Lättad!

GodKväll på er!
 
Fick ett lättnadens besked idag! Vår hund Charlie har haft en knöl i armhålan ett tag. Från början var det bara en väldigt liten en, såg ut som en liten fettknöl på ett ungefär, så vi tänkte inte mer på det. Efter ett tag märkte vi dock att den började att växa. Charlie var därför för någon vecka sedan och opererade bort den och det visade sig att det var en tumör han hade!
En tumör som växer och sprider sig är alltså cancer. Det finns både godartad och elakartad cancer. Den godaratde sprider sig inte vidare i kroppen och är alltså hyfsat lätt att få bort. Den elakartade sprider sig däremot och blir därför svår att bekämpa.
Direkt efter operationen kan inte veterinären uttala sig om huruvida tumören är en elak eller god. Det tar ett tag för dem att göra sina undersökningar.
Men idag när Charlie var och tog bort sina stygn fick mamma det glada beskedet att det var en godartad sort! :)
Puh.. nu kan man pusta ut! ;) Det hade tydligen från börjat varit en hårsäck som blivit inflamerad och därefter utvecklats till en tumör. Så vi hade rätt från början i att inte behöva oroa oss, för hur skulle vi kunna veta att det skulle utvecklas till något annat? Det viktigaste är att vi upptäckte förändringen och att den nu är borta! :)
 
Charlie är en nio år gammal Gordon Setter! Han har alltså hängt med ett tag och en är en viktig del av familjen! Hans älsklingsplats är att ligga på min säng och mysa! Han får dock bara ligga där när överkast och handuk är på! ;)
 
Nej nu ska jag ta och äta "kvällis" innan jag går och lägger mig! ;) Godnatt!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0