igår och idag har jag satt de flesta saker på plats =) Jag tycker det är kul med lite förändringar och jag tycker faktiskt att jag har lyckats riktigt bra med min room makeover ;)
På onsdag ska jag jobba igen, men imorgon är jag ledig! =)
 
Nu tror jag bestämt att jag ska titta på en film! Eller jag ska i alla fall börja titta på en, återstår att se om jag håller mig vaken ;) Frågan är vilken jag ska se.... Jag tittar på det mesta, men visst är väl kärleksfilmer så himla mysiga! Man vet vad som kommer att hända och man vet hur det kommer sluta, men ändå så är de flesta himlans bra tycker jag! :)
               
 
        
                  
 
     
 
                     
 
Lite film tips! ;)
          
      
  
     
 
 

Äntligen!

Ja äntligen har jag hittat mig en vinterjacka! Det var inte för tidigt om man säger så! Hade ju en mysig eftermiddag på väla idag och att hitta en vinterjacka var mitt främsta mål! Det blev en jacka från Zara. Ville egentligen inte köpa en jacka där då vädigt många går runt med likadana jackor därifrån. Men den var så fin och jag har verkligen inte lätt för att hitta jackor som jag kan tänka mig att köpa, så det fick bli en jacka därifrån i alla fall!
Sedan köpte jag även ett par urmysiga tofflor från Sko Rönne och ett fempack med svarta strumpebyxor från Cassle. Lite lagom shopping om du frågar mig! Jag har bara lagt pengar på sådant jag verkligen behöver och jag är nöjd med mina köp! :)
Det ända minuset med dagen var att kvinnan i informationen på väla lurade oss. Vi frågade om busstider och hon sa till oss att vår buss gick en gång i timmen, vilket den självklart inte gjorde! Hem kom vi i alla fall, men det gick inte så smidigt som vi hade hoppats på! Jag har då lärt mig att själv kolla upp busstiderna hädanefter och råder er att göra detsamma! ;)
 
Nej nu ska jag ta mig något att äta, hitta någon bra film att kolla på och mysa ner mig i min säng! Så himla skönt att inte behöva åka till skolan imorgon! Dock ska jag jobba, men börjar inte förrän klockan 10.00 :)
     
 
 
 
 
Charlie låg och solade på mammas blommor idag haha! Så söt! =)
 

Lite läskigt

Under tiden jag red kom jag och tänka på en vän som kände att jag verkligen ville träffa idag. Jag bestämde mig för att ringa henne efter ritten och höra med henne om hon ville hitta på något med mig i eftermiddag. Jag hade en tanke på att föreslå väla då jag kände att en vinterjacka inte hade varit dumt att ha igår! ;) Under tiden jag rider ringer min telefon och gissa vem det var? Haha Johanna såklart! Precis den personen jag ville prata med! det visade sig att hon hade tänkt på mig och hann helt enkelt före mig med att ringa! När vi bestämt oss för att vi skulle ta och träffas frågade jag henne om hon hade några önskemål på vad vi skulle hitta på, och tror ni inte att hon frågar om väla! :p Lite läskigt att vi båda två kom och tänka på just varandra och att vi båda ville åka till väla! Men bättre kan det väl inte bli? =)
Nu kommer hon snart och hämtar upp mig så jag har inte längre tid att sita här och skriva!
 
Ta hand om er och hoppas ni får en kanonbra söndag! =)
 

Vintertid

Godmorgon!
Ni har väl inte glömt att ställa om klockan? ;) Vaknade imorse och läste att klockan var 07.13. Jag brukar vakna tidigt, men blev faktiskt en aning förvånad när den inte var mer än så! Sen kom jag på det att klockan hade ställt om sig! ;) Härligt att få ytterliagre en timme att hinna göra saker på under dagen! Det tråkiga med att ställa om till vintertid är att kvällarna blir så väldigt mörka! Det kommer ju vara helt svart ute redan vid sex-halv sju :/
 
Nu ska jag klä på mig varma kläder och cykla iväg till stallet!
Ha det så bra så länge! =)
            
Brukar ni som jag tänka på utemöblerna när ni ska ställa om klockan? Ni vet, fram med utemöblerna och klockan på sommaren och in med möblerna och då tillbaka med klockan på vintern ;)

Underbar kväll....

Hej på er!
 
Tänkte bjuda på lite bilder från min kväll som varit toppen! Hm.. dock gick det väl inte sådär super bra för mig på bowlingen haha! Men någon måste förlora eller hur? ;)
 
Kvällen började med ett  mysigt restaurangbesök. Vi satt där i över en timme, åt god mat och pratade massor! Har ni precis som jag svårt att bestämma er från menyn? Det finns ju så mycket som ser gott ut! ;)

 
Bild på mina underbara vänner! =)
 
Sedan bar det av till bowlinghallen! ;p
 
Haha, jag har på mig en 45:a och Jessie en 37:a. Såg att det fanns skor i storlek 50! :o
Är det möjligt att ha så stora fötter? Tydligen och jag gissar på att den personen måste vara riktigt lång! ;)
 
Inte den bästa bildkvalitéen tyvärr!
Som ni kanske ser var det nersläckt, uv-ljuset var på och musiken spelades från högtalarna! :)
 
Ja jag leder! ;)
 
Haha, som ni ser varade inte den ledningen särskilt länge! ;)De andra två slutade med 232poäng medans lilla jag fick nöja mig med 140! ;) Men hör och häpna, jag gjorde faktiskt två strikes! (stolt) ;)
 
Efter bowlingen åkte Jessie hem till sig och Nellie och jag kollade film hemma hos henne! Vi såg "The house of wax". Såg den för jättelänge sedan men vågade då inte se klart hela haha. Den var inte lika läskig när man var två som tur var! ;)
 
Nej nu är jag riktigt trött, det får man vara om man har varit uppe sedan innan åtta imorse, så jag tänker krypa ner i sängen!
 
Godnatt, hoppas ni får en fin natts sömn! =)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaos..

Hej, har ni en skön lördagmorgon? :)
För tillfället ser mitt rum helt kaotiskt ut! Har saker precis överallt. Det är nämligen så att min mamma har haft en sambo (Henrik) som har bott hos oss i ca 5-6år, men nu har de bestämt sig för att det är dax att flytta isär. Eftersom att jag visste att han skulle flytta när jag startade bloggen har jag valt att inte nämna honom. Jag har inga problem med honom och min mamma och han är inte ovänner eller så, men de kände att känslorna har svalnat och att de tänker hålla sig på vänskaplig nivå! Henrik är inte min lillasyster Matildas riktiga pappa, men då vår pappa dog innan hon föddes har Henrik varit som en pappa för henne! Matilda kommer därför att bo hos honom regelbundet så han kommer inte att försvinna från våra liv på något sätt!
Så anlednigen till att mitt rum nu ser ut som det gör är för att jag rensar ut det på hans grejer. Jag hade nämligen en bokhylla som var hans och de var inte lite saker jag hade i den! ;) Det roliga med detta är att man hittar en massa saker som hade glömt att man hade, fotografier, brev etc. 
Jag funderar även på att faktiskt ändra om i mitt rum nu när det ändå ser ut som det gör! Jag får fundera på det! Flytta om lite möbler och se hur det blir!
 
Igårkväll låg jag och myste i soffan och kollade film. En sådan lugn och skön fredagkväll helt enkelt! :) Ikväll ska jag och två kompisar ut och äta i stan och efter det bowla! Haha, det var ett bra tag sen jag bowlade så vi får se hur det kommer att gå ;) Riktigt roligt ska det bli i alla fall!
Nu tänker jag ut och spring i det vackra, men kalla vädret! Såg att det var minusgrader när jag vaknade brr....
 
Ha en riktigt bra dag! =)
 
 

Endast 3 timmar och 45 minuter kvar....

Gud vad jag har tjattat om detta höstlov haha, men nu är det faktiskt bara tre timmar och 45 minuter kvar! ;) Slutar redan 11.45 idag då vi inte ska ha någon biologilektion, eftersom att vi fått kompensation för en uppgift vi gjort hemma. Så det står endast matte och engelska på schemat idag, härligt :) På engelskan ska vi dock ha ett prov på läsförståelse... det gäller att min hjärna inte går på lov för tidigt hehe! ;)
 
Fy vilket väder vi hade igårkväll! Snö, hagel, regn och så blåste det som sjutton! Jag hade tänkt ut och springa en runda, men de planerna ställde jag in ganska så snabbt! Inte alls kul att springa i det vädret! Vi får verkligen hoppas att lovet inte kommer att bjuda på sådant väder!
 
Jag önskar er alla en riktig bra start på lovet! Hej så länge! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla är värda en chans....

    
                  
 
Jag tycker verkligen inte om när människor ser ner på/dömmer folk de inte känner! Ofta tar de sig en titt på personen och har redan en förutfattad mening. Men visst är det inte utsidan som räknas utan insidan? Man kan oftast inte, utifrån vad personen har på sig, hur den pratar eller hur den går, veta hur den egentligen är innerst inne.
Hur skulle det kännas om man kom till en ny plats där alla, innan man har hunnit presentera sig, redan har bestämt sig för att man inte duger?
Ibland kan man ha hört något om personen i förväg av någon annan. Men hur kan man vara säker på att det inte är ett av alla de falska rykten som sprids hej vilt? Man kanske har fått informationen av en nära vän, men var har denne fått informationen ifrån?
Nej jag tycker att innan man överhuvudtaget fattar sig en uppfattning om någon måste man veta vem personen är innanför skalet. Att man sedan fattar sig en egen uppfattning, och inte lyssnar på vad andra tänker och tycker, är väldigt viktigt! Sedan passar man ju inte med alla personer, man kan vara för olika helt enkelt. Men man måste i alla fall ha gett personen en chans!
Vem vet, personen med tatueringar och piercingar över hela kroppen som ser ut som ett riktigt "problembarn" kan vara den mest omtänksamma och ordentligaste person du någonsin kommer att träffa. Eller den där väldigt smala flickan som du tror svälter sig själv kanske helt enkelt har något problem som gör att hon har svårt att gå upp i vikt. Den där översminkade tjejen som verkar otroligt självsäker och inte verkar bry sig om något annat än sin telefon kanske är otroligt smart och egentligen väldigt osäker. Han som ser sådär perfekt ut och alltid verkar glad kanske i själva verket har problem och är ledsen. Och hon som ser sådär riktigt snäll och trevlig ut kanske visar sig vara en riktigt bitch!
Jag säger inte att man inte alls kan avläsa en person utifrån hens yttre! I många fall avspeglar utsidan insidan, men man kan som sagt inte vara säker och man ska inte bilda sig en förutfattad mening innan man även sett personens insida!
 
Detta är samma som med böcker! Utsidan på en bok kan se riktigt tråkig ut, men när man börjar läsa den så märker man att den är underbar!
 
                          
Det är insidan som räknas!

Find the key...

If you want someone´s love, you have to find the key to the heart <3
 
Då var det torsdag, inte långt kvar till lovet! :D
Ha en bra dag, var rädda om er! :)

Privat/Personlig

Hallå där!
Innan jag skapade min blogg, funderade jag över hur privat/personlig jag ville att min blogg skulle vara. Jag kom dock fram till att det ju faktiskt är två helt olika saker.
Jag bestämde mig för att jag inte ville skriva allt för privat men destå mer personligt! Jag delar med mig av väldigt mycket här på bloggen, men det finns även sådant jag väljer att inte skriva. Det är de privata saker som jag känner att ingen annan än jag och mina nära & kära har med att göra. Jag tycker inte att man ska skriva allt för privata saker på internet. Man får inte glömma att vem som helst kan läsa det man skriver! Jag hade fått känslan av att lämna ut mig själv väldigt oskyddat om jag hade delat med mig av precis allt som händer och sker i mitt liv.
Jag tror inte att någon hade känt sig bekväm med känslan av att personer som man själv inte känner vet allt om än själv.
Så jag väljer alltså att skriva om sådant som känns lagom privat, eller som inte är privat alls :) Däremot strävar jag efter att vara personlig när jag skriver! Jag vill att min personlighet ska komma fram texterna så att ni som läser får en känsla av vem just jag är. Jag vill föra fram mina tankar och åsikter på mitt sätt, inte någon annans! Jag tycker själv att det är mycket trevligare att läsa bloggar där man känner att det faktiskt är en person som skriver och inte vem som helst. Förstår ni vad jag menar? ;)
Jag tycker att det är viktigt att man är sig själv! Inte bara när man bloggar, utan alltid. Att försöka att vara någon man inte är tror jag inte håller i längden! Det visar sig så småningom, vare sig man vill det eller inte.
Jag hoppas att jag lyckas med att skriva personligt och att min blogg känns som en personlig blogg! Jag försöker alltid att skriva utifrån mitt eget huvud och hjärta, vilket jag tror är en bra grund för att vara just
personlig.
             
                                                     Be yourself and no one else!
 
     
 

Good morning!

God morgon onsdag! :)
 
Idag är det den 24 oktober, FN-dagen! På vår svenskalektion idag kommer det en jättegammal kvinna som överlevde förintelsen och ska berätta sin historia! Det är fruktansvärt när man tänker på vad de stackars människorna fick utstå under kriget i de där förintelselägren. Usch.... jag tror att föredraget kommer att väcka en del känslor och tankar. Jag är säker på att det kommer vara väl värt att lyssna på i alla fall! Jag tror att det är viktigt att vi blir påminda av hur männsikan en gång har behandlat sina likar! Detta med lika värde blir så mycket tydligare då tror jag. Idag är det fortfarande många folkslag som lever under förtryck, inte så som det var under andra världskriget som tur är, men det blir ändå inte behandlade rätt! Detta tycker jag är riktigt illa, vi är alla människor, har känslor och tankar! Det är ingen skillnad om man har en annan sexuelläggning, en annan religion eller en annan bakgrund! Vi ska alla bli lika behandlade och respekterade tycker jag!
 
Nej nu måste jag packa det sista och rusa till bussen! Ha en bra FN-dag allesammans! =)
 

Be strong!

 

Don´t run away from your problems, they will catch up with you eventually
Be strong, face them and get rid of them!

23 oktober 2012

Godkväll på er! Har dagen varit bra? :)
 
Idag har jag plågat mina små fossingar hehe. Hade nämligen mina 12cm klackar i skolan idag ;) Det är dock en platå på 5cm där fram, annars hade jag aldrig klarat av att gå i dem! Jag är ingen person som går i klackar var och varannan dag så mina fötter är inte sådär jättevana vid det. ;) Men jag tyckte att om någon dag passar bra att ha klackar så är det tisdagar. Då går vi inte så värst länge, vi går inte jättemycket i trappor och så har vi idrott sista lektionen!
Jag måste ändå säga att det gick över förväntan! Har inte känt av någon större smärta (tack vare att man får vila fötterna under lektionerna antar jag;)) och jag har inte trillat omkull! Tummen upp för det! Dessutom kände jag mig för en gångs skull lång idag haha! Jag är nämligen kortast i klassen på mina 162cm ;) Nej nog pratat om fötter och skor!
 
Min tisdag har annars rullat på som vanligt! Jag har bland annat varit ute på en tur i skogen med min lilla busponny vilket var mycket mysigt! Det är lite läskigt dock med alla jägare som smyger omrking tycker jag. Man vet inte riktigt var de jagar då de inte sätter upp några skyltar!! Det tycker jag inte alls om!  Jag kan säga det att hjärtat slår ett litet extra slag när det plötsligt brakar till i skogen och där kommer fram en man med ett stort gevär i handen. Simba tycker inte heller att det är sådär jättekul.
 
Det är ganska så lugnt på läxfronten ikväll. Fast jag har en text i franska att skriva om den där filmen hm... Det är väldigt svårt att inte skjuta upp det, men jag får väl ta tag i den här efter! Om ett litet tag ska jag i alla fall göra en viss hund väldigt glad! ;) Meningen " Ska vi ut och gå?" är verkligen magisk haha. Vår hund blir vid de orden oftast helt galen av lycka, snacka om att man då känner sig omtyckt! ;)
 
Nej nu ska jag skriva den där franska uppgiften.... men det kommer vara så skönt när den är klar! :)
 
Bonne soirée mes lecteurs! =)
 
En bild på mina skor! Märket heter Truffle och de är köpta på boohoo.com :)
 
 

Måndagens Outfit

 
 
 
Jeans, H&M
Tröja, H&M
Skor, rieker TEX
Skolväska, Duffy
 
Såhär var alltså jag klädd idag. Enkelt, men mycket bekvämt :)
Jag köpte tröjan från H&M för inte så länge sen och jag är fullkomligt kär i den! Jättemjuk & skön och helt perfekt nu när temperaturen börjar sjunka! ;)
 
Nej nu ska jag gå och lägga mig! Natti =)
 
 

Hösten är vacker!

Hösten är inte min favoritårstid, men jag kan inte förneka att den är vacker! Jag kan gå runt och njuta av att se alla träd som skiftar i fina färger och stigarna som täcks av ett täcke i rött, orange och gult. :)
 
 
Har ni hört talas om Jantelagen? ;) Det hade inte jag förrän på franska lektionen idag! Eller lag och lag.... det är en mer en oskriven lag om jag har förstått det rätt. Om ni, som jag, inte hört talas om lagen innan så säger den att man inte får sticka upp och tro att man är bättre än någon annan. Alltså att man inte får vara bäst hehe ;)
Jag tycker att det är en rätt rolig och ganska bra lag! Den hindrar att avundsjuka sprids och den trycker på det att vi alla faktiskt är lika viktiga!
Vi är alla olika, men har ändå gemensamt att vi är bra på vårt eget sätt och att vi alla är lika mycket värda! :)
Här har ni Jantelagens "tio budord":
1 Du skall icke tro, att du är något.
2 Du skall icke tro, att du är lika god som vi.
3 Du skall icke tro, att du är klokare än vi.
4 Du skall icke tro, att du är bättre än vi.
5 Du skall icke tro, att du vet mer än vi.
6 Du skall icke tro, att du är förmer än vi.
7 Du skall icke tro, att du duger något till.
8 Du skall icke skratta åt oss.
9 Du skall icke tro, att någon bryr sig om dig.
10 Du skall icke tro, att du kan lära oss något.
 

Jag fick tillbaka mitt franskprov idag och jag är nöjd med mitt resultat! Det finns klart utrymme för förbättring, men det kunde gått betydligt mycket sämre! :)
Jag tycker att just språk har blivit väldigt mycket svårare på gymnasiet. På högstadiet tyckte jag inte att franska var sådär värst svårt, men nu kan jag sitta som ett levande frågetecken på lektionerna ibland. Jaja, det gäller att verkligen försöka hänga med, göra sitt bästa och hoppas att det går vägen! Jag är inte den som ger upp bara för att något är svårt!
 
Nej nu tror jag bestämt att jag ska ta mig en löptur! Jag tittar nog in lite senare och slänger upp dagens outfite!
 
Ha det så bra så länge! :)
                                       
 

Måndag igen...

                                                            
 
Ja då var det måndag igen, helgerna går alldeles för fort om jag får säga vad jag tycker! Bilden ovan passade därför väldigt bra in tyckte jag! ;) Jag är lite av ett fan när det gäller "Teenager Post" det finns så många bra och roliga texter där att läsa! Där finns så himlans många citat som man verkligen kan relatera till tycker jag!
 
Kvällen igår var mycket mysig! Vi åt gott och satt och pratade om allt och ingenting på restaurangen, innan vi såg filmen som bjöd på en hel del skratt! Den var helt klart värd att se enligt mig! ;) En bättre uppladdning, inför en vecka i skolan, tror jag faktiskt inte att jag kunde fått =)
 
Jag hoppas att denna veckan kommer flyga förbi som alla de andra, men har mina föraningar om att den kommer kännas längre. Varför det då? Jo nästa vecka är det ju looov! Åh vad jag längtar! ;)
 
Nej nu tycker jag att vi allesammans kör så det ryker den här veckan! Matte ska räknas och kunskap ska spridas!
 
Ha en grym måndag, det tänker i alla fall jag göra allt för att få! :)
 
 
Nu kör vi! ;)
 
 

Biokväll!

Hej på er!

Ska ha en riktig myskväll med en vän nu ikväll! Vi ska äta någonstans i stan och efter det titta på Ted på bio! =)
Har hört från personer som har sett den att den ska vara väldigt bra!
Har bland annat hunnit göra lite skolarbete och dammsugat mitt rum nu på eftermiddagen så jag känner mig värd en rolig utekväll! ;)
 
Nej nu måste jag skynda mig så att jag hinner med bussen!
 
Ha det så bra! :)

Fånga dagen

Godmorgon alla morgonpigga! ;)
Ska snart iväg till stallet, men tänkte först slänga in ett litet inlägg.
Kvällen igår var som väntat mycket trevlig! Det blev inte en allt för sen kväll då jag som sagt kände mig rätt trött :)
 
Under dagen ska jag hinna med lite skolarbete och annat smått och gott, men är man uppe med tuppen hinner man med en hel del! :) Jag är som sagt morgonpigg av mig. Det är inte så att jag ställer klockan på helgen (om jag inte har någon tid att passa såklart) utan jag vaknar faktiskt av mig själv! Idag blev det strax innan åtta, ibland blir det tidigare och ibland senare. Dock brukar jag inte sova längre än till en sisodär halv nio och det är rätt ovanligt hehe ;) Men nu har jag många timmar på mig att hitta på saker, tummen upp för det! ;)
Det verkar som att dagen kommer att bjuda på liknande väder som gårdagen, härligt! Det gäller verkligen att njuta när man får chansen!
 
Nej nu ska jag ta och hoppa i stallkläderna och cykla iväg! Det är alltid mysigt att komma till stallet tidigt. Man känner sig så uppskattad när man får de där mysiga gäggningarna som välkomnande när man öppnar stalldörren. Antagligen säger de något i stil med "släpp ut oss i hagen" haha, men det är ändå en fin känsla man får ;)
 
Ni får ha en toppen bra söndag. Se till att njuta av helgens sista dag! Sedan är det bara en skolvecka kvar innan lovet wieee! :D
Ta hand om er!
 
Fånga dagen

Ingen hemmakväll...

Jag har nu bestämt mig för att sticka iväg till "chillkröget" ;)
Är ganska trött, men är så himla sugen på att träffa alla trevliga vänner! Som tur är tar det fem minuter att cykla, så blir jag för trött är det inte långt hem till sängen! ;)
 
Ni får ha det så bra! Nu sticker jag..... =)
                              

Intensiv lördag!

Hej på er!
Som ni förstår av rubriken har jag haft fullt upp idag! Det är först nu som jag har tid att ta mig en paus och sätta mig i lugn och ro framför datorn! Redan klockan åtta i morse kom traktorn med jättesågen för att klippa vår häck och vår grannes häck. Ett bra tag höll jag alltså på att hjälpa till med det. Därefter tog jag en löptur i det fina vädret och när jag kom hem fixade jag mig något att äta!
Ingen rast och ingen ro, efter att jag ätit slängde jag på mig stallkläderna och cyklade till stallet och har där spenderat större delen av eftermiddagen =) Full rulle alltså, men har fått vara ute i det underbara vädret en hel del! Dagens fina och varma väder kom lite oväntat, men var väldigt välkommet! ;)
 
Min fredagskväll spenderade jag hemma med familjen. Jag har hittat en hemsida där man kan se på gratis filmer och serier, så jag och min syster bäddade ner oss i hennes säng och låg och tittade på "The amacing spiderman". Jag såg den med några kompisar på bio i sommras, men min syster hade inte sett den. Det slutade hur som haver med att jag efter halva filmen inte hade en chans att hålla mig vaken! Känner ni igen känslan när man inte på något sett kan hålla sig vaken! Det börjar med att man nickar till några sekunder, vaknar till och sperrar upp ögonen för att efter en minut nicka till igen! Till slut ger jag upp haha! Ni förstår att jag var väldigt trött igår! ;)
 
Jag har inte riktigt bestämt mig för hur min lördagkväll kommer att se ut. Antingen stannar jag hemma som igår och tittar film med systern min. Eller så drar jag hem till en kompis som ska ha, vad han kallar det, chillkrög ;) Själv dricker jag inte, men det är alltid kul att träffa trevligt folk! :) Vi får se hur pigg jag känner mig ikväll helt enkelt! :)
 
Hoppas att ni alla får en riktigt mysig kväll och om ni inte har varit ute idag så rekommenderar jag det starkt! Vi måste passa på när vädergudarna bjuder på sådant här väder! ;)
 
Här försvinner en stor del av vår häck!

Skratt förlänger livet

Åh vad skönt med fredag! Den var mer än välkommen! =)
                       
Igårkväll var jag flitig och fick gjort en hel del skolarbete, så min helg kommer förhoppningsvis vara lugn på den fronten!
 
Nu taggar vi för mattelektion! ;)
 
                                           
                                                     Ni vet väl att skratt förlänger livet? ;)
 

Ägg!

Haha undrar ni över rubriken? Jo jag tänkte lyfta fram ett av mina absoluta favoritlivsmedel, ägget! ;)
Jag är en riktigt "äggperson" jag äter minst ett, oftast två ibland fler, ägg per dag! Jag älskar allt man kan göra med den lilla guldgruvan! Hårdkokt ägg, löskokt ägg, stekt ägg, äggröra, omelett, ja allt! Omeletter kan man variera i oändlighet och när jag äter hårdkokt ägg tycker jag att det är smaskens att ha t.ex. kaviar eller majonäs till.
Inte nog med att ägg är gott, det är dessutom ett oerhört nyttigt livsmedel! Det innehåller protein av hög kvalitet, har en bra fettsammansättning samt är sprängfylld med vitaminer och mineraler! C-vitamin och kalcium kan du inte få från ägget, men i stort sett alla andra essentiella näringsämnen får du i dig!
En annan bra sak med att äta ägg är att man håller sig mätt längre, eller jag gör det i alla fall! :)
Att ett stort intag av ägg skulle leda till ökad risk för hjärt och kärlsjukdomar är vad jag har läst mig till en stor myt! Så inget kan hindra oss från att äta en massa ägg gott folk! ;)
 
Nu ringer min väckar klocka snart (ja detta är ett tidsinställt inlägg ;)) och i min frukost kommer det absolut att finnas ett kokt ägg! ;)
 
                                 
 
Här kommer receptet på en av min favorit omelett!:
Basen:
Smör till stekpannan
2-3ägg (beror på storlek)
2-3msk mjölk eller grädde
salt & peppar
 
Innehåll:
Purjolök
champinjoner
rökt skinka
smakrik ost
 
Jag blandar allt i basen och häller det i en stekpanna med medelhög värme. Obs! Stekpannan får inte vara för varm! När det börjar stelna (ser lite ut som en pannkaka) så lägger jag på resten av ingredienserna över halva omeletten. Därefter kommer det lite kniviga momentet. Jag ska nu vika, den halvan där jag inte har lagt något, över den halvan där alla smaskigheter ligger! Om jag lyckats har jag nu en fin halvcirkel som jag låter få en fin yta på båda sidor! Sedan är det bara att äta och njuta! ;)
 
Man kan somsagt ha allt möjligt i sin omelett varför inte lägga på potatis, paprika, korv, olika kryddor eller philadelphia ost? Det är bara att plocka vad som finns i kylskåpet! ;)
 
Hoppas ni får en bra torsdag! Var rädda om er! =)

17 oktober 2012

Hej Hej!
 
Sitter för tillfället och myser i min varma och mysiga filt! :)
Har känt mig tung i huvudet idag, har inte haft huvudet på skaft om man säger så! Därför var det väldigt skönt att få springa en runda. Det fick mig att slappna av, inte tänka så mycket och bli klar i huvudet. Att springa gör mig självklart trött i kroppen (jag är faktiskt ingen maskin ;)) och hur trött beror på hur lång och intensivt rundan har varit, men i knoppen blir jag pigg!
Idag tog jag faktiskt och gjorde det lite jobbigt för mig och körde lite intervaller. Är annars rätt bekväm av mig om man säger så ;) Jag springer oftast i ett tempo jag vet att min kropp är anpassad till. Det är ju faktiskt så att kroppen anpassar sig till den belastning den utsätts för och för att man ska kunna förbättra sin prestation krävs det att man gör en progression, alltså en förändring i sin träning. Det kan vara att man ökar intensiteten, (t.ex. genom att då springa intervaller) att man tränar oftare (t.ex. tre gånger istället för två gånger i veckan) eller att man ökar sin träningstid (t.ex. att man ibland tar en längre löprunda).
Jag springer som sagt inte för att bli en proffslöpare. Jag är nöjd med min kondition, men ibland kan det vara kul att utmana sig själv! Och visst känner man sig stolt över sig själv efteråt! Under tiden man gör de där spurterna tänker man bara på hur jobbigt det är och på mjölksyran som kommer smygande, men efter en spurt växer man inombords. Man utförde det, trots att det var sådär himlans jobbigt och det, tycker jag, är att bygga upp sin mentala styrka! :)
Så nu sitter jag här och tycker att jag har varit duktig haha ;) Man måste komma ihåg att faktiskt berömma sig själv när man gjort något bra! Inte bara när det gäller träning utan allt! När man har gjort sitt bästa på ett prov eller när man har tagit tag i städningen av sitt rum tillexempel.
Det var inte alls min tanke att detta inlägg skulle handla så mycket om träning, men så blev det i alla fall ;)
 
Efter skolan idag kände jag mig som sagt väldigt seg och tung i huvudet. Det underlättade inte att vi hade läsning sista timmen. Vi är ju inne på vår sista "läsvecka" nu och jag är halvvägs igenom den tredje och sista boken av hungerspelen triologin. Jag måste säga att de har varit väldigt bra! Hade ju sett Hungerspelen på bio, men som jag trodde var boken bättre! ;)
 
När jag kom hem åt jag och skyndade mig sen iväg till stallet! Det kändes genast så mycket bättre när jag fick vara ute i friska luften!
 
Ja och vad jag har sysslat med under kvällen vet ni redan i stora drag ;)
 
Nu ska jag snart gå ner och äta mitt kvällsmål och efter det krypa i säng! Det är en lång dag imorgon så det är bäst att vara utvilad för att kunna vara fit for fight! ;)
 
                               
 
                                                        Don´t forget to be proud of yourself!         

Jag tycker inte om.....

.....att det blir så väldigt mörkt under vinterhalvåret.
 
.....att vara osams med någon.
 
.....att behöva göra någon ledsen eller besviken.
 
.....känslan av att känna mig stressad.
 
.....männsikor som bara vill ha mer och mer och aldrig nöjer sig med allt de redan har.
 
.....när gatorna blir till en livsfarlig isbana.
 
.....lakrits.
 
.....att gå balansgång på hög höjd.
 
.....känslan av att inte kunna prestera till 100%.
 
.....när mitt tålamod sviker mig.
 
.....personer som dömer människor innan de har träffat dem.
 
.....att frysa.
 
.....människor som ser ner på andra.
 
.....att vakna och märka att håret ser hemskt ut.
 
.... att mitt korttidsminne kan vara riktigt dåligt.
 
.....att känna mig nere.
 
.....när min syster får sin förskräckliga hosta då det låter som att hon ska hosta upp sina lungor.
 
.....dåliga somrar.
 
.....när något man sett fram emot inte blir av.
 

Här  var några av de saker jag tycker mindre om. Det var faktiskt mycket svårare att skriva, än saker jag tycler om. Det var väl tur det! ;)
 
Nu ska jag snart ha franska! Att sitta en hel lektion och titta på en film där man inte förstår vad de säger känns väl inte sådär jättelockande.... men man får göra det bästa av situationen! ;)
Dessutom börjar jag bli rätt hungrig då jag precis har haft idrott, men jag tycker inte om att behöva stressäta på en kvart! (Det tror jag inte att jag skrev där uppe! ;)) Jag får hoppas att min mage inte kurrar allt för högt ;)
 
                                
 
Ha en fortsatt bra onsdag!

Viktigt med bra lärare!

Jag har tänkt på det hur viktigt det är med bra lärare! En bra lärare, tycker jag, är en lärare som verkligen bryr sig om sina elever, som lär ut på ett bra sätt och gör det intressant, varierande, roligt och framförallt förståligt! En lärare tycker jag ska brinna för det hen gör. Att undervisas av en lärare som inte tycker läraryrket är roligt eller inte lägger ner energi på sitt arbete blir inte bra. Det brukar sluta med att eleverna smittas av lärarens negativa inställning och att allt då går åt skogen. Att däremot undervisas av en lärare som är entusiastisk och verkligen tycker om det hen gör, är så mycket bättre!
Jag har haft turen att få väldigt bra lärare i de flesta av mina ämnen och det bådar gott för framtiden! För det är ju faktiskt så, lärarna är av stor betydelse för vår framtid! Det är de som ska ge oss den kunskapen vi behöver för att senare klara oss i livet! Det är vi, vår generation, som är framtiden och utan en bra grund att stå på kan det få konsekvenser för hela samhället.
Sen måste man självklart ta ett eget ansvar för att faktiskt ta åt sig av den kunskapen man förhoppningsvis får!
 
Jag tror att vi borde uppskatta våra lärare mer! Framförallt de som är bra! De lägger ner ett större jobb än vad vi tror! Om man tycker en lärare har sina brister borde man prata med läraren om det, istället för att gå runt och irritera sig på hen. På så vis få läraren en chans att förbättra och så blir det bättre för alla!
 
Att lärarna gör ett bra jobb är viktigt! Både för en persons och för hela samhällets framtid!

Freedom

 
       
It´s absolutely wonderful to feel free     
 
Hade det inte varit hur häftigt som helst att kunna flyga uppe i skyn som fåglarna? Åh, vilken frihetskänsla det hade varit! :)
 
Ha en bra dag och var rädda om er! Och varför inte blicka upp mot himlen och försöka få tag i den där känslan av frihet! Det tänker jag göra! :)

15 oktober 2012

Vi är redan halvvägs in i oktober hörni! Innan vi vet ordet av kommer gatorna vara täckta av glittrande vit snö, adventsljusstakarna kommer plockas fram, vi kommer äta lussekatter medans Lucia och hennes tärnor sjunger med sina vackra stämmor och vi kommer vakna med den där speciella känslan man bara kan ha på Julaftonsmorgon! :)
 
Ja jag älskar juletiden! Att gå runt i skogen och leta efter en gran att hugga och att sedan ha den där "lilla" diskussionen om vilken gran som faktiskt är den finaste ;) Att få sätta upp tomtar i hela huset samtidigt som jullåtarna spelas för fullt! Att baka en massa olika slags julgodis, pepparkakor och lussekatter! Att proppa i sig en massa julmat tills man tror att man ska spricka. Sist men inte minst, att få umgås med sina nära och kära under årets mysigaste tid! :)

Vi är inte riktigt där än, men jag tror att det kommer gå fortare än man tror!
 
                                               
 
Tillbaka till vardagen! Min dag har varit som många andra måndagar. Det hände inget speciellt i skolan. Men på franskan skulle vi kolla på en film då vår lärare inte är här den här veckan. Vi hade fått uppgifter som hade med filmen att göra. Det visade sig dock att det inte fanns någon textning på filmen som var på franska såklart. Hur mycket tror ni att man förstod? Nej inte så mycket! Vi kom dessutom fram till att det var en annan film än filmen till våra uppgifter! Det slutade med att jag och många andra helt slutade att rikta vår uppmärksamhet mot filmen och gjorde annat istället. Hm.. sedan när vi skulle sluta lektionen fick vi reda på (av en annan franskalärare) att det faktiskt var rätt film vi såg på, vår lärare hade inte fått tag på den filmen vi skulle sett och hade uppgifter till oss om den här nya filmen istället. Jippie jag som endast såg de första 5 minutrarna kanske? Jaja det är tur att internet finns. Jag får helt enkelt söka upp fakta om filmen där istället och förhoppningsvis står det då på svenska! ;)
 
Efter skolan fick sig hunden en promenad innan jag åt och sedan cyklade till stallet. Jag tog och skrittade Simba barbacka (utan sadel) en runda på nästan en timme. Jag tycker det är supermysigt att rida utan sadel! Det är så varmt och skönt om rumpan ;)
 
Under kvällen har jag varit ute på en löptur och gjort lite läxor, eller gjort.... i alla fall i mitt huvud eller.....okejdå jag har väl inte gjort så mycket skolarbete hehe. ;) Men har faktiskt inte så mycket att göra, till den här veckan åtminstonde. En fysikrapport ska in på fredag och så måste jag ta reda på lite om den franska filmen vi såg idag, men mycket mer är det inte (än så länge). Bara för att jag skrev så slår jag vad om att jag kommer att ha hur mycket som helst att göra imorgon ;)
 
Nej om jag kanske skulle ta och skriva lite på den där rapporten i alla fall.... jag skulle ju kunna ta och lyssna på jullåtar så blir det säkert mycket roligare! ;)
 
Hoppas att ni har haft en riktigt bra måndag!
 
 

Believe...

Anything is possible if you just believe!

 
Godmorgon! Ska iväg till skolan, men ville bara önska alla en bra start på veckan!
 
Ha det så bra och kom ihåg, allt är möjligt om du bara vågar tro! =)

Syskonkärlek

                          
                          
                          
                          
                          
Jag är så himla glad att jag har mina systrar! Man är aldrig ensam. Visst kan jag bli riktigt irriterad på dem i mellanåt men oftast är de helt underbara! <3
Haha, visade min lillasyster att man kunde ta roliga bilder med datorn idag, gissa om hon tyckte det var kul! ;)
 
 

Jag tycker om....

....att gå och lägga mig nyduschad med ren pyamas och rena lakan!
 
....männsikor som är ärliga!
 
....doften av kaffe!
 
....känslan av att inte ha några måsten!
 
....att komma hem och veta att jag är älskad av mina nära och kära!
 
....att mötas av ett leende!
 
....känslan av att ha gjort klart alla läxor!
 
....att gå runt och titta på söta bebiskläder! ;)
 
....att få vara hjälpsam!
 
....att känna att jag har åstadkommit något!
 
....att pröva nya saker!
 
....doften av nyklippt gräs!
 
....att värma mig framför kaminen!
 
....att titta på min lillasyster när hon sover!
 
....känslan av att få sätta sig på toaletten när det är riktigt akut! ;)
 
....känslan av att vara i harmoni med mig själv!
 
....de dagar när allt känns underbart!
 
....mina nya glasögon!
 
....dela med mig av vänskap och kärlek
 
Det var några av alla de tusentals saker jag tycker om!
 
Nu ska jag och mamma ut i svampskogen och ha det mysigt! =)
 
Hejsvejs!

Efter regn kommer solsken!

Jag inte bara slapp regn när jag red, solen bestämde sig även för att titta fram! =) Vem trodde imorse att eftermiddagen skulle bjuda på sådant trevligt väder? Inte jag i alla fall! ;) Men som de säger, efter regn kommer solsken!
 
Jag tänkte det att jag var tvungen att uppdatera er om hur tacosen blev. Resultatet blev väl godkänt om ni frågar mig! :) Det smakade inte exakt som när man använder köpekryddmix, med tanke på allt som finns i där så var det väntat, men det smakade defenitivt tacos! Jag måste säga att jag nog tyckte det var godare. När man tänkte på det att man faktiskt inte stoppade i sig en massa onödiga tillsatser blev det till och med väldigt mycket godare! ;)
Jag använde dock inte bara den nyköpta kryddblandningen, utan smakade mig fram och kryddade lite extra med några av de innehållande kryddorna. Men det viktigaste är ju trots allt det smakade bra! :)
 
 
                           Köttfärsen som puttrar på för fullt!
Allt är hackat och klart! Vad brukar ni ha i er tacos? :)
 
Nu får ni ha en bra lördag kväll!
 
 

En rubrik var det ja....


Äntligen har det slutat att regna! Jag var ute och sprang innan och fy vad frusen jag blev! Blöt inpå bara skinnet! Jag skulle stanna till i slutet av min löptur och hjälpa min syster som har stalltjänst idag (Ja hon rider också, men har sin ponny stående i ett annat stall) och hade som tur var sett till att ha torra kläder att dra på mig! Haha jag stod där i stallet i bara underkläder (tur att ingen kom förbi ;)) och kände mig varmare än när jag hade alla blöta träningskläder på mig!
Jag tror att jag måste invistera i kläder som är bättre anpassade till detta tråkiga väder! ;)
 
Nu har jag i alla fall varit hemma ett tag, ätit lunch och gjort lite kemi, så jag har fått upp värmen igen. Ska snart iväg till stallet och då tänker jag klä på mig mycket kläder hehe. Vi får hålla tummarna för att det fortsätter att vara uppehåll tycker jag!
Det blir nog en sådan hemma eftermiddag/kväll idag! När jag kommer hem från stallet, förhoppningsvis hyfsat varm och torr, ska jag få undangjort lite läxor, kanske städa mitt rum, bara ta det lugnt och sedan laga tacos till hela familjen! :)
Vi i vår familj uppskattar alla tacos, vi äter det nog minst två gånger i månaden hehe ;) Vi har alltid använt sådan kryddblandning som man köper i affären när vi kryddar köttfärsen. Dock har jag kommit på det att det finns så mycket skit i sådan blandning! Har ni läst på innehållsförteckningen någon gång? Detta är vad som finns gemensamt i tacokryddmixen av olika fabrikat:
- druvsocker eller glukossirap ( dvs socker)
- salt
- kryddor ( flera olika sorter)
- potatisstärkelse, modifierad stärkelse
- jästextrakt
- smakförstärkare
- klumpförebyggande medel
( surhetsreglerande medel, rapsolja)
20% av kryddmixen består av kryddor och hela 80% består av tillsatser. Dessutom är 15% rent socker!
Varför stoppa i sig all denna skit, när det ändå är kryddorna som gör smaken?
Detta har jag tänkt på ett tag och kommit fram till att jag måste göra något åt saken! Tanken att göra min egen kryddblandning har letat sig fram. Jag har dock inte gjort något åt den tanken än. Jag kände att jag ville ha något att jämföra med, jag har ju endast ätit tacos gjort med köpemix.
Men igår när jag strosade runt på stan efter skolan innan jag tog bussen hem gick jag in i en av mina favorit butiker som har allt möjligt! Vad hittar jag inte där vid disken om inte en massa kryddblandningar! Och som skänkt från ovan står där, lite bakom de andra kryddorna, två påsar med, just precis, TACOKRYDDA!! :D
Snacka om att jag blev glad! Så en sådan kryddblandning fick följa med mig hem och ikväll ska jag alltså laga ordentlig tacos, utan tillsatser, till hela familjen! :)
Jag har faktiskt köpt alla ingredienser för att kunna göra min egen blandning nu när jag har en riktig att gå efter :)
 
                               
                            Hur gör ni när ni lagar tacos, använder ni köpekryddmix eller gör ni er egen? :)
 
Haha känner att dagens inlägg är väldigt matinspirerande, men utan mat kan vi ju inte leva eller hur? ;)
 
Nej nu ska jag iväg till stallet! Ha en fortsatt underbar helg och ta hand om er!
 
 
 

Frukost, en bra start på dagen!

Godmorgon på er!
Har avnjutit det absolut viktigaste målet på hela dagen. Just det, frukosten! :)
För mig är frukosten lika självklar som att jag torkar mig när jag har varit på toaletten, men jag vet att den för alla tyvärr inte är lika självklar. 
Men varför är frukosten så viktig då? Jo, när du vaknar efter en hel natts sömn har din kropp gjort av med en massa energi och det bästa du då kan göra är att fylla på energidepåerna med en nyttig och ordentlig måltid! Då startar du kroppens förbränning och ger dig en bra grund för att kunna prestera på topp under dagen! Dessutom hjälper en stadig frukost dig att hålla vikten då du inte blir småhungrig och går därför inte och småäter och stoppar i dig en massa onyttigheter under dagen. Så om du skippar frukosten för att du vill "spara" energi och gå ner i vikt är du helt ute och cyklar!
 
Det finns helt enkelt inga nackdelar med att äta frukost, bara fördelar! Jag vet att många har svårt att få i sig något på morgonen, men mitt råd är att verkligen försöka! Det bästa är som sagt en rejäl frukost men att få i sig något litet är i alla fall bättre än ingenting alls!
Jag är en peron som älskar frukost! Tillskillnad från de som blir lite illamående vid tanken på att äta frukost så blir jag riktigt illamående om jag inte får i mig någon! Jag gillar att variera min frukost, inte äter vi samma kvällsmat eller lunch varje dag? Vad det blir beror helt på vad jag är sugen på och hur mycket tid jag har på mig. Här kommer lite tips på vad jag brukar äta till frukost!:
 
Havregrynsgröt! Många rynkar på näsan när de hör ordet gröt, men åh vad jag tycker det är gott! ;) Dessutom hållar man sig mätt i en evighet! När jag gör havregrynsgröt har jag ca 1dl fiberhavregryn, någon matsked riven kokos, (har ni inte testat kokos i gröt så gör det, supergott!) ca 2,5dl vatten elr mjölk och så det viktigaste, ca ett kryddmått salt. Utan salt smakar gröten ingenting alls! Blanda ihop allt och låt det koka upp tills du fått den konsistens du önskar!
Sedan finns det hur mycket som helst man kan toppa sin gröt med. Min absoluta favorit är "bananjordnötsgegga" ;) Jag mosar ca en halv banan och blandar det med jordnötssmör som jag breder ut över gröten. Jag har bara en sak att säga MUMS! ;) Men även bär, frukt, nötter, frön och kanel är toppen i min smak!
 
Favorit gröten med favorit toppingen!
 
Naturell fil. Fil är en frukost som återkommer ofta. Jag äter naturell fil som jag själv smaksätter och toppar med vad jag känner för. T.ex. frukt, bär, nötter, frön, riven kokos, kanel och mina favorit flingor för tillfället, Havreflakes!
 
Smörgås/knäckebröd. Det blir mest på helgen jag äter smörgåsar då jag har mer tid på mig. Jag är en av dem som inte bara kan ha ett pålägg på min macka! ;) Man kan variera pålägg i all oändlighet! Testa dig fram, det fanns en massa smakkombinationer som är helt fantastiska om du frågar mig! Här är några av mina favoriter:
Skinka-paprika-ost (den ska ha bra smak, t.ex. prästost)
Salami-brieost-gurka
Ägg-kaviar-gräslök-svartpeppar
Ägg-skagenröra
Skinka-ägg-majonäs-svartpeppar
skinka-avokado-svarpeppar
avokado-ägg-skagenröra
leverpastej-gurka
skinka-rödbetssallad-senap
rödbetssallad-köttbullar
skinka-keso-krydda (t.ex. pizzakrydda)
Ja här var då alltså några haha ;)
 
Detta är de vanligaste av mina olika frukostar, men något jag har till allt är ett kokt ägg! :) Jag är en riktig "äggmänniska" haha! ;p
 
Sedan finns det hur mycket mer som helst man kan äta, ibland gör jag scones eller havrebanan pannkakor. Man kan göra toast, våfflor, mannagrynsgröt, ja det finns hur mycket som helst att välja mellan. Jag hoppas nu att ni som tycker att frukosten är tråkig har fått lite insperation till en helt underbar frukost! :)
 
Men kom ihåg att det inte är vad ni äter som är det viktigaste utan att ni äter något! Gör er kropp en tjänst och ät frukost! :)
 
En bild på dagens frukost! Mmm blir nästan hungrig igen haha ;)
 
Vad har ni ätit till frukost? :)
 
 
 
 
 
 
 

Make peace with your past....

 
 
Make peace with your past so it won´t screw up your future
 

Veckans bästa dag är kommen! Ha en bra fredag allesammans! :D

Min torsdag...

 
         
Dagens outfit:
Crocker Jeans, JC
Linne, JC
Tröja, Gina
Halsduk, Gina
 
Hallå på er!
Nu är snart även den här dagen slut. :) Jag har inte hunnit med så jättemycket då jag kom hem kvart i fem, men en promenad med hunden och spelat spel med lillasyster har jag ändå lyckats få tid till! :)
 
Jag har kommit på det att jag spenderar alldels för lite tid med min lillasyster! Under veckodagarna är jag i skolan, när jag kommer hem går mycket av min tid åt till att vara i stallet och när jag väl är hemma så har jag oftast en hel del läxor att göra. Det blir inte så mycket tid över för henne!
Under helgen är det också en hel del att göra, men då kan man ändå, som tur är klämma in, lite värdefull tid tillsammans. Nej så idag när jag kom hem från min och hundens promenad bestämde jag mig för att inlämningen till idrotten fick vänta och spelade Yatzi med min syster istället! :)
Jag vill verkligen inte att hon ska tänka tillbaka på sin barndom och känna att jag inte var närvarande vid hennes uppväxt. Jag vill vara den storasyster som hon, när hon blir stor, känner att hon kan prata om allt med! Hon är 7år just nu så det händer jättemycket nya spännande saker i hennes liv som jag inte vill missa! Så jag tänker defenitivt bli bättre på att skaffa oss den tid tillsammans som vi för nuvarande inte riktigt hinner med! =)
 
Nej om jag kanske skulle ta och göra klart den där idrottsinlämningen? ;) Sedan ska jag nog rusta upp mig med pannlampa & reflex och ta en löptur i mörkret! Den nya pannlampan är förresten jättebra! :p
 
Ta hand om er!
 
Efter en lång dag i skolan kände jag mig förtjänt av något gott! Snäll som jag är delade jag självklart med mig till min tvillingsyster! ;)
 
 

Brrr...

Vad hände? Helt plötsligt är det nästan vinter ute! När jag tittade på termometern imorse stod det 1°C!! ;o Det blev att ta på sig halsduk, vantar och mössa när jag skulle till bussen! Om den här kylan tänker fortsätta måste jag verkligen hitta en vinterjacka snart! ;)
Men visst är det väldigt fint med frosten som glittrar så vackert i soluppgången?
 
Torsdag idag, vilket betyder veckans längsta dag. Om den kommer kännas lika lång, eller om den kommer svischa förbi som veckorna gör, återstår att se :)
 
Nu börjar snart min fysiklektion, ni får ha en superduper bra dag!
 
I den här kylan får man minnas de varma och härliga stunder man hade i somras! :)

Salut! Qu'est que vous faites?

Hej där!
Som ni förstår av rubriken sitter jag och pluggar inför mitt franskaprov! ;) Vi har ingen idrott idag heller, (idrottslärarna är i Stockholm med samhällsettorna) tråkigt, men jag klagar inte idag. Nu får jag nämligen nästan två timmar att förbereda mig på inför mitt prov samt göra en hel del annat som måste bli klart!
Sitter alltså i bibblan med några från klassen och man ser knappt bordsytan pga alla utspridda böcker haha! ;)
 
Nu ska jag återgå till mitt pluggande, ha en bra dag! =)
 
 
 

The bright side...

 
 
 
Always look at the bright side of life!

Var optimistisk! Vänd det negativa till något positivt istället! Det kommer göra vardagen så mycket lättare och roligare! =)
 
Nu ska jag snart krypa i säng. Ville först bara dela med mig av min tanke om att allt blir så mycket bättre om man kan se det som är bra istället för sådant som är mindre bra! Att sluta vara negativ mot saker och ting och istället vara positiv. Allt blir inte som man tänkt sig, men vem säger att det måste bli sämre för det?
Jag försöker alltid att sträva efter att vara optimistisk. Det är inte alltid lätt, men det går! :)
 
Godnatt! :)
 
 

Rugigt väder

Uh... vilket väder vi har fått, riktigt höstväder!
 
Vi har ingen idrott idag. I vanliga fall hade jag tyckt att det var synd, då jag gillar idrotten och det är det enda icke teoretiska ämnet vi har, men idag betyder det att vi slutar vår sista lektion 11.15 :)
 
Hoppas alla får en fin fin dag! Se till att klä på er tillräckligt med kläder så att ni inte får dras med en förkylning! ;)
 
                           
Ni vet väl att leenden smittas? Att ett leende och ett litet "Hej" till en person får den att känna sig sedd och blir man inte glad när man vet att folk ser och bryr sig om än? Jag blir alltid på bättre humör när busschaffören välkomnar mig med ett "Godmorgon" och ett leende på läpparna! Så vi kan väl hjälpas åt att sprida leenden idag? ;)
Leenden sprider glädje!
 

Rosa bandet

Brukar ni stödja bröstcancer fonden och köpa ett rosa band? Jag har gjort det de senaste åren och detta år är inget undantag! Av alla sjukdomar man kan få tycker jag att cancer är en av de värsta! Ett band kostar inte mer än 25kr vilket de flesta har råd med, så varför inte köpa ett? Pengarna går till cancerforskning, att sprida kunskap om sjukdomen samt opinionsbildning. Väl spenderade pengar om du frågar mig!
 
                                            
 
 
Jag stödjer bröstcancer fonden, gör du? En person gör ingen större skillnad, men många däremot......
Tillsammans kan vi besegra cancern!
 
 

Dagens

 
               
                                                                            
 
Dagens outfit:
Jacka, VERO MODA
Halsduk, Gina Tricot
Jeans, H&M
Kofta, Only (köpte igår)
Skärp, JC
Skor, rieker TEX
 
Halloj! Såhär såg jag ut idag. Tröjan jag köpte på väla igår var väldigt varm och skön. Perfekt för dagens väder!
 
Dagen har rullat på bra idag tycker jag! Tröttheten jag kände imorse försvann rätt snabbt som tur var! ;)
Vi fick tillbaka våra matteprov idag! Något slarvfel, men ändå väldigt nöjd måste jag säga! :) Nu laddar jag inför franskaprov på onsdag, vi får hoppas att det går lika bra där!
 
Har varit i stallet och ridit Simba en mysig runda i skogen. Vi tog det lugnt då han jobbade på bra igår!
 
Snart ska jag ut och springa och när jag kommer hem väntar en varm dusch samt plugg. En rätt vanlig vardagskväll med andra ord! ;)
 
 

Turn your back to the past and welcome the future!

Åh idag var det kämpigt att ta sig upp ur den varma sängen! Hade mer än gärna sovit ett tag till! =)
Nu ska jag fixa det sista innan jag springer till bussen!
 
Ha en fin måndag och hoppas att veckan börjar bra för er!
 
 
        
Turn your back to the past and welcome the future!
 
 
 
 
 
 

Solsidan!

Hej där!
 
Nu börjar solsidan säsong 3!!!! :D Jag älskar solsidan, tycker att den är riktigt rolig! Vi får hoppas att denna nya säsong lever upp till mina förväntningar! ;)
 
                           
 
Dagen på väla var mysig! Köpte dock inte så mycket, och jag som hade så mycket jag hade tänkt köpa!! ;) Det blev en stickad tröja, en vit rundstickad halsduk, en sport-bh och en ny pannlampa! När klockan var halv tre var vi så trötta att vi inte inte orkade gå in i fler affärer haha ;) Det är inte ofta det händer! Så vi bestämde oss för att åka hem. Det positiva är ju att min plånbok inte blev fullt så ruinerad! ;)
Jag får kika runt lite i stan i veckan istället eller åka tillbaka till väla om någon vecka :)
 
På eftermiddagen har jag ridit igenom min ponny i ridhuset och jag har även hunnit med att lämna in ett arbete i franskan! Känner mig duktigt haha ;)
 
Efter solsidan tänker jag ut och gå en liten runda för att prova den nya pannlampan! :) (min förra var väldigt dålig och den hade inget pannband haha)
Sedan har jag lite mer skolarbete som ligger och väntar hm... Jaja har man skjutit upp det hela helgen så får man minsann göra det en söndagkväll! ;)
 
Imorgon tar en nya vecka sin början, undra vad den kommer bjuda på för överraskningar! ;)
 
Ha det så bra och ta hand om er!
 
 
 
 
 

Väla!

Hejsvejs!
 
Idag blir det en tur till väla! =) Jag gillar att vara där redan när det öppnar för att slippa trängas med allt folk som kommer senare! Väla är ett stort köpcentrum där jag tror att man faktiskt kan hitta det mesta! Perfekt att ha allting under ett och samma tak.
Jag har lite saker att titta efter idag, vinterjacka, vinterskor, plånbok och lite annat smått och gott. Dessutom behöver min garderob fyllas på med lite mer höstvänliga kläder ;) Hm.. jag känner att min plånbok antagligen kommer vara rätt mycket tunnare när den här dagen är till ända.
 
Nej nu har jag inte så mycket mer att skriva om för tillfället! Hoppas alla får en bra söndag!
Vad ska ni hitta på förresten? :)
                                   

Och filmkvällen den fortsätter.......

Breaking Dawn... check!
Ja nu var den första filmen avklarad ;) Från vampyrer och varulvar till action på hög nivå! Nästa film blir nämligen
Mission Impossible Ghost Protocol! ;p Jag älskar Mission Impossible filmerna! När jag var yngre ville jag bli precis en sådan agent som Ethan Hunt! (Tom Crusie) Hur häftigt hade inte det varit? ;)
 
                                                         
 
Jag vet inte om det blir ytterligare en film efter detta, det blev en rätt sen kväll igår hehe ;) Vi får se hur pigg jag är helt enkelt. Att jag somnar framför filmen är dock rätt liten. Det händer ju en hel del i mission filmerna om ni förstår vad jag menar ;)
 
Wiiiee nu börjar det, så kan inte sitta här och skriva! Ha en fortsatt bra kväll!! Var nöjd med dig själv och passa på att unna dig något gott, det är ju trots allt lördag! ;)
 
                       

Filmkväll med syster =)

Jag har egentligen skolarbete som ligger och behöver göras, men visst ställer man väl upp för sin kära syster? Hon ville så gärna att vi skulle ha en filmkväll ikväll och ja ärligt talat så krävdes det inte så mycket övertalan för att jag skulle göra henne till lags istället för att göra läxor! ;) Jag får försöka hitta tid till dem imorgon istället!

Nu sitter vi alltså i soffan och filmen som för tillfället visas är "Breaking Dawn". Jag längtar tills den sista delen visas på bio! :) Ja, vi tycker mycket om Twilight serien min syster och jag, men böckerna är ändå sååå mycket bättre än filmerna ;)
 
 
Annars har jag haft en bra lördag! Innan jag for hem från min vän Nellie så åkte vi till en affär som hade utförsäljning. En hel del fina kläder, men tyvärr väldigt utplockat så hade svårt att hitta kläder i rätt storlek :/ Nellie däremot hittade en superfin Tommy Hilfiger vinterjacka! Den hade kostat 2350kr men hon köpte den för 470kr!! Snacka om att fynda! ;)
 
När jag kom hem tog jag en skön löptur och efter det åt jag lunch innan jag cyklade till stallet.
Min syster och jag har varit ute på en mysig promenad i höstvädret och när vi kom hem väntade en mustig köttgryta på oss! Mums :) Jag tycker att köttgryta passar perfekt att äta höstdagar som den här! ;)

Nu tänker jag rikta min fulla uppmärksamhet åt filmen ett tag! Än så länge har inte Jacob (Taylor Lautner) varit med så mycket dock. Han är den riktiga läckerbiten i Twilightfilmerna om ni frågar mig haha ;)
 
 

Godmorgon!

Sitter och hör hur flickan intill ligger och snusar så sött! Själv är jag som sagt inte den mogontröttaste personen hehe, men jag ska vara snäll och låta henne sova ett tag till ;) Igår var det super mysigt! Film, morötter, gurka, chips, dipp och toppen tjejer till sällskap gjorde verkligen min kväll!
 
Nu har jag äntligen fixat över bilderna från förra helgen! Här har ni ett litet smakprov! ;)
 
 

Nu när jag ligger här slog det mig hur bra vi har det! Vi har mat så att det räcker och blir över samtidigt som många svälter! Visste ni att 3 MILJARDER människor lever på mindre än 15kr/dag! ;o Vi kan öppna kranen och få friskt rent vatten medans 1 miljard människor har brist på det. 5000 barn dör dessutom pga, orent vatten varje dag! Vi har riktiga hus med el och värme samtidigt som 1 miljard männsikor inte har något hem och i vissa länder har mindre än 5% av befolkningen tillgång till elektricitet! Vi behöver inte vara rädda för att vi ska sprängas i luften, tillskillnad från många som måste leva med den oron varje dag! Usch... jag blir så ledsen när jag tänker på sådant här! Jag blir dessutom så arg när jag tänker på det att vi faktiskt slänger en massa mat och slösar på vatten och energi varje dag!
Vi är alla människor, vi lever alla på samma planet och ändå finns dessa otroliga skillnader. Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att leva med alla de dåliga förutsättningar jag skrivit upp!
Nej hädanefter tänker jag verkligen börja tänka till! Istället för att bli irriterad när maten, som serveras, inte är så god, när strömmen den går, när varm vattnet tar slut eller när det är kallt i huset så ska jag tänka; Jag får i alla fall äta mig mätt! Det finns faktiskt dem som aldrig har tillgång el! Jag står och duschar i drickbart vatten samtidigt som folk dör eftersom att de inte har något vatten över huvud taget! Jag har i alla fall ett hus att bo i och varma kläder att sätta på mig tillskillnad från många andra!
Jag tänker helt enkelt börja att uppskatta allt jag har, det man till vardags annars ser som en självklarhet!
Varför inte göra det du också?
 

Mysfredag!

Hej på er!
 
Hurra fredag idag!!! Min skoldag har varit riktigt lugn. Vi började den med att läsa på mattelektionen, därefter hade vi engelska och vad gjorde vi då? Jo vi läste ;) På biologin läste vi inte, men det var ändå en väldigt lugn lektion :)
 
Väl hemma skyndade jag mig till stallet och trotsade regnet ;) Därefter tog jag en snabbdusch innan jag rusade vidare till en kompis!
Nu sitter jag alltså hemma hos henne! Vi har ätit god mat och nu laddar vi för en riktig tjejfredagsmyskväll! ;) Snart kommer ytterligare två helt underbara tjejer hit så kvällen kan inte bli annat än perfekt! ;) Dessutom lyssnar vi precis just nu på "Run the world (girls)" med Beyoncé, passar inte den superb? ;)

Nej nu kan jag inte sitta här och vara osocial! Ni får ha en underbar fredagskväll! =)
 
   
                             
                                                           
                                                                                               
Visst är vi vackra? ;)
 

Min dag och min löpning =)

Åh vad jag njuter för tillfället! Varför det? Jo jag har inga läxor! :) Eller jag har inget att göra tills imorgon i alla fall och jag vet inte när jag hade en sådan kväll senast. Det finns alltså saker att göra, men inget som inte kan vänta någon dag. Känslan av att gå hem med en hyfsat lätt väska var lite ovan och helt underbar! :) Nu skriver jag inte såhär för att klaga eller skrämmas. Jag gillar verkligen att läsa naturvetenskap och hemskt mycket läxor har vi inte då jag faktiskt hinner med en hel del på min fritid. Det brukar dock ändå vara något som behöver göras på kvällen, men inte idag inte! Därför passar jag på att njuta och ta det lugnt, det tycker jag att jag är värd! =)
 
En lång skoldag idag, men den har faktiskt inte känts fullt så utdragen. Äntligen är matteprovet över! Det var inte fullt så farligt som jag hade trott. Jag svarade på allt och gjorde mitt bästa, så nu är det bara att hoppas på det bästa. :)
 
Det blev en stallfri dag idag, så Simbis fick en mysig vilodag att bara gå runt och ha det skönt i hagen! Istället tog jag en promenad med en väldigt glad och otålig hund när jag kom hem från skolan och efter det fixade jag mat åt min något hungriga mage ;)
 
Nu sitter jag här i min pyamas efter en skön löptur i den mörka skogen ;) Ja min löpning var en sak jag tänkte ta upp i det här inlägget! Om ni inte förstått det vid det här laget älskar jag att springa! ;) Löpningen är även den en väldigt stor del av mitt liv, så jag tänkte skriva min egna lilla sammanfattning om den!
 
Det hela började med att jag slutade med att spela fotboll. Jag spelade fotboll från att jag var 6 till ca 13år. Jag slutade då Simba tog så mycket av min tid samt att mitt intresse avtog då vi spelade blandat med killar. Visst blev man tuffare då man spelade mot killar, men vid tretton års ålder börjar många killar att växa och då hade vi tjejer inte så jättemycket att säga till om inne på planen. Men det var inte fotbollen jag skulle skriva om!
Ett tag efter att jag slutat spela fotboll kom jag på det att jag saknade den pulshöjande biten. Att rida är även det svettig, men det väl ingen konditionsträning direkt. Så jag och en kompis bestämde oss för en dag (sensommaren 2009) att vi skulle minsann börja vara hurtiga och jogga! Det var jättebra att börja med en kompis! Vi stöttade och peppade varandra! Man var dessutom tvungen att ta sig ut om man någon dag inte hade jättelust eftersom att man inte kunde strunta i den andre. Så om man vill börja jogga så är mitt största råd att göra det med någon annan, i alla fall till en början!
Efter ett tag kände väl min kompis att det här med jogging ändå inte var riktigt något för henne, jag däremot var fast! Jag joggade inte jätteofta och det var inga långa rundor vi pratar om, men jag gjorde det och jag tröttnade inte. Sen kom vintern vilket ledde till ett litet uppehåll, men jag höll ändå igång i stallet, gick med hunden osv.
När värmen år 2010 kom och isen försvann från vägarna började jag så smått återuppta det jag påbörjat. Jag kände hur jag blev starkare och uthålligare. Jag kunde springa lite längre och lite oftare.
Sen dess har jag sprungit rätt regelbundet, dock blev det lite för mycket av det goda våren/sommaren 2011 så jag hade ett längre uppehåll från träning. Under hösten kunde jag till min glädje börja så smått igen och ja nu är vi här ett år senare :)
Vad ger löpningen mig? Jag springer inte p.g.a att jag vill gå ner i vikt, bli någon elitlöpare eller för att jag känner att jag måste. Jag springer för att jag tycker det är otroligt avkopplande och framförallt kul. Att vara ute och springa hjälper mig att rensa hjärnan och tänka över saker och ting. Jag vet inte hur många gånger jag har fått riktgt bra idéer när jag har varit ute på en tur!
Idag trivs jag bäst med att springa själv och jag springer ca 4 dagar i veckan. Det är min speciella egentid och jag behöver inte anpassa mig efter någon annan.

Om du funderar på att börja med att jogga tycker jag inte att du ska slänga iväg den tanken. Testa! Det passar inte alla, men kanske är du som jag. I så fall kommer det att ge dig mycket! Viktigt är att börja lagom och öka eftersom. Om man börjar med att springa en runda på 5km utan att ha tränat på ett tag kan jag nästan lova dig att det inte kommer att hålla. Då blir det bara att man drar sig för att ta sig ut, då man har i minne hur (antagligen) jobbigt det föra passet var!
Viktigt att komma ihåg är att det ska vara kul och det gäller all slags träning! =)
 
Ja nu fick jag skrivit om ytterligare en viktig del av mig! Nu ska jag snart gå och lägga mig då det blev en sen kväll full av plugg igår ;) Ska ner och ta något att äta först bara, för ni glömmer väl inte att kost och vila är minst lika viktigt som själva träningen!
 
Ta vara på er!
 
Kan du känna känslan av att springa fram på en mysig skogsväg som denna i solnedgången? Det kan jag!
 
 

Du är unik!

Alla brukar vi väl titta oss i spegeln och har jag inte rätt i att det ibland slinker ut en och annan suck? Jag tror att de flesta av oss har saker som vi skulle vilja ändra på när det gäller vårt utseende. Kanske är det rumpan som är för stor och hängig, näsan som är konstig, brösten som är för små, magen som är mjuk och putar eller den där irriterande valken på höften som inte vill försvinna. Ja alla har vi väl något som vi inte är helt nöjda med?
Men jag tänkte på det, är det verkligen en så stor grej egentligen? Varför ska man fokusera på det man tycker är "fel"? Titta på dig själv, visst finns det väl något som faktiskt ser bra ut? Fokusera blicken på det istället och var nöjd med dig och din kropp! Jag tror att det bara är en själv som ser "felen" så tydligt, andra kanske inte ens lägger märke till dem!
Det finns bara en som du, du är unik! Var nöjd med dig själv och låt ingen få dig att känna dig sämre eller mindre värd! Jag tänker försöka att ge mig själv en komplimang varje gång jag ser mig i spegeln istället för att beklaga mig över att håret ser konstigt ut eller vad det nu kan tänkas vara. Jag tror att första steget för att känna sig självsäker och vacker är att acceptera sig som man är och vara nöjd med det!
 
Ett budskap jag ville få fram helt enkelt!
 
                  
               Spegel, spegel på väggen där, sig vem som vackrast i landet är ;)

Att leva i nuet

Hejsan!
 
Jag är en männsika som tycker att man ska leva här och nu. Jag erkänner att jag inte har lätt för det själv alla gånger! Men varför gå och grubbla över det som är historia eller oroa sig för det som komma skall? Varför göra sig den otjänsten att må sämre? Vi lever bara en gång, får bara ett liv. Varför inte göra det så bra som möjligt och njuta?
Glöm gårdagen, den är historia. Haka inte upp dig om den inte blev som planerat, ta istället lärdom av det och gör det bättre nästa gång!
Dröm om morgondagen! Sluta oroa dig, tänk dig istället att den kommer bli fantastisk!
Lev i nuet, precis just nu! Ta till vara på livets alla ljuspunkter, tillfällen att njuta och ha det roligt!
 
En liten tanke jag hade :) Jag tror på att om man lever i nuet blir man en gladare och friare själ! :)
 
Wiiee jag har fått mina glasögon idag! :D Det är jättekul att sätta på sig dem, då jag ser allt så mycket tydligare! Det blir kul i skolan imorgon då inte jättemånga vet att jag skaffat glasögon haha! ;)
 
Nej nu ska jag ta och begrava mig i matteboken (inte bokstavligt talat) ;) Fick inte pluggat så mycket som jag velat igår, då jag efter ett tag blev illamående så fort jag tittade ner i boken :/ Får hoppas att det inte blir så idag!
 
Ha det bra och kom ihåg:
 
Forget about yesterday,
Dream about tomorrow,
Live today!
 
 

Dagens

Hallå! :)
 
 
             
 
Dagens klädval:
* Ljusa Miss Sixty Jeans, slitna i knäna,
* Linne från Bik Bok
* Enkel svart kofta från H&M (syns inte under jackan)
* Jacka från Gina Tricot
* Svarta Hunter Stövlar
 
Ja såhär har alltså jag sett ut under dagen.   
 
Den här tisdagen har väl sett ut som de flesta andra tisdagar ;) Varit i skolan, kom hem och gick med hunden, tog något att äta och stack till stallet, cyklade hem och åt kvällsmat, sitter nu här och skriver medans matteboken kallar. Vi ska ha matteprov på torsdag så det blir att plugga matte för hela slanten!
En sak jag tycker är jobbigare med att gå på gymnasiet är att man får slutbetyg i varje kurs. Det betyder att till jul när vi läst färdigt den här första mattekursen 1c så får vi ett slutbetyg på den, alltså ett betyg som inte går att ändra. (Om du inte blivit underkänd det vill säga) På högstadiet fick man ett betyg vid jul och kunde sedan jobba upp det till våren om man inte var nöjd, men så är det alltså inte nu. Det gäller att ligga i och prestera hela tiden!
Man orkar dock inte sitta med näsan i matteboken hela kvällen lång, eller jag orkar det inte i alla fall. Det blir därför att ta en avkopplande löptur efter ett tag och sedan komma hem, duscha och fortsätta någon timme :) D
Dessutom har jag franska verb tills imorgon samt 10 sidor + frågor i kemi till på torsdag!
Hm... Jag känner att jag nog ska ta tag i skolarbetet nu hehe, kvällen kommer att bli lång.... ;)
 
Ta vara på er! =)
 

Lättad!

GodKväll på er!
 
Fick ett lättnadens besked idag! Vår hund Charlie har haft en knöl i armhålan ett tag. Från början var det bara en väldigt liten en, såg ut som en liten fettknöl på ett ungefär, så vi tänkte inte mer på det. Efter ett tag märkte vi dock att den började att växa. Charlie var därför för någon vecka sedan och opererade bort den och det visade sig att det var en tumör han hade!
En tumör som växer och sprider sig är alltså cancer. Det finns både godartad och elakartad cancer. Den godaratde sprider sig inte vidare i kroppen och är alltså hyfsat lätt att få bort. Den elakartade sprider sig däremot och blir därför svår att bekämpa.
Direkt efter operationen kan inte veterinären uttala sig om huruvida tumören är en elak eller god. Det tar ett tag för dem att göra sina undersökningar.
Men idag när Charlie var och tog bort sina stygn fick mamma det glada beskedet att det var en godartad sort! :)
Puh.. nu kan man pusta ut! ;) Det hade tydligen från börjat varit en hårsäck som blivit inflamerad och därefter utvecklats till en tumör. Så vi hade rätt från början i att inte behöva oroa oss, för hur skulle vi kunna veta att det skulle utvecklas till något annat? Det viktigaste är att vi upptäckte förändringen och att den nu är borta! :)
 
Charlie är en nio år gammal Gordon Setter! Han har alltså hängt med ett tag och en är en viktig del av familjen! Hans älsklingsplats är att ligga på min säng och mysa! Han får dock bara ligga där när överkast och handuk är på! ;)
 
Nej nu ska jag ta och äta "kvällis" innan jag går och lägger mig! ;) Godnatt!

V.40

Då var det måndag igen och v.40 har tagit sin början. Bara tre veckor kvar innan höstlovet! Vart tar tiden vägen? Tänk att jag redan har gått sex veckor på gymnasiet!
 
Nu ska jag snart ha kemi, vi ska dock inledda lektionen med en timmes läsning. Den här veckan plus de kommande två veckorna är nämligen "läsveckor" för alla ettor. Det betyder att vi ska läsa en timme varje dag! Tydligen så ska vår läshastighet ha förbättrats med hela 90% efter dessa veckor och det är faktiskt inte så dumt!
Jag tycker om att läsa, om man har en bra bok vill säga ;) När jag var yngre läste jag en hel del, men nu hinner jag inte läsa så mycket längre. Jag läser allt möjligt, allt från blodiga mord, till kärlek! Just nu tänkte jag börja läsa Hungerspelen. Har sett filmen på bio vilken var bra, men böckerna brukar oftast vara ännu bättre! :)
 
Idag har jag alltså min kortaste dag, men vi ska ha en audition efter skolan så jag kommer komma hem senare än en vanlig måndag. Vi ska nämligen spela en av Shakespears pjäser (Othello) i svenskan och för att lärarna ska kunna sätta ut roller behöver de ha sett och hört oss! Vi får hoppas att det går bra! :)
 
Nej nu måste jag skynda mig in till min lektion! Hoppas alla får en bra måndag! :)
 

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0