Svamp!

Hej hopp! :)
 
Jag är precis hemkommen från svampskogen och som bilden visar var det en lyckad svampplockning! ;) Jag är en riktig naturmänniska, så att gå runt i skogen och leta svamp tycker jag är ett mycket bra sätt att fördriva tiden på en söndageftermiddag! Vi hittade faktiskt ett nytt svampställe idag! Det var i..... nej tro inte att jag kommer att avslöja det! ;) Sina svampställen ska man helt klart hålla för sig själv tycker jag.
 
 
 
 
 
           
 
Jag hade egentligen planer på att åka till Väla idag, (ett stort shoppingcentrum) men ingen av alla jag hört med kunde hänga med. Att gå och shoppa själv, nja det kändes inge kul ;) Men jag tror att det var meningen att Väla blev inställt för jag har istället fått vara ute i solen som faktiskt har tittat fram en hel del idag! Man måste passa på att samla på sig D-vitamin när man får chansen! Väla står trots allt kvar, så det får bli någon dag framöver istället :)
 
Vad har jag annars hunnit med idag? En hel del faktiskt! Jag är en morgonmänniska, uppe med tuppen haha. Så idag var jag uppe strax innan klockan åtta faktiskt ;) Jag älskar att ha lätt att gå upp på morgonen, man får så mycket mer tid att hinna göra saker på!
 
Så förmiddagen spenderades i stallet. Jag och Simba tog och red ner till ridhuset i byn (det tar en sisodär 20-25min att rida dit) och fick ridit ett ordentligt pass!
 
Efter lunch träffade jag en av mina äldsta och bästa vänner ett tag. Detta är faktiskt första året vi inte går i samma klass. Vi har alltså gått i samma klass från förskolan till nian! Nu på gymnasiet blev det samhälle för henne och natur för mig, men vi går trots allt på samma skola! Vi hade en liten fotostund i det fina vädret. Det var dock mest hon som fotograferade mig, men något foto lyckades jag ändå få henne att fastna på! ;) Så framöver kommer det kanske någon bild på mig med lite bättre kvalité en mina mobil-bilder haha! ;)
 
                
 
 
Sen var det alltså dags att åka upp till skogen för att leta efter läckerheterna!
 
Under kvällen ska jag avnjuta en fantastisk middag, gissa vad den kommer att innehålla? ;) Efter det blir det väl lite skolarbete och så tänker jag ta en mysig promenad med vår hund!
 
Hoppas ni får ett fint avslut på denna helg! =)
 

 
 
 

Paranormal Activity 3

Hej igen!
Det blev en kebabtallrik till middag med en massa vitlökssås! Mumma!! ;)
Har ni sett någon av paranormal activity? Det har inte jag, men trean går på tv:n nu så tänkte att jag kanske skulle ta och göra det? Frågan är om man vågar, har hört en del från andra som har sett dem! ;) Det blir väl att sitta med en kudde i knät för att vara på säkra sidan haha! ;)
 
  
                                     
 

När varken orken eller inspirationen finns där....

Ja vad ska man göra när man inte orkar ställa sig och laga mat och dessutom inte har en aning om vad man ska laga? Jo då blir det hämtmat! ;) Idag är en sådan dag, så snart ska vi ringa och beställa!
 
Nu tittar solen fram bakom molnen och det är sådant där mysigt höstväder! Så var det däremot inte för några timmar sen när jag skulle rida! Det fick bli ett ridpass på 35minuter då det regnade konstant. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder och idag hade jag det sistnämda! Efter endast någon minut började "regnprickarna" på kläderna övergå till "regnfläckar" och efter en sisodär fem minuter var jag blöt inpå skinnet! Jag hade hade i alla fall varit smart nog att ta på mig en regnjacka.
Jag kan tycka att regn är jättemysigt! Att ligga i sängen och höra hur det smattrar i plåttaket eller sitta framför brasan med en kopp te och höra hur det slår mot rutorna. Men när man är ute i själva regnet är det inte lika kul! ;) Jag tycker verkligen att höstkänslan har börjat infinna sig. Det till och med luktar höst tycker jag! Doften av svamp, regn och eldade löv. Hösten är väl inte min favorit årstid, men även den har sina stunder!
 
Jag har hunnit lämna in två arbeten som jag var halvklara med idag, samt gjort mattetal så nu tror jag inte att jag tänker göra något mer skolarbete ikväll!
 
Nej nu kurar min mage och jag har inte bestämt mig för vad jag ska ha att äta än!
 
Njut av eran lördagkväll! :)
 
Blir det en pizza kanske? ;)
                                                            
                                                       

Fredagsmys!

Åh vad jag älskar fredagar! Känslan av att ha två lediga dagar framför sig är helt underbar! Håller ni inte med mig? Det blev en hemmakväll för min del ikväll. Jag har hunnit vara ute på en löprunda i mörkret och sitter nu insvept i min mjuka pläd och är sådär skönt trött i kroppen! :) Jag älskar mysiga hemmakvällar i soffan framför någon bra film!
 
Som jag förutspådde var utställningen på Dunkers idag riktigt intressant och fängslande! Den handlade somsagt om miljöförstöringar, och vad vi kan göra åt dem. Den handlade även om orättvisorna och de ritigt stora problemen vi idag har i vår värld. Jag kommer kanske att skriva något mer om detta då jag fick mig en del tankeställare idag, men för tillfället är jag för trött för det! ;)
 
Nej nu ska jag fortsätta mitt fredagsmys! Kanske gå ner och se om vi har något gott att mumsa på för få kvällen fulländad? ;)
 
Ha en bra kväll, det tänker jag ha! Glöm inte bort att du är en speciell person! Du är du och du är bra, precis så som du är!
 
                                      
                                                     Älskar min pläd, den är guld värd!
     
 

Fredag!

Tjoho idag är det fredag, bara några timmar kvar och sedan är det helg!! =D Jag har inga stora planer för helgen för tillfället, vi får helt enkelt se vad den kommer att bjuda på! Jag börjar inte förren 09.30 idag, så jag kan ta en senare buss idag med. Så snart ska jag ut på en skön promenad! Jag älskar att vara ute och gå och jag tycker det är jätteskönt att hinna gå en promenad innan skolan! Jag tycker att man blir mycket klarare i huvudet och kan koncentrera sig mycket bättre.
 
Jag tror att skoldagen kommer bli suverän idag. Vi börjar med matte och engelska innan lunch och efter lunch har vi biologi. Det är veckans ända biologilektion så den är 2 timmar och en kvart lång... Både positivt och negativt med att ha ett så långt pass tycker jag. Jag tycker biologi är jättekul så hade gärna delat upp lektionen i två lektioner i veckan, men samtidigt hinner man göra mer och lite annorlunda saker på en så lång lektion. Idag ska vi t.ex. ta tåget till Helsingborg och gå till Dunkers för att titta på en utställning om miljöförstöringar! Jag tror att det kan vara riktigt intressant! Dock är den utomhus så om det är jättekasst väder kommer vi stanna och ha vanlig lektion i skolan, så hoppas hoppas hoppas att vädergudarna är på vår sida! :)
 
Nej nu ska jag ta min efterlängtade promenad! Hoppas alla får en kanonfin fredag!
 
Var rädda om er! =)
 
                             

Mitt liv med hästar

Ja som ni vet är jag en hästtjej och jag tänkte skriva ett litet, eller ja det återstår väl att se hur mycket det blir, inlägg om mitt hästliv i stora drag. Det kändes som en rätt viktig sak då ridningen tar upp en rätt stor del av mitt liv! 
                                                
 
Så jag börjar från början... Jag började rida på ridskolan vi hade i byn när jag var sex år gammal. Den första ponnyn jag red på hette Floyd och var en väldigt snäll brun C-ponny. Jag red på ridskola i rätt många år. Jag och min syster hade inte möjlighet att få rida mer än en gång i veckan, men vi lekte häst desstå oftare! Många som red kom för själva ridandets skull men jag och min syster ville göra så mycket mer! Efter några år började vi därför med att ställa väckarklockan varje helg för att cykla till stallet och hjälpa till med stallgörat. På det sättet fick vi inte bara lära oss att rida, utan även att ta hand om hästarna på riktigt! Detta ledde senare till att vi fick en gratis lektion i veckan i mån av plats.
Sen en dag bestämdes det att ridskolan skulle läggas ned! Vart skulle jag och min syster nu rida? Men vi hade tur! Ägarinnan till ridskolan behöll några ponnysar så jag, min syster och tre andra tjejer fick möjlighet att fortsätta rida. Gud, vi levde i en dröm tyckte vi. Nu hade vi våra egna sköteponnys som bara vi red! Min var en vit B-ponny vid namn Pippi. En ponny med stor livserfarenhet och var därför en riktig läromästare!
Vi fick även tag i en tränare som kom och tränade oss tre gånger i veckan. Vi var alltså i stallet de dagarna samt på helgerna.
Det visade sig dock att vi inte var så där värst bra på att rida som vi trodde hehe. Den nya tränaren fick en hel del att jobba med om man säger så! Men gud vilken skillnad det blev!
Efter ett år eller så kom tyvärr det tråkiga beskedet att våra ponnysar skulle läggas ut till salu, inte långt därefter var någon intresserad av min Pippi. Ni kan säkert tänka er hur förkrossad jag blev!
Men när dörrar stängs öppnas nya och så var det för mig! Min tränare hade en dotter som behövde en hästskötare när hon var ute och tävlade och min tränare, Anna-Maria, frågade mig om jag var intresserad. Vilken dum fråga, det var väl klart att jag var intresserad! En ny möjlighet till att lära sig mer och nya saker inom hästvärlden. Det visade sig också att Anna- Maria hade en dotter till som slutat rida och därför stod det en D-ponny hos dem som ingen red. Det var alltså så jag träffade min ponny för första gången sommaren 2009. De frågade mig om jag kunde tänka mig att börja ta hand om honom och jag svarade självklart JA!! Sen den dagen är han alltså som min. Det är alltså inte min ponny på pappret, men Anna-Maria med familj som äger honom brukar säga det att han är som min så det är så jag ser honom! Kan ni tänka er, en egen häst, jag kunde knappt tro att det var sant! Allt jag någonsin drömt om!
Han heter Simba och är en fuxfärgad D-ponny. Han är importerad från England så därför vet vi inte så mycket om honom. Men han är en ganska bastant och robust ponny på 14år med hovskägg hehe ;)
Han hade inte gjort särskilt mycket innan jag började rida honom. My (hans riktiga ägare) hade tävlat på honom någon gång. Problemet är att han blir väldigt nervös på tävling. Jag har tävlat honom lite i hoppning. Vissa gånger har det gått bra och andra mindre bra. Men jag har kommit fram till att jag inte tycker att själva tävlandet är särskilt kul, så det har inte blivit så mycket mer med det!
Idag har mitt ridintresse svalnat en aning. Jag har mina upp och ner perioder. Vissa perioder tycker jag inte alls att det är kul. Men plötsligt kan jag tycka att det är superkul igen. Grejen är den att jag inte har något mål med min ridning. De flesta tränar för att kunna prestera bättre på tävlingar osv. Andra kanske inte tränar för att tävla, men de tränar ändå regelbundet för en tränare för att utvecklas. Men inte jag inte. Jag tränade ett tag för en jättebra dressyr tränare. På bara någon träning märktes en enorm skillnad! Både jag och Simba utvecklades verkligen. Men sedan kom vi till en punkt där det vände. Det visade sig att Simba har någon låsning i nacken. Vi testade med en kiropraktor som behandlade honom, men jag kunde inte känna någon större skillnad. Visst hade vi kunnat fortsätta regelbunden behandling och sett om det blivit någon förbättring, men vet ni vad en behandling kostar? Nej så det blev som det blev. Jag tyckte inte det var lika kul att träna längre då vi inte kunde gå vidare på samma sätt med hans låsning, så det blev att jag slutade med träningstillfällena för henne.
Idag rider vi mest ut i skogen. Det ser jag inga problem med då jag tycker det är supermysigt och vi har fantastiska ridvägar i skogen och runt fälten. Men som sagt kommer det då och då perioder då jag gång på gång frågar mig själv "Varför gör jag det här egentligen?" Så jag får se hur länge jag kommer håla på med ridning. Jag tror dock att jag hade saknat det en hel del om jag slutar. Simba hade jag definitivt saknat trots att han ibland kan göra mig fullkomligt rasande! ;) Så än tror jag inte att jag är redo att släppa taget, men jag vet att dagen kommer förr eller senare.
Men varför tänka på sådant tråkigt? Nej nu tänker jag fokusera på nu och inte på sen! Det finns så många underbara saker med att rida och ha en häst/ponny. Tänk er känslan att rida i full galopp över en äng i solnedgången. Eller varför inte, trava genom en lugn skog helt täckt av glittrande snö? Man får även en väldigt bra vän på köpet. Simba känner mig väldigt väl, han känner på sig om jag är ledsen eller orolig. Man har alltid någon att anförtro sig åt och jag kan lova er att de inte skvallrar ;) Ja jag tror att de flesta som har en egen häst/ponny känner igen det här med att man har ett speciellt band mellan sig. Ett band som bygger på förtroende och vänskap!

Ja det var väl det hela i stora drag. Jag förstår att man kanske inte orkar läsa allt, tvek på om jag hade gjort det själv ;) Men jag kände att jag behövde skriva ner detta, mycket för min egen skull. Om en sisodär 30år tror jag att jag kommer tycka att detta är jättekul att läsa!
 
Här kommer lite bilder på mig och Simbis!
              
                                           
                                    
 
                
 
                         
 
 
 
 
                               
             Min lillasyster rider också ibland :)
 
                                       
                         Längtar nästan till vintern när jag ser den här bilden, men bara nästan ;)
 
Nej nu ska snart krypa i säng, ha det bra, sov så gott! =)

 
   

Seg tjej!

Hej!
 
Den här dagen känns som att den varit hur lång som helst och än är den inte slut!
Orienteringen gick helt okej. Hittade först inte dit vi skulle starta och kände då att "Ja men detta börjar ju bra!" Men när jag väl fick en karta i handen blev det bättre ;) Det var någon kontroll som var lite knivig, men jag kom i mål med allt istämplat! Men efter att ha varit ute i skogen i lite mer än en timme så är man aningen seg. Att man dessutom sedan ska ha test i kemi gör en inte piggare direkt ;) Men jag tog mig även igenom det! Engelskan däremot, hm... Vi skriver brev och jag kan säga det att inspirationen låg på noll! Jag får väl ta och försöka skriva lite ikväll istället om jag orkar.
 
Har äntligen beställt mina glasögon idag! Så om ca 10dagar ska de vara klara, längtar faktiskt lite! För er som ser bra kan det kanske vara svårt att förstå, men när jag sätter på mig ett par glasögon ser jag allt så mycket klarare! ;) Plötsligt ser man allt i detalj, en underbar känsla :)
 
Efter att jag har ätit ska jag iväg till stallet. Det blir senare idag då jag slutade sent. Men jag brukar faktiskt bli piggare när jag kommer till stallet. Man är ute i friska luften vilket jag tror gör en hel del!
 
Förresten, jag har ju inte berättat den nästan helt avgörande faktorn till att jag kunde börja blogga. Jo i kommunen där jag går i skolan har de påbörjat ett projekt som heter nåt i stil med "en dator per elev". Det går ut på att inom tre år ska alla elever ha en dator. I år fick alltså alla som går i ettan, fyran, sjuan samt ettan på gymnasiet varsin dator! Jag har aldrig haft en egen dator innan utan fått dela en stationär dator med resten av familjen, så man kände sig lite som ett barn på julafton när man skulle få den;)
Vi, samt sjuorna, fick inte vilka datorer som helst utan vi fick Macbook Air! Jag kan förstå de aningen avundsjuka blickarna som kastas på oss från tvåorna och treorna i korridorerna!
 
                                           
                                                  Det här är en rätt vanlig syn i korridoren ;)
 
                   
                                  Man kan även ta sådana här charmiga bilder i photo booth!
 
Nej nu ska jag ta och göra något vettigt, hjälpa till med maten kanske eller bara umgås lite med min lillasyster.
 
=)
 

Friluftsdag, Orientering!

Hej Hej!
Idag ska jag orientera hela förmiddagen då det är friluftsdag. Min klass startar 09.05 vilket betyder att jag kan ta en timmes senare buss :)
Lite nervös är jag inför idag då vi ska vara i en skog som är helt okänd för mig. Men jag har ett rätt bra lokalsinne och brukar kunna läsa kartor, så förhoppningsvis ska det nog gå bra! :) Jag befarar att det kommer att vara väldigt blött i skogen då det har regnat några dagar i streck. Så jag kommer inte försöka gena genom områden med mycket vatten! Jag tar det säkra före det osäkra. Det kommer kanske ta lite längre tid, men jag har ingen lust med att bli blöt och lerig!
 
Har äntligen bestämt mig angående glasögonen. Jag har inte kännt av huvudet något, så förhoppningsvis var det bara en tillfällighet igår :)
 
Nej nu ska jag tagga inför orientering och fixa det sista innan jag ska gå till bussen. Ska försöka vara i tid idag då jag precis har hunnit med den de senaste dagarna hehe. Det går bara en buss och den går endast en gång i timmen, så om jag missar den blir det inte kul! ;)
 
Ha en bra dag och var rädda om er! Håll tummarna för att det inte börjar regna när vi ska ut i skogen!
 
Hejsvejs!
 
                   

Plugg

Hejsan svejan!
 
Ja ni kan säkert utifrån rubriken gissa vad jag håller på med för tillfället. Just det, pluggar.
Imorgon ska jag ha mitt första riktiga prov! Det är ett begrepp-prov i kemi hu... Ska alltså kunna veta vad en massa roliga ord som t.ex. aggregationsform, heterogen blandning och exciterad betyder. Dessa  och många fler ska jag alltså kunna förklara betydelsen för, dessutom ska jag kunna förklara några stycken nyanserat.
Jag har haft en bra lärare i kemi innan så jag kan grunderna rätt bra så förhoppningsvis kommer det inte bli några större problem. Men ni vet när man sitter där och faktiskt ska göra det på riktigt, hur lätt är det inte då att man glömmer precis allt? Nej nu ska jag sluta oroa mig och fokusera på att få in alla de jäkla orden i skallen! ;)
 
Som jag förstod hittade jag självklart ytterligare ett par glasögon idag på synsam så inte har jag beställt några glasögon än. ;) Kände dock att jag fick ont i huvudet när jag hade de på mig där. Jag fick därför ta med mig de och ett par andra glasögon hem för att ha på mig dem en längre tid och se om huvudvärken kommer tillbaka osv. Jag vill ju inte köpa ett par glasögon och sedan märka att jag får ont i huvudet när jag har dem på mig! Har haft på mig ett par ett tag nu och känner än så länge inte av något vilket känns väldigt skönt! :)
 
Jag har nu på eftermiddagen varit i stallet och ridit i skogen på min lille prins och gissa vad som stod på menyn när jag kom hem? TACOS!! :D Mums, min lillasyster hade fått välja mat, åh vad jag tyckte att hon hade gjort ett bra val! ;)
 
Nej nu ska jag återgå till mitt pluggande, har även engelskaglosor att plugga in och mattetal att göra!
 
Ha en fortsatt trevlig kväll!
 
                                              
              Ett par av glasögonen! Har inte riktigt vant mig vid att se mig själv med glasögon på än! ;)

Hej hopp!

Hallå! Idag är det onsdag, redan halvvägs in på veckan! :)
 
Idag är min näst längsta dag i skolan, går till 15.05. Men ska inte klaga, jag är faktiskt väldigt nöjd med mitt schema!
Ska berätta lite kort för franskaklassen idag om en fransk musikgrupp. Tänkte ta lite på franska så önska mig lycka till för det lär behövas! ;)
Nästa år ska de som vill av de som läser franska steg 3 och 4 få göra ett utbyte med en fransk klass! Alltså, en fransk klass kommer hit till Sverige en vecka och man tar då emot en person som ska bo hos en. Sedan någon månad senare åker vi till Frankrike och får där bo hos personen man hade inneboende. Jättespännande eller hur! Jag tror att jag ska göra det, lär säkert ångra mig annars!
Det lite oroande är väl att bo hos en fransk familj hehe.. men det ska nog gå bra ;)
 
Nej nu måste jag rusa till bussen, ha en toppen dag! =)
 
 

Dagens outfit

               
                  
                                            
Dagens outfit: Vitt (genomskinligt) linne från JC,
                         Mörkblå virkad tröja från Carlings,
                         Mörkblåa Miss Sixty Jeans,     
                         Vanliga vita sneakers.   
 
Ja, såhär kan jag då alltså se ut en tisdag som denna!
Jag tycker det är väldigt kul med kläder och shopping osv, men jag är en rätt snål person. När jag är och handlar är prislappen det första jag kollar på. De flesta lite "dyrare" kläder som hänger i min garderob har jag ärvt av äldre vänner och släkt. Eller så har jag någon gång lyckats fynda på rean! 
Jag handlar oftast i de vanliga affärerna som H&M, Gina, Cubus, Lindex, Carlings, Zara, Bik Bok, Vero Moda etc
 
Ni får ursäkta mina bilder som inte är av toppkvalitet! Jag har inte mycket till kamera, jag har ingen kamera alls faktiskt utan får använda min mobiltelefon eller dator, så det får bli som det blir. Min mobiltelefon köpte jag förresten på en ICA affär haha! Den har än så länge hållt i över ett år, det ni! ;)
Min mamma har en systemkamera som jag säkert kommer att låna någon gång dock.
 
Angående glasögonen har jag kommit så långt att det nu bara står mellan två par! Hm.. imorgon när jag ska tillbaka till synsam kommer jag väl säkert se fler som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Jaja, ett par glasögon ska jag ha i alla fall!
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig, hoppas att det inte regnar imorgon så som det gör för tillfället! Men om det skulle vara så kan jag ju alltid använda mina stövlar! Positivt tänkande gått folk! :)
 
Sov gott! =)
 
                                                
                Måste bjuda på en sista bild! Julia ville också fotomodella lite hihi =)
 
 
 

 

Glasögon

Hej hoppas att alla har haft en bra dag!
 
Ni kanske undrar över rubriken? Jo idag har jag tagit tag i det här med att jag inte ser särskilt bra och varit på synundersökning! Jag har sett sämre än normalt så länge jag kan minnas men aldrig behövt åtgärda det. Jag har anpassat mig efter min synkapacitet helt enkelt och därför aldrig haft behov av några glasögon.
Nu när skolan började efter sommaren kände jag dock att det var dags att göra något åt saken, då jag fick väldigt svårt att se framme på tavlan osv. Under håltimmen idag passade jag däför på att göra en undersökning. Det är en av de stora fördelarna med att gå skolan i stan! :)
Nu ligger det fyra potentiella glasögon framför mig och jag vet inte hur jag ska kunna välja! Ju mer jag funderar ju osäkrare blir jag!
Man fick nämligen ta hem några galsögon för att kunna visa och rådfråga de där hemma, så det är precis vad jag kommer att göra ikväll! Jag gissar på att jag kommer hinna ändra mig många gånger om och att min syster kommer bli riktigt trött på mig! ;)
Jag kommer inte behöva använda mina glasögon hela tiden dock, utan endast när jag behöver dem. När jag var liten tyckte jag att tanken på glasögon var fruktansvärd, men idag ser jag inget större problem med det. Jag kan till och med tycka att det är riktigt snyggt! Visst ser man dessutom smartare ut? ;)
 
Resten av skoldagen har varit bra! Jag har haft veckans längsta matte-lektion (90min), fysik och idrott.
På idrotten testsprang vi den såkallade "slingan", ett elljusspår på 2,6km. Alltså var det en helt okej lektion om du frågar mig! ;) Nästa vecka ska vi springa den på tid och utifrån tiden få ett betyg. Idag tog jag det väldigt lugnt då jag planerar att springa en runda ikväll. :)
 
När jag hade kommit hem och tagit mig något att äta for jag en snabbis till stallet. Min lille ponny fick en vilodag idag, men jag passade på att mysa med honom samt borsta av all sommarpäls som han fäller!
 
Kvällen kommer bjuda på en del skolarbete hm.., därför är det skönt att bryta upp en timme med en löprunda! Annars orkar man inte jobba effektivt tycker jag! Tänkte även hinna med att göra ett inlägg om dagens outfit om jag hinner! :)
 
Nej nu ska jag ner och äta, ni får ha det så bra så länge!
 
                             
 

Sanna Cecilia Nyberg

                                                                               
Ja, vem är egentligen Sanna Cecilia Nyberg? Jag tror jag tar och börjar från början!    
Den 14 februari 1996 föddes lilla jag och min ännu mindre tvillingsyster Linnea. Vi föddes i Sundsvall och vart ligger nu det? Jo Sundsvall ligger i medelpad, alltså en bit upp i vårt avlånga land. Jag har dock inga minnen från att ha bott där då jag flyttade med min familj ner till underbara skåne redan när jag var ett år gammal.
 
Idag bor jag med min familj i en liten by ute på landet och här trivs jag superbra! Jag är en naturmänniska så att bo i en storstad är inget för mig! Vi bor inte helt utanför civilisationen då det är inte mer än en mil till staden Ängelholm och vi har bra med bussförbindelser ;)
Med mig bor min mamma Karin, min tvillingsyster Linnea, min 7år gamla lillasyster Matilda samt vår hund Charlie! Min pappa gick bort när jag var 9år gammal. Det var en mycket tuff tid, det går inte att förneka. Men man lär sig att ta sig igenom de svåraste av livets motgångar också. Han var en fantastisk pappa och finns kvar i våra tankar och hjärtan! <3
 
Just nu läser jag som sagt natur på gymnasiet i stan. Jag har alltid tyckt om skolan, jag har lätt för att lära, vilket jag är oerhört tacksam över!
Jag skulle beskriva mig som glad, snäll, optimistisk, ärlig och ambitiös. Jag är även rätt kreativ. Ett ställe där jag tycker om att skapa är i köket! Jag tycker det är jättekul att laga mat, även om det inte alltid blir som man tänkt sig alla gånger. ;)
Men omänsklig är jag inte, visst har jag också en del mindre bra sidor! Mitt tålamod är inte alltid det bästa och jag har ibland väldigt svårt att ta det lugnt. Jag gillar att ha saker att göra hela tiden, vilket ibland kan bli lite för mycket. Man måste även ta sig tid till vila!
 
Jag är en hästtjej vilket ni kanske redan har listat ut? ;) Jag har en ponny och han tar självklart upp en stor del av mitt liv! Mer om honom och mitt hästliv en annan gång!
En annan sak som ger mig så otroligt mycket är att få vara ute och springa. Det är något av det bästa jag vet! Att springa fram på en tyst skogsväg, känna hjärtat slå i bröstet och blodet pumpa i benmusklerna. Få tid för mig själv, och bara låta tankar och idéer flöda. Det kan låta lite fjantigt jag vet, men jag tror att många känner igen sig! Mer om detta blir det säkert en annan gång.
 
Jag tycker mycket om att umgås med vänner och familj, men jag tycker även det är viktigt att få kvalitetstid med sig själv! Jag är inte den typen som hittar på saker varje helg, nej jag tycker det är supermysigt att bara vara hemma med familjen, äta god mat och mysa framför en film! Men som sagt så tycker jag självklart om att umgås med mina vänner också, de är väldigt viktiga för mig! Man behöver sina vänner! För att kunna orka med vardagen, ha någon att prata med, få känna vänskap och framför allt att få ge vänskap. Så sina vänner tycker jag att man ska hålla hårt i!
 
Nu har ni fått veta lite mer om mig och har kanske börjat skapa er en lite bättre bild av tjejen bakom all text!
 
Var rädda om er och godnatt! =)
 
 

Hemma från skolan

Hej!
Ja som rubriken säger har jag precis kommit hem från skolan och sitter nu här i mina myskläder. Det är något av det bästa jag vet, att få komma hem och hoppa i mysbyxorna och en stor oversize tröja! När jag är hemma har jag faktiskt nästan aldrig jeans på mig ;)
Dagen idag har varit bra! Måndagar är min kortaste dag, slutar 12.20, vilket är skönt då man får en rätt lugn start på veckan. :)
Jag läser just nu Naturvetenskap första året. En helt rätt linje för mig, har inte ångrat mig en sekund! Anledningen till valet av natur är för att jag vill gå en bred linje som öppnar många dörrar, då jag inte har den blekaste aning om vad jag vill bli när jag blir stor. Dessutom får jag läsa ämnen som jag verkligen tycker är intressanta och roliga!
Jag tycker det är mycket skönt att ha börjat på gymnasiet. Jag var faktiskt inte ett dugg nervös inför det, utan bara förväntansfull. En av de största skillnaderna från högstadiet är att man går i en klass där man är mer lik alla andra. I min nuvarande klass, som förresten är toppen, känner jag en annan samhörighet då vi alla har valt att gå natur och därför är ambitiösa och intresserade av samma ämnen!
 
Dagens första lektion var kemi Jag har haft turen att få en helt fantastisk kemilärare vilket gör lektionerna väldigt rogivande! Han är väldigt rolig och lär ut på ett mycket bra sätt!
Därefter var det matte, även det ett ämne jag trivs med och sist men inte minst franska.
En helt okej dag alltså om du frågar mig! ;)
 
Nu ska jag ta mig en skön promenad med familjens hund, innan jag senare i eftermiddag ska ta mig till stallet.
 
Ha det bra så länge!
 
                                          
                                           
 
                                             Älskar myskläder! ;)
 

Godmorgon!

Godmorgon!
 
Ska snart springa till bussen, men ville bara önska alla en trevlig måndag!
 
Ha en toppenbra dag! :) 
 

Söndagen den 23 september

Godkväll!
Kikar in här en snabbis och skriver en liten sammanfattning av dagen som varit, innan jag bäddar ner mig i min sköna säng!
Dagen har innehållit en hel del. Under förmiddagen hann jag med stallet. Klarade mig från regnet och red ut en tur med min lille ponny!
På eftermiddagen stod det släktkalas på schemat. Min käre morfar fyller nämligen 77år idag och min kusin fyllde 17år i fredags så vi firade dem tillsammans! Att träffa släkten och äta födelsedagsfika kan inte bli annat än en mysig eftermiddag! ;)
Nu ikväll har jag även hunnit med en skön löprunda. Det blev att ta på rexflexväst och pannlampa för fy vad snabbt det blir mörkt nu på kvällarna! ;o

Nu väntar sängen på mig, men ska först bara ta något att äta! Efter min löprunda behöver jag fylla på med energi. Annars kommer jag vakna mitt i natten för att jag är hungrig och hur svårt är det inte att sova då?! ;)
 
Ta vara på er och sov så gott!
 
 
 
 
 

Välkommen!

 
Hej och välkommen till min nya blogg!  Mitt namn är Sanna Cecilia Nyberg, en glad och aktiv tjej på 16år som bor en bit utanför staden Ängelholm i skåne.
Detta med att skriva en blogg är något helt nytt för mig! Jag har länge läst bloggar av olika slag och kände att nu är det min tur!
Andledningen till att jag startar denna blogg  är inte för bli "känd" eller få många läsare. Nej tanken är att jag ska ha någonstans att skriva av mig, få dela med mig av min vardag och mina tankar & funderingar. Detta kommer därför på många sätt likna en dagbok. En dagbok där jag kommer att skriva om allt mellan himmel och jord!
 
En liten mer omfattande presentation av mig kommer framöver, men för tillfället tänker jag passa på att njuta de sista timmarna av helgen! =)
 
                                             
                                                                     Här har ni mig!
 
 

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0