Levande maskin

 
Godmorgon på er!
 
För tillfället känner jag mig lite som en levande maskin med sladdar fastklistrade på överkroppen. Igår var jag nämligen och kopplade mig till ett 24-timmars-EKG som jag nu går runt med. Med ett EKG mäter man hjärtats elektriska aktivitet och det jag har mäter det alltså i ett helt dygn.
 
Anledningen till detta är helt enkelt för att kolla hur mitt hjärta mår. Som jag skrev här i detta inlägg så har jag träningsförbud då min kropp så ifrån att den inte mådde så bra. Jag tappade i vikt då jag var lite för aktiv samtidigt som jag inte fick i mig tillräckligt med mat. Här vill jag poängtera att jag inte har svultit mig själv! Jag åt ca fem gånger om dagen, jag åt tills jag var mätt och belåten, men tyvärr fick jag ändå inte i mig tillräckligt med energi i jämförelse med min träning. Det var dessvärre inte första gången detta hände då jag även i slutet av åttan hamnade i denna situation. Den gången blev jag faktiskt inlagd på sjukhus ett dygn då det visade sig att mitt hjärta slog oregelbundet och mina värden inte var de bästa. Jag har nu insett att detta är något jag behöver hjälp med. Jag behöver hjälp av någon som vet exakt hur mycket jag måste stoppa i mig om jag ska kunna träna som jag vill. Men innan jag kan börja träna överhuvudtaget måste självklart min kropp hinna återhämta sig. Idag är den "träning" jag får göra idag lite lugnare promenader. Ni ska veta att jag längtar efter den dagen då jag kan få börja träna igen! Få ut och springa en tur eller få börja träna på gym. Jag får en sådan kick av att träna. Jag blir glad och känner mig tillfreds. En löptur för mig är riktigt avslappnande, ett tillfälle då jag får ha lite egen tid med mig själv och rensa huvudet på tankar men även få de där riktigt bra tankarna och idéerna!
 
När det gäller mitt hjärta har jag aldrig känt något konstigt med det, men mitt hjärta är min motor, utan den kan jag inte leva. Jag vill vara helt säker på att allt fungerar som det ska och att den inte har påverkats negativt av mitt aktiva liv i kombination med för dåligt intag av mat. Vi har därför varit i kontakt med en hjärtspecialist som för att kunna analysera och dra slutsatser behövde ett 24-timmars-EKG från mig för att kunna göra det. Så därför sitter jag här nu med sladdar på magen, klisterlappar som kliar och med en liten maskin vid min sida. Men jag ska inte klaga! Redan i eftermiddag ska den av, hm...just den biten är väl inte så trevlig dock. Ni vet hur ont det kan göra att ta av ett plåster? Dessa klisterlapparna som sitter över hela min bröstkorg är gjorde för att inte trilla av lika lätt som plåster så att dra av dem känns en del! ;)
 
Nu ska jag ta och hitta något att ha på mig. Det blir ingen tajt tröja idag inte! ;)
 
Hoppas att ni alla får en bra dag och kom ihåg att vara rädda om er! Träning är jättebra, men träning kan även vara mindre bra. Det gäller att hitta balansen! Vi måste komma ihåg att vi alla är olika. Det är viktigt att man lyssnar på sin kropp och inte på någon annans då våra kroppar alla har olika behov. Man måste lyssna på sin egen och se till att den får den energi och vila den behöver!
Allt för att man ska kunna leva ett friskt, långt och lyckligt liv! 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0