Snäll mormor!

 
Titta vad min gulliga mormor har varit och köpt till mig! Super Nagelstärkare! :D Jag råkade beklaga mig över mina tunna naglar som bryts allt för ofta inför henne och då gick hon raka vägen och köpte detta till mig.
Åh, min mormor är verkligen världens snällaste! Det ska tydligen ha gjort underverk med hennes naglar och jag hoppas verkligen att även mina naglar kommer att bli lika starka och vackra! :)
 
Nej hörni, nu ser min säng väldigt lockande ut så inte tänker jag sitta här och skriva längre!
Imorgon när vi vaknar är det fredag vilket inte låter så dumt i mina öron, inte dumt alls faktiskt! =)

 

Vägen till lyckan


 
Den bästa vägen till lyckan är att vara god vän med sig själv

Håll i hatten....

                                                                                                           (bild från google)
 
När jag hörde vinden som stormade utanför fönstret då klockan ringde var det inte enkelt att lämna min varma och sköna säng! Och inte blev det lättare när jag kom på att det är torsdag vilket är ett annat ord för veckans mest krävande skoldag. Det gäller att i sådana lägen inte ligga och dra sig för länge, för ju längre man drar sig ju svårare blir det att kliva upp!
 
Jag hoppas att alla får en fin torsdag och att ni inte blåser bort i stormen! =)
 
 

30 januari 2013

 
Hej på er!
 
Gud vad glad jag blev när jag hoppade av bussen för några minuter sedan och insåg att det inte var helt svart runt omkring mig! Så himla skönt att dagens ljusa timmar blir allt fler, tycker ni inte? :)
 
Min dag har varit lång men uthärdlig. På svenskan håller vi på och repeterar för fullt! Vi ska spela upp vår variation av Shakespears "Othello", vilket jag har nämnt här innan för väldigt länge sedan. Vår premiär närmar sig med en väldig fart så det gäller att få de där replikerna att sätta sig i huvudet! Då jag har väldigt många tunga teoretiska ämnen så är det väldigt skönt att få göra något helt annat på svenskalektionerna och att skådespela tycker jag verkligen är superkul!
 
Nu ikväll ska hela familjen iväg och lyssna på tvillingen min som ska spela konsert! Det är helt klart en sådan sak som förhöjer ens onsdag! :)
 
 
 

Dags att uppgradera sig?

 
Hejsvejs!
 
Jag har nu på allvar börjat fundera över om det inte är dags för mig att titta efter en ny mobiltelefon. All heder åt min nuvarande telefon, som till min stora förvåning fortfarande funkar bra (köpt på en ICA-affär för dryga tusenlappen), men jag känner ändå att jag behöver något nytt!
 
Om jag nu tar beslutet att förnya mig så kommer den svåra frågan,"Vad ska Sanna köpa för en telefon?". Hm...
Jag vill inte ha någon sådan där splitterny avancerad telefon, främst på grund av att de kostar mer än vad lilla jag har lust att betala ;) Nej jag vill ha en enkel, men ändå bra telefon som inte kostar de där fem till sex tusenlapparna! Jag är faktiskt lite inne på den vanliga iphone 4, men ska definitivt kolla och höra mig runt innan jag bestämmer mig för något!
 
Just nu har jag ju faktiskt en telefon som fungerar och behöver alltså inte ha någon brådska i mitt funderande! :)
 
 
 

Love doesn't age

 
Hej på er!
 
Idag har jag räknat mig igenom veckans längsta mattelektion och gått rundor i mina för tillfället mycket uppskattade gummistövlar. Jag har också umgåtts med mina kära morföräldrar och då insett att kärleken inte åldras! Att se min mormor och morfar tillsammans får mig att tro att kärleken mellan två personer kan vara för evigt och att se dem får mig även att förstå hur lite jag egentligen vet om livet. Tänk bara hur mycket man han har hunnit se och uppleva när man har levt i över 75 år!
 
Nu ska jag ta och hoppa in i duschen för att skrubba kroppen ren och sedan hittar man mig resten av kvällen i sängen med min bok!
 
 
 

Godmorgon!


                                                                                                                            (Bild från google)
 
Godmorgon på er!
 
Kläderna är på, håret uppsatt och naglarna målade! Gud vad jag känner att jag har redan har hunnit med mycket den här dagen och då har den knappt börjat! Det kan ju bara vara positivt eller hur?
 
Jag har ett förhör på kemiska beräkningar på torsdag och satt igår och räknade på hur mycket koldioxid ett flygplan på 350 passagerare släpper ut under en flygtur på 8h. Kan ni gissa hur mycket det var? En vän till mig fick gissa och trodde på ca 3kg koldioxid. Hm... jag kan säga att hon hade väldigt fel! Det släpper nämligen ut, håll i er nu, ca 248 000kg! Jag visste att det var mycket, men inte så mycket som 248 ton!!
 
Ja detta var väl en ganska så onödig information egentligen, men ändå rätt så intressant om ni frågar mig. Klimatförändringarna är något som berör oss alla vare sig man vill det eller inte. Vi måste alla tänka på miljön och vara rädda om jorden vi lever på!
 
Nej nu måste jag fara iväg till skolan! Ha en bra dag, var rädda om er! =)

Slaskigt värre!

 
Hej bloggen!
 
Nu har det plötsligt blivit lite varmare igen och med de ynka plusgraderna kommer även det äckliga slasket! Nej fy vad jag inte tycker om att klafsa runt i allt det blöta. Jag har det hellre lite kallare med snö som ligger på vägarna och solen som skiner i den klara luften än +3°C, slask överallt och en grå tråkig himmel.
Men väder och vind är tyvärr inget vi kan styra! Jag har i alla fall i mina dagdrömmar idag legat på en strand i solen! Ja visst lät inte det särskilt dumt?
 
Nu ska jag ta och dra mig neråt för det börjar en ny dansk deckarserie på tv:n! Jag håller tummarna för att det är en sådan serie som är värd att följa! :)
 
 
 
 

Change the world

 

Let your smile change the world, but don't let the world change your smile 
 
 

27 januari 2013

Hej där!
 
Hur har eran söndag varit? Min har varit precis som en typisk söndag i Sannas liv. Alltså har jag idag befunnit mig på jobbet, jag har städat, tvingat mig till lite skolarbete och laddat upp för ännu en vecka i skolan. Fast förresten, en helt vanlig söndag har det faktiskt inte varit då min syster, hör och häpna, stod för kvällsmaten! Detta är högst ovanligt ska ni veta! Till matbordet brukar hon annars nästan alltid vara den som anländer sist och lämnar först, ett exempel på att tvillingar kan vara väldigt olika! ;) Men ikväll var det alltså hon som var kock här hemma och jag och mamma blev bjudna på en kycklingwok som smakade mycket bra! :)
 
Jag har idag också ägnat lite tid åt att planera inför min födelsedag. Det slår ju redan över till februari nu i veckan och min födelsedag närmar sig med stormsteg! Vet ni vad som mer närmar sig? Sportlovet! I så desperat behov av lov som jag var innan jul tror jag inte att jag kommer hinna bli, men ett lov är alltid ett lov och är alltså alltid efterlängtat! :)
 
 
Min mamma har förresten hittat sig en ny liten hobby, att göra egna ljus. De blir lite rinniga dock och jag kunde inte låta bli att knäppa ett kort på denna stearinklump som från början var fyra ljus och som nu har blivit till ett!  Men jag måste säga att det blev ganska häftigt ändå, trots att det inte riktigt var meningen haha ;)

Live, Love and Learn


 
Everything happens for a reason, live it, love it and learn from it!

It's the inside that counts

                                                                                                                      (Bild från google)
 
Godmorgon på er!
 
Hade en riktig toppenkväll igår! Filmen var enligt mig super och jag är ganska så kräsen när det gäller svenska filmer. Den var väldigt rolig på sina ställen och hade ett fint och bra budskap! Utsidan kan helt klart säga väldigt mycket om en person, men inte i alla lägen och inte säger den allt! Det är insidan som räknas, hur man är som person och hur man möter och respekterar sina medmänniskor!
 
Efter filmen stannade jag och en vän i stan och åt på, en för mig, ny restaurang. Tres Amigos heter den och är mexikansk. Det tog rätt lång tid innan vi fick beställa och sedan tills vår mat kom, men maten var hur god som helst och med så trevligt sällskap som jag hade var väntetiden mer än uthärdlig. =)
 
Jag har inga planer för dagen än så länge, men lite läxor ska jag väl försöka få undanstökat dock.
 
Hoppas att ni får en lugn och skön lördag allihopa och kom ihåg att aldrig döma en person endast utifrån utseende!

Live, Laugh, Love

 

Live every day
Laugh every moment
Love beyond words

J'aime les vendredis!

 
 
Godmorgon världen och välkommen fredag! =)
 
Ja jag älskar verkligen fredagar och något mer jag älskar är känlsan av att inte behöva stressa på morgonen. Kunna gå lägga sig i sängen igen efter frukost och läsa ett kapitel i sin bok, inte behöva skynda sig av med pyamasen och ha gott om tid på sig att göra sig redo inför dagen!
 
Jag har storslagna planer inför min fredag! Haha nej det är väl kanske att gå till överdrift, men kvällen ska i alla fall spenderas med ett gäng härliga tjejer! Vi ska gå och se den nya filmen Ego på bio och därefter sätta oss på någon mysig restaurang och äta, förhoppningsvis, god mat! :)
 
Först ska dock skoldagen avklaras, men har man något roligt att se fram emot brukar dagen bli mycket lättare att ta sig igenom!
 
Jag hoppas att alla får en kanonbra fredag därute! Se till att klä på er ordentligt med kläder och tänk på att vi kunde haft det sämre, mycket sämre! :)
 
 
 
 

Den 24 januari 2013

 
Hej bloggen!
 
När klockan äntligen blev fyra och det var dags att stänga skåpet för sista gången idag så var min stackars hjärna helt slut. Men efter att ha suttit och räknat en himla massa på både fysiken, matten och kemin så är det väl kanske inte så konstigt? Efter en sådan lång dag som idag är det därför extra skönt att komma hem, slänga ifrån sig skolväskan, tvätta av sig sminket och sätta på sig myskläderna!
 
Jag hörde på radion imorse att vi enligt någon amerikans prognos kommer att få det onormalt kallt i nästa månad. Usch jag fryser bara jag tänker på det, hoppas verkligen att de har fel! Jag tänker på de stackarna som inte har något hus att värma sig i under dessa kalla månaderna! Jag kan inte ens föreställa mig hur hemskt kallt det måste vara att sova ute nu! Nej jag ska då verkligen inte klaga!
 
Imorgon är det fredag hörni, den mest uppskattade av veckans dagar, och jag känner på mig att min fredag kommer att bli en riktigt bra sådan! :)
 
 

Ny favorit!

Är helt såld på denna parfym!!! Den luktar så otroligt gott!!
Gissa vad som för tillfället står högst upp på listan över vad jag önskar mig i födelsedagspresent ;)

23 januari 2013

 
Hej där!
 
Sitter just nu i soffan och har precis tittat klart på Sveriges Mästerkock. Det är faktiskt det ända program jag följer för tillfället. Jag älskar, vilket ni säkert har förstått vid det här laget, att stå i köket och vara kreativ så jag tycker att Sveriges Mästerkock är riktigt roligt att se på! :)
 
Efter en lång dag i skolan så tog jag bussen hem till en fin vän. Vi lagade supergod köttfärsås, myste med hennes katter och så fick jag se hennes egna lilla kryp in. Hon har nämligen ett eget litet hus på deras tomt där hon bor. Jag är faktiskt rätt så avundsjuk, det är ju jättemysigt att ha sitt egna lilla hus att bo i!
Så mycket läxor blev inte gjort hehe, men vad sjutton! Man kan inte sitta med näsan i skolböckerna varje kväll! ;)
 
 
 

Positive thinking

 
Godmorgon finisar!
 
Åh vad jag har sovit gott i natt! Inget kan få mig att sova så bra som rena lakan i en nybäddad säng, helt underbart! Så efter att ha laddat upp med dagens viktigaste mål frukosten och en god natts sömn är jag nu redo att möta dagen!
 
Kom ihåg att livet är vad man gör det till! Därför tänker jag gå ut genom ytterdörren idag med ett leende på läpparna och inställningen att ha en riktigt bra onsdag! Positivt tänkande gör nytta gott folk!
 
Ha nu en hejdundrans bra dag allihopa! =)

Live by your strength


Det är bättre att leva av sin egen styrka än av andras svaghet

Det känns som att det var igår...

Att sitta och titta i gamla fotoalbum kan vara något av det roligaste jag vet! Där i finns alla de fina och roliga minnen som man samlat på sig igenom åren! Det slog mig häromdagen, när jag satt och tittade på gamla bilder, hur stor min lilla lillasyster faktiskt har blivit. Jag kan inte riktigt förstå att hon redan fyller åtta år nu i vår då det känns som att det var igår man höll den lilla plutten i famnen för första gången! Det har funnits och finns fortfarande tillfällen då man skulle vilja ta och låsa in henne någonstans, men så är det väl med alla småsyskon? Allra oftast är hon i alla fall helt underbar! =)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kramens dag

                                                                                                                   (Bild från google)
Godmorgon!
 
Då var det måndag igen, men inte vilken måndag som helst! Idag är det nämligens kramens dag!
Så varför inte passa på att ge bort en himla massa kramar idag? För vem blir inte glad av att få en kram?
 
Ha nu en riktigt fin måndag, kram på er! =)

20 januari 2013

 
Hej på er!
 
Idag gick jag upp långt innan solen trots att det är söndag då det stod jobb på schemat, jag har suttit och försökt få lite skolarbete ur vägen, sugit till mig lite D-vitamin i solen som har värmt så skönt idag och målat mina korta naglar som nu glittrar väldigt fint i guld.
 
Jag är en av dem som inte kan få långa naglar vilket är lite trist. Jag har slutat med att bita på dem, men de är väldigt tunna och hinner bara växa tills en viss längd innan de bryts av. Jaja, med lite nagellack på blir de ganska så fina ändå!
 
 
Nu ska jag ta till vara på de sista timmarna av helgen och gosa in mig i en filt framför tv:n och titta på en film! Har hört att den kan vara lite läskig så vi får se om det blir några mardrömmar i natt! ;)

Beslutsamhet

 
Varje prestation börjar med beslutet att försöka.

Lördagkväll!


 
Tacos, hyrfilm och familjemys. Det låter som en bra lördagkväll tycker jag! =)

One of those Saturdays

 
Hej bloggen!
 
Idag är en sådan där klassisk lördag då man bara är. Jag har till största delen av dagen gått runt i mina älskade myskläder, jag har nästan drunknat i min bok och jag har då inte ägnat en tanke åt skolarbete! Oftast vill jag ha saker att göra då jag annars blir rastlös och uttråkad, men ibland är det riktigt skönt att bara ta det lugnt och inte göra något vettigt överhuvudtaget! Nu ska jag ta en mysig promenad och njuta av den vackra solnedgången!

Minnesburk 2013

 
 
 
Hej, glad fredag på er! =)
 
Igår började jag på ett litet mini-projekt, nämligen att göra mig min egen Minnesburk för år 2013! Jag har aldrig haft en minnesburk innan, men har läst om dem på lite olika ställen och tyckte att det verkade vara en riktigt rolig grej! För er som inte vet vad det går ut på så ska man under årets gång skriva ner saker man är med om på små lappar som man sedan lägger i burken. När året sedan är slut är förhoppningsvis burken full med galna, roliga, och fina minnen som man kan sitta och läsa! Jag tänker inte bara skriva ner "stora saker" som händer i mitt liv. Även alla små framsteg jag genom året tar och fina myskvällar med tjejerna kommer definitivt att hamna i burken! Dessutom ska alla de där pinsamma tillfällena hamna där! Tänk vad roligt att kunna sitta och skratta åt dem om ett år! ;)
Ett år är en lång tid då mycket kan hända. Vi utvecklas alla mycket på ett helt år! Vem vet, om ett år kanske jag sitter här som en helt annan person och skriver. Det kommer att vara hur kul som helst att i så fall kunna läsa och följa den utvecklingen!
Nej nu är jag riktigt taggad på att fylla min burk och med lite mer än elva månader på mig ska jag nog se till att få det gjort! :)

It's the Little things that make life Big

 
 
It's the Little things that make life Big

Utan alla små stunder av lycka i livet, hade livet inte varit mycket till liv.
 
 

Fit for fight

 
Godmorgon godmorgon!
 
Idag är jag utvilad och fit for fight igen! Jag vet inte vart den där otroliga tröttheten kom från igår, ni vet då huvudet känns som att det väger sisodär 10kg mer och kroppen skriker efter att få lägga sig i sängen! Ja inte tog det lång tid för mig att somna och när jag vaknade idag var tröttheten som bortblåst, riktigt skönt!
Idag går vi ju till fyra så att vara trött redan när man åker till skolan hade inte varit en bra start!
 
Nu måste jag rusa, hoppas att alla får en toppendag! :)
 

16 januari 2013

 
Hej på er!
 
Efter att ha spenderat en hel del tid framför brasan har jag nu äntligen börjat få upp värmen på riktigt! Fy sjutton vad kallt vi har haft idag! Det räckte bara att man gick utanför dörren så frös allt snor i näsan till is, inte den behagligaste känslan direkt ;) Dumt nog glömde jag mössan imorse och det tog inte lång tid innan det började göra riktigt ont i mina små stackars öron. Jag kan se vart uttrycket att "kylan den biter" kommer ifrån.
Annars har skoldagen varit bra! Under hela franskalektionen stod vår lärare och pratade på och visade bilder från tidigare utbytes resor. Till min lärares förvåning och bestörtning, men till min och mina klasskamraters förtjusning var det helt plötsligt dags att sluta utan att vi hade behövt öppna våra böcker! Jag hoppas att vi inte såg allt för glada ut hehe ;) Sedan fick vi dessutom åka hem tidigare då en schemabrytande aktivitet inte tog så lång tid som väntat, man klagar inte direkt!
Nu känner jag mig väldigt trött! Det kom från ingenstans och nu är det ända jag vill att krypa ner i min säng och dra täcket om mig. Jag hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk :o Att missa skolan är inte något jag vill eller har råd med!

En del av livet


We all make mistakes sometimes, it's a part of life!

Nytt i garderoben


 
Nu är tisdagen den 15 januari snart slut och onsdagen den 16 januari ska ta sin början. Ja vi är redan halvvägs genom årets första månad, vart tar dagarna vägen?
Idag har jag och en vän haft en mysig promenad då vi pratade om allt och ingenting, jag har fått krama om min lillasyster som har kommit för att stanna en vecka och en ny tröja har hittat hem till min garderob! En tröja som jag tycker glittrar minst lika fint som snön!
 
 

Fruktansvärt!

 
 
Ikväll går mina tankar till de som drabbats av den fruktansvärda olycka som inträffade, inte långt ifrån där jag bor. Det är läskigt när man tänker på hur lätt det är att sådant här händer.
På några ögonblick kan en lycklig dag förvandlas till en dag full av sorg och människors liv kan gå i spillror!
 
 
                                                                                                       (Bilder från google)
Snälla kör försiktigt och var rädda om er!

Mer snö

 
Jaha hörni, då var snön tillbaka! Idag plockas pulkorna fram igen och overallerna åker på! Jag kan riktigt höra skratten och skriken av glädje från de snötäckta backarna redan nu!
Jag hade börjat hoppas på att vi skulle få en tidig vår i år, men det var väl att vara lite för optimistisk ;)
Visst blir det väldigt vackert med snön, men jag tycker det räcker att ha snö i december och framför allt under julen! Nu längtar jag efter våren! Solen som värmer och träden som slår ut i blom!
 
Men man får göra det bästa av det och jag tänker vara glad för alla småbarn därute som jag vet kommer ha superkul i snön idag!
 
Nu ska jag klä mig efter väder och sedan bär det av till skolan! Jag gissar att bussen säkert kommer att vara aningen sen idag, men det är lika bra att vara i tid för om inte jag är det, så är det precis vad bussen kommer att vara! ;)
 
Ha en riktigt bra dag, och ifall ni har snö, snöig dag idag! :)
 

Hiss / Diss


 
Sanna Dissar:
 
Falska människor som går bakom ryggen på folk - Människor som ljuger, sårar, pratar skit om andra
och sprider falska rykten gör mig både irriterad och ledsen!
 
Trosor som skaver - Usch det kan verkligen förstöra en dag!
 
Tankar som förstör mer än de gör nytta - Om jag hade kunnat hade jag utplånat den lilla djävulen,
han som ibland sitter och viskar negativa saker i människors öron.
 
 
 
 
Sanna Hissar:
 
Att vi går mot ljusare tider - Åh vad jag blir glad då dagens ljusa timmar blir allt fler och fler!
Det betyder att vi går mot sommar och vår!
 
Att min födelsedag närmar sig med stormsteg - Tänk att jag blir 17 år om precis en månad! :D
 
Människor som vågar vara sig själv - En stor guldstjärna till alla som vågar sticka ut, verkligen vara sig själv och inte bryr sig om vad omgivningen tycker och tänker!
 
 

Rekord

Godmorgon allihopa!
 
Idag börjar allvaret på riktigt med en hel skolvecka som väntar, vad den kommer bjuda på återstår att se!
 
Detta inlägg slår nog rekord i att vara kortast, men jag har faktiskt inget mer att skriva för tillfället!
 
Ha nu en bra måndag! Ta hand om er! =)
 
Såhär vacker är jag idagpuss på er!

Lugn söndag

 
Hej!
 
Efter en väldigt mysig kväll med tjejerna igår har jag bara tagit det lugnt sista dagen av den här helgen. Jag har fått klart ytterligare någon av läxorna i min lilla läxhög, tvättmaskinen har jobbat för fullt hela dagen lång, dammsugaren har fått gjort sitt och jag har fått frisk luft och blivit alldeles rödrosig om kinderna efter en skön liten promenad i skymningen!
Nu tänker jag inte spendera ett ögonblick mer av den här helgen till skolarbete, nej jag tror bestämt att jag tänker tillbringa resten av kvällen framför tv:n eller i sängen med en bra bok och en kopp chaite! :)

12 januari 2013

 
Hej bloggen!
 
Trots den fina soluppgången jag fick bevittna imorse och det härliga, fast kyliga, vädret vi har haft idag har inte mitt humör varit på topp. Sådana dagar finns tyvärr de också, men tur är det att de ändå är rätt så sällsynta!
Jag har trots allt lyckats få ihop en labbrapport som ska in på måndag och lagat mat som vi här hemma, samt vänner till familjen nu precis har stoppat i oss. Som tur var hade inte min bitterhet spridit sig till maten! ;)
För tillfället är jag skönt nog på väldigt mycket bättre humör än tidigare. Kan bero på att jag nu ska ta bussen för att träffa tre helt underbara flickor! Precis vad jag behöver, lite kvalitétstid med riktigt fina vänner! :)
 
Ha en toppenkväll!

Life isn't always easy

 
When you feel sad, empty and like the whole world is against you,
Try to remember the good things in life and that you're not alone!

11 januari 2013

 
Hej hopp!
 
Min fredagskväll kunde inte ha börjat bättre då vi mumsade på räkor med tillbehör här hemma! Det är inget man ska äta när man är riktigt hungrig för det tar sin lilla tid när man sitter där och skalar och skalar haha. Det är faktiskt väldigt bra då man äter i lugn och ro och inte kastar i sig maten och visst är väl ändå skalandet med allt var det innebär charmen med det hela? :)
Just det här med att äta i lugn och ro och verkligen tugga ordentligt är ju faktiskt väldigt viktigt! Visste ni att man inte känner mättnad förrän efter en sisodär 20 min. Så om man kastar i sig maten på 5-10 min känner man kanske inte om det blir för mycket och plötsligt efter någon minut slår den till. Ni vet den där tunga mättnaden, då det känns som att magen ska spricka och man lockas av att gå till toaletten och sticka fingrarna i halsen.
Usch.. det där sista gjorde mig lite äcklad. Jag tror faktiskt aldrig att jag skulle klara av att göra det, kräkas på det sättet alltså. Jag har faktiskt lite glömt hur det känns att kräkas då jag inte har gjort det på säkert tre år. Hm.. det kanske inte var det bästa att skriva när de varnar för influensan som härjar. Nu kommer jag säkert åka dit på grund av att jag yttrade mig om min brist på kräkande ;)
Nej men herregud nu tänker jag definitivt lämna detta inte så trevliga ämne!
 
Under kvällen har jag suttit bänkad framför Gladiatorerna samtidigt som halva min uppmärksamhet gick till att börja och avsluta en svenska och en engelska uppgift. Att vara med i Gadiatorerna tror jag hade varit grymt kul! Det verkar dock riktigt tufft, men vad vore livet utan lite utmaningar? ;)
 
Nu ska jag hitta någon bra film som jag kan lägga mig i sängen och titta på! Imorgon får jag sova ut och det mina vänner, det tycker jag låter väldigt skönt!

Carpe Diem

 
 
Godmorgon alla underbara!
 
Att vakna upp en fredagmorgon med vetskapen om att en helg ligger och väntar är inte så dumt! Att dessutom ha sovmorgon sätter verkligen pricken över i:et! Efter en god frukost och en timmes lugn och ro känner jag mig nu riktigt på hugget! Att sätta sig inne på en mattelektion känns inte lika skrämmande som för två dagar sedan, ett gott tecken om ni frågar mig!
 
Nu tycker jag bestämt att vi alla ska ta till vara på denna härliga dag, en dag som jag inte hade velat byta ut till någon annan dag än just fredag!

10 januari 2013

 
Hej hörni! Idag har vardagen hunnit ifatt mig på riktigt då jag redan kan stapla läxorna på höjden, jag har fått reda på något jag spänt och nervöst har väntat på vilket fick mig att dra lättnadens suck och vilja göra en sådan där urlöjlig glädjedans! Jag har en stund ägnat tankarna åt framtiden och blivit något säkrare på kommande val inför mina resterande år på gymnasiet och jag har även hunnit njuta av en stor kopp värmande te!
Nu har jag hoppat i min älskade Hello Kitty pyamas och ska snart krypa i säng!
Det är fredag imorgon vilket låter väldigt fint i mina öron!

Ett svårt beslut

 
Jag har slutligen fattat ett av de största och svåraste beslut jag än så länge gjort i mitt snart sjuttonåriga liv. Det har inte varit lätt ska ni veta och jag är fortfarande inte helt säker på om det verkligen är rätt beslut jag gjort.
 
Som ni nog alla vet har jag ridit sedan jag var sex år gammal. Sedan dess har hästar och ridning varit en mycket stor del av mitt liv. Ridningen och ansvaret för en egen ponny är en stor del av det som har format mig till den jag är idag och jag har så många fina och lyckliga minnen från dessa år med hästarna!
 
Som jag uttryckte i detta inlägg "Mitt liv med hästar" så har mitt ridintresse svalnat med åren och jag tror att jag nu har kommit till den punkt i mitt liv då det är dags för mig att lägga ridningen lite på hyllan. Jag har funderat mycket på detta under hösten och de återkommande frågorna som dykt upp i mitt huvud har varit, "Skulle jag verkligen klara mig utan ridningen?" och "Skulle inte saknaden bli allt för stor?"
 
Sedan en tid tillbaka har jag fått göra vissa åtgärder för min hälsas skull vilket bland annat har inkluderat ingen ridning. Från början gick det inte en dag utan att jag saknade det, men till min förvåning gick det över relativt snabbt. Det känns hemskt att säga, men jag har nu insett att jag faktiskt är redo, att jag inte kommer bli galen utav saknad och att jag till och med kan tycka det är lite skönt de regniga dagarna att slippa åka till stallet.
 
Att ha häst tar väldigt mycket tid och man blir väldigt låst! Innan var detta inget problem för mig då jag älskade att lägga all min tid i stallet, men på senare tid har jag insett att det finns andra saker som finns högre upp på min "vill göra lista".
 
Jag vet att man växer ifrån saker med åren och att det är helt normalt, men jag kan inte låta bli att känna mig skyldig. Det känns lite som att jag sviker Simba. Jag vet att han är en häst och att det viktigaste i hans liv förmodligen är att han får komma ut i hagen, vara omgiven av sina kompisar och att få mat, men jag får ändå dåligt samvete över allt detta. Jag älskar honom något enormt, ingen tvekan om saken, men jag har inte längre något som driver mig till att fortsätta med ridningen.
 
Hur dumt det än låter så tror jag att man måste bortse från sina skuldkänslor i lägen som detta och tänka på vad som blir bäst för en själv. Varför lägga tid sådant man egentligen inte vill eller måste göra? Nej livet är alldeles för kort för det!
 
Hur det kommer att bli med Simba utifrån mitt beslut vet jag inte då det inte är jag som är den riktiga ägaren och därför inte är den som bestämmer det. Drömmen hade varit att jag hade kunnat åka ner till stallet de dagar som ridsuget slår till och ta Simba ut på en tur i skogen, samtidigt som jag vill att han ska bli ompysslad varje dag av någon som avgudar honom precis som jag!
 
Så detta är alltså ett mycket svårt beslut som jag nu har tagit och eftersom att det rör en stor del av mitt liv kände jag att det var nödvändigt att jag delade med mig av det här. Bara tiden kan nu avgöra om det är rätt beslut jag har gjort!
 
 
En ponny som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta! <3
 
 
 
 
 
 

A long day

 
Hej bloggen!
 
Första skoldagen på vårterminen 2013, check! Idag har jag och alla andra elever på min skola återigen gått runt i korridorerna och en hel del sega hjärnor har så smått börjat få igång sin tankeverksamhet igen!
Jag har glatt fått säga hej till klasskamrater som jag inte träffat under hela lovet och fått den där sköna känslan man får när man på darriga ben genomfört en redovisnig, denna gång på franska!
Visst är jag nu trött efter denna långa dag, men det är trots allt inte så farligt som jag trodde att det skulle vara! Sängen ser ändå väldigt lockande ut så nu tänker jag krypa ner och göra kudden sällskap, godnatt! :)

Here we go!

Godmorgon!
 
Då var det alltså dags för skola igen, med en helt ny termin som väntar. Jag förnekar inte att det känns lite tungt, att jag gärna hade legat kvar när klockan ringde och att jag inte hade tackat nej till ytterligare några dagar utan att räkna matte eller plugga in glosor.
Men jag känner på mig att den här terminen kommer att bli riktigt bra! Jag tänker i alla fall göra allt som står i min makt för att den ska bli det. Jag tror att det bara är de här första dagarna som kommer kännas lite tunga. När man väl kommer in i rutinerna igen tror jag tiden kommer att rusa iväg i en väldig fart och rätt som det är har vi sportlov! Denna termin tänker jag suga in så mycket kunskap jag bara kan, alltid sträva efter att göra mitt allra bästa och vara nöjd med det!
Okej, vårterminen 2013....nu kör vi! ;)

Tisdagen den 8 januari

 
Jaha, då var lovets sista dag över! Jag har tagit det lugnt och tillbringat stora delar av dagen i sängen tillsammans med datorn och en mycket sällskapssjuk hund! Mitt rum har blivit städat och skolväskan är nästan packad & klar.
Ja jag tror att jag är så förberedd som man kan bli inför en ny termin, men det tar ändå emot att behöva ställa klockan på ringning imorgon!
 
Sov så gott! :)

No one is like you

Be pleased with yourself
 

Looking forward to some action tonight

Hallå på er!
 
Min eftermiddag har spenderats hos en av mina äldsta vänner! Vi bakade en supergod chokladcheesecake och utmanade hennes syster med pojkvän på två väldigt roliga spel! Vi hade det riktigt mysigt med andra ord och det var skönt att avleda tankarna från skolan och andra saker som tynger....
Mitt i allt spelande kom vi plötsligt på att vi minsann vill gå på bio ikväll! Biljetterna är nu bokade och klockan nio ska vi se på Jack Reacher med Tom Cruise! Alla filmer jag har sett med Tom Cruise har varit riktigt bra så förmodligen kommer jag inte att bli besviken! :)
Jag är nu hemma för tillfället då jag har lite saker som ska fixas, men snart beger jag mig återigen hem till vännen min!
 
Hoppas att ni alla får en mycket trevlig kväll! Ta hand om er! :)
 
  Tom Cruise som Jack Reacher                                                                             (Bild från google)

Nyttigare variant på chips

 
Hej hopp! I förrgår testade jag att göra något jag aldrig gjort förut, nämligen grönkålschips! Tro det eller ej men det blev faktiskt supergott!!! :) Väldigt enkelt och mycket nyttigare än vanliga chips! Grönkål är förresten ett riktigt superlivsmedel! Det innehåller mängder med A-, E- och C-vitamin och är en suverän bakteriedödare och antioxidant!
 
Så självklart måste jag dela med mig av detta enkla recept! :)
 
Börja med att sätta ugnen på 180°, kleta därefter ut olivolja på en plåt där du sedan lägger lagom stora grönkålsblad. Sedan häller du på lite mer olja och strör över lite flingsalt. In i ugnen i ca 10-15min och rör om rätt ofta.
Sen är det bara att njuta! :)
 
 

Smile and be happy!

 
Hej där!
 
Jag måste börja detta inlägg, lite själviskt, med att berömma mig själv för åh vad jag kände mig duktig igår då jag faktiskt började och avslutade ett kollage som var tvunget att vara klart till på onsdag! Ni känner säkert också igen den känslan av att äntligen ha gjort något som man har skjutit upp hur länge som helst, så skönt! :)
 
Min söndag var inte så väldans händelserik, men sådana dagar är inte fel de heller! Jag jobbade som sagt och därefter var jag hemma hela eftermiddagen och kvällen. Jag fick gjort mitt kollage, smakade sötpotatis för första gången, kollade på ännu en Jurassic Park film och just det, jag gjorde även tre nya plåtar av det goda fröknäcket! Det går åt som bara den här hemma hehe ;)
 
Denna måndag har jag inte några direkta planer för. Har ett litet ärende som ska göras nu på förmiddagen, men annars tänker jag ta dagen som den kommer! Passa på att njuta av lovet in i det sista och ladda batterierna inför en ny termin!
 
 

På jobbet

 
Godmorgon på er!
 
Just nu är jag i fullgång på jobbet! Det var inte planerat, men chefen hörde av sig igårkväll och frågade om jag kunde hoppa in och finns det tillfälle att tjäna lite extra pengar så tackar jag inte nej. Eftersom att skolan inte börjar imorgon utan på onsdag så gör det inte så mycket att jag fick offra den här sovmorgonen.
Ja och så var det ju det, skolan börjar på onsdag...suck. Detta lovet har gått väldigt fort om du frågar mig! Jag har lite skolarbete som ligger och väntar, jag får väl börja ta tag i det när jag kommer hem så att inte hela min tisdag blir förstörd ;)
 
Ha en superbra dag! :)
 
 
 
 

Den 5 januari 2013

 
Idag har jag skuttat rundor med kameran i högsta hugg, passat på att njuta av det fina vädret, tagit en väldigt mysig promenad i skogen med mamma, haft sådan ångest över att det endast återstår tre dagar kvar av lovet och blivit både glad och stolt då mina duktiga innebandyspelande vänner har tagit sig till semifinal i Gothia Cup!
 
Nu ska jag snart placera mig framför tv:n för att titta på Jurassic Park samtidigt som jag håller alla tummar jag har för tjejerna i Göteborg! :)

Charlie

 
 
De säger att hunden är människans bäste vän!

Puhhh...

Hej på er!
 
Hur mår ni? Själv är jag helt slut! Min lillasyster har pyamasparty vilket betyder att sju stycken sju-åringar har sprungit runt här hemma under eftermiddagen och kvällen. Deras munnar har gått i ett, övervåningen ser ut som ett bombnedslag och det ligger popcorn över hela golvet. Det kommer vara en hel del att städa imorgon!
Men den där sanna glädjen jag ser i min lillasyrras ansikte gör det så värt det! :)
 
Nu när det börjar bli lite lugnare här hemma, då det är tid för småflickorna att sova, ska jag lägga mig och titta på The Vow. Har hört att den ska vara riktigt bra och så är ju Channing Tatum en av huvudpersonerna!
Hur snygg är inte han?? ;)
 
    
(Bilder från Google)

Något att ha i åtanke

 
Godmorgon världen!
 
Igår var jag alltså och såg Hobbit på bio och jag tyckte att den var mycket bra! Jag var lite skeptisk när det gäller speltiden då den nästan är tre timmar lång, men långtråkig blev den inte och de timmarna svischade förbi i en väldig fart!
Så filmen får 4 av 5 stjärnor från mig! :)
Nu är det bara att vänta på del 2, men visst är det bra att ha något att se fram emot!
 
När jag satt i bilen på vägen hem var det en sak som slog mig. Hur mycket kostar det egentligen att göra sådana här filmer? Jag har suttit och kollat lite på internet imorse och filmerna som ligger i toppen av de dyraste har gått på runt 300 miljoner dollar att göra!!! Detta är lite skrämmande när man tänker på den stora fattigdom och svält vi har i världen! Jag skrev ett inlägg för ganska så länge sen om hur kritiskt läget är för många i vår värld (det inlägget hittar ni HÄR ) och för de människorna hade 300 miljoner dollar förändrat deras liv radikalt!
 
Nu sitter jag inte här och menar att man inte ska gå på bio, men man kan i alla fall ha detta i åtanke. Om man nu är villig att betala 120kr för att gå och se en film på bio är det väl inte mer än rätt att man också då och då skänker en liten slant till hjälporganisationer runt om i världen?
 
Nog om detta, jag hoppas att vi alla får en riktigt bra fredag idag! Jag ser att solen tittar fram så jag tänker se till att gå ut och få i mig lite D-vitamin! Varför inte göra det du med? :)
 
Puss&Kram
 
 

Hejdå Julen

 
(Bilderna från Google)
 
Hej bloggen!
 
Idag har julen städats bort, granarna har åkt ut och tomtarna plockats ner. Jag har skuttat runt i mataffären och därefter lagat en mycket smarrig soppa till lunch! Smakerna fick en att drömma sig tillbaka till Thailand, inte hade jag tackat nej till lite sol och värme för tillfället! Jag har även suttit försjunken i min nya bok och varit ute i den bitande blåsten med hunden på en promenad.
Ikväll ska jag se Hobbit på bio, något jag länge har sett fram emot! :)
 
Ha en trevlig kväll allihopa och var rädda om er! :)

 

 

What do you choose?

Sometimes we have to choose between what's right or what's easy

Femtio nyanser av honom

 
Hej på er!
 
Idag har jag haft en härlig dag! Solen tittade fram bakom molnen för att värma min alltför bleka hud och jag har lunchat på Torstens i stan med en god vän. Det blev en lång och mysig lunch då vi inte setts på ett tag och därför hade mycket att prata om! Dessutom var maten helt fantastiskt god, jag hade kunnat slicka rent tallriken haha ;)
Efter att vi fått prata av oss ordentligt och fått mat i magen kikade vi runt i lite affärer. Jag köpte faktiskt en bok som jag har hört mycket gott om! Ska bli riktigt kul att se om den är så bra som alla säger! Nu ska jag bara ta mig tid att läsa den också hehe ;)
 
Om en timme eller så kommer en av mina knäppaste och härligaste vänner hit! Imorgon ska hon åka iväg några dagar, så vi ska passa på att ha en riktigt mysig kväll ikväll!
 
Ha nu en fortsatt bra kväll allihopa! :)

A wonderful family evening


Igår hade vi en supermysig kväll här hemma med en himlans massa god mat, sällskapsspel och film! Jag säger inte mer, utan låter bilderna tala för sig själva! :)
 
Förrätt
 
 
Varmrätt
 
 
 
Efterrätt
 
 
 
Spökjakten, buuuhhh ;)
 
 
 
 
 
 

Nyårsafton 2012

Här bjuder jag på lite bilder från min nyårsafton som blev riktigt lyckad! Jag hade såå roligt! :)
Det dansades, sjöngs och spelades twister för glatta livet! Och vid tolvslaget trotsade vi alla regnet och gick ut och njöt av himlen som lystes upp i alla tänkbara färger!
Bilderna är tyvärr riktigt kassa, men man tager det man haver! Min mobil är ju inte precis någon high tec mobil, men den duger så bra åt mig ändå! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag är en sådan dag då man inte orkar göra annat än att vara hemma och ta det lugnt eller vad säger ni?
Ikväll vankas det nyårsfirande med ännu en trerätters här hemma, då vi alla var iväg på olika håll igår! :)
 
 

År 2013

Make peace with your past so it won't screw up the future
 
 
Hej på er!
 
Ja då har vi lämnat år 2012 bakom oss och år 2013 har tagit sin början! År 2012 har för mig varit ett år med både ljusa och mörka stunder, men jag tror att man måste mötas av lite motgångar då och då för att kunna mogna som person och verkligen uppskatta det man har och det liv man fått.
Har ni några nyårslöften? Kanske de klassiska som att inte äta godis, träna mer, bli mer hälsosam, sluta bita på naglarna, ta skolan mer på allvar etc? Jag satte mig för ett tag sen och funderade på om jag skulle ha något löfte och i så fall vad.
Jag kom till slut fram till det här:
 
Jag ska försöka att alltid leva i nuet. Ha i bakhuvudet att vi faktsikt endast lever en gång och att man ska ta till vara på det liv man fått! Jag ska därför se till att ta till vara på alla chanser jag får att ha roligt och utvecklas som person! Jag vill inte i slutet av år 2013 sitta och ångra mig över saker som jag hade kunnat göra men inte gjort!
 
Jag ska börja ta bättre hand om mig själv och min kropp! Det är mycket som jag vill uppnå och göra detta år och för att det ska gå så måste jag förändra min syn på vissa saker. Man måste vara rädd om sig själv och sin kropp och lära sig att lyssna kroppens alla signaler. Detta för att kunna göra sådant man älskar och för att få leva ett långt och lyckligt liv!
 
Att hitta mig själv, den person Sanna Cecilia Nyberg verkligen är, och vara helt nöjd med henne är ett av mina stora långsiktiga mål! Det är något jag tror tar väldigt lång tid och visst har jag kommit en bra bit på vägen, men än är jag inte framme vid mitt mål!
 
Jag vill även prioritera mina vänner och min familjen mer! Sina vänner och sin familj är något man behöver ha med sig genom hela sitt liv. Det är dem som stöttar en när man har det svårt och det är också dem man kan dela de ljusa stunderna i livet med!
 
Detta är mina främsta löften, eller snarare mål. Jag säger inte att det kommer bli lätt som en plätt, men jag ska verkligen försöka! Och jag tror att om man helhjärtat går in för något man har betsämt sig för att klara så lyckas man! Det gäller bara att man ser sitt mål klart, inte släpper det med blicken och sedan gör sitt bästa för att ta sig dit!
Det kanske går trögt i början, men snälla ge inte upp för det! Det nya året är långt, om en dag inte har varit en sådan där toppenbra dag så följs den alltid av en helt ny dag som du kan göra till en mycket bättre!
 
 
 

Gott Nytt År!!!! :D

 
Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!! Nu ser vi till så att år 2013 blir helt fantastiskt tycker jag! :D

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0