Alla är värda en chans....

    
                  
 
Jag tycker verkligen inte om när människor ser ner på/dömmer folk de inte känner! Ofta tar de sig en titt på personen och har redan en förutfattad mening. Men visst är det inte utsidan som räknas utan insidan? Man kan oftast inte, utifrån vad personen har på sig, hur den pratar eller hur den går, veta hur den egentligen är innerst inne.
Hur skulle det kännas om man kom till en ny plats där alla, innan man har hunnit presentera sig, redan har bestämt sig för att man inte duger?
Ibland kan man ha hört något om personen i förväg av någon annan. Men hur kan man vara säker på att det inte är ett av alla de falska rykten som sprids hej vilt? Man kanske har fått informationen av en nära vän, men var har denne fått informationen ifrån?
Nej jag tycker att innan man överhuvudtaget fattar sig en uppfattning om någon måste man veta vem personen är innanför skalet. Att man sedan fattar sig en egen uppfattning, och inte lyssnar på vad andra tänker och tycker, är väldigt viktigt! Sedan passar man ju inte med alla personer, man kan vara för olika helt enkelt. Men man måste i alla fall ha gett personen en chans!
Vem vet, personen med tatueringar och piercingar över hela kroppen som ser ut som ett riktigt "problembarn" kan vara den mest omtänksamma och ordentligaste person du någonsin kommer att träffa. Eller den där väldigt smala flickan som du tror svälter sig själv kanske helt enkelt har något problem som gör att hon har svårt att gå upp i vikt. Den där översminkade tjejen som verkar otroligt självsäker och inte verkar bry sig om något annat än sin telefon kanske är otroligt smart och egentligen väldigt osäker. Han som ser sådär perfekt ut och alltid verkar glad kanske i själva verket har problem och är ledsen. Och hon som ser sådär riktigt snäll och trevlig ut kanske visar sig vara en riktigt bitch!
Jag säger inte att man inte alls kan avläsa en person utifrån hens yttre! I många fall avspeglar utsidan insidan, men man kan som sagt inte vara säker och man ska inte bilda sig en förutfattad mening innan man även sett personens insida!
 
Detta är samma som med böcker! Utsidan på en bok kan se riktigt tråkig ut, men när man börjar läsa den så märker man att den är underbar!
 
                          
Det är insidan som räknas!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0