Grattis Mormor!

Hipp hipp hurra för mormor som fyller 76 år idag! :D
 
Jajamensan, idag fyller världens bästa mormor år! Min mormor är en av mina stora förebilder och betyder väldigt mycket för mig så jag hoppas att hon får en helt underbar dag idag! 
Vi har precis varit hos henne och morfar på födelsedagsfika - mycket gott! Självklart blev mormor uppvaktad med både paket och fin fin sång!
 
     

Hon är så söt min lilla mormor! :)
 
Världens finaste bild på min mormor och morfar!
 

Bilderna är tagna av min oerhört duktiga kusin Linda! Klicka HÄR för att komma till hennes fotoblogg! :)
 

Last day of 2012

 
Jaha hörni, då var årets sista dag kommen! Jag inleder den med att vara på jobbet nu kl halv åtta och sedan kommer dagen att gå i ett! Jag vet inte hur jag ska kunna hålla mig pigg och vaken tills tolvslaget, men på något sätt måste det gå! ;)
Efter jobbet ska jag nämligen skynda mig hem och duscha för att sedan åka vidare hem till mormor och morfar. Efter det besöket ska jag hem och fixa mig innan jag tar bussen för att träffa och äta trerätters med ett mysigt litet gäng fina tjejer. Sedan ska vi bege oss till förfest hos en annan tjej och vara där innan vi tar oss till den "riktiga" festen! Sedan vill jag dansa tills benen darrar och sjunga tills rösten inte längre håller. Jag vill ha en galet kul kväll helt enkelt! :p
Angående mitt lilla klädproblem så tror jag nästan att jag har löst det! Har ju några timmar kvar på mig att reda ut små detaljerna!
Nej nu får jag allt ta och röra på mig, det är som sagt mycket som ska hinnas med innan år 2012 är slut!
 
Jag hoppas nu att vi alla får ett toppen bra slut på året som gått och att året som väntar bjuder på en massa roliga överraskningar! =)
 

Recept på ett förbaskat gott fröknäcke!

 
Hej på er!
I förmiddags gjorde jag en ny laddning av det helt gudomliga fröknäcket jag gjorde nu innan jul. Det är så himlans gott att man knappt kan sluta äta det när man väl har börjat! ;) Jag tycker det är synd att ni inte ska kunna njuta av detta så därför tänkte jag dela med mig av det väldigt enkla receptet!
 
Gör såhär:

1.) Sätt ugnen på 150° (ca 125° om ni tar varmluft och det lär ni behöva då det blir minst två plåtar)
 
2.) Blanda sedan ihop 2dl fullkornsdinkelmjöl (man kan säkert ta precis vilket mjöl som helt, ta det som finns hemma helt enkelt) 1dl sesamfrön, 0,5dl linfrön, 1-1,5dl blandade solrosfrön och pumpafrön (eller bara det ena eller det andra om man hellre vill det) och till sist 0,5 tsk salt.
 
3.) Rör sedan ner 0,5dl rapsolja
 
4.) Sedan 2,5dl kokande vatten.
 
5.) Rör ihop allt, det blir rätt så kletigt, och klicka sedan ut geggan på bakplåtsklädda plåtar.
 
6.) För att sedan sprida ut allt över plåtarna brukar jag lägga ett bakplåtspapper ovanpå så att jag kan sprida ut geggan med händerna (på så sätt bli man inte kladdig). Man ska göra det tunt, men inte så att där blir hål.
 
7.) Därefter brukar jag skära ut lagom stora bitar (man kan även bryta isär bitar när allt är klart men jag rekomenderar att skära ut då kan bitarna annars kan bli lite hur som helst) och strö lite flingsalt på innan de åker in i ugnen i ca en timme.
 
Lycka till! Men jag varnar er, det är beroende framkallande! ;)

Problem solved!

 
Hejsan alla finisar!
 
Idag är jag glad för, som ni antagligen har förstått av rubriken, så har jag faktiskt lyckats lösa mitt problem! Jag kommer att ha kul på en fest bland människor jag trivs med och min syster kommer att befinna sig på en annan fest med ett umgänge som passar henne. Det kunde nog inte ha löst sig smidigare eller vad säger ni? :) Vår fina trerätters får vänta tills nyårsdagen istället, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge väl? ;)
Tyvärr så vaknade jag inte upp imorse med en fantastisk nyårsklänning hängande i garderoben suck....
Jag har inte riktigt klurat ut hur jag ska lösa det än! Tänk om det hade kunnat komma en magisk fé till mig precis som i askungen! Gud, det hade varit en dröm! ;)

Something we all need

 

En kram är den perfekta presenten,
en storlek passar alla och ingen bryr sig ifall du bryter den

What should I do?


 
Åh, jag har världens problem för tillfället! Fast de som inte har något hem, arbete eller mat hade nog klassat det som ett väldigt litet problem, men för mig är det stort! Jag hade nämligen imorse slutligen bestämt mig för att vara hemma med min mamma och syster nu på nyår då festen som var planerad skulle äga rum mitt ute i ingenstans samt att jag faktiskt inte kände mig välkommen dit. Jag tyckte därför att en riktigt mysig familjekväll med lyxig trerätters, sällskapsspel och annat skoj verkade mer lockande. Idag när jag satt och fikade med mina vänner i stan blev vi bjudna till en annan kille som har bestämt sig för att ha nyårsfesten hos sig istället. Denna killen bor kanske 2-2,5 km från mig och hans fester brukar bli mycket roliga. Självklart är denna nya fest väldigt lockande, men samtidigt så har mamma anpassat sin kväll och köpt fin mat till oss tre och så vill jag inte svika min syster. Jag tror inte att jag kommer kunna njuta av festen om jag vet att min syster är helt ensam därhemma med endast mamma som sällskap på nyårsafton. :/ Visst hade hon säkert kunnat hänga med, men både hon och jag tror inte att hon kommer ha jätteroligt då det inte är folket som hon brukar umgås med. Dessutom har jag inte köpt något att ha på mig då det har varit så osäkert med allting!
Så nu vet ni hur läget ligger till. Tänk om den perfekta lösningen bara hade kunnat landa mitt framför näsan på mig! Lösningen som gör så att alla får en riktigt lyckad nyårsafton! Hoppas kan man alltid och sålänge får jag helt enkelt fundera vidare!
 
Min eftermiddag har förresten varit mycket mysig! Solen ville inte titta fram, men vi klarade oss ifrån regn! :)
 

A grey day

Fy vilket riktigt tråkväder vi har idag! Jag hade verkligen inte haft något emot att ha det lite kallare och snö ute än detta blöta, gråa regnväder! I eftermiddag ska jag möta upp några vänner i stan, vi ska kika lite i affärer och sätta oss och ta en mysig fika någonstans. Jag håller alla tummar jag har för att regnet då bestämmer sig för att stanna uppe i molnen!
Igår såg jag "I rymden finns inga känslor", jag har länge velat se den, men det har inte blivit av. Nu har jag då äntligen sett den och måste säga att det är en väldigt rolig, mysig och fin film! Jag kan ha lite svårt för svenska filmer, men denna var definitivt värd att se på! :)
 
Nej nu ska jag ta och göra något vettigt!
Ha en bra dag och var rädda om er! =)
 

Dagens köp

Jättesöta små ugnsformar!
Perfekta till att göra t.ex. gratänger och ugnsbakad gröt i! Eller varför inte baka något gott kanske? ;)
 
Två nya teer från India som luktar helt gudomligt! Den ena med mango smak och den andra med Chai!
Mina fina tekopp jag fick i julklapp kom även den med på bilden! :)
 
 
Två nya par skor från skopunkten!
 Har länge försökt hitta ett par enkla svarta kängor som skorna till höger!
 
 
En mycket enkel, men väldigt fin jeansskjorta från Levis! För 70% dessutom! :)
 
Till sist köpte jag att doftljus på Åhlens som doftar helt underbart! Det ska garanterat tändas ikväll! :)
 
Ja då har jag alltså sprungit in och ut i en massa affärer idag och måste säga att jag är nöjd med mina köp! Självklart har jag också lagt pengar på mat för inte orkar man gå i affärer på tom mage inte! ;) Visst var det mycket folk, men det gick att ta sig fram och köerna till kassor och provrum gick att uthärda!
Nu ska jag och mamma äta upp de sista julmatsresterna och sedan ska vi mysa hela kvällen då båda mina två systrar är ute ur huset!
 
Ha en riktigt bra kväll därute! =)
 

Listen to the voice of the heart

 

Det är omöjligt sa tvivlet...
Det är farligt sa rädslan...
Det är onödigt sa förnuftet...
Prova ändå sa hjärtat!

Time to do some shopping

 
Hej hopp!
 
Då var det fredag idag och jag har inget jobb att gå till så snart bär det av på lite rea-shopping! Jag är dum om jag tror att där inte kommer att vara mycket folk ute, men jag hoppas i alla fall att det kommer vara lite lugnare än det antagligen har varit de senaste dagarna! ;)
Igår gjorde jag inte så mycket mer än att jobba och sen bara vara hemma och ta det lugnt. Just det, jag höll nästan på att försova mig! Ja ni läste rätt! Jag som är världens morgon människa och inte sover längre än till åtta - halv nio! ;) Jag tänkte att jag inte skulle behöva ställa någon väckarklocka då jag inte skulle börja jobba förrän vid tio och så vaknar jag kvart över nio! Jag var tvungen att kolla på klockan mer än en gång för att försäkra mig om att jag såg rätt haha. Jag hade en halvtimme på mig så en katastrof var det inte, men aningen stressigt blev det och jag hatar att stressa! Hädanefter kommer klockan att ställas alltid! ;)
Nej nu ska jag ta och hitta något att ta på mig, hoppas att alla får en fin fredag! :)

Gör det bästa av stunden

 

Dream as if you could live forever
Live as if you only have today
 

Snakes and ladders

Hej igen!
 
Jag, min mamma och min syster spelade för en stund sen "Snakes and ladders"! Vi har inte spelat det på väldigt länge och detta spel var något jag och Linnea ofta ägnade oss åt när vi var mindre. Vi kom dock fram till att det är ett evighetsspel! I en stunden ser det ljust ut då man får åka upp till toppen med hjälp av en stege, i nästa stund svär man då man åker tillbaka ner till botten eftersom att man hamnat på en orm. Jag kan till min stora glädje berätta att jag till slut vann och då ropade vi alla Äntligen haha ;)
Är detta spel något ni inte testat tycker jag att ni ska göra det, men ha ingen tidspress! Det som är väldigt bra a
är att man inte kan vara skicklig på det, det gäller bara att ha tur!
 
Jag bara måste visa mina absolut skönaste och fulaste tights som jag har gått runt med nu ikväll! Det är inget jag tar på mig om jag ska gå ut utanför dörren hehe ;)
 
Nej nu ska jag skynda mig ner för tydligen börjar det någon ny deckarserie nu på ettan! Frågan är om den kan slå klassikerna som Beck och Wallander? :)
 
Ha en bra kväll! :)

Lite sliten

Hej där!
 
Kom hem från jobbet för ett litet tag sen efter att ha jobbat åtta timmar så är en aning sleten nu. Ska jobba imorgon också men börjar tack och lov inte förrän kl 10.00! :)
Nu funderar jag skarpt på att bädda ner mig i min säng framför en bra film med en god kopp te!
 
Ha en fortsatt bra annandag! =)
 
Kanske blir det någon av dessa filmer?

Att tycka om någon


Om en droppe vatten var en kram skulle jag ge dig havet,
 
Om ett moln var en puss skulle jag ge dig himlen,
 
Om värme var kärlek skulle jag ge dig solen.
 
 
 

Juldagen

Hej bloggen!
 
Idag har det varit en sådan där riktig slappedag! Har trippat rundor i myskläder nästan hela dagen, tittat på film och ätit ännu mer julmat! Det känns som att vi kommer ha julmat i veckor framöver haha! Men än har jag inte tröttnat! ;)
Jag hoppas att alla hade en riktigt bra julafton igår! Själv är jag mycket nöjd och fick fin fina julklappar! Bland annat en hel drös med små duschtvålar som luktar gudomligt, ett super roligt sällskaps spel, en mycket fin sjal och en enorm tekopp med te i lösvikt till. Perfekt för en sann "tedrickare" som mig! ;)
Nu ska jag faktiskt ta och krypa ner i sängen för ska vara på jobbet redan kl 06.30 imorgon! Ingen annandags rea för mig inte ;)

Ha det bra och var rädda om er!

Julafton 2012

Den klassiska glöggen med pepparkaka!
 
Det blev en hel del paket under granen!
 
Här kläms och känns det, Matilda tyckte att alla paket skulle vara till henne! ;)
 
 
Mat! ;)
 
 
 
Julaftonens outfit!
 
// Kavaj H&M // Tröja från Indien (lånad av en god vän) // Kjol Vero Moda // Skor Truffle //
 
 
 
Efter Kalle kom Tomten! :)
 
Nej inte gick det att lura Matilda som efter en minut sa "men det är ju du Sanna!" Jag gjorde mitt bästa, men vi fick helt enkelt dra den lilla vitlögnen om att tomten inte hann hem till oss i år! ;)
 
Julklappsleken! :D
 
Vad vore en julafton utan Aladdin asken? ;)
 
Sammanfattning: En mycket trevlig Julafton! =)
 
 
 
 
 
 

God Jul

 
Godmorgon och God Jul på er! =)
 
Jag ligger just nu i sängen och bara njuter! Jag är sådär perfekt utvilad och kan knappt vänta på att få hoppa upp ur sängen springa ner och ge alla därnere en kram! Min gulliga lillasyster kom för ett litet tag sen insmygande till mig och var helt till sig. Tomten har nämligen varit här i natt haha! Hon sa också mycket allvarligt att hon faktiskt hade hört honom ;)
Nej nu kurrar min mage så jag tänker gå ner och göra en riktig smarrig frukost till mig själv!
Jag tror och hoppas att vi alla får en kanonbra dag! En dag då man verkligen ska uppskatta allt man har och kanske skänka en liten extra tanke till de som inte kan njuta lika mycket som man själv! Vi kan väl också bestämma att vi ska vara riktigt snälla mot varandra, för julen är värmen och kärlekens högtid! :)

Förväntan

 
Har precis tittat klart på en mysig romantisk julfilm och jag har tidigare under kvällen mumsat i mig det vi alltid äter på dan före dopparedan, nämligen smörgås med den nystekta julskinkan i sällskap med rödbetssallad och senap!
 
Dagen före dopparedan alltså, en dag full av förväntan skulle jag vilja säga! Jag kommer ihåg när man var mindre, den här dagen kunde vara så olidligt lång! ;) Gud vad man längtade efter att det skulle bli julafton, att tomten skulle komma så att man fick sina paket! Det här med att man går runt och är förväntansfull och önskar att kvällen ska komma så att man kan gå och lägga sig och sedan vakna på julaftonsmorgonen finns fortfarande kvar tycker jag. Skillnaden är att det inte är tomten och julklapparna jag längtar efter, det är hela alltet! Att få komma hem till släkten, ge alla en julkram och säga de två absolut juligaste orden "God Jul". Att alla tillsammans sitta och äta oss proppmätta av all julmat och sedan sitta framför Kalle Anka och sjunga med i låtarna som man hört så många gånger förr. Att stå och spanna efter jultomten och därefter sitta på golvet med sin lilla julklappshög och se sig omkring på alla som sitter och öppnar julklappar för glatta livet. Åh.. jag blir varm i hela kroppen när jag tänker på det! :)
I år har jag faktiskt inte önskat mig något i julklapp. Dels för att jag inte vet vad jag önskar mig och sen för att det faktiskt inte känns lika viktigt längre. Som sagt har jag nu med åren insett att det inte är presenterna som är det viktiga utan att man får vara tillsammans med sina nära och kära och ha det sådär himlans mysigt! Jag ser dock väldigt mycket framemot att se reaktionerna när alla andra öppnar sina presenter. Att få facit på hur bra man har lyckats med sina inköp!
Nu börjar jag bli riktigt trött då klockan ringde halv sju imorse! Jag hoppas att vi alla vaknar imorgon med humöret på topp och med en helt underbar julafton framför oss!

Den fjärde advent

 
Hörni, idag brinner slutligen alla de fyra ljusen i adventsljusstaken och det är dagen innan den dagen med stort D!
Idag har jag befunnit mig på jobbet och på eftermiddagen faktiskt stekt ännu en omgång av det goda spisbrödet! Jag har spelat ett jämt parti Yatzy med min lillasyster och nästan blåst bort i stormvädret! Ja idag har man verkligen fått hålla hårt i hatten! Dessutom har jag blivit barnsligt lycklig då jag insåg att vi kommer få en vit julafton! Mina böner blev besvarade! ;)
 

Some good advice

 

Förlåt snabbt,
Pussas långsam,
Älska länge,
Skratta mycket,
Ångra aldrig något som fick dig att känna dig levande!

Lördagen den 22 december 2012

Hej bloggen!
 
Idag har varit en riktig fixarlördag! Jag har stått och rullat över 100st köttbullar, varit och handlat det sista inför julen, gått en härlig men blåsig promenad med hunden och jag har även hunnit med att göra dessa underbara mozartkulor! :)
Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan åker tomteluvan på innan det bär av hem till fina Johanna på "minijulafton"! Jag tror att den här kvällen kommer att bli minst lika bra som gårdagens! :)
 
Mozartkulor! :D
 

Friends

 

Vänner
fyller livet med
Glädje
själen med
Solsken
och hjärtat med
Kärlek

Ikväll åker festkläderna på!

Hej Hopp!
 
Åh vad jag njuter för tillfället! Det är jullov och gud vad det är så underbart, härligt, ljuvligt, fantastiskt, gudomligt, himmelskt och helt sagolikt skönt! Nu har jag 19 välförtjänta vilodagar från skolan! :)
Efter avslutningen idag åt jag, min mamma och mina systrar lunch på ett supermysigt lunchställe! Sedan har jag under eftermiddagen kokat en farligt god chokladkola (har man väl börjat äta kan man inte sluta) och stått vid spisen och stekt spisbröd.
Nu ska jag snart ner och äta innan jag ska iväg och träffa ett gäng riktigt glada tjejer. Ikväll vankas det nämligen fest! Det var riktigt länge sen sist så ikväll ska det dansas och has riktigt kul! :D
 
Ha en toppenbra kväll och ta hand om er! =)
 
 
Ett riktigt gott bröd som är ett måste här hemma till jul!

Julavslutning nästa!

 
Frukosten ligger i magen, håret är plattat, sminket är fixat och klart och min enda röda tröja har fått krypa fram från hörnet i garderoben. Nu taggar vi för julavslutning och JULLOV!!! Inte ens pratet om att denna dag är jordens domedag kan få mig på dåligt humör! :D

Wonderful Thursday

 
 
 
Då var denna toppenfina dag snart slut! Efter den här torsdagen kan jag konstatera att det är en fortsatt brist på snö, jag kan släppa en lättnadens suck då jag fått tillbaka två godkända resultat på två prov, tänka tillbaka på en väldigt trevlig eftermiddag då jag blev ägare till en superfin chokladfondue som måste invigas inom kort och under kvällen har det här hemma kokats knäck och gräddats fröknäckebröd i massor!
 

Sista riktiga skoldagen och ännu ett julklappsbyte!

Godmorgon bloggen!
 
Då var det bara en skoldag kvar att ta sig igenom, ni anar kanske hur underbart det klingar i mina öron! Fick igår reda på att dagens sista lektion är inställd! Och dagen blir bättre för efter skolan ska jag träffa några riktigt efterlängtade vänner! Vi ska ha det julmysigt tillsammans och byta julklappar!
 
Hur gör ni när ni byter julklappar med era vänner? När jag var mindre köpte jag något litet till nästan alla. Men hur kul är det att få en present för sisodär 50kr? Nu för tiden hittar man dessutom knappt något för den lilla summa pengar. Handlar man för mer blir det ganska så dyrt om man har många att köpa till! Därför gör vi nu så att vi i ett kompisgäng bestämmer en summa pengar, t.ex. 200kr, och köper en present för det (eller flera men ändå för sammanlagt 200kr). Presenten ska vara något som kan tänkas passa alla! Därefter träffas vi någon gång innan jul och lottar ut paketen, självklart så att man inte får sitt eget! På så sätt får alla paket för ca 200kr.
Jag tycker att detta funkar superbra! Gjorde det förra året och har gjort det med två olika kompisgäng nu i år! :)
 
Idag ska mamma även julhandla så nu börjar "mat och bak förberedelserna" inför julen på riktigt! På julafton brukar vi göra så i släkten att alla står för något på julbordet. Mamma brukar t.ex. göra egen sill och senap att ta med och jag gör en "barnjansson" (kassler istället för anjovis) samt lite hemmagjort julgodis. Mormor fixar gudomliga köttbullar och morfar står för den riktiga jansson. Min moster brukar sedan röra ihop en riktigt smarrig rödbetssallad! Vem som fixar resten beror lite på vart vi är osv. Nu blev jag nästan lite hungrig av att tänka på all god mat haha! ;)
 
Nej nu har jag inte längre tid att sitta här!
 
Ni får ha en riktigt superduper bra torsdag! :D
 
Åh vad jag tycker det är tråkigt att all snö har försvunnit nu lagom till jul :/ Det var inte alls länge sen man plumsade fram där i hagen för att ta in busponnyn! Men det ska tydligen bli lite kallare nu igen så vi får hålla tummarna för en vit julafton tycker jag!

Taking care of my skin

Ska ta och göra min hud mjuk och fin med två av produkterna från gårdagens julklapp! :)

Granen står så grön och grann i stugan!

 
 
Ja hörni, nu står två fin fina granar och glittrar i vårt hus! Idag har jag fått den där oslagbara känslan man får när alla prov äntligen är över, jag har svävat runt i denna underbara juldimma med fullt av jullåtar i mitt huvud och jag och lillasystern min har sjungit "Mer Jul" för kung och foster land!
Nu är det ungefär 100 timmar kvar till julafton och jag tror bestämt att jag ska gå ner och göra mig en kopp glöggte! =)

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Hejsan!
 
Som jag skrev igår så fick vi besök av vår studieyrkesvägledare under dagen. Hon kom för att berätta för oss om de val vi snart ska göra. Valen om vilken inriktning man ska välja inför andra och tredje året på gymnasiet samt vilka kurser man vill läsa. Usch jag får lite ångest vid sådant här då jag inte har en aning om hur jag vill ha det i framtiden. Alltså vilket universitet jag vill läsa på eller ens vad jag vill läsa och utbilda mig till! Detta var en av anledningarna till att jag valde att gå just natur då det är en bred linje. En annan anledning var för att jag vill ha kul under min gymnasietid och då jag tycker att naturämnena är roliga tänkte jag att det skulle passa mig! Men att jag i framtiden ska jobba med något inom naturvetenskap är inte alls säkert!
Nu ska vi alltså välja inrikting, fördjupning och nya kurser, helst då utifrån vad vi i vårt senare liv ska syssla med. Syvan tyckte att det första vi skulle göra var att söka upp passande högskolor till det yrke vi funderar på och därefter se vilka kurser som är bra att man läst osv. Men hur i hela friden ska man kunna bestämma sig redan nu vad man vill jobba med om några år? Vissa kanske redan vet vad de vill bli, men jag är inte en av dem! Jag tror att jag kommer hindra ändra mig många gånger innan jag har kommit fram till vad jag vill syssla med.
Men trots min osäkerhet måste valen bli gjorda! De ska inte vara klara förrän den 15 februari så jag har tid på mig att fundera, men med erfarenhet av terminen som gått så går tiden mycket fortare än vad man tror!
Jag tror att det kommer sluta med att jag väljer som förra gången, mer med hjärtat än med hjärnan. Jag har svårt att tro att jag kommer, på knappt två månader, ha fått en uppenbarelse av vad mitt framtidsyrke kommer vara, så jag kommer antagligen att än en gång välja de kurser jag tror är mest intressanta och roliga!
 
 
Kanske blir jag doktor eller veterinär?                                          Polis hade kanske varit något för mig?
 
 
Eller en kock kanske?

Tisdagen den 18 december 2012

Hej bloggen!
 
Idag har jag haft en riktigt fin fin tisdag måste jag säga! Jag har kommit på den sista julklappen till min mormor och morfar, så när den är inhandlad är juklappshögen äntligen komplett! Jag har svurit över att ett arbete (ett mindre tack och lov) inte blev sparat på datorn, öppnat årets första julklapp, fått en hel bunt papper från syv angående en massa val som ska göras och pyntat mitt rum med en massa tomtar!
Just nu doftar mitt hår av pepparkaka då jag och mina klasskamrater under eftermiddagen har bakat pepparkakshus för glatta livet! Jag kan konstatera att det är svårare än vad jag trodde! ;)
 
Nu ska jag ta och sätta igång med pluggandet inför årets absolut sista prov!
 
Ha det bäst! =)
 
Detta var vad som gömde sig i min julklapp! En massa skönhetsprodukter, precis vad alla tjejer behöver! ;)
 
Mitt, Linnéas, Roberts och Willes pepparkakshus! Kan säga att jag är väldigt imponerad av att det överhuvudtaget gick att sätta ihop haha ;) Hann tyvärr inte vara med och dekorera det, men jag är helt övertygad om att de andra har gjort ett mycket bra jobb med det! Och ja det lutar, men det är faktiskt meningen! ;)

The prettiest thing you can wear

 A smile is the prettiest thing you can wear

En stor saknad

I want the freedom to do the things I miss and love

Things to look forward to

 
 
Godmorgon alla fina!
 
Vi är nu inne på vecka 51, sista skolveckan innan det efterlängtade och härliga jullovet! :) Förutom ett teoretiskt idrottsprov på onsdag så tror jag nog att den här veckan kommer att vara lugn på skolfronten, riktigt skönt!
Jag har en massa roliga saker att se fram emot! Det ska bakas pepparkakshus med klassen, jag ska byta julklappar med mina fina vänner, det vankas fest på fredag och på lördag är jag bortbjuden på en "minijulafton" hos en toppentjej! Dessutom ska huset pyntas av små söta tomtar, granen ska få komma på sin plats i vardagsrummet och pyntas med kulor & glitter och det ska julhandlas och göras julgodis i massor! ;)
Ja jag tror att den här veckan kommer bli superb!
 
Ha nu en riktigt bra dag och var rädd om dig! =)

Tredje advent

Nu brinner tre av fyra ljus i adventsljusstakarna. Tänk att om en exakt en vecka brinner fyra och det är bara någon timme kvar tills julafton!
Idag har kompletterat julklappshögen! Dock saknas det fortfarande ett paket, men jag har ännu en vecka på mig! Jag har dragit mig en lättnadens suck då jag hittade något att ha på mig till jul, vad får ni se då!
Jag har åtagit mig en riktig "vitlöksandedräkt" hehe, men äter man vitlök håller man sig frisk och sen är det ju dessutom bara sååå gott! ;)
Min söndagskväll har tillbringats nerkrupen bredvid syster i sängen framför en film. En perfekt avslutning på denna helg om ni frågar mig! Min syster var inte riktigt med på noterna då hon inte förtstod varför jag skulle lämna henne så tidigt och sa: "men Sanna det är ju bara lördag idag". Oj så fel hon hade där, men gud så rätt jag hade hoppats att hon haft!
 
Såhär promenerade jag omkring på Väla idag!

Ett måste att se på!

 Godmorgon på er!
 
Varför inte pigga upp söndagsmorgonen med ett grymt litet klipp med en urgullig liten pojke på två år? Har ni inte sett den är det ett måste! :)
 
http://www.youtube.com/watch?v=ADrGu6f79U8
 
Nu ska jag ta och hoppa in i duschen innan bilen kör mot Väla centrum!
Ha en bra dag allesammans! :)
 

Lördagen den 15 december 2012

Idag har vi haft en grå och blöt lördag här nere i Skåne. Kommer snön regna bort nu lagom till jul? Jag hoppas verkligen inte det!
Vi hittade en fin gran i förmiddags! Den står nu utanför huset och väntar på att få komma in för att bli vackert pyntad. Jag och mamma har även hunnit med att gå runt på Höganäs outlet. Det har ju öppnat en ny outlet där de säljer Honky Dory som vi var inne på. Jag hittade dock inget jag ville köpa och man ska ju inte köpa bara för köpandets skull, men det var mysigt att titta runt ändå! :)
Under kvällen har jag sedan stått för matlagningen och därefter, under en timmes tid, kom min inre detektiv fram då vi spelade cluedo! Sedan har vi även skådat Mikael Persbrandt som en viss Hamilton. Jag är ledsen men kan tyvärr inte säga så jättemycket om filmen då jag somnade hehe. Men det var inte för att filmen var dålig (tror jag) utan för att jag helt enkelt var rätt trött. ;)
Imorgon ska vi åka en tur till Väla och förhoppningsvis kommer jag då få köpt mina sista julklappar! Jag har även kommit på att jag inte har något att ha på mig till jul och jag kan ju inte gå naken! Eller kan kan jag ju, men helst vill jag vara påklädd ;) Jag får hoppas att jag ser något fint imorgon!
 
Ni får ha det så bra! Sov så gott! :)
 
Mysigt att spela sällskapsspel med familjen tycker jag och extra kul när man får leka detektiv! ;)

Nu ska vi ut på jakt!

Hej på er!
 
Hade ni en bra kväll igår? Det hade jag! Jag och Nellie var riktigt duktiga och målade om hennes rum. Det blev en otrolig skillnad, riktigt fint! :)
Efteråt när vi kollade film var vi sååå värda daimtårta!!! ;)
 
Nu ska vi ut på granjakt! Vi brukar nästan alltid hugga vår julgran själva, det är lite av en tradition. Det är riktigt mysigt att gå runt och leta efter den där perfekta granen som kommer att lysa upp vardagsrummet här hemma! Det kan bli en del diskussioner dock om vilken gran som verkligen är den bästa, men de brukar ändå sluta med att alla blir nöjda och glada! :)
 
Före
 
Efter
 
Mums!! ;p

En perfekt lördag morgon

 
Godmorgon!
 
Nu blir det frukost i soffan framför brasan och ett avsnitt av Pretty little liars! :)

Dagen såhär långt

Hej på er!
 
Än så länge har dagen varit bra! Jag har bland annat tittat in på en god och mysig lunch hos min mormor & morfar och på biologin fick vi lite nostalgikänsla då vi tittade på något avsnitt av Mysteriet på Greveholm från 1996 innan vi drog på oss labbrockarna och stack oss i fingrarna för att ta reda på vilken blodgrupp vi har.
 
Nu ska jag snart iväg till en god vän och spendera resten av eftermiddagen och kvällen hos henne! :)
 
Ha nu en riktigt bra fredagkväll allihopa! :)
 
Mycket god lunch hos mina kära morföräldrar!
 

Veckans mest härliga dag är här!

 
                                                        
Åh ljuvliga fredag, jag kan inte sluta uttrycka hur mycket jag uppskattar denna dag! Som alla andra fredagar har jag sovmorgon idag vilket betyder att jag tog mig tiden att göra en riktigt smarrig frukost och att jag just nu sitter och tittar på adventskalendern ;)
 
Nu ser vi till att få en riktigt bra dag!

Magic

 
Magi är att tro på sig själv, gör man det är allt möjligt!

Glad Lucia på er!

En oönskad gäst

Usch, titta vem som hade gjort sig hemmastadd i vårt garage! En råtta!!!!! Ingen trevlig syn det inte!
Tack gode gud att de i alla fall håller sig till garaget och inte springer omkring inne i huset!

12/12-12

Idag har jag gått runt med rosiga kinder och kalla öron för fy sjutton vad det har varit kallt, jag har umgåtts med ett helt gäng underbara personer, lagt märke till den härliga bristen på läxor och insett att jag inte är en naturbegåvning när det gäller laserdome, men att det dock är väldigt roligt att springa runt där i mörkret med ett litet leksaksgevär i famnen ;)
Imorgon är det Lucia vilket betyder att det endast är 11 dagar kvar tills julafton!
 
Äntligen på väg!
 
 

Sovmorgon

Hej bloggen!
 
Eftersom att vår mattelärare har den muntliga delen av det nationella provet med alla idag så har vi ingen mattelektion, vilket betyder att vi fått sovmorgon! Ja hur kändes provet igår då? Inte så bra tyvärr, är rädd för att detta var ett av det sämsta matteprov jag har gjort....Jag brukar säga att gör man bara sitt bästa ska man vara nöjd, men jag kände att jag kunde ha gjort bättre ifrån mig och det stör mig något så ofantligt! Men, men det är inget som går att ändra på så jag ska verkligen försöka att släppa det och gå vidare! Ni kommer väl ihåg,
Glöm gårdagen, dröm om morgondagen, lev idag! Det är vad jag ska försöka göra! :)
 
I eftermiddag kommer jag till 100% säkerhet inte ha tankarna på något annat än att undvika att bli träffad av en laserstråle! Gud vad jag har sett fram emot detta och tror att det kommer bli riktigt kul! ;D
 
Forget about yesterday, dream about tomorrow, live today
 
 

En kväll full av ljuvlig musik

Hej på er!
Jag har nu nästan precis kommit hem från kulturskolans Julkonsert! Det bjöds på mycket bra musik måste jag säga, allt från vacker sång till små söta barn spelande på lergökar! Min syster spelar i en orkester så då måste jag självklart se henne spela! :) Jag har faktiskt själv spelat i orkester en gång i tiden. Jag spelade tvärflöjt i några år, men med tiden så slocknade tyvärr mitt intresse för det. Men det händer ibland, okej ganska sällan, att jag tar upp min flöjt och spelar en truddelutt ;)
 
Nu känner jag mig helt slut efter en lång dag och längtar efter att få krypa ner i min säng!
Sov så gott allesammans! =)
 
 
 

Alla har vi våra sämre sidor

 
I'm not an angel, but who is?
 

Mindre än en timme kvar...

Godmorgon på er! Sovit gott? Det har jag, har faktiskt inte haft ett dugg matte i huvudet vilket har varit väldigt skönt då jag verkligen fick sova! :) Om en timme sitter jag alltså i aulan och har precis börjat skriva på den första av tre delar. Imorgon ska den muntliga delen göras och efter det är hela matte 1c kursen avklarad, sååå skönt! :)
 
Idag är nog den absolut sämsta dagen att missa bussen på så nu tänker jag inte sitta här längre! Jag önskar alla som, precis som jag, ska skriva nationellt prov idag lycka till!
 
Ha en bra dag allesammans och var rädda om er! :)
 
 

Ingen mer matte

 
Sådär, nu är matteboken stängd och ska inte öppnas innan provet imorgon hade jag tänkt! Jag har nu ikväll mest suttit och läst sammanfattningar och gjort några uppgifter som jag kände att jag behövde fräscha upp minnet på. Ett nationellt prov tror inte jag är något man kan "plugga till", det är något man förbereder sig för under kursens gång. Att man hänger med på lektionerna och förstår det man går igenom och räknar i boken tror jag är a och o! Så jag får helt enkelt hoppas att allt jag behöver finns där inne i min hjärna någonstans ;)
Nu ska jag ta och titta ett avsnitt och Pretty little liars och därefter krypa i säng.
 
Jag hoppas att vi alla får en god natts sömn, det kommer jag i alla fall behöva! =)
 
 

En vecka med goda utsikter

Då var det måndag ännu en gång, men tanken på att detta är den näst sista skolveckan innan lovet gör den uthärdlig! Jag har precis avslutat min kemilektion där jag fick tillbaka förra veckans prov vilket visade ett bra resultat så jag kan pusta ut ;)
När den här veckan är till ända kommer vi ha fått höra på ljuvlig sång av Lucia och hennes tärnor, den finaste julgranen kommer förhoppningsvis stå utanför vårt hus, jag kommer att ha tagit mig igenom gymnasiets första nationella prov, förhoppningsvis kommer även julefriden ha infunnit sig och jag kommer att för första gången ha spelat laserdome!
 
Nej jag tror inte att den här veckan kommer att bli så dum trots allt! :)
 
You can't start the next chapter of your life if you're re-reading the last one

Andra advent

Idag har jag som sagt spenderat några timmar på jobbet, jag har för första gången den här vintern farit ner för pulkabacken med min lillasyster, jag har lyckats få ett skavsår på ovansidan av min fot, jag har umgåts med min mattebok, tänkt att dagen har bjudit på ett riktigt busväder och självklart har jag tittat på det nionde avsnittet av adventskalendern samtidigt som två av de fyra ljusen brann i adventsljusstaken!
 
Hoppas ni har haft en bra andra advent! =)
 

Jobbet nästa

Godmorgon!
 
Jag hoppas att ni slipper vara uppe såhär dags på en söndag morgon! Själv ska jag snart iväg till jobbet. Visst är det tidigt för en söndag, men jag ska inte gnälla då jag vill jobba för att tjäna lite pengar. Eftersom att vi börjar så pass tidigt så kommer man hem i bra tid vilket passar mig bra idag då jag måste hinna förbereda mig inför det nationella på tisdag!
Nu måste jag rusa, vill ju inte komma försent!
 
Ha det så bra!
 
 

Lördagen den 8 december

Hallå på er! Har ni haft en bra lördag? :)
 
Idag har jag hunnit med att göra en hel del! Jag började med att åka in till stan i förmiddags för att inhandla lite julklappar och jag hittade faktiskt en hel del! :) Jag tror att ungefär hälften av alla julklappar nu är köpta och det känns riktigt skönt. Jag tycker det är väldigt mysigt och roligt att springa runt och köpa julklappar! Jag tror faktiskt att jag tycker bättre om det än att handla till mig själv. Det känns liksom bättre att spendera pengar på de personer som betyder mycket för mig än att lägga pengar på mig själv haha ;) Att få känna känslan av förväntan och sedan se ansiktsuttrycken när alla öppnar sina paketen är alltid lika kul och jag blir så varm inombords när jag ser att jag gjort någon glad! :) Att få vara med mina nära & kära på julafton och att få göra de lyckliga är värt alla pengar i världen tycker jag!
 
Jag har även hunnit rida ut med min syster och hennes ponny i en skog täckt av snö, bakat pepparkakor till tonerna av riktigt bra julmusik, ätit tacos med ma famillé och självklart slagit in alla julklappar! :)
 
Nu är det på tiden att jag slår upp matteboken och hoppas på att min hjärna har lust att sammarbeta!
 
Lite bilder från dagen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snart så...

 
Snart, det är inte långt kvar nu! Nästa vecka kommer jag äntligen kunna slappna av! Har haft två prov den här veckan som är förbi, passé, och nu väntar bara det nationellaprovet i matte på tisdag. Efter det kan jag nog faktiskt känna mig fri och verkligen njuta av julefriden :) Vi har dock ett idrottsprov sista veckan, men jag tror inte att det kommer bli så komplicerat!
 
Fredag idag och ni vet alla vid det här laget att jag som de flesta andra tycker att det är en mycket bra dag! ;) Trots att jag än inte kan koppla av helt så infinner sig idag ändå det där speciella och underbara fredagslugnet :)

Allt är inte som det ser ut

Utsidan säger ibland ingenting om hur man känner sig på insidan.......
 

Be satisfied


Ännu en lång skoldag ska snart ta sin början och jag ber till nån där uppe att den ska gå snabbt och vara smärtfri!
Jag hoppas att vi alla får en bra torsdag! :)
 
 
Look in the mirror and be satisfied with what you see
 

Frustrerad...

 
Håller ni med mig om att det är helt omöjligt att få till en perfekt lagom slarvig hårknut/hårboll när man vill ha en sån! Jag kan bli så frustrerad ;) De gånger man bara sätter upp håret i en knut för att ha det ur vägen, t.ex. när man tvättar av ansiktet innan man går och lägger sig, då blir knuten sådär utomordentligt felfri! Har hållt på ett tag nu på morgonen, men tror att jag får ta och ge upp snart haha. Om någon har något grymt tips på hur man får till den ultimata hårbollen så snälla dela mer er av det! :)
 
Idag är det dags för franskaprov.... jag håller tummarna och hoppas på det bästa!
 
Jag kom på att jag skrev att vi skulle hugga gran i veckan, men mamma lurade mig! Det var inte förrän nästa helg hm... Jag som såg fram emot att gå där i skogen och leta fram den ultimata julgranen! Jaja, granarna står kvar ju trots allt kvar!  ;)
 
Nu ska jag göra ett sista försök med håret, packa idrottsväskan och sedan gå till bussen.
 
Ha det så bra och ta hand om er! :)

4 december 2012

Idag har jag tänkt att det är tur man inte har klaustrofobi då det var proppfullt på bussen, suttit och suckat med näsan i franska boken, tittat på julkalendern med min lillasyster, äntligen fått årets skolkatalog och haft en rinnade näsa. Men det är vinter och då får man väl räkna med snoriga näsor? ;)
 
Nu ska lilla jag snart ta och sova, hoppas att ni alla har haft en bra tisdag! =)
 
 
Titta vad jag hittade när jag bläddrade igenom katalogen! Klass Na1b, en toppenklass om ni frågar mig! ;)

Se ditt liv som ett äventyr

Life is a great adventure, don't wait, go and discover it!

Måndags lyx

 
Efter att ha gjort klart matten och pluggat lite inför veckans två kommande prov gjorde jag mig en stor kopp varmt te, tände ljus, myste ner mig i sängen och tittade på pretty little liars. Är på slutet av den andra säsongen och det är riktigt spännande! :)

Nu gör vi det bästa av vecka 49

A new week lies ahead, put a smile on your face and make the best of it
 
Godmorgon måndag!
 
Idag var det inte lätt att lämna min varma säng! När jag kom ner i köket visade termometern på -8,5°C där ute och inte mer än 16°C här inne. Vi bor i ett gammalt stenhus vilket leder till att det på vintern blir väldigt kallt inomhus. Det positiva med det är att alla andra ställen man kommer till känns väldigt varma samt att på sommrarna är det mycket svalt och skönt inne hos oss! Men jag ska inte klaga, jag har ju trots allt tak över huvudet! Man får helt enkelt klä på sig lite varmare kläder här hemma! :)
 
Helgerna går inte långsammare än veckorna och nu ligger alltså en helt ny vecka framför oss. När den är slut har jag fått avklarat ytterligare två prov, antagligen spenderat mycket tid framför den öppna spisen, tänt en massa ljus samt lyssnat på julmusik! Förhoppningsvis har jag skrattat en hel del, lärt mig nya saker och så hoppas jag på att jag med min familj har hittat den perfekta julgranen! Dessutom kommer det första ljuset i adventsljusstaken inte längre brinna ensamt!
 
Nu är det dags för mig att klä på mig mycket kläder och bege mig ut till bussen! Ni får ha en riktigt bra måndag allihopa! =)
 

Kommer jag någonsin bli hungrig igen?

Hej på er!
 
Hur har er söndag varit? Min kan jag inte klaga på! :)
I förmiddags så tog jag och min syster en liten promenad med hunden i det mysiga snövädret och sedan bar det av mot okänt mål! Det visade sig vara Tunneberga Gästgifvaregård där mamma hade bokat bord och gudars vilken mat! Jag åt tills jag inte kunde få ner en enda tugga till och det var sååååå gott! Mormor sa efteråt att hon undrade om hon någonsin kommer att bli hungrig igen och jag kunde inte göra annat än att ställa mig själv samma fråga! ;)
 
Nu under kvällen har jag pluggat lite grann och bara tagit det lugnt! Jag börjar faktiskt känna mig rätt trött så det kommer nog inte bli en mycket längre kväll för min del! :)
 
Fina Charlie på vår promenad! :)

Första advent

 
Godmorgon allesammans!
 
Nu brinner det första av fyra ljus i adventsljusstaken och det snöar på riktigt ordentligt där ute!
 
Idag ska jag göra något jag faktiskt aldrig har gjort förut. Jag ska gå på julbord! :) Självklart har jag ätit julbord innan, men bara hemma eller hos släkten på julafton. Idag är första gången jag ska göra det på en restaurang! Jag älskar julmat, janssons, sillen, köttbullarna, julskinkan, revbensspjällen, ja typ allt! ;) Så jag tror att jag bokstavligt talat kommer äta tills jag spricker haha! Jag vet inte vart vi ska åka dock, för mamma har hållit det hemligt! Det enda jag vet är att halv tolv ska vi hämta mormor och morfar och sedan åker vi vidare till vart det nu är vi ska njuta av all god mat!
 
Hoppas att vi alla får en riktigt bra första advent och se till att njuta av helgens sista timmar! =)
 
Kan inte ni heller bestämma er för endast en favorit på julbordet? ;)

Man måste lyssna på och ta hand om sin kropp

 
Jag vet inte om det är så, men någon har kanske lagt märke till att jag inte längre skriver om mina löpturer, promenader etc och att även min ridning nämns mer sällan. Anledningen är helt enkelt eftersom att jag inte är ute på promenader och löpturer för tillfället och att jag de senaste två veckorna inte har varit i stallet alla dagar.
 
Detta är inte enligt min vilja, men min kropp sa ifrån att den behövde ta det lite lugnt ett tag. Det går inte en dag utan att jag saknar att få vara ute i friska luften och röra på mig, att känna hjärtat slå lite fortare i bröstet och låta mina ben få sträcka ut sig i skogen, men jag måste lyssna på min kropp och ta hänsyn till min hälsa i det långa loppet!
Jag mår bra mentalt av att få röra på mig, det är det ingen tvekan om. Men för att man ska kunna träna måste även kroppen fysiskt må bra av det. Träningen får inte vara något kroppen tar skada av. Därför har jag nu en viloperiod så att min kropp ska få möjlighet att återhämta sig. Sedan när det passar så kommer jag börja träna succesivt igen.
 
Detta, att inte kunna röra mig som jag önskar, är inte lätt för mig då jag är van att vara väldigt aktiv. Men man måste vara rädd om sig själv och sin kropp för det är något man ska leva med hela livet! Och vem vill inte leva ett långt, friskt liv med en stark kropp och själ?
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad har jag gjort idag?

 
Idag har jag och Simba tagit en underbar tur i skogen i det fina, men kalla vädret och jag har gått omkring på ridklubbens lilla julmarknad. Jag har myst i soffan, druckit massa te och tittat på serier. Dessutom har jag tänt en massa ljus, mumsat på räkor och sett snöflingorna dala ner till marken.
Med andra ord har jag haft en lugn och mysig lördag! :)
 
 
Min mammas bord på julmarknaden. Hon är jätteduktig på att pyssla! :)

Mysteriet på Greveholm

Godmorgon bloggen!
 
När jag tittade ut genom fönstret när jag vaknade för en timme sedan och fick se den lilla mängd snö som fallit under natten tänkte jag att december månad inte hade kunnat inledas på ett bättre sätt! Precis lagom mycket snö till att börja med om ni frågar mig, men tillräckligt för att man ska få känslan av att julen faktiskt närmar sig och för att det ska bli sådär vackert ute!
 
Första december idag alltså och vad betyder det? Jo julkalendern börjar såklart haha! ;) Jag brukar alltid se de första avsnitten för att se om det är något man kan tänka sig att titta på fram till jul. Jag kommer fortfarande ihåg min absoluta favoritjulkalender, Disel råttor och sjömansmöss! Kommer ni ihåg den? :) Jag kommer ihåg att jag tyckte den var både spännande och rolig!
 
I år ska vi alltså få se Mysteriet på Greveholm. Förra gången den sändes var jag inte ens ett år gammal, så har inga minnen av den. Men den har blivit framröstad till den bästa julkalendern genom tiderna och jag har hört från många andra att den var väldigt bra, så förhoppningsvis kommer vi inte att bli besvikna! :)
Så nu ska jag klä på mig ridkläderna, bänka mig framför tv:n och titta på det första avsnittet av årets julkalender innan jag tar mig till stallet!
 
Jag hoppas att vi alla får en riktigt bra lördag! =)
 

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0