Den 30 november 2012

 
 
Hej på er!
 
Det blev alltså en kall fredag som förutspått! Jag pälsade på mig både vantar och mössa imorse, så jag har hållit värmen i alla fall :)
Idag har jag och några klasskompisar gjort en "proteinsyntesdans" på biologin haha! Det var tur att vi alla såg lika löjliga ut ;) Sedan har jag avklarat mitt första utvecklingssamtal på gymnasiet och trängts på maxi med alla andra tusen personer som också skulle handla. Jag har under kvällen stått vid spisen och känt mig riktigt duktig då jag gjort klart och lämnat in ett biologi-arbete!
Nu har jag gjort mig en kopp te och ska mysa ner mig i sängen framför en film med en skål nötter i knät! :)
 
 

Du är du, ändra inte på det

 
 
You are strong, beautiful and don't need to change

Ljus som lyser upp mörkret


Idag har adventsljusstakarna plockats fram och står nu och tindrar så fint i fönstren, jag har traskat rundor i en vit kjol, haft turen på min sida och hunnit med den tidigare bussen, pussat på min älskade lilla ponny, haft isbitar till fingrar och tår och ryst av tanken på att de säger att vintern nu ska komma på riktigt.
Imorgon är det fredag och då spelar det faktiskt ingen roll om termometern skulle visa minusgrader, för inget kan väl förstöra den underbara känslan av att en underbar helg väntar?

Lite nervös ska man vara....

Godmorgon bloggen!
 
Gud vad skönt det kommer vara att komma hem i eftermiddag och veta att fysikskrivningen är över! Fysik är det ämnet jag kan tycka är riktigt klurigt och inte alls förstå, så har därför varit lite extra nervös inför detta! Men det sägs ju att det är bra att vara lite nervös!
Jag kan dock inte slappna av helt förrän om två veckor. Nästa vecka står nämligen kemi- och franskaprov på schemat och veckan efter det väntar det nationella i matte samt idrottsprov. Okej jag är kanske lite gnällig, man varför ska alla lärare lägga sina prov samtidigt?
 
Det kommer att vara en rätt lugn dag fram till provet i alla fall. Nu på morgonen fram till 09.30 ska vi titta på någon teater och svenska ska vi inte ha då alla svensklärare har rättningsdag. Det betyder att vi har håltimme innan fysikprovet och det är inget jag klagar på! Sedan kommer jag faktiskt kunna ta tidigare buss hem! Så den här dagen har sina positiva sidor den med :)
 
Nu ska jag ta mig till bussen, ha en bra dag och var rädda om er! =)
 
Every day has its positive sides, you just have to find them

28 november 2012

Idag har det varit en grå dag, men det har i alla fall inte regnat! Jag har kämpat på i skolan som så många andra, lärt mig vad orden garnityr och kvacksalveri betyder, fått julkänslor av att kika in genom skyltfönstren i stan, blivit lite fattigare på Espresso House med Elin och Julia och önskat att jag kunde vakna upp imorgon och insett att det var fredag vilket skulle betyda att jag redan gjort mitt fysikprov!
 
Nu tror jag bestämt att jag ska och titta på ett avsnitt av Pretty little liars för att få in tankarna på annat än fysik och morgondagens prov!
 
Hoppas att ni har haft en bra onsdag! =)
 

Kämpa

You have to fight for what you want
 
 

Ny dag, nya tag! Onsdagen den 28 november, here we come! =)

Tisdagen den 27 november 2012

 
Idag har jag känt mig aningen deppig, utmanat min flexibilitet med ett yogapass på idrotten, lagat och ätit risotto för första gången i mitt liv, tryckt in ännu mer fysik i mitt huvud och tänkt att det tyvärr inte alltid blir så som man vill.
 
Nu hoppas jag på en skön natts sömn utan en massa fysik! Min hjärna slutade nämligen inte plugga igårkväll så jag drömde hela natten om fysikaliska formler, tryck, densitet, tyngdkraft, ja... you name it!
 
Sov så gott! =)
 
 

Dröm

Drömmar är något vi alla har, sina drömmar ska man se till att ha kvar.
En dröm kan vara liten och stor, det viktiga med drömmar är att man hoppas och tror.
 
Never let go of your dreams!

Redan måndag

Godmorgon bloggen!
 
Jaha, då var det måndag igen och vi är inne på sista veckan i november! Jag kan inte riktigt ta in att det redan på söndag är första advent! Den här hösten har verkligen flygit förbi i en väldigt fart om ni frågar mig!
 
Det fick bli gummistövlar idag då regnet smattrade mot rutorna imorse när klockan ringde. Jag undrar när snön kommer att lägga sig och göra vår omgivning vackert vit. Jag hoppas att jag även i år kommer kunna göra snögubbar och åka pulka med lillasystern min! Kan man bli för gammal för sådant? ;)
 
Nu har jag inte tid att sitta här och skriva då det är tid för kemi!
Jag hoppas att vi alla får en toppendag! Ha det bra och var rädda om er! =)
 
Time doesn't wait for you, so be sure you keep up with it!
 

25 november 2012

Idag har jag skuttat rundor i mina myskläder hela dagen lång, plågat min stackars hjärna med att räkna på tryck och densitet, hjälpt min syster att bli lite ljusare i håret, varit flitig med dammsugaren, fått julkänsla av att baka lussekatter samtidigt som julmusiken strömmade ur högtalarna och tittat ut genom fönstret och tänkt att jag är glad som slipper vara ute i ruskvädret!
 
Hoppas att fler än jag har haft en lugn och skön söndag! =)
 
 
 
 
 

Eftermiddagsplaner

 
 
Kan ni lista ut vad vi ska göra här hemma? ;)

Lika som bär

 
 
Jag och min tvillingsyster! Visst är vi fina och lika som bär?
 
Nej jag och min syster är faktiskt inte mer lika än vanliga syskon. Det är till och med så att Linnea och Matilda är mer lika varandra än vad jag och Linnea är! Men vi föddes trots allt som tvåäggstvillingar. Jag tycker det är skönt att vi inte är så väldigt lika, fast det hade förstås varit kul att kunna lura folk! Som i filmen "Föräldrarfällan" t.ex.!  :D
 
Nej nu ska vi bädda ner oss och titta på Charlie St. Cloud!
 
Linnea är förresten också blond egentligen, vi föddes alltså inte som en ljushårig och en mörkhårig bebis ;)

Myskänsla

Hej bloggen!
 
Är precis nyduschad, har hoppat i pyamasen & tofflorna, kycklinggrytan står och puttrar på spisen och ljusen är tända. Ja myskänslan börjar verkligen infinna sig!
 
Har haft en trevlig lördag måste jag säga. Några av dagens timmar har spenderats på väla med några vänner. Julen närmar sig med stormsteg så tanken var självklart att kolla efter julklappar!
Sedan har jag varit ute på en skogstur med busponnyn min =)
 
Nu är maten klar så jag måste kila! Hoppas alla får en bra lördagkväll!
 

Min dag i ord och en väldigt fin bild

Idag har jag gått runt i min favorit skjorta, känt hjärtat slå hårt i bröstet och darrat på rösten då hela klassen riktade sin uppmärksamhet mot mig, skådat mitt DNA i ett provrör, fått känslan av trygghet då hela familjen är samlad och ätit gott. Det är fredag....gud vad jag tycker om fredagar!
 

En komplimang

" Vad fin du är idag"         "Du är så smart"           "Vilken snygg outfit"       "Bra gjort"
 
           "Du har en fin personlighet"       "Vad duktig du är"         "Bra spelat"
 
 
         Compliments spreads happiness
 
En komplimang kan göra vem som helst glad! Man känner då att man är sedd och visst ökar då ens självkänsla? Komplimanger är inget man kan ge för mycket av och dessutom är de ju gratis! Har du inte hunnit ge någon en komplimang än så är det kanske inte försent! Sitt inte här vid datorn utan se till att göra någon sådär riktigt varm inombords! Jag tycker dessutom att man mår lite bättre själv av att veta att man gjort någon lycklig :)
 

22 november 2012

Hej på er!
 
Då var även den här torsdagen snart slut! Fick tillbaka mitt matteprov idag och jag måste säga att jag är nöjd! Det kunde gått betydligt mycket sämre. Något slarvfel fanns där såklart, men kommer man någonsin ifrån dem? ;)
 
Har kommit fram till att det är prov varje vecka fram tills julavslutningen, suck. Hur ska man hinna få någon julkänsla med en massa prov hängande över sig?
 
Har dock något riktigt roligt att se fram emot! :D Jag bokade nämligen en timmes laserdome för mig och mina klasskompisar den 12 december nu ikväll! Jag har faktiskt aldrig spelat laserdome (så det är väl på tiden att jag får det gjort?) är riktigt taggad och tror att det kommer bli sjukt kul! ;) Jag är riktigt glad för min klass. Alla kan prata med alla och jag trivs riktigt bra och en sådan här sak som laserdome tror jag kommer att stärka klasskänslan ännu mer! :)
 
Hoppas ni får sova gott och drömma sött! Nu ska i alla fall jag hoppa i säng! Godnatt! =)
 
Den 12 december blir det krig hehe ;)
 
 

Belöning

 
Tycker att jag varit flitig med skolarbete ikväll så nu tänker jag unna mig ett avsnitt av Pretty little liars! =)
 
Hoppas att ni har haft en bra onsdag!
 

Blicka framåt

Don't look back, just keep going forward
 

Godmorgon! Ja hur blev nu håret? Ja vi kan väl säga såhär att jag har haft bättre slingor, men en katastrof är det inte. Jag vet inte riktigt hur tydligt slingorna syns, men en aning ljusare har mitt hår blivit i alla fall ;)
Jag rekommenderar i alla fall inte hårfärgen jag använde, svår att använda och jobbigt att få ur håret!
 
Nu väntar ännu en skodag! Var rädda om er och blicka framåt! Framtiden den väntar med nya överraskningar!

New look


 
Min syster har under kvällen hjälpt mig att slinga håret. Det är några minuter kvar tills jag ska duscha av det, blir spännande att se hur resultatet kommer bli! Detta var dock ingen färg jag kommer att köpa igen då det var något slags pulver man blandade och det var jättesvårt att applicera. Vi får hoppas att det inte kommer se helt galet ut! ;)
 

Det var vi värda!

 
 
Efter vår skrivning på två timmar idag tyckte jag, Elin och Julia att vi var väl värda en fika på Espresso house! =)
 
Skrivningen gick väl helt okej. Det tog ett tag innan jag kom igång på riktigt, men jag hann! Jag valde att skriva om vad det är som formar oss under vår uppväxt. Alltså, faktorer som påverkar den person vi kommer att bli när vi vuxit upp, på ett ungefär. Inte helt lätt, men tror att jag i alla fall fick ihop en någon sånär text!
 
Nu tror jag bestämt att jag ska gå ner och umgås lite med min lillasyster! Hon bor somsagt både hos oss och hos Henrik, mammas sambo som nu har flyttat ut, vilket betyder att man får passa på att göra saker med henne när hon är här hemma!
 
 
Testade Chai Latte för inte så länge sedan och blev helt såld, så himla gott! Har en sådan där mysig, julig smak tycker jag! Perfekt att ha en ljummen latte när man står och väntar på bussen, eller hur? ;)

That's the way it is

Hej på er! Idag väntar en engelskaskrivning på två timmar! Jag hoppas att jag inte får skrivtorka!!
 
Hoppas att ni får en bra dag! Kom ihåg att ingen är perfekt, men vi duger alla bra precis som vi är! =)
 
 
 
No one is perfect, that's the way it is

19 november 2012

 
Idag har jag.... inte behövt stressa till bussen och sedan fått stå och vänta i kylan på den som (bara för att jag var tidig) var sen, blivit bländad av den underbara solen, känt mig riktigt besviken, packat kylen full av ännu en veckas matkasse, njutit av solnedgången från hästryggen, fått en lysande idé och lyssnat till mina systrars hm.. lite falska eller jag menar vackra stämmor hehe! ;)
 
Nu ropar sängen! Godnatt på er! =)
 

Godmorgon på er!

Godmorgon på er!
 
Hoppas att helgen har varit bra! Min gårdag var full, bland annat av jobb och skolarbeten, så bloggen fick bli lite lidande.

Filmen i lördags var riktigt bra! Enligt mig den bästa av alla twilightfilmerna! :)
 
Nu hoppas jag på en vecka med positiva besked, mycket skratt, skoldagar som flyger förbi och ja, en allmänt trevlig vecka helt enkelt!
 
Ha en riktigt fin dag allesammans!
 
Let's have a fun week!
 

Några timmar kvar!

Snart sitter jag där i biosalongens mörker och ser den absolut sista av alla twilightfilmerna! Det är lite sorgligt när man tänker på det, att det faktiskt är slut efter denna film. Men det ska ändå bli så otroligt kul! :) Har hört att den ska vara jättebra :)
Jag, min mamma och syster ska snart in till stan och äta någonstans innan vi ska till mormor och morfar en sväng. Filmen börjar nämligen inte förrän kl 22.00!! Känner att kvällen kommer att bli lång! ;)
 
Annars har min lördag varit relativt lugn! Jag inledde morgonen med några avsnitt av Pretty little liars, därefter bar det av en snabbis till Famillia (ett litet köpcentrum), är fortfarande på jakt efter ett par svarta vinterboots! Hittade dock inga jag tyckte om :(
Eftermiddagen har sedan spenderats med min stora fyrbenta vän :)
 
Kvällen igår blev förresten väldigt trevlig! Jag lyckades fixa en hyfsad trerätters om jag får säga det själv! :)
Till förrätt var det en Toastskagen med avokado och räkor, varmrätten bestod av hasselbackspotatis, fylld fläskfilé, tsatziki och grekisksallad och till sist en snickerskaka med vaniljglass till efterrätt! Ja, vi blev väldigt mätta! ;)
 
Nu måste jag hoppa in i duschen! Ha en bra kväll allihopa! =)
Kör ni på de klassiska popcornen när ni går på bio? Själv är jag mer av en "nöttjej"! ;)

Mycket att göra...

Underbara fredag och underbara helg! =)
 
Nu känns det som att jag har en miljon saker att göra inför kvällen och tiden den bara rinner iväg från mig! Den stora frågan är, kommer jag att hinna? ;) Oavsett så ser jag fram emot en toppen kväll och hoppas att ni är fler som får det!

Nu måste jag sätta fart, ha det så bra och ta hand om er! =)
 
Tänk om man hade kunnat pausa tiden...

Det kan vara över på ett ögonblick....

Usch, läste precis om en flicka i min ålder som varit med om en ridolycka och mist sitt liv. Detta var en van ryttare och hon hade både säkerhetsväst och hjälm på sig. Hon och hennes häst skulle hoppa ett mindre hinder då hästen snubblade och hon olyckligtvis hamnade i kläm under hästen.
När jag läser sådant här börjar tankarna snurra i huvudet på mig. Jag håller också på med ridning och själv tänker jag inte så ofta på riskerna med sporten förrän jag läser artiklar som den jag läste imorse. Allt kan hända, det spelar faktiskt ingen roll att man är en riktigt duktig ryttare eller att man sitter på världens snällaste häst, risken finns där i alla fall! Det kan gå på ett ögonblick!
 
Nu tycker jag inte att man ska sluta hålla på med något man älskar bara för att där finns stora risker! Om man inte tar lite risker i livet tror jag inte livet hade blivit något vidare kul! Men jag tror att det är bra att vara mer medveten och förberedd på vad som skulle kunna hända. Jag tror att man då blir mer försiktig och kanske tänker efter en gång extra.
 
Alla ska vi dö förr eller senare och det är inget jag tror att någon kan förbereda sig på. Men jag tycker inte att man ska gå och fundera på när, var och hur! Livet är för kort för att man ska lägga energi på det! Men varför ändå inte leva som att dagen vore den sista? Göra det bästa av det liv man fått och tänka på att även göra det så bra man kan för sina medmänniskor?
 
You can not decide how to die, only how to live

Min dag

Idag har jag.... gått upp och ner i alla trappor vi har i skolan.... längtat efter mina myskläder.... känt mig lite nere.... varit i stallet en snabbis och pussat lite på min prins.... inte behövt lägga en massa tid på läxor.... traskat ut på en liten promenad med hunden i dimman.... segrat över dammråttorna och stått i köket och förberett inför fredagens kvällsmys!
Jag hoppas att mina små gäster kommer hungriga imorgon! ;)
 
Nu ska jag ta och skrämma bort tandtrollen innan jag hoppar i säng! Sov så gott! =)
 
 

Riktiga vänner!

Friends will accept you as you are, unless they're not real friends!
Kom ihåg att riktiga vänner är de som accepterar och respekterar dig för den du är! De andra är inte värda att lägga onödig energi på!
 
Torsdag idag, fredag imorgon! Tanken på det får en att stå ut en lång skoldag som den här! :)
Ska nu ta mig till bussen, ha en fin dag allesammans! :)
 
 

14 november 2012

Ja jag är här, jag tog mig igenom matteprovet levande! ;) Är så himla skönt att ha det gjort! Jag tänker inte gå och grubbla över det utan har lämnat det bakom mig och njuter i fulla drag! :)
Har precis sett ett avsnitt av PLL och ska nu krypa i säng!
 
Hoppas ni alla får fina drömmar! =)
 
 
Livet är inte alltid en dans på rosor...
 

Just det, har även suttit och komponerat ihop en trerätters middag ikväll! Ska nämligen ha hem tre vänner på fredag och då vill jag självklart bjuda på något gott! Men vad det blir tänker jag hålla hemligt än så länge! ;)
 
 
 

Väntan är äntligen över!

I natt hände det! Världspremiären av Breaking Dawn del 2!!! Hade mer än gärna gått och sett ett sådant maraton på bio, men med ett matteprov nu direkt på morgonen kändes inte det som någon bra idé! ;)
Jag, min syster och min mamma ska i alla fall se den nu på lördag! Gud vad jag längtar!! ;D
 
 
Ja nu väntar alltså ett matteprov på 180min hm....
Hoppas ni alla får en trevlig dag och att ni slipper inleda den med ett prov som jag!  ;)

Provar något nytt

Titta vad som landade i vårt kök igårkväll!
 
 
CityGross matkasse! :) Vi här hemma har aldrig testat det här med matkasse innan och jag tycker att det ska bli riktigt roligt! Jag vet inte hur det är för er, men hemma hos oss kan vi ha stora problem med att bestämma vad som ska ätas i veckan. Det slutar med att man lagar det gamla vanliga, ni vet köttbullar, falukorv, spagetti & köttfärssås etc. Nu kommer det bli mer variation i köket! Med matkassen kommer där recept och ingredienser till fem middagar, så det ända man behöver göra är att ta fram det man behöver och börja laga mat! :)
Just nu lagas det karibisk fiskgryta här hemma, låter det inte gott? Nya spännande kryddor och smaker! ;)
Jag tror och hoppas att detta med matkasse kommer att bli riktigt bra!
 
 
Här ska det lagas fiskgryta!
 

You have to try

Don't say you can't until you have tried

 
Hallå på er! Har fått i mig en ordentlig frukost, och är nu färdigfixad och klar i god tid för en gångs skull! Skönt att inte behöva stressa! Gjorde mig en god omelett med massa skink, så är mätt och belåten i magen! ;)
 
Tänkte på detta att man allt för ofta hör personer som säger att de inte kan. När man frågar varför säger de därför och när man frågar om de har försökt säger de nej! :o Kära vänner, säg aldrig att ni inte kan innan ni har försökt, okej!? Varför tvivla på dig själv? Jag tycker att man ska ha inställningen att allt är möjligt och att allt går att klara av bara man vill! Okej ibland går det faktiskt inte att klara av vissa saker, ni vet sådana helt omöjliga mattetal t.ex. ;), men har man inte försökt kan man inte vara säker på att det är ett sådant omöjligt uppdrag! 
Så idag tycker jag att vi alla går vi ut genom ytterdörren, och tror på oss själva okej? Kom ihåg att försöka innan du ger upp!
 
Ha en toppenbra dag! =)
 
 

En oväntad gäst...

 
Dagens outfit: Jacka från Zara, Miss Sixty Jeans, tröja från Lindex och scarf från Gekås (Ullared)
 
Hej på er! Så här var jag klädd de första timmarna av denna måndag. Det har sedan bytts ut till både myskläder och stallkläder! ;)
Nu har ni fått se min jacka från Zara! Jag är väldigt glad över den och har faktiskt inte sett någon annan som haft en sådan på sig! Bara för att jag skrev detta kommer jag säkert se en hel hög med likadana jackor imorgon ;)
 
När jag kom hem från skolan idag gick en mycket oväntad filur runt och hjälpte till att klippa gräsmattan! Det var lilla Plugg haha, en shettis min lillasyster brukar rida på ibland! Det är inte varje dag man har en häst i sin trädgård inte! ;)
 
En mycket nöjd liten ponny!
 
Nu har jag gjort klart min fysik och tänker nog ta en liten promenad innan jag sätter mig med matten!
 
Ha det så bra! =)
 
 
 

Godmorgon

Var dig själv, det finns redan så många andra!

Godmorgon, sovit gott? Nu laddar vi batterierna inför en ny skolvecka! Ska nu skynda mig till bussen, för tänker somsagt inte missa den idag! ;)
 
Ha en bra dag och var rädd om dig! =)

Farsdag

Dagen till ära har jag tänkt lite extra på min kära far! För ni har väl inte missat att det har varit farsdag idag? :)
Om jag hade haft möjligheten hade jag skämt bort min pappa med frukost på sängen och en tidning full med korsord då han kunde sitta på toaletten i över en timme med en sådan tidning ;) Haha jag förstod mig aldrig riktigt på honom angående det. Själv tycker jag att korsord är fruktansvärt tråkigt, antagligen för att jag är väldigt dålig på det ;) Alltså ingen talang jag har ärvt av honom inte, men min syster däremot har det i sig!
 
Så vad jag vill säga med detta inlägg är, Grattis på farsdag pappa! Jag tänker på dig, saknar dig och kommer alltid att älska dig! <3
 
Idag har jag tagit tag i pluggandet och fått gjort en hel del! Dock kan jag inte slappna av än då jag har matteprov på onsdag...
 
Nu tror jag att jag ska unna mig ett avsnitt av PLL ;)

Plugg...

Don't forget....

Love   Faith   Hope
Ni glömmer väl inte att älska, tro och hoppas?

10 november 2012

Idag har jag... umgåtts med min gnäggande vän.... gjort min lillasyster mycket lycklig.... plaskat rundor och åkt vattenruschkana.... blivit varm i hjärtat av stolthet.... haft riktiga russinfingrar... glidit runt i en mataffär.... sett tiden flyga iväg.... sänt en tanke av tacksamhet till han som uppfann Google Translate.... längtat efter att se fortsättningen på Pretty little liars... räknat ekvationer och skrivit formler.
 
 
Det var min lördag i stora drag! Hur har er dag varit? =)
 
Imorgon väntar jobb vilket betyder att min väckarklocka ringer 06.20. Jo jag är morgonpigg, men till och med jag tycker faktiskt att det är rätt tidigt ;) Ni förstår säkert att det inte blir någon jättesen kväll för min del! Något avsnitt av PLL (min nya förkortning på Pretty Little Liars) tänker jag dock titta på innan jag släcker nattalampan! ;)
 
 

Ingen motivation och Pretty little liars....

Jag får sådan ångest när min syster sitter framför tv:n med läxor och inte jag. Jag har faktiskt skrivit lite på en biologirapport som ska vara inlämnad på söndag, men för tillfället är min motivation till att göra läxor på noll så gav upp den rapporten ganska så snabbt. Åh... jag har verkligen en massa saker som måste göras, men ikväll var ingen bra kväll att göra skolarbete för mig.
Men det är ju ändå fredag och då tycker jag att man ska få vara lite lat med läxorna! ;) Nu ska jag sluta tänka på och beklaga mig över den enorma läxhög som ligger och väntar! Istället ska jag titta på Pretty little liars (började se den förra helgen och har faktiskt, efter två avsnitt, fastnat för serien :)) och mumsa i mig nötter! ;)
 
 
 

Ödet...

Tror ni på ödet? Att det finns en mening med allt, att det som händer är förutbestämt? Jag vet inte vad jag ska tro, men idag fick jag en anledning att börja fundera!
Min fredag började inte så bra då jag missade min buss med en sisodär 20sekunder. Jag har varit nära att missa bussen ett antal gånger, men jag har alltid haft turen på min sida. Idag däremot hade jag inte samma tur och fick se den köra iväg från mig. Jag kan säga att jag var rätt så arg & irriterad på mig själv! Jag skulle nämligen ha en viktig genomgång på mattelektionen idag inför matteprovet nästa vecka och den hade jag därför verkligen inte råd att missa! När jag insåg att det inte hjälpte att stå och svära och tycka synd om sig själv, kom jag att tänka på Simbas ägare. Jag gjorde en chansning, ringde henne och hon blev min räddande ängel då hon hade möjlighet att skjutsa mig! :)
Har ni hört talas om platespotting? ;) Det är en lek där man tittar efter registreringsskyltar. Man börjar med att se 001, därefter 002 osv. Jag började med detta för ett litet tag sen, men har totalt fastnat på 003. Jag har varit tvungen att se den hur länge som helst, men inte lyckats. Förrän idag! :)
När jag hade fått skjuts och promenerade den sista biten till skolan fick jag se en volvo med skylten 003! Då kunde jag inte låta bli att tänka tanken att det var nog ändå meningen att jag skulle missa bussen! Annars hade jag inte fått se registreringsskylten! ;)
 
Men skärpning ska det bli! Detta ska vara den första och sista gången jag missar bussen! ;)
 
Nu slutar jag och tänker ta en längtad och skön helg! :)
 
Hoppas att ni alla får en fortsatt bra fredag och var rädda om er! :)
 
Nästa nummer att spana efter! ;)
 
 
 
 
 

Man lär sig av sina misstag...

Jag är så himlans arg på mig själv! Varför kanske ni undrar? Jo jag stuckade ju min fot någon gång i söndags och har haft ont i den lite från och till. Igår kändes det mycket bättre och på idrotten när jag sprang lite lätt kändes den inget alls! Igårkväll fick jag ett så otroligt starkt sug efter att springa, sprang ju senast i lördags, och tänkte att "Ja men det ska väl inte vara några problem, det gick ju hur bra som helst på idrotten?" Hmm.. efter halva rundan var smärtan mer än påtaglig, men jag var ju tvungen att ta mig hem. Så det var bara att bita ihop och fortsätta. Gud vad jag är korkad!! Idag har jag haft mycket ondare än de senaste dagarna och jag har förmodligen förlängt läktiden en hel del. :( Varför kunde jag inte varit förnuftig och väntat med den löpturen?
Ja, man lär ju sig av sina misstag och förhoppningsvis är detta något jag inte kommer att göra om! Nej nu ska jag sluta gnälla, för inte blir det bättre av det!
 
För tillfället sitter jag i soffan framför kaminen insvept i en filt, jag har tänt ljus och gör skolarbete. Det blir inte lika tråkigt när man gör det mysigt och bekvämt för sig! ;) Ett bra tips när man pluggar en längre tid är att belöna sig själv lite då och då. T.ex. så brukar jag tänka att när jag skrivit det stycket, gjort de talen eller läst de sidorna tar jag fem minuter till att t.ex läsa bloggar, kolla facebook eller varför inte gå in och skriva ett inlägg här? ;) Det gäller bara att man håller sig till de ca fem minutrarna, annars vet jag av erfarenhet att man inte får så mycket gjort ;) Något jag också brukar göra om jag har tid är att ta en löptur eller promenad någonstans mitt i pluggandet. För mig fungerar det jättebra då jag tänker bättre när jag får vara ute och röra på mig :)
 
 
Mysigt =)
 
 
Okej jag ska vara ärlig, dessa fem minutrarna har varit över för länge sedan så nu måste jag hämta matteboken!
 
Hejsvejs! =)
 

Godmorgon torsdag...

Godmorgon på er, hoppas att ni har vaknat pigga och glada! Jag hade mer än gärna legat kvar i min mysiga säng idag! Det var rikigt jobbigt att gå upp när jag vet att min syster i rummet intill inte har sin första lektion förrän kl 11.50 idag! Ibland har det sina nackdelar med att vara tvilling ;)
Då var det alltså torsdag, veckans längsta och segaste dag om du fråga mig....Det är bara att bita ihop, sätta på sig ett leende och göra det bästa av dagen! =)
 
Meet the day with a smile! =)
Är förresten så otroligt glad över min Hollister skjorta, så himla mysig att ha på sig! :)

Jag önskar er alla en trevlig torsdag, nu måste jag rusa! Ha det så bra! :)
 

President, Nej tack!

Jag gissar på att de flesta vid det här laget vet, då det har skrivits om det tidningar och pratats om det på nyheterna under, ja jag vet inte hur lång tid, att USA har haft presidentval. I natt blev det alltså klart att USA får behålla sin Obama i fyra år till!
Jag kan inte påstå att jag är något vidare insatt i det hela, men har faktiskt lyssnat till Obamas tal (under en engelska lektion) och tyckte inte att det lät så dumt! Jag tror och hoppas att USA har valt rätt och att Obama håller det han lovat.
Har ni förresten tänkt på det att alla (tror jag i.a.f) som varit presidenter har avgått som gråhåriga? Var de inte gråhåriga innan, så blev de det under sin period som chef i det vita huset. Det sägs ju att man får grått hår av bl.a. stress. Hm... jag tror jag kan tänka mig hur det är att vara president och det är inget jag skulle kunna tänka mig att vara. Jag hade nog inte klarat av att ha den pressen och arbetsbördan på mina axlar.
Så det är tur att det finns de som vill anta sig utmaningen och riskera att få grått hår på köpet! ;)
 
Ser ni skillnaden?
 
I alla fall, grattis till Obama och alla som röstade på honom! Nu ska jag krypa ner i sängen, godnatt! =)

What doesn´t kill you makes you stronger....

 
Det går inte alltid uppåt, ibland måste man åka ner en bit för att kunna ta sig upp ännu högre!
 

Allt går inte alltid som man tänkt sig, vi stöter alla på motgångar då och då. Det viktiga är då att fortsätta kämpa, att inte ge upp! Man måste ibland ge det lite tid, men till slut kommer man ha tagit sig över tröskeln!
Och visst har man då blivit starkare som person!

6 november 2012

Idag har jag.... vaknat med en mindre svullen, men fortfarande öm fot.... bankat in trigonometri i min hjärna....känt mig som ett levande frågetecken några gånger under fysiktimmen.... gjort mitt eget styrkeprogram.... tjuvlyssnat på några tanter på bussen.... tänkt på några saknade vänner..... suckat över regnet.... fått något att se fram emot... gjort mig en smarrig omelett.... suttit med skolarbete och rastat både hund och häst!
Nu är jag trött och ska sova! Godnatt och sov så gott! =)

10 saker...

Här kommer 10 saker som du kanske inte vet om mig... ;)
 
1. Jag ler nästan alltid med tänderna sedan jag tog av min tandställning som jag hade i ca 1,5år!
 
2. Jag är fruktansvärt ovig! Min mamma på 42år är faktiskt betydligt vigare än mig! ;)
 
3. Jag går aldrig på A-brunnar! Om jag av misstag rör vid någon måste jag knacka mig själv tre gånger i ryggen!
 
4. Jag tycker om att gå runt i mataffärer.
 
5. När jag var liten var en av mina största drömmar att bli en sjöjungfru!
 
6. Jag tror på något mer efter döden.
 
7. När jag var elva år gick jag och väntade på brevet från Hogwarts! (Harry Potter ni vet) ;)
 
8. När jag var mindre gick jag på luftgevärsskytte och har faktiskt tävlat i det en hel del.
 
9. Jag har aldrig testat någon tobak, varit full eller tagit droger!
 
10. Jag kan inte gå och lägga mig med smink och oborstade tänder!
 
Bjuder på en väldigt stilig bild! ;)
 
                                                                                                                                                                             

Back to school....

Ja då var det vanlig måndagmorgon igen, vilket betyder att jag sitter och laddar inför ett 90 minuters pass i kemi! Min morgon kunde börjat bättre då jag vaknade med en svullen fot! Kände av den lite igårkväll, men tänkte att det känns nog bättre imorgon. Gick in till skolsyster imorse och hon konstaterade att jag hade en klassisk stukning hmm... Saken är den att jag inte har minne av att jag trampat snett eller något sådant igår, så lite mystiskt är det!
Men, men sånt är livet!
 
Hoppas att alla får en bra dag! Kom ihåg att du är bra som du är och gör det det bästa av dagen! =)
 
 

Tar till vara på de sista....

Jaha, då var detta höstlov snart slut :( Jag tycker att det har gott på tok för snabbt! Hade mer än gärna haft minst en veckas lov till! Det gäller nu att ta till vara på de sista lediga timmarna.
Idag har varit en riktig fixardag. Jag har tagit tag i skolarbeten, klippt Simba (vilket jag skrev om innan) och gjort en ordentlig & välbehövlig städning av mitt rum! För att orka med alla mindre roliga saker dagen har bjudit på har jag även stått för kvällens matlagning och innan det varit ute på en mysig promenad på 80min. Riktigt skönt att få röra på sig ute i friska luften när man suttit inne med läxor! :)
 
Ta en promenad så blir kroppen glad! =)
 
Just det, idag flyttade Henrik till sin lägenhet! Matilda ville sova där med honom i natt så det är väldigt lugnt och skönt här hemma! ;) Charlie (vår hund) ligger för tillfället och myser i min säng, jag undrar om han förstår att det nu är han som är mannen i huset framöver! ;)
 
Nu blir det lite mer skolarbete och efter det tänker jag nog titta på någon bra film innan jag lägger mig!
Usch vill inte ens tänka på när mobilen kommer att ringa imorgon...
 
Ha en fortsatt bra kväll!
 
 
 

Tid för rakning

Hej på er!
Idag har Simba fått sig en rakning! Ni kanske tycker det är konstigt att man klipper hästarna när det börjar bli kallt ute. Men det är så att när de får tjock vinterpäls blir de väldigt varma och svettiga när man rider. När man har ridit klart blir de däremot väldigt kalla eftersom att de då är helt blöta. Risken är då rätt stor att de blir sjuka! Därför åkte Simbas päls, dock endast på halsen, av idag! Han var jätteduktig och lät mig klippa honom i ansiktet och vid öronen! :)
 
Före klippning
 
Efter klippning
 
En glad Simba som slapp bli jättesvettig under ridturen :)

Look for the light...


When everything seems dark, look for the light

Glad Halloween!

Hoppas att alla har haft en bra Halloweenlördag! :)
Idag har jag sovit ut.... tvingat min hjärna till att tänka matte... varit på jakt efter de perfekta vinterskorna...ätit mig proppmätt på asiatisk buffé.... svettats och låtit mina ben bli riktigt trötta av en löprunda...farit fram i full galopp på skogsvägarna i skymningen.... tittat på dammråttorna därefter på dammsugaren, sedan blundat, gått därifrån och gjort något roligare ;)
 
Ikväll ska jag ha roligt... dansa... skratta... träffa en massa trevligt folk och inte tänka en sekund på att det endast är en dag kvar på lovet!
 
Nu sticker jag iväg på fest! Ha det bäst! :D

2 november 2012

Hej! =)
 
Först och främst, herregud det är redan november! Det har jag lite missat om man säger så haha! Jag har sagt det förrut och säger det igen, tiden går fort! ;)
 
Nu till det jag tänkte att detta inlägg skulle handla om, nämligen hur min dag har varit! Den har varit toppen! Emporia levde upp till mina förväntningar! Ett väldigt trevligt köpcentrum om jag får säga vad jag tycker. Roliga och bra affärer samt mycket gott att äta :) Synd bara att det tar en och en halv timme dit med tåg :/ Ett annat litet minus var att man inte hade en aning om var något låg! Det hade inte suttit fel med en liten karta! ;)
Hur blev det med shoppingen då? Jo det blev faktiskt inte mer än en sak! Känns både bra och lite tråkigt. Bra för att det forfarande finns pengar i plånboken och tråkigt för att det alltid är kul med lite nykomlingar i garderoben! ;) Det fanns hur mycket fina saker som helst såklart, men jag har lite svårt att köpa saker som jag vet att jag egentligen inte verkligen behöver samt att jag är hm.. lite snål ;) Dessutom brukar jag ha oturen att sådant jag verkligen kan tänka mig att köpa inte finns i min storlek. Detta hände ett antal gånger idag! :(
En skjorta från Hollister blev det i alla fall! Det var min premiär på Hollister idag och jag blev inte besviken :)
 
Äntligen framme! ;)
 
Skjorta från Hollister!
Gillar påsen skarpt! ;)
 
Lunch blev det på Jensen's Bøfhus! Vi bokade bord det första vi gjorde när vi kom till Emporia och det var riktigt smart! För när vi kom vid tolvtiden var där ingen liten kö utanför! Jag förstår verkligen inte hur folk kan stå i kö och vänta så länge för att få äta! :o Vi fick en del blickar på oss när vi trängde oss förbi allt folk, gick fram till en servitös och sa att vi hade bokat bord ;) Och hur var maten? Jag säger bara MUMS! ;) Jag valde en kycklingfilé med grillade grönsaker och till det fritt tillträde till den helt fantastiska grönsaksbuffén! Jag är en riktig grönsaksmänniska så jag var i himmelriket och kycklingen var sådär perfekt saftig! :)
 
Är otroligt glad att vi slapp denna kön som fortsätter till höger och in i restaurangen! ;)
 
Fina flickor i väntan på maten!
 
Mums! :)
 
Ni kan säkert gissa att vi var aningen sega på tåget hem! ;) Det positiva med köpcentrum är att man har allt samlat på samma ställe och om det är dåligt & kallt väder slipper man gå ute. Det jag tycker är lite negativa är det att man inte får frisk luft så jag blir i alla fall rätt trött i huvudet efter några timmar. Därför ska jag snart ut på en löptur i mörkret! :)
 
När jag kom hem så hade jag och tvillingen min en riktig mysig middag bestående av räkor med gott tillbehör! Resten av familjen är på fotbollscup och kommer inte hem förrän senare.
Mys!
 
Senare ska jag och Linnea bädda oss ner i sängen och titta film tillsammans, men för tillfället sitter hon bänkad framför "X factor" och jag ska somsagt ut och springa! :)
 
Ha en mysig fredagkväll! =)
 
 
 
 

A real friend...


A real friend is not something you just get, it´s someone you have to deserve
 
 

Fegis

Haha, ja jag är en fegis! ;) Det blev ingen stor förändring på min frisyr. Valde att korta det lite grann, klippa upp det, låta luggen vara och klippa håret så att när det ligger längs med ryggen så är det format i ett svagt V. Men jag är nöjd med resultatet och det är det viktigaste! :) Jag älskar känslan i håret när man har varit och klippt sig! Håret blir så himla mjukt och fint! :)
 
Efter klippningen var det ju tänkt att jag skulle möta upp några vänner för att gå i stan, men då vädret inte var det roligaste bestämde vi oss för att strunta i det. Istället fick jag lite kvalitetstid med mormor och morfar som bor precis intill frisören och åkte senare direkt hem till Elin :)
 
Hos Elin gjorde vi våra egna pizzor, mums! Jag älskar hemma gjord pizza! :D Vi var riktigt duktiga och gjorde både deg och tomatsås själva :) Det blev inga små pizzor inte, jag är fortfarande proppmätt haha!
Sedan var det skräckdags! Vi såg på "The cabin in the wood". Den var bra, men har sett bättre skräckfilmer. Man hoppade till några gånger, men så mycket läskigare tyckte inte jag att den var. Men sen var vi ju faktiskt fem stycken och det är alltd läskigare om man är själv! ;)
 
Jag stannade inte kvar hos Elin ikväll då jag somsagt planerat in Emporia imorgon med två andra vänner! Så det är bäst att jag tar och lägger mig snart så att jag vaknar pigg, glad och taggad på en dags shopping! ;)
 
Godnatt! <3
 
Jag tog på mig rollen som bagare och knådade degar för fullt som jag sedan formade till (fyrkantiga) pizzor ;)
 
Min pizza, färdig att åka in i ugnen! Förstår ni att jag blev mätt? ;) Jag försökte verkligen, men orkade inte hela!
Det blev en Sanna specialare, en pizza med allt möjligt på helt enkelt! På denna hittar man, tomatsås, ost, köttfärs, champinjoner, lök, korv, philadelphiaost och sedan ännu mer ost (osten är ju det viktigaste och det kan inte bli för mycket enligt mig!) ;)
 

Beslutsångest...

Hej, hoppas allt är bra med er!
 
Jag har nu hunnit vara i stallet, ätit lunch och duschat! :) Snart ska jag ta bussen in till stan för att gå till frisören! Det är verkligen på tiden att jag klipper mig, senast var innan jag slutade nian hehe... Jag tycker faktiskt lite synd om mitt stackars hår! ;) Idag ska jag alltså åtgärda detta, men som alltid innan jag ska till frissan så har jag beslutsångest! Ahh... jag har ingen aning om hur jag ska klippa mig! Ska jag köra safe och göra något som jag brukar, eller ska jag köra wild and crazy och testa något helt nytt? Ska jag låta längden på håret vara kvar eller ska jag klippa av en bit? Hm... alltid lika svårt! Det blir väl som det brukar, att jag bestämmer mig in i det sista. Vi får alla helt enkelt vänta och se hur det kommer sluta! ;)
Efter klippningen ska jag träffa några vänner i stan! Senare ska vi åka hem till en av dem och ha en mysig kväll tilsammans :) Laga mat och kolla skräckfilm! Några tips på skräckfilmer hade inte suttit fel! ;)
Det är ju Halloween nu i helgen så det blir inga gulligull filmer nu inte!
 
Imorgon har jag och två andra vänner planerat att åka en tur till Emporia, det nya köpcentret i Malmö! Är lite rädd för att inte hitta då det ska vara väldigt stort! Vi får se hur det kommer att gå ;)
 
Nej nu måste jag hitta något att ta på mig! Ha en bra dag och var rädda om er! =)
 
 

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0