En glädjande upptäckt

 
 
 
 
 
 
 
 
Upptäckte idag till min glädje att internet på hotellet räcker precis till vår lägenhet! Så nu sitter jag här nyduschad på balkongen och tänker på er där hemma! Jag har hört att vädret inte är så roligt vilket betyder att vi bokade två perfekta veckor att åka iväg på! Idag har jag varit på stranden, tagit det lugnt, läst och busat med Matilda i poolen och snart ska vi leta rätt någon mysig restaurang! Igår var jag och min tvilling ute och tog en promenad i solnedgången, hur fint som helst! Det var väl allt jag hade på hjärtat. Ha det super allihopa! Puss och kram <3
 
 

En liten hälsning från Kreta!

 
Hej på er!!! Ni är vi på Greklands största ö och njuter i fulla drag!! Det är över 30 grader och vattnet är vår bästa vän! Idag är vi ganska så trötta och har bara legat vid standen, men just nu ska vi ta något att äta och då det fanns gratis WiFi passade jag på att slänga in en hälsning till er alla!
Hoppas att ni har det bra! Puss och kram <3

Time to go....

Så mina vänner, då är det bara några ynka minuter kvar tills hela familjen ska hoppa in i bilen. För er som är kvar i Sverige de kommande två veckorna så hoppas jag för er skull att vädret är med er! Eller det gör jag väl egentligen inte om jag ska vara helt ärlig hehe, men bara regn och temperaturer under 20°C hoppas jag i alla fall att ni slipper! Då jag faktiskt ska åka på semester kommer bloggen att hamna ganska så långt ner på min prioritetslista vilket ni säkert kan förstå så förvänta er ingen toppuppdatering! Jag kanske slänger upp något inlägg om jag har tid, men jag lovar inget!
 
Nu hoppas jag att vi alla har två härliga veckor framför oss! Ha det så jättebra och ta hand om er och varandra! Puss och Kram <3
 
 

Och den är stängd....

 
 
 
 
Sådär, nu har jag till slut fått igen min väska. Det var inte det enklaste, men la jag mig på den samtidigt som jag drog i dragkedjan gick det galant! Nu är det inte jättemycket som måste hinnas med innan bilen åker mot Sturup. Jag tänkte ta och dammsuga mitt rum lite snabbt så att man kommer hem till ett hyfsat rent rum och så ska Charlie ta in på ett hundpensionat. Ha en fin dag! Puss och kram <3
 
 
 
 
 
 

Fyra vackra flickor....

 
Efter en mysig eftermiddag längtar jag nu som sören tills imorgon! Om precis ett dygn sitter jag på planet påväg till sol, bad och två helt underbara veckor på Kreta. Som ni ser fick jag och min vän sällskap av min syster och en anna vän till oss vilket bara var uppskattat. Vi gick runt i affärer och jag köpte tre par trosor på rean (man behöver många trosor om man ska vara borta i fjorton dagar) innan vi satte oss på favorit fiket Ebbas fik. Det var lika svårt att välja vad man skulle ha till fika som föregående gånger, men till slut hade vi alla bestämt oss och inte blev vi besvikna inte! Om man är fika sugen när man är i Hbg är Ebbas fik ett måste!
 
Ikväll tänkte jag gå igenom packlistan ännu en gång, ta en liten joggingtur och sedan lägga mig i sängen med datorn och se några avsnitt av Gossip Girl! Ha en fin kväll!

Bara en dag kvar!!!!!

Hej på er!
 
Efter en riktig slappedag igår så står det lite mer på dagens schema. Jag och mamma har redan varit en sväng i Helsingborg för ett besök på BUP som gick väldigt bra och efter det åkte vi en snabbis till väla då mamma skulle handla en sak. Då vi kom dit innan det öppnade tyckte mamma att det var ett bra tillfälle att övningsköra lite och jag misstyckte inte. Jag körde en bit till affären igår också, men idag fick jag parkera för första gången! (På en riktigt parkering då alltså) Det gick helt okej, kunde gått bättre men även definitivt mycket sämre!
 
 
Efter lunch ska jag och en vän till Hbg för att ta en fika och prata av oss innan jag åker iväg i två veckor. Åh jag kan knappt förstå att jag åker till Kreta imorgon! Det ska bli så skönt och med det gråa trista väder som vi har haft nu i ett par dagar så lockar en solsemester ännu mer!
 
Ha nu en bra dag och var rädda om er! Puss och kram <3

Tre höjdare....

På sommaren blir det mycket filmtittande och jag tänkte tipsa er om tre stycken som enligt mig är riktigt bra!
 
 
 
 
 
Idag är det perfekt filmväder så varför inte ta och se någon av dessa??
 
 
 
 
 

Det närmar sig....

Åh det känns som en evighet sedan jag fick sova tills jag vaknade och bara ta det lugnt i pyamasen en hel morgon! Självklart så vaknar jag sisodär klockan sju när jag för en gång skull har en av dem, men är man en morgonmänniska så är man. Än har jag inga planer inför dagen vilket faktiskt känns hur skönt som helst. Jag ska väl gå runt och småmysa här hemma och börja packa resväskan så smått. Jag började göra en liten, okej en ganska så stor hög med saker som jag ska ha med mig till Kreta. Jag hoppas på att jag kommer kunna stänga den där väskan och att den inte överskrider viktgränsen. Oj oj, den där viktgränsen har jag inte tänkt på förrän nu! Hm hur tung väska är det nu man får ha?? I alla fall, ha en fin dag allihopa! Puss och kram <3
 
 

Stockholm i mitt hjärta....

Stockholm i mitt hjärta låt mig besjunga dig nu, åldrad i ungdomlig grönska, öarnas stad det är du.....
Jajamensan, nu sitter hela familjen och tittar på Allsång på skansen och efter det ska vi definitivt se på Morden i Midsomer! Vad är en sommar utan de två programmen liksom??? Jag är dock inte en person som måste sitta framför tv:n varje tisdagkväll hela sommaren, men lite småmysigt tycker jag att det är då det är något man har växt upp med.
 
Min dag blev inte riktigt så som jag hade planerat. Jag hade tänkt åka till Lund, men då jobbet hörde av sig igår på grund av personalbrist så fick jag hoppa in där istället. Så nu vet ni alltså var jag har befunnit mig större delen av dagen. Nu tänker jag lägga undan datorn och rikta uppmärksamheten mot tv:n
 
 
Ha en fin kväll! Puss och kram <3
 

Shopping med mamma och lillsyrran

 
 
Nu har jag precis kommit hem efter en eftermiddag på väla med mamma och fjanten på bilden här ovan. De andra två behövde inhandla lite inför Kreta och jag hade inte så mycket att göra så jag bestämde mig för att följa med. Trots rean så lyckades jag hålla i mina pengar och kom hem utan att ha gjort av med ett enda öre!
 
 
Snart ska jag hem till en vän för en mysig filmkväll! Ha en bra kväll!

En bukett med rosor...

Klockan är strax elva och jag har redan hunnit med mycket denna morgon! Vid nio tiden befann jag mig hos min sjukgymnast där vi pratade, jag fick någon liten övning och så pratade vi ännu mer. Jag gillar verkligen att träffa min sjukgymnast då det är så himla enkelt att prata med henne! Innan jag tog bussen hem igen fick jag syn på en bukett med väldigt vackra rosor på torget och bestämde mig på en gång för att köpa den till mor min. Hon blev så glad och det är precis därför jag älskar att överraska mina nära och kära med en gåva när de som minst anar det!  
 
 
Nu har jag tagit på mig träningskläderna och ska ut på en liten joggingtur!
Ta hand om er! Puss och kram <3
 
 
 
 

Hej och hejdå...

 
Nu har jag satt på mig lite finare kläder och ska åka iväg till en klasskompis som ska ha födelsedagsmiddag! Ha en fin kväll allihopa!

En invasion av grodor!!!

Usch, jag känner mig riktigt hemsk just nu för jag har nog mördat minst 50 oskyldiga små liv ikväll. Jag och mamma kom nästan precis hem från en mysig kvällpromenad och på ett ställe verkligen kryllade det av små-grodor. Jag tror aldrig att jag har sett så mycket grodor på en och samma gång i hela mitt liv! Jag försökte undvika att gå på dem, men det var helt omöjligt. Jag tycker inte om att döda levande varelser, om de inte stör mig på något sätt så ser jag liksom ingen anledning till att döda dem. Så det var inte roligt alls att gå där och veta att man gick och mosade en massa grodor. Men jag får väl helt enkelt tänka på att där finns minst en biljon grodor kvar som hoppar runt för glatta livet.
 
 
 
 
Alla prickar på bilderna är små hoppande grodor.
 
Nu blir det snart sängen då det är söndag imorgon och som alla andra söndagar betyder det jobb klockan halv åtta! Sov så gott allihopa!

En pysslig eftermiddag....

I vårt hus har mamma ett eget rum som är proppfullt med alla möjliga saker för scrapbooking och då jag nu i eftermiddags kände att jag hade all tid i världen satte jag mig där och gjorde ett kort till en vän som nyligen fyllt år. Det tog mig ungefär 240min och resultatet ser ni här!
 
 
 
Rätt så nöjd blev jag faktiskt och jag hoppas att det kommer bli uppskattat,
men vem blir inte glad av ett kort som innehåller ett snickerschoklad? ;)
 

Det där om alkohol...

När jag skriver att jag har varit på eller ska på fest är det kanske vissa av er som undrar om jag dricker eller inte och till alla er kan jag då tala om att nej det gör jag inte. Det är väldigt många ungdomar i min ålder som gör det men jag är inte en av dem. Självklart har jag smakat, att säga annat skulle vara en lögn, men mer än så är det inte. Varför dricker du inte är det många som undrar och jag har faktiskt även ställt mig själv samma fråga. Men när jag frågar mig själv varför jag inte dricker så frågar jag samtidigt mig själv varför ska jag dricka? Vad tjänar man på det egentligen? Visst alla man pratar med säger att allt blir så mycket roligare när man är lite berusad, men om jag har roligt utan alkohol i kroppen ser jag ingen anledning till att dricka. Så länge jag har roligt är jag hellre nykter och om jag inte vet vad jag missar så lider jag inte av det, eller hur? Jag tror att vissa kanske faller för grupptrycket och dricker bara för att alla ens andra vänner dricker och det tycker jag är synd. Jag ser inte drickandet som någon status sak. Jag känner inte att jag måste dricka för att "vara en i gänget". Sedan ser jag självklart inte ner på folk som dricker, verkligen inte, men jag kan tycka att de som låter bli är starka och ganska så själsäkra personer. Nu säger jag inte så för att jag själv är en av dem utan för att det faktiskt krävs mer styrka att låta bli att börja dricka än att börja.
 
Man har många gånger sett de som får i sig lite för mycket och tyvärr även alldeles för mycket och det är inte roligt för någon. Verkligen inte för personen i fråga och inte heller för personerna runt omkring. Jag tror att de flesta med mig vet att alkohol inte är bra för kroppen. Att dricka någon gång då och då ser jag inte som något större problem, men dricker man ofta och mycket så tar kroppen stryk. Innan var därför även min fysiska situation en anledning till att jag inte drack. Sedan är inte alkohol gratis utan det kostar pengar och då lägger jag hellre de pengarna på andra saker för tillfället.
 
Visst ska jag en dag också börja dricka och då dricka lagom. Men jag tänker göra det av min egen vilja och inte någon annans. Just nu ser jag som sagt ingen anledning till att börja och har därför inga problem att med att vänta. Den dagen, då jag känner att nu är det min tur, kommer så småningom, men tills dess har jag ingen brådska! För som jag skrev, vet jag inte vad jag missar lider jag inte av det.
 
 
 
 

Midsommar 2013

 
 
 
 
 
 
Hej på er!
 
Hoppas att ni hade en riktigt trevlig midsommar igår! Jag satte som sagt klockan på ringning alldeles för tidigt och steg upp 05.20 för att hinna i tid till jobbet. Som tur var jobbade vi inte alls särskilt länge så vid 11-tiden var jag hemma igen och hann vila upp mig lite vilket behövdes! På eftermiddagen cyklade jag sedan hem till en vän där vi åt god mat, fixade midsommarkransar och gjorde oss fina till festen som vi senare åkte till. När vi kom var det dock inte mycket till fest och vi tyckte båda två att det var rätt segt. Men när alla sedan kom från sina förfester från höger och vänster livades stämningen upp rejält och det blev tack och lov roligt! Det dansades, pratades och skrattades och alla var så himla fina i sina somriga klänningar och kransar! Närmare ett kände dock jag och två andra att festen hade haft sin höjdpunkt och då vi var ganska så trötta allihopa och då tältet vi var i höll på att flyga iväg i blåsten bestämde vi oss för att dra oss hemåt.
 
Jag tycker oftast att det är väldigt trevligt på fester men som ni kanske har märkt är jag inte partyprinsessan som festar varje helg. Jag är nog mer "hemmamystjejen", men en fest då och då sitter som sagt aldrig fel. Igår blev det efter ett litet tag en rätt bra fest, men jag har varit på bättre.
 
Nu har jag haft en riktigt skön morgon i sängen och jag har inga speciella planer inför dagen förutom att ta det lugnt! Puss och kram <3
 
 
 
 
 
 
 

En mycket söt liten unge....

Jag har nyligen fått lära känna en helt fantastiskt liten tjej som har blivit till en "bonus lillasyster" i mina ögon! Hon och jag har idag haft en urmysig eftermiddag i Helsingborg där vi mumsade i oss glass på Pistachia och kollade i lite affärer med mera. Jag blir alldeles varm i hjärtat av att vara i närheten den lilla söta ungen och jag kan inte hjälpa att jag ler varje gång jag får syn på henne! Tack för en fin dag Linn!! <3
 
 
 
 
 
Imorgon blir det en lång dag som börjar redan 06.30 med jobb, så det kommer förmodligen att eka här inne på bloggen. Därför vill jag redan nu önska er alla en riktigt fin midsommarafton! Puss och kram <3
 
 

225 dagar...

 
 
Just nu har jag precis joggat en runda för första gången på 225 dagar!!! Helt sjukt hur lång tid det faktiskt har gått! Det var på tiden att jag bestämde mig för att bli frisk på riktigt om man säger så. Det gick hur bra som helst och lyckan är total! När jag tog mina första, ganska så ostadiga, joggingsteg sprack mitt ansikte upp i ett sådant stort leende igen. Jag tänkte till mig själv "sluta le sådär fult Sanna" men det gick bara inte! Jag njöt hela rundan, trots att jag insåg att det egentligen var på tok för varmt, och jag var helt ensam. Inget monster höll på och viskade i mitt öra och efteråt var jag så nöjd med mig själv! Innan kände jag mig nästan aldrig nöjd och sprang oftast längre än vad jag först hade tänkt, men idag bestämde jag mig för en runda, joggade den och var när jag kom hem riktigt stolt och nöjd över mig själv. Haha det var väldigt svårt för Linnea att släppa iväg mig. Jag såg på henne att hon egentligen hade velat springa fram, knyta fast mig vid en stol och aldrig släppa iväg mig, men jag kan inte klandra henne. Hon har fått leva med Sanna the monster väldigt länge och är jätterädd att hon ska komma tillbaka. Sälvklart är jag det också, men efter rundan idag känner jag mig allt mer säker på att hon aldrig kommer få övertaget igen! Så efter att ha sagt ett antal gånger "ta det nu lugnt Sanna" så släppte hon motvilligt iväg mig och när jag drygt en halvtimme senare röd som en tomat glatt klampade in genom dörren igen tittade hon på klockan, insåg att jag hade tagit lugnt som hon bett mig om och drog då en lättnadens suck.
 
Nu tror jag att inget kan förstöra denna dag och jag hoppas att ni allihopa kommer ihåg att känna er nöjda över er själva! Puss och kram <3
 
 

Pirrande känsla och fåniga leenden

Idag vaknade jag med en liten pirrande känsla i benen. När jag låg där och drog mig i sängen med min lillasyster som krypit ner vid min sida kom tanken: "Sanna, om du vill får du ut och springa idag". Ett sådant där fånigt leende spred sig över mina läppar och helt plötsligt var det väldigt enkelt att ta sig upp ur sängen! Jag gick ner och gjorde mig en rejäl frukost och tänker nu vänta någon timme innan jag trär på mig löparskorna. Under tiden tror jag bestämt att jag ska ta och se något avsnitt av Gossip Girl!
Ha det fint. Puss och kram <3
 
 
 

Normalviktig!!!!

Dagen idag har varit toppen! När man är på multi känns det som att man befinner sig i en bubbla och att resten av världen står still. I den där bubblan känner jag en stor trygghet och gemenskap och jag får dessutom en rejäl påfyllning av kämparglöd! Så det var med starka, men även tunga steg som jag gick därifrån då jag vet att det dröjer tills nästa gång vi ska befinna oss i den där bubblan igen.
 
När vi var klara på mulit åkte vi och kollade mina värden vilka var bra! Jag kan nu med glädje berätta att jag väger över 50kg mina kära vänner! Ja det är sant, 50,4kg om jag ska vara exakt. Då jag har varit aningen mer aktiv den här veckan var jag lite orolig, men det visar sig alltså att jag har en bra balans av intag och uttag som det ser ut nu! Ni kanske minns att jag tidigare skrivit att jag vid 50kg ligger på en normalvikt och att jag då kanske skulle få börja träna så smått. Då mina värden har sett bra ut de senaste veckorna sa min läkare att jag kunde få börja jogga några lite kortare rundor om jag kände att jag klarade av det! Kan ni förstå lyckan? Lyckan av att faktiskt träna! Jag känner dock ingen jättelust av att göra det ikväll så det blir nog bara en promenad med hunden, men imorgon kanske! Jag får se om jag har lust, för träning ska ju vara något man vill göra och som man njuter av. Det ska ju inte vara något man bara känner att man måste göra.
 
När vi kom hem låg två nästan identiska kuvert och väntade på mig och min syster i brevlådan, nämligen våra slutbetyg i de kurser vi har läst ut. Jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med mina! Så dagen kan nog inte bli så mycket bättre än såhär skulle jag kunna tro. Jag börjar bli ganska så trött då det blev rätt tidigt imorse så jag ser fram emot en lugn och skön kväll! Puss och kram <3
 
 

Dag sex...

 
Godmorgon!
 
Snart ska jag, mamma och Linnea slänga in oss i bilen som ska ta oss till Lund och multifamily. Idag är det dag sex och som jag tidigare har berättat så träffas man totalt 10 dagar som är utspridda under ett helt år. Idag kommer inte gruppen vara komplett då två familjer tyvärr inte kan komma, men jag tror att det kommer bli minst lika trevligt ändå! Vi har alla fått höra att vi är den bästa gruppen de någonsin har haft. Alla vi drabbade har gjort en helomvändning i vår sjukdom och har redan kommit en bra bit på väg i vårt tillfrisknande på ett sätt som tydligen är rätt ovanligt. De andra tjejerna är den största anledningen till att jag mår som jag gör idag och för det kommer jag dem att vara evigt tacksam! Nej nu måste vi sätta fart! Ta hand om varandra! Puss och kram <3
 
 

Krydda på...

 
 
Nu börjar jag så smått känna mig brun och fin. Under eftermiddag tvingade jag mig själv att ligga ute i 100min. Med musik i öronen var det ändå inte så hemskt, men jag drog helt klart en lättnadens suck när jag hade solat klart för dagen. För ett litet tag sedan åt jag och min syster mina grymt goda klyftpotatisar med korv. Ett litet tips när det gäller klyftpotatis är att krydda dem, de blir så mycket godare då! Vilken krydda spelar ingen större roll skulle jag tro, ta några kryddor du gillar bara! Idag körde jag på flingsalt, vitlökspeppar och en kryddblandning med torkad persilja, vitlök och dill, mums säger jag bara!
 
 
Då jag nu har sett alla avsnitt av Vampire Diaries har jag precis börjat att följa en ny serie, nämligen Gossip Girl. Även denna serien verkar vara en riktig höjdare så nu tänker jag sätta mig och se ett avsnitt innan jag tar en mysig kvällspromenad med hunden! Senare ikväll blir det film och mys med systern min!
 
 
 

Ännu en väldigt uppskattad filmkväll!

Hallå bloggen och alla er andra!
 
Jag har nästan precis ätit en helt underbart god pasta carbonara och ska snart ta bussen in till stan med min syster för att köpa en födelsedagpresent till en tjej som nyss fyllt år. Igår satte jag mig till cykeln och trampade hem till en vän. Vi hjälptes åt med hennes hästar innan vi satt ute och åt grillat för att sedan åka in till stan och hyra varsin film. Om ni inte visste det så hyr man en film gratis varje måndag på hemmakväll, super bra om ni frågar mig! Hemma igen satte vi oss sedan med varsin godispåse och glass och hade en väldigt mysig filmkväll!
Idag hann vi ligga och sola någon timme innan jag satte mig på cykeln och trampade hemåt igen. Det är riktigt solväder idag med så när jag kommer hem från stan kommer ni hitta mig ute i solstolen!
 
Ha en fortsatt bra dag! Puss och kram <3
 
 
En av hennes söta hundar som höll oss sällskap i sängen hela natten.

Härlig promenad med hunden....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En bra söndagkväll

Ingredisenser till en bra söndagkväll:
 
* En mysig kvällspromenad
* Glass
* Chokladkaka
* Svenska jordgubbar och andra goda frukter
* En bra film
* Tända ljus
* En Filippa
 
Ja detta var vad som krävdes för att min söndagkväll skulle bli en riktigt bra sådan! Jag har nyss varit och lämnat av Filippa på hennes sommarjobb, vilket råkar vara byns fritids som jag smidigt nog bor granne med, och nu sitter en viss hund och väntar på att jag ska ta med han ut på en promenad. Ja jag hade väl egentligen inte så mycket mer att skriva för tillfället. Hoppas ni får en härlig dag!
 
 

Typisk svensk sommar....

 
När jag skulle cykla hem från jobbet för en timme sedan öste regnet ner och nu när jag tittar ut genom fönstret är det strålande sol. Lite sådär smått irriterande, men man kan inte alltid ha tur med vädret. Nu ska jag bara ta det lugnt någon timme och sedan ska en god vän komma hit och göra mig sällskap.
Ha det fint och ta hand om er! Puss och kram<3

Blixtar och dunder

Här hemma har det precis slutat att blixtra och dundra och nu öser regnet ner som bara den! Tidigare i dag hade jag tack och lov tur med vädret då jag tog bussen in till stan för att möta upp en vän och spela minigolf. Det har gått ett helt år sedan jag sist svingade en golfklubba så jag var lite ringrostig. Okej jag har väl egentligen aldrig varit bra på minigolf, men strunt samma. Det var roligt och vi spelade en jämn match som jag faktiskt vann med tre poäng, hurra för mig haha! När jag kom hem körde jag en runda med bilen och det gick riktigt bra. Jag har än så länge klarat mig undan andra mötande bilister vilket speciellt mamma tycker är väldigt skönt. Man märker att hon är lite smått nervös och känner sig lite obekväm där på min högra sida.
 
Ikväll ska familjen ha myskväll då jag sprang inom Hemmakväll och hyrde film när jag var i stan! Om jag känner min mamma rätt kommer vi att se en action eller thriller eftersom att chansen då är större att hon håller sig vaken!
 
Ni får ha det så bra! Puss och kram <3
 
 
 
 
 
 

Out in the sun....

 
Efter att ha ätit dagens frukost ute i solen, valt ut kläder och sedan vinkat av min syster som idag åkt iväg på en "dubbeldejt" och tagit en härlig morgonpromenad med mamma ska jag nu slänga på mig bikinin, ta en bra bok och sätta mig ute i solen! Ha en fin dag allihopa! Puss och kram <3

En liten titt in i framtiden.....

Jag funderar då och då över framtiden. Hur kommer den se ut och hur vill jag att den ska se ut? Ibland tänker jag långt framåt i tiden och kan t.ex fråga mig själv "Vad kommer jag att jobba med?", "Hur många barn kommer jag få?" och "Var kommer jag att bo?" Men oftast funderar jag över framtiden som finns precis bakom hörnet. Hur kommer mitt liv se ut om 3-4 månader? Förhoppningsvis har min kropp hittat den perfekta vikten, den vikten den behöver för att fungera som bäst, läxorna är förhoppningsvis inte allt för många och jag är sådär fri och lycklig som alla förtjänar att få vara! Samtidigt som framtiden lockar, så skrämmer den mig även lite grann. Jag känner att jag verkligen är på god väg att bli av med min anorexi. För var dag som går upplever jag att de jobbiga tankarna blir allt färre och jag känner mig mer som den riktiga Sanna, men jag vet hur väldigt lätt det är att falla tillbaka. Jag hoppas och tror att det inte kommer bli så, men man ska aldrig säga aldrig. Det sa jag förra gången och vi vet ju alla hur det gick. Men jag måste säga att det känns mycket bättre den här gången. Förra gången kändes det aldrig så bra som det gör nu. Då blev mitt fysiska tillstånd bra men inte det psykiska vilket nog är det viktigaste om man ska bli av med sjukdomen för gott!
 
När det gäller min framtida träning så har jag faktiskt grunnat en hel del. Förut tränade jag till största del för att bli av med ångesten, bränna kalorier och för att det kändes som ett måste. Självklart njöt jag även ibland! Vissa gånger för att jag slapp ångesten, men även vissa gånger för att träning kan få en att må väldigt bra! Men om jag ska vara ärlig så var det många gånger då jag egentligen inte alls ville springa ut i spöregnet eller snöstormen, eller ställa klockan på halv sex för att hinna ta den där löpturen innan skolan. Men om jag inte gjorde det mådde jag ännu sämre så valet att träna eller inte träna var rätt enkelt för mig då. Men som jag har nämt innan så känner jag idag för träningen på ett helt annat sätt. Idag längtar jag efter att få träna på grund av nöjes och njutningens skull. Det jag har funderat på är vad jag vill göra när jag väl får sätta igång igen. Självklart vill jag fortsätta ta mina löpturer, men när jag vill och känner för det. Löpningen gav mig väldigt mycket. Det var min egen tid, jag kunde släppa alla jobbiga tankar för ett tag och bara vara jag. Jag tror att det hade varit bra för mig att ha något mål med min löpning och inte springa bara för att göra mig av med kalorier. Därför har jag tänkt att jag i framtiden kanske ska ställa upp i något lopp då jag får något vettigt att träna för.
 
Löpning är något jag helst gör själv men jag saknar även den sociala biten. Att få ha en typ av lagkänsla eller att träna tillsammans med andra. Därför har jag tänkt mig att börja gymma så smått när allt känns bra. Då kan jag gymma och gå på olika roliga pass med mina kompisar. Sedan har jag pratat med en kompis som dansar. Jag har alltid tyckt om att dansa och tror att det skulle vara något som jag hade tyckt var jättekul! För mig som är ganska så stel och ovig av mig så skulle dans säkerligen göra mig gott! Jag ska därför följa med henne och prova på när sommaruppehållet är över och det som känns väldigt bra är att de då kommer börja med helt nya danser så att jag inte behöver känna mig helt efterbliven!
 
Att ha vettiga mål med min träning tror jag alltså kommer göra mig gott och att verkligen träna för att jag vill och inte för att jag måste. Träning ska vara roligt och något man mår bra av! Absolut inte tvärtom!
 
 
 

After Earth

Då det har regnat från och till hela dagen tyckte jag att det var en perfekt dag för att gå på bio! Klockan 18.00 satt därför jag och två härliga tjejer från klassen med chipsen och popcornen i högsta hugg och såg på filmen After Earth med Jaden och Will Smith. Det var inte den bästa filmen jag sett, men bra var den!
 
 
Nu säger jag Godnatt!

 
 
 
 
 

"varainneheladagenochmysaväder"

 
 
Hej på er alla fina läsare!
 
Att det är sommarlov märks även av här inne på bloggen då uppdateringen inte är på tipp topp. Jag tycker dock att det är väldigt kul och det ger mig mycket att få sitta här framför datorn och skriva av mig så någon bloggpaus är det inte på tal om! Men lite glesare inlägg får vi kanske leva med.
 
Min gårdag var fullspäckad med trevligheter. Först och främst mötte jag upp en gammal vän i Hbg vid tiotiden då stadens affärer öppnade. Vi gick i lugn och ro runt i solen och kikade in rean som precis har börjat. Då jag shoppade en del i måndags valde jag att hålla i pengarna och köpte faktiskt ingenting, trots att där fanns väldigt mycket fint! Efter att vi stoppat i oss varsin gigantiskt och otroligt god skagenbaguette på Ebbas fik styrde vi stegen mot Knutan och tog tåget mot Ängelholm. Där gick vi sedan skiljda vägar och jag gick och mötte en annan vän som tidigare har bott några hundra meter ifrån mig, men som nu precis har flyttat in i en lägenhet med sin familj i stan. Innan vi tog bussen hem till mig satte vi oss i stadsparken och mumsade i oss glass, så gott!
 
Hemma hos mig hann vi med att sola, spela kubb, gå en mysig kvällspromenad, spela kort, rensa min garderob och kolla film innan vi trötta somnade som stockar. I förmiddags var jag på koll på BUP och mina värden var bra och vågen visade +8hg. Den gångna veckan har varit lite av en testvecka då jag har varit lite mer aktiv än tidigare och kollen idag visade att det har funkat bra med intag och uttag vilket gör mig lättad och glad!
 
Nu så ska jag äta en riktigt god wrap med kyckling, sallad, avokade, svamp, dressing och andra godsaker och krypa upp i soffan framför en film! Dagens väder är ju ett perfekt "varainneheladagenochmysaväder" om in frågar mig! Ha det riktigt bra och var rädda om er! Puss och kram <3
 

Bakom ratten igen...

Nu är jag rätt trött och jag känner att skrivmotivationen är ganska låg så detta blir ett av de där snabba inläggen som man skriver i all hast. Ja jag har idag befunnit mig drygt åtta timmar på jobbet, vilket antagligen är anledningen till att sängen ser väldigt lockande ut! Dagens fina väder har jag därför inte fått ta så stor del av tyvärr, men jag hann faktiskt lägga mig och sola i några minuter när jag kom hem. Efter maten var det dags för körning nummer två. Vi började som förra gången med att köra på en parkering och det gick rikigt bra! Är stolt över mig själv och det måste man få vara ibland tycker jag! Jag körde runt som i söndags och dessutom fick jag prova att backa. Till min förvåning fick jag inte motorstop en enda gång och till min nästan ännu större förvåning tyckte mamma att jag skulle få köra hem på lite småvägar. Då blev det dock något motorstop då jag var lite för snabb på kopplingen när bilen började rulla bakåt i korsningar och så vidare, men jag körde inte på någon/något och höll mig uppe på vägen! Det var lite mer att tänka på men väldigt kul!! Man får en kick av att köra tycker jag.
 
 
Efter att ha parkerat bilen, eller ja ställt den på uppfarten i alla fall så tog jag en härlig liten promenad. Det var så lugnt med bara fåglarna som kvittrade, så vackert med solen som var på väg ner bakom horisonten och jag gick där och njöt på ett sätt som jag tidigare inte kunde göra. Nu ska jag ta och stoppa i mig något och kanske se på en film innan beger mig ut i drömmarnas värld! Puss och kram <3
 
 
 

Sveriges tredje största stad....

 
Jag har haft en mycket lyckad dag med Felicia i Sveriges tredje största stad måste jag säga! Jag kom hem aningen fattigare än vad jag hade trott, men jag är samtidigt väldigt nöjd med mina köp! Jag känner att jag har köpt sådant jag behöver och som jag flitigt kommer använda!
 
Efter att ha gått runt ett tag i stan och båda två spenderat lite pengar satte vi oss på Jensens Bøfhus där vi åt lunch. De säger att det är en perfekt restaurang om man har lite bråttom på lunchen då det ska ta max 13 minuter att få maten. Ja visst kom maten ganska så snabbt, men det var väl det ända som gick snabbt om ni frågar mig. Vi fick vänta innan vi fick något bord trots att det fanns gott om lediga, vi fick kalla på servitrisen för att få beställa och vi fick även hämta henne när vi ville betala. Inte något som gav plus i kanten i min bok direkt! Men maten var i alla fall god och lunchpriserna kan man inte klaga på! Om man beställer bord blir väntetiden förmodligen inte så lång, men om man inte har det är mitt råd att inte ha alltför bråttom!
 
 
Efter vår lilla lunchpaus fortsatte vi vårt shoppande och tillslut gick jag runt med kassar i båda händerna.
 
 
I kassarna fanns där bland annat ett linne från Monki med ett budskap som jag verkligen fastnade för.
 
Live the love
Love the life
 

Om ni inte visste det finns det ju faktiskt två monki butiker i Malmö och jag hittade en riktigt mysig tröja i den andra. Perfekt att ta på sig på sena sommarkvällar/nätter!
 
 
 
Inne på Gina tricot hittade jag ett par jättefina virkade shorts som jag blev helt förälskad i!
 
 
Jag köpte även en helt vanlig svart bikiniunderdel på H&M innan vi fick styra stegen mot centralstationen för att bege oss hemåt igen. Jag hann verkligen inte se allt som Malmö har att bjuda på så det blir defenitivt till att åka tillbaka någon gång!
 
På tåget blev jag dödligt sugen på mina favonötter som man bara kan köpa på Pistachia (vad jag vet i alla fall) och jag hoppade därför av i Hbg för att köpa några och ta ett tåg som gick en kvart senare mot Ängelholm. Nötter blev det inga då de var slut, men 400kr fattigare och en himlans söt klänning rikare blev jag däremot istället haha! Klänningen köptes på Fröken Ethel, en liten affär med väldigt söta kläder!

 
 
I Ängelholm passade jag på att gå in på Hemmakväll för att hyra en film då man får en gratis hyrfilm på måndagar. Det blev Sune i Grekland så nu blir det familjemys för hela slanten! Ha en fin kväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mot Malmö....

Hej alla underbara!
 
Första måndagen på det härliga lovet och jag ska snart bege mig till Malmö för att där träffa Felicia för sista gången innan hon och sedan jag åker iväg på semester. Jag har nog aldrig varit i Malmö stad så det ska bli jättekul! Det är roligt att se någon annan stad än Lund som omväxling, trots att Lund är en väldigt mysig stad! Enligt väderprognosen ska det bli 20°C och sol med lätt molnighet, så det blir till att ta på sig lite somriga kläder!
Hoppas att vi alla får en superbra dag, puss och kram<3
 

Brum brum...

 
Ja idag var det första gången jag satt helt själv där bakom ratten och fick trycka ner gaspedalen. Fy bubblan vad kul det var!! Jag ville inte sluta utan hade nog lätt kunnat köra runt på den där parkeringsplatsen i ytterligare en timme eller två! Det kändes riktigt bra att ha mamma på passagerarsidan haha. Hon tyckte att jag var duktig, men tyckte inte det var lika kul som jag när jag gasade på lite grann. Men det var ju mycket roligare att ha lite högre fart än att ligga och krypköra tyckte jag. Självklart blev det några motorstop, men faktiskt inte så många som jag hade fasat för! Annars körde jag nöjt runt där i både ettans, tvåans och treans växel samt bromsade lite då och då. Åh vad jag längtar tills jag får ge mig ut på vägarna, de små till att börja med såklart!
 
Annars har jag bara varit på jobbet idag vilket gör att det känns precis som en vanlig söndag. Skillnaden är att jag inte har några som helst problem med att den ska ta slut. Jag behöver ju nämligen inte ställa klockan för att hinna med bussen till skolan imorgon, nej för jag är ju ledig för sjutton! Underbara sommarlov! 
 
Nu får ni ha en fortsatt bra kväll! Nu tittar ju till och med solen fram som har gömt sig bakom molnen under dagen! Puss och kram <3

So true....

 
 
 
 

Exploderande smaker.....

Idag har vädret inte varit sådär soligt och varmt som de senaste dagarna så det har inte blivit någon solning för min del. Jag har ganska så svårt att få färg och bränner mig väldigt lätt så jag vill försöka få en bra grundbränna nu innan Kreta och vi får därför hoppas på soliga dagar framöver!
 
På grund av det molniga och lite blåsiga vädret satt jag med jeans och jacka på bussen då jag strax efter tio var på väg in till Ängelholm. Jag och en vän hade bestämt oss för att kika runt i lite affärer och äta lunch innan hon åkte vidare till Danmark och jag själv tog bussen hem igen. När våra magar talade om för oss att det var lunchdags tog vi beslutet att pröva något ingen av oss ätit innan och vi hamnade därför på den rätt så nyöppnade indiska restaurangen i stan. Efter första tuggan brann det i munnarna på oss, men det var ändå väldigt gott! Det var inte så strakt så att smaklökarna blev bedövade, utan vi kände tydligt av alla de smaker som exploderade i munnen. Det var väldigt gott och vi insåg att vi kommer behöva besöka den restaurangen fler gånger då det var många maträtter som verkade lovande!
 
 
 
 
Jag kom inte hem tomhänt från stan då jag fyndade en super söt blus/linne till min lillasyster för 20kr på nya torg där det var bakluckeloppis och även födelsedagspresent till min kära mor.
 
Nu stinker mina fingrar av vitlök eftersom att jag precis har stått och gjort tzatziki till ikväll då vi får gäster på middag! Ha en fortsatt fin kväll allesammans!
 
 

Picknick ute i det gröna....

Vilka toppen bra timmar jag hade igår med min vän som jag känt sedan vi inte var större en små pluttar!
Vi började med att snöra på oss träningsskorna och traska 5km in till Munka-Ljungby i det fina vädret. Vi gick och pratade och hade det himla trevligt!
 
 
Väl inne i Munka var vi mycket nöjda med oss själva och belönade oss med en varsin glass som vi glatt mumsade i oss! Jag körde på min MAGNUM favorit, mums!
 
 
Innan vi sedan tog bussen hem gick vi inom ICA och handlade lite smått och gott för väl hemma packade vi picknick-korgen och cyklade upp till en sjö i skogen.
 
 
 
 
Där dukade vi upp allt från grillad kyckling, potatissallad, vitlöksbröd och frukt och åt sedan med god aptit! Är det inte så att allt blir så mycket godare när man är på picknick ute i skogen?
 
Vi flyttade sedan ner och satte oss på bryggan och såg ut över sjön som var så vacker när solen började gå ner bakom grantopparna. Det var så fridfullt och vi riktigt njöt av lugnet!
 
 
 
På vägen hem cyklade vi förbi min älsklingsponny och hans kompisar för att se hur de hade det och de såg verkligen ut att njuta av livet i fulla drag, precis som vi själva!
 
Idag är det lördag, börjar redan bli lite smått dagvild då jag var övertygad om att det var lördag igår, och vi får helt enkelt se vad den här dagen har att bjuda på! Ta hand om er! Puss och kram <3

 
 


 

En läskig upptäckt....

 
Hm...uppe i skogen möttes jag och min vän Linda av den här synen. Behöver jag säga att vi blev rätt chockade och lite smått skärrade? Efter en stunds velande rörde jag handen och kunde då konstatera att den tack och lov var av plast och vi kunde båda andas ut. Men tro mig när jag säger att den såg läskigt äkta ut!!!

En liten sammanfattning....

Hej på er!!
 
Då var jag hemma igen efter att ha spenderat härlig tid hemma hos Felicia! Ni ska få en liten sammanfattning sedan i onsdags då jag tog mitt pick och pack och åkte iväg.
 
 
Efter att ha ätit lunch ute i solen med familjen satte jag mig alltså på tåget och drygt en timme senare gick jag runt med converse och klänning i Lund. Jag och Felicia kollade in lite Second hand affärer och satte oss i solen och åt glass innan vi tog bussen hem till henne. Sedan fick jag se helt underbart vacker natur, vi var och tittade lite på fotboll och pratade, pratade och pratade! Jag tror aldrig att det blir riktigt tyst när vi är tillsammans.
 
 
 
Efter en natts sömn, ha ätit frukost ute i trädgården, spelat kort, solat och spelat en liten fotbollsmatch mot Felicias bror med kompis (som vi vann) hämtade vi Tove som sedan var med oss resten av dagen. Vi stack ut och hade picknick och visade även Tove den vackra naturen!
 
 
 
 
Senare fick vi se väldigt fina blommor. De var verkligen enorma och hur vackra som helst! Vi har en lika dan buske i rabatten här hemma fast en sådär 30 gånger mindre haha!
 
 
 
På kvällen hade Felicia spelning med sitt band och de var verkligen jätteduktiga! De spelade en låt de gjort själv och den har satt sig på mitt huvud så jag går och nynnar på den nästan hela tiden.
 
 
Imorse ringde väckarklockan 05.40 för Felicia skulle till skolan och träna inför avslutningen och själv skulle jag vara på BUP i Helsingborg klockan halv nio. Besöket på BUP gick bra. Vågen visade exakt som förra veckan, men då det var en annan våg kan jag ändå ha gått upp, det är svårt att säga. Helt säkert är det att jag har gått upp 1,5kg på två veckor vilket inte är dåligt! Men det riktigt positiva var att mitt hjärta slog i normal puls!!! Åh vad glad jag blev. Så jag är inte riktigt uppe på min 50kg gräns men snart så!
 
 
I eftermiddag ska jag träffa en fin vän och jag är helt säker på att vi kommer få det super mysigt! Ha nu en fortsatt bra dag! Njut av solen och var rädda om er! Puss och kram <3
 
 
 
 
 
 

Längtar!!!!

Bra start på sommarlovet!

Sådär, då har vi alla fått sommarlov! Jag var precis och tittade på Matilda när hon sjöng in sitt sommarlov i kyrkan, vilket var jättefint. Alla små barn var så söta i sina somriga kläder och deras ögon riktigt lös av förväntan och glädje.
 
 
Gårdagen kändes hur bra som helst och jag njöt av ledighten i fulla drag! Jag och sex andra tjejer från klassen inledde sommarlovet med att äta lunch på Simons uteservering, smarrigt värre!
 

Om ett litet tag ska hela familjen åka iväg och äta ute någonstans för att fira att vi alla äntligen har fått vårt sommarlov, vilket är en liten tradition vi har. Jag tror mamma sa att Matilda ville visa något ställe där hon tyckte att vi skulle äta och så länge det inte blir McDonalds blir jag nöjd!
 
Sedan ska jag ta mitt pick pch pack och åka till Lund för att stanna där tills på fredag. Jag ska bo hos Felicia och imorgon ska vi även spendera dagen med Tove! Jag vet inte riktigt än vad vi ska hitta på, men jag är helt övertygad om att vi kommer ha det super mysigt!
 
Nu ska jag stoppa hölurarna i öronen och ge mig ut på en liten promenad i solen! Ni får ha en riktigt riktigt bra dag och om ni har sommarlov så hoppas jag att ni får en underbar start på det! Puss och kram <3
 
 
 
 
 

Har bara en sak att säga....

DET ÄR SOMMARLOV!!!!!!!! :D
 

 

Tack för detta läseåret....

Idag är det dagen med ett stort D, dagen som vi alla så innerligt har väntat på! Idag får vi äntligen sommarlov! Jag uttrycker inte min glädje för att retas med alla där ute som inte får sommarlov idag, eller jo kanske lite, men framförallt för att det ska bli så riktigt jävla skönt rent ut sagt!
 
Detta läseåret har haft sina jobbiga och roliga stunder. Jag kommer fortfarande ihåg den där första skoldagen i augusti förra året. Jag kan inte påstå att jag var så väldigt nervös, jag var nog mest förväntansfull. Jag var väldigt nyfiken på min nya skola och nya lärare, men framförallt på min nya klass! Det dröjde inte länge förrän jag insåg att jag inte kunde ha bett om bättre klasskamrater! Man kan verkligen umgås med alla och det bästa är att vi alla är lika på så sätt att vi är ambitiösa och strävar efter samma sak. Sen är vi alla olika som personer vilket jag tycker är väldigt bra och var och en har haft sin egen viktiga roll i klass Na1b. Ingen har varit bättre än någon annan och vi har alla hjälpts åt!
 
Trots att läxhögen ibland har känts som ett läxberg och då man har suttit och räknat matte varje dag så har jag inte för en sekund ångrat mitt val av linje. Jag har trivts väldigt bra på natur och har insett att detta är helt rätt linje för mig! Just för tillfället vill jag ha sommarlov mer än något annat! Jag vill träffa kompisar, sola, bada, vara ute på äventyr och inte tänka på något som har med skolan att göra, men samtidigt känner jag att det ändå ska bli lite kul att om elva veckor komma tillbaka till skolan. Jag tror faktiskt att nästa läseår kommer bli ännu lite bättre då vi har fått välja en inriktning samt individuella val som passar oss själva. Dessutom ska det bli kul att träffa klassen igen! Jag vet dock inte om det kommer bli exakt samma klass ännu, men då jag tycker att alla naturare i min årskurs verkar vara ett härligt gäng så är jag inte orolig! 
 
Nu måste jag ta mig till bussen då det inte är en rolig dag att missa den på! Senare ska jag inleda sommarlovet med att äta lunch i stan med några fina vänner i klassen, därefter jobba någon timme och ikväll stolt titta på min lillasysters vårsoaré! Full rulle med andra ord! Ha nu en superbra dag och var rädda om er! Puss och kram<3
 
Härliga klass! (Dock är tyvärr inte alla med på bilden)

Hungern är den bästa kryddan....

I believe I can fly!
 
Min dag kan bara beskrivas med ett ord, nämligen underbar! Jag insåg idag att vi bor i ett fantastiskt vackert land. Utsikterna vi fick se var verkligen makalöst fina och man behöver då inte åka långt för att få uppleva helt underbar natur. För mig som är en riktigt naturmänniska var denna dag väldigt uppskattad! Vi började vår vandring i Torekov med hamnen i Kattvik som slutdestination. Under färden gick vi mestadels längs med kusten men även fick vi promenerat lite i skogen. Vi balanserade fram på stenar, tog oss ner för branta slutningar och klättrade uppåt så att det brann i vaderna. Då lärarna halkade efter följde vi elever de stigar vi såg och det resulterade till att vi kom upp på högre höjder än det var tänkt. Rätt så svettiga efter att ha gått uppåt i vad som kändes som en evighet möttes vi av en häpnadsväckande utsikt, vilket gjorde hela vägen upp så värt det om ni frågar mig! Väl framme i hamnen kan jag med rätt stor säkerhet säga att vi alla var ganska så trötta! Några personer gjorde mig väldigt imponerad då det hoppade i och badade, men det flesta som jag höll sig torra uppe på land och njöt av solen. Vädret har vi definitivt inte kunnat klaga på och jag som korkat nog inte smörjde in mig har blivit lite väl röd på några ställen.
 
I bussen på vägen hem kände jag hur otroligt hungrig jag var. Det var länge sedan jag kände den typ av hunger, då kroppen nästan skriker efter mat, och det gjorde mig faktiskt riktigt glad! Innan kunde jag har sprungit i över en mil och ändå inte vara hungrig, så att jag nu kan känna att jag är hungrigare när jag gjort av med mer energi ser jag som ett bra friskhetstecken! Det gör det lättare att veta hur mycket som jag måste stoppa i mig. För det kommer bli nästa stora utmaning, att kunna träna samtidigt som värden och vikt fortsätter att vara bra. Jag måste hitta balansen i intag och uttag helt enkel och att känna när kroppen har för lite respektive tillräckligt med energi är en bra början för att hitta den här balansen tror jag!
 
När vi kom tillbaka till stan vid halv fem gick jag raka vägen till närmsta kiosk och köpte mig en glass och när jag ungefär en timme senare kom hem ställde jag mig direkt och slängde snabbt ihop en köttfärssås som smakade himmelskt ska ni veta! Men de säger ju att hungern är den bästa kryddan eller hur? Jag åt tills jag var så mätt så att jag inte fick ner en endaste tugga till. Jag trodde då att jag inte skulle kunna äta något på många timmar, men nu då den värsta mättnaden har lagt sig tror jag inte att jag kommer ha den minsta svårigeht med att äta ett rejält kvällsmål senare!
 
Nu planerar jag att bara sitta rakt upp och ner resten av kvällen och inte göra någonting överhuvudtaget! Det blir en tidig kväll och jag tror att jag kommer sova riktigt gott i natt!
 
 
Vi träffade på en flock med kossor också!
 
En av de fantastiska utsikterna!
 
Denna klättringen var väldigt brant men dock inte den jobbigaste!
 
Skönt att sitta ner och vila benen i solen!
 
 
 

Dags att ut och vandra....

Matsäcken är packad och klar, tänderna borstade och kläderna är på! Vädret ser lovande ut och mitt humör är på topp! Idag är det sista dagen innan sommarlov och alla naturare i åk 1 ska ut och vandra hela dagen längs skåneleden. Ja jag tror att detta kommer bli en fin dag! Puss och kram <3
 
 

Det är sant!

Haha jag var tvungen att kolla upp det där med fisken och det verkar faktiskt vara så att man blir smartare! Tydligen gjordes det en studie för fyra år sedan på 4000 tonårspojkar och den visade att pojkar som åt fisk en gång respektive två gånger i veckan fick 6 respektive 12 procent bättre resultat på ett intelligenstest än de som inte åt fisk! Tidigare studier har även visat att fisk har en positiv inverkan på nervsystemet och att fettsyrorna som fisken innehåller anses förbättra överföringen av signalsubstanser i hjärnan vilket i sin tur gör det lättare att koncentrera sig! Så ät fisk mina vänner! Det är inte bara gott och nyttigt, det gör dig klok också!
Nu säger jag Godnatt!
 
 

Blir man smart av fisk?

 
Vid klockan sju imorse trampade jag iväg på min cykel mot jobbet. Det var riktigt skönt och ett bättre sätt att piggna till på får man leta efter! Men man måste börja lite lagom så vid halv tre då jag slutade kom mamma och hämtade mig med bilen. Jag har därefter spenderat en del tid i köket då jag har förberett matsäck till imorgon samt lagat en god fiskgryta till kvällsmat. Åh jag älskar verkligen fisk! Det sägs ju att man blir smartare av fisk och jag har hört att det delvis stämmer. Någon sa till mig en gång att äter man fisk så hjälper det en att bli så smart man kan bli. Så man blir alltså smart men inte smartare....okej det där lät lite konstigt måste jag medge. När jag hörde det tänkte jag i alla fall såhär att man har en "smarthetsgräns" och äter man fisk så kommer man fortare till den gränsen, men gränsen i sig kan man däremot inte påverka. Sen om det stämmer har jag ingen aning om! Fisk ska ju innehålla en massa nyttigheter så det kan ju vara en möjlig anledning eller så kanske det bara är en myt helt enkelt, vad vet jag.
 
Är det fler en jag som har märkt hur mycket tid man har över till annat nu när man inte längre har några läxor att göra? Det skulle vara kul att veta hur många timmar man har lagt ner på läxor utanför skolan under detta läsåret. En hel del skulle jag gissa på! Tidigare idag frågade jag mig själv "Jaha vad ska jag nu hitta på?". Så fort jag hade tid över innan tänkte jag nästan alltid "Jaha vilket skolarbete ska jag göra först?" Åh helt underbart eller hur! Men det gäller att ändå hålla sig någorlunda sysselsatt så att man inte blir allt för rastlös för usch...det tycker jag inte om att vara. Nu får ni fortsätta eran söndagkväll så ska jag göra detsamma! Puss och kram<3
 
 

Första juni

 
Idag har jag vaknat på tok för tidigt, trippat omkring i en prickig kjol och farit till Lund där jag som alltid hade det väldigt mysigt med mina vänner. Jag har hört åskan mullra, blivit sådär tacksam som man blir då en främling visar en omtanke och haft användning av solglasögon och sedan även paraply. Juni månad har tagit sin början och en bra sådan om ni frågar mig. Vad säger ni om att försöka göra de resterande 29 dagarna lika bra?

En kommentar om en kommentar....

Sanna! Jag känner egentligen inte dig och jag har varit rädd för att läsa denna blogg. En fågel viskade adressen i mitt höra för ett tag sedan och många runt om mig har läst allt redan. Själv har jag försökt att inte läsa, försökt att blunda. När din mamma har berättat om dig och ditt beteende har jag så väl känt igen mig. Mina tårar har kommit och tryckt på bakom ögonlocken. Jag känner så med dig och önskar inget hellre än att du blir frisk. Det är underbart att läsa om dina framsteg. Var stolt över dig själv och det är helt underbart att DU skriver om dina problem och kan hjälpa andra tjejer i din situation. Kämpa vidare!!! Kram

Detta var en kommentar som hade trillat in här på bloggen igår och jag kände att jag ville skriva några ord om saken. För det första vill jag säga att sådana här kommentarer verkligen stärker mig och det tackar jag för. Att känna att andra där ute tror på en och vill en väl är en varm och behaglig känsla! Jag känner att jag har ett starkt behov av att skriva av mig om min sjukdom. Jag känner att det hjälper mig otroligt mycket på min väg och att jag samtidigt hjälper andra som sitter fast i samma klister gör mig väldigt glad! För ingen, verkligen ingen förtjänar att hamna i det mörker! Om du känner igen dig i mina inte så sunda beteenden och de mörka tankar jag har haft så är mitt bästa råd att försöka göra något åt saken. Ju längre man väntar, ju svårare blir det! Och meningen är inte att man ska klara det själv, vissa gör det, men oftast behöver man hjälp vilket man inte ska skämmas över. Som ni vet förnekade jag det hela och ville inte ha någon hjälp, men det var inte förrän jag accepterade allt och insåg att hjälpen var något som jag behövde som jag kunde börja min väg mot ett friskt liv! Jag skulle vilja säga att bara om man har insett att allt inte står rätt till har man kommit en bit på väg. Det betyder att den där hemska rösten (den som låter som ens egen men som styrs av sjukdomen) inte har hela övertaget där inne. För mig var rösten en trygghet, men jag inser nu att man kan leva så mycket bättre och må så mycket bättre om man vågar gå emot den! Men just på grund av att den är en sådan trygghet kan det vara väldigt svårt att inte lyssna på den. Man känner sig då lite som bambi på hal is och ångesten kan ta överhand. Det är där hjälpen kommer in! Någon som kan stötta en i de svåra stunder och göra det hela enklare. Det är tufft, ja fy vad jobbigt det kan vara, men det går och det får man aldrig glömma bort!
Du som har skrivit inlägget ovan verkar vara en riktigt trevlig person och jag tackar dig för att du gjorde min morgon och hoppas att vi kan kämpa tillsammans!
 

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0