Give the moment an opportunity

 

 
Ge varje ögonblick en chans att bli den bästa stunden i ditt liv!

Movie night

Efter att ha umgåtts med mina kära morföräldrar, ätit en massa påskmat och skrattat åt gamla videofilmer ska jag nu slänga på mig pyamasen och krypa ner under täcket med min syster för att titta på film!
Efter en lång dag på jobbet låter inte det så fel i mina öron!
 

Glad Påsk!

Glad Påsk på er! =)
 
 
Påskharen (även kallad mamma) hade till Matildas lycka dumpat några väldigt fina påskägg hos oss i natt!

Not because of weakness

 

 
Den som gråter gråter oftast inte för att den är svag,
utan för att den har varit stark för länge.

Långfredagen 2013

Hej hej bloggen!
 
Idag har det varit en något lugnare dag en gårdagen. Jag började den med en lång frukost och därefter dumpade jag mig själv inne på mitt rum och slappade där resten av förmiddagen. Vid lunchtid for familjen iväg till Hembygdsparken i stan där vi mötte upp Henrik (mammas gamla sambo / Matilda "låtsas" pappa) samt hans mamma (Matildas "låtsas" farmor) och hennes kille. Där gick vi runt och tittade på djuren och lekte lite i lekparken innan vi gick in och åt lunch i värdshuset. Jag rekomenderar starkt deras mat som var urgod! ;)
 
Jag har nu varit hemma och tagit det lugnt på eftermiddagen och ska snart fara hem till en tjej på påskmiddag som jag blev spontant inbjuden på i förmiddags. Det är alltid lika uppskattat att få en trevlig inbjudan sådär när man som minst anar det! Kvällen får dock inte bli allt för lång då jag ska befinna mig på jobbet 07.00 imorgon!
 
Ha nu en fortsatt bra långfredag allesammans! =)
 
 
 
Det var aningen roligare att leka i Hembygdsparken när man var mindre, det är så tråkigt att man ska behöva växa ifrån vissa saker! Man märker även att man har vuxit en del när man är där, jag kommer ihåg när jag lätt som en plätt tog mig in i väderkvarnen på bilderna ovan. Idag var jag nästan tvungen att krypa ;)

Look beyond

 

 
Att vara lycklig betyder inte att allt är perfekt.
Det betyder att du har valt att se bortom bristerna.
 

Biokväll!

Hej där! Har ni sett några söta påskkärringar flyga förbi idag?
 
I stan var där gott om både påskkärringar, fjädrar och kycklingar! Jag har haft det väldigt trevligt med vännen min! Vi gick runt och kikade i affärer och åt lunch på Graffiti. Jag fick även äntligen köpt ett par vita converse som nu står här hemma. Egentligen tycker jag inte att det är jättekul att äga sådant som väldigt många har, men vita converse är så himla snyggt och dessutom passar det till princip allt! Så nu är jag alltså också en av många som äger ett par sådana!
 
Jag har nu hunnit vara hemma någon timme men ska faktsikt fara in till stan för andra gången idag. Jag och min syster ska nämligen möta upp en tjej där, sätta oss och äta på något ställe och därefter kolla på bio...mys!
Vi ska se The Host. Den är baserad på Stephanie Meyers bok Genom dina ögon som står här hemma i min bokhylla. Jag är en av de som oftast tycker att filmer baserade på böcker inte riktigt når upp till bokens standard och kan därför bli lite besviken då jag ser filmen. Men det var väldigt länge sedan jag läste Genom dina ögon och jag kommer inte ihåg så mycket mer än att jag tyckte att den var riktigt bra så det bådar gott inför ikväll! ;)
 
Ha det fint! =)
 
 

Härliga minnen

 
Hej hörni!
 
Då var det skärtorsdag idag. När jag var liten tyckte jag att detta var den bästa dagen under hela påsken! Ja jag tror faktiskt att den till och med slog påskaftonen då man sprang och letade påskägg i trädgården!
Skärtorsdagen är ju påskkärringarnas dag och att gå påskkärring tyckte jag var hur roligt som helst! Först träffades vi ett gäng och gjorde en hel hög med påskkort och tränade på påsksånger och därefter klädde vi ut oss och gick runt i byn och sjöng och fyllde korgarna med godis! Tyvärr så har jag väl blivit lite för gammal för det nu och får istället vara den som glädjer de små påskkärringarna innan de flyger iväg till blåkulla! ;)
 
Min torsdag är fullproppad med en massa trevligheter! Först och främst ska jag iväg och träffa en fin vän på stan och... oj vad klockan är mycket! Nu har jag verkligen inte tid att sitta här längre utan måste ta och sätta fart!
 
Ha en bra dag allihopa! =)
 

27 mars 2013

 
 
Godkväll bloggen!
 
Nu är jag sådär lagom trött efter en lång och händelserik dag! Det var väldigt fint på Den blå planeten med b.la. hajar, krokodiler, bläckfiskar och fiskar i alla de olika storlekar och färger! Tyvärr så var där väldigt mycket folk vilket försvagade hela upplevelsen en del. Min mamma tyckte att hon hade varit smart som hade beställt inträdesbiljetter via nätet vilket betydde att vi skulle få slippa stå länge i kö för att fixa med det på plats. Det visade sig dock att alla andra hade tänkt i samma banor så vi stod hela 70 minuter och väntade utanför innan vi äntligen kom in. Men som sagt så var där väldigt fint och jag tycker verkligen att det är värt ett besök, men kanske inte bara några dagar efter premiäröppningen och under ett lov!
 
Efter vår lilla utflykt till grannlandet så hann jag träffa en av mina underbara vänner ett tag. Så himla skönt att bara umgås och prata om allt och ingenting! :)
 
Nu ska jag mysa ner mig under täcket och se på någon bra film eller kanske någon serie.
 
Puss&Kram =)
 
 
 

 
 
 

Make this moment perfect

 

 
Vänta inte på det perfekta ögonblicket, ta detta ögonblicket och gör det perfekt!

Den blå planeten

 
 
Godmorgon på er!
 
Nu har vi nyss fått i oss frukost här hemma och snart bär det av på en heldagsutflykt till Danmark! Vi ska besöka det nya stora akvariet Den blå planeten som öppnade för några dagar sedan i Kastrup. Det ska bli riktigt skojigt och det tycker även Matilda som är väldigt förväntansfull här hemma. "När ska vi åka" är morgonens mest upprepade fråga! ;)
 
Jag hoppas att vi alla får en bra dag!
 
Puss&Kram =)
 
 
(Bilder från google)
 
 
 

Easy Tone

Hej där!
 
Var som sagt på en liten shoppingtur med vännen igår! Det som fick följa med mig hem var en jättesöt spetströja från New Yorker, tre par trosor från Gina och ett par "iPhone vantar" från Telia. Man fryser ju nästan fingrarna av sig när man tar upp mobilen för att smsa så de där vantarna är verkligen guld värda!
 
Jag hade även tänkt inhandla ett par converse på intersport, men olyckligtvis hade de inte min storlek. Men helt skolös blev jag inte då jag till min stora förtjusning såg att de sålde ut Easy Tone skor för halva priset(!) Wiee, jag har velat ha ett par sådana hur länge som helst då jag tycker de är både roliga och sköna att gå i! Dock är väl kanske inte färgen den bästa i min smak, men men... ;)
Mina converse får jag ta och köpa en annan dag istället, men än är det inte direkt för varmt med vinterskorna så jag har ingen större brådska!
 
Mina nya skrikrosa skor! ;)
 
 
 

Våffelfrukost

 
 
Ni missade väl inte att det var våffeldagen igår? Då jag faktiskt inte åt någon våffla överhuvudtaget(!) så fick det bli våffelfrukost idag istället! Jag tror inte jag behöver skriva att jag njöt! :) Detta är något som jag tycker är riktigt underbart med att ha lov. Att man verkligen kan ta sig tid på morgonen för att göra en riktigt smarrig frukost och sedan njuta av den i lugn & ro!
 
Idag är det alltså tisdag. Jag har ett ärende i Hbg efter lunch, men annars har jag inget speciellt planerat. Min busiga lillasyster trillade in här imorse så förmodligen kommer lite av min uppmärksamhet att gå till henne!
 
Hoppas att ni får en fin dag! Kom ihåg att ni alla är unika, värdefulla och speciella på ert eget sätt!
 
Puss&Kram =)

Våfflor toppade med hallon och melon, mmmmmmm..... ;)


25 mars 2013

 
Hejsvejs! Min måndag har varit en toppenbra sådan! Men efter att ha vandrat omkring i affärer med min fina vän, suttit på utvecklingssamtal, knallat omkring bland hyllorna på ICA Maxi, spelat Alfapet och kollat på en riktigt bra deckarserie är lilla jag nu aningen trött och tänker ta med mig min bok och hoppa i säng!
 
Natti natti =)
 
 

Nöjd hund

 
 
En mycket glad hund fick äran att slicka upp resterna av dagens middag!
Vem sa att man behövde en diskmaskin? ;)

Find the happiness

 

 
Lycklig är inte den som sörjer vad hon saknar utan finner glädje i det hon har!

Dags att hoppa ur pyamasen

Hej där! Är allt bra?
 
Min blogginspiration var inte på topp igår, men min söndag var inte så värst märkvärdig. Jag var på jobbet och befann mig därefter hemma och tog det lugnt, en av de där vanliga söndagarna ni vet!
 
I eftermiddag ska jag, trots lov, ta mig till skolan då där nämligen står utvecklingssamtal inskrivet i kalendern. Vi får väl hoppas att min utveckling går åt rätt håll!
 
Nu måste jag hoppa ur pyamasen då en av mina vänner snart kommer hit. Vi ska nämligen mysa runt på Väla i några timmar! Tänkte att det var dags att försöka förnya vårgarderoben litegrann!
 
Ha en fin dag! =)
 

Reach high..

 

 
Only as high as you reach can you grow,
Only as far as you seek can you go,
Only as deep as you look can you see,
Only as much as you dream can you be!

23 mars 2013

 
 
Hej på er! Idag vaknade jag upp hemma hos en fin vän, jag har fått se ren glädje från både ryttare och häst då jag hjälpt min syster med ponny att flyga över hindren, haft underbara vårkänslor då solen har värmt riktigt skönt, givit mig själv en klapp på axeln då jag lämnat in två skolarbeten, fått isklumpar till tår efter en härlig promenad och stått vid spisen och sedan slickat tallriken ren!
 
Nu tänker jag göra min mamma och syster sällskap framför tv:n där det ska visas
Twilight Breaking Dawn part 2.
 
Ha en fin kväll! =)

Continue to have a great Friday!

 
 
Ja hörni då var det påsklov! Jag tror inte jag behöver skriva att jag tycker det är otroligt skönt! Matteprovet kändes väl hm.... både bra och dåligt skulle jag vilja säga, men nu tar jag lov och tänker inte ägna den minsta tanke åt det! Efter provet promenerade jag och två härliga tjejer från klassen ner och lunchade på stan. Vi blev mer än mätta & belåtna och själv vet jag inte hur jag hade kunnar inleda mitt lov på ett bättre sätt!
 
Nu sitter jag här och ska sätta igång med en hemuppgift i biologin. Ja jag vet att det är lov, men uppgiften är istället för den nästan 2,5 timmars lektion som jag egentligen skulle ha haft idag så det är bara att ta tag i det hela!
 
Ikväll flyr jag ur huset då min mamma ska ha tjejkväll... Det blir att träffa några underbara flickor vilket jag verkligen ser fram emot!
 
Ha nu en fortsatt bra fredagkväll!
 
Puss&Kram =)

Lets do this!

 
 
Andragradsfunktioner, exponentialekvationer, polynomer,
konjugatregeln, faktorisering, kvadratkomplettering, komplexa tal.....
 
Okej, tre timmars matteprov och efter det PÅSKLOV! Lets do this!
 
 
Ha en riktigt fin dag allihopa! =)
 
 

The start of something new

 

 
Alla sagor har ett slut, men i livet är alla slut början på något nytt!

Imse vimse spindel

Hejsvejs!
 
Nu har jag fått nog och tänker slå igen matteboken för ikväll! Min dag har varit som de flesta andra onsdagar, jag har alltså befunnit mig i skolan fram till fyra och därefter inte orkat göra något annat än att vara hemma hela kvällen lång! Höjdpunkten på hela dagen var när min syster nyss skrikande kom inspringande på mitt rum då imse vimse spindel var på besök! Okej det var faktiskt inte någon liten spindel som satt på väggen bredvid hennes säng så jag kan väl förstå hennes reaktion, men det gjorde det ändå inte mindre roligt haha ;)
 
Nu ska jag snart göra kudden sällskap då en lång torsdag väntar imorgon, sov så gott! =)
 
Här har vi lilla Imse!

A thousand reasons

 

 
When life gives you a hundred reasons to cry,
show life that you have a thousand reasons to smile!

19 mars 2013

 
 
Idag har vi haft ordentligt med blåst, men något riktigt snöoväder har tack och lov inte hittat hit! Jag har suttit med läxhögen som har en tendens att bli väldigt stor inför lov och då längtat lite extra tills nästa vecka. Under kvällen fick jag dock en paus från skolböckerna då min syster med orkester spelade konsert. De var jätteduktiga och det var helt klart ett bättre sätt att spendera kvällen på! Nu kallar sängen, godnatt! =)

Våga utmana dig själv!

 

Hej där!
 
Brukar du alltid beställa samma pizza, köra på samma fyllning i bakpotatisen och bara äta sådant som du vet att du tycker om?
 
Brukar du, när du handlar, bara testa kläder som har de färger och de modeller som du vet att du vanligtvis passar i?
 
Brukar du alltid springa samma runda eller köra samma gamla övningar på gymmet?
 
Brukar du nöja dig med att sätta gränsen vid sådant du vet att du klarar av?
 
Brukar du alltid köra på det trygga och säkra, aldrig ta några risker eller utmana dig själv?
 
Detta är något jag tycker att vi alla bör fundera på! Du kanske känner igen dig på någon av punkterna eller kanske inte på någon alls, men håller du inte med om att livet blir ganska så enformigt och aningen trist om man inte vågar satsa, vågar göra sådant man inte brukar? Jag tror faktiskt att alla kan bli bättre på att utmana sig själv, att töja på gränserna lite grann. Visst är det så att det inte alltid blir till det bättre, men oftast tror jag faktiskt att det blir det! Och om det nu olyckligtvis skulle vara så att du t.ex. prövar en ny fyllning i potatisen som inte alls passade i smaken så har du i alla fall testat! Se det inte som något negativt, du har vågat ta ett steg längre och har antagligen blivit lite klokare på vägen! Det tycker jag är bättre än att man alltid kör på samma gamla vanliga visa och då t.ex. inte får upptäcka nya smakupplevelser eller uppleva och lära sig nya saker om sig själv!
 
Så nu vill jag uppmana er alla att vara modiga, våga ta det där lilla extra steget och utmana dig själv!
 
Jag hoppas att ni får en riktigt fin dag! 
 
Puss&Kram =)
 
 

Dream, Believe, Love and Live

 


Dream as you have nothing to lose
Believe as anything is possible
Love truly and sincerely
Live as there is only today

Positiv energi!

Hej på er!
 
Då var det plötsligt måndag igen, och jag sitter här och känner mig trotts det faktiskt full av positiv energi! Kanske är det för att jag sov riktigt gott inatt och därför är sådär skönt utvilad, eller så är det för att solen tittar fram, dock värmer den inte särskilt mycket för tillfället men men... eller så är det helt enkelt för att det är sista veckan innan påsklovet! Med ett, enligt meterologerna, kommande snöoväder och ett tre timmar långt matteprov på fredag så kan jag inte påstå att det verkar vara en av de bästa veckorna som väntar, men då en hel veckas ledighet väntar nästa vecka så känns det, just nu i alla fall, inte lika hemskt! =)
 
Har ni några planer inför lovet? Själv har jag lite tankar, men än inget bestämt. Jag tycker inte att man ska planera in allt för mycket i sitt liv då jag tycker att leva i nuet och ta saker lite som det kommer är att föredra, men samtidigt är det bra att ha framförhållning ibland och för att hinna med allt jag vill hinna med nästa vecka kan det nog ändå vara bra att spika in några saker på schemat!
 
Nu ska jag sparka igång den här veckan på riktigt och rusa till bussen! Hoppas att ni får en riktigt bra dag!
 
 
 
 
 
 
 
 

Feeling fresh

Duscha
 
Smörja in mig med Body Butter ✓

Ansiktsmask ✓
 
Noppa ögonbrynen ✓
 
Fila och måla naglarna ✓
 
Ge mig själv en komplimang ✓
 

Ikväll har jag lagt lite tid på att ta hand om mig själv och det är något jag tycker att alla bör ta sig tid till!
Att ta hand om sig själv och sin kropp får en att må bra och vem vill inte det?
Att ge sig själv en komplimang då och då är inte själviskt!
Det är lika viktigt att kunna ge sig själv en komplimang som att kunna ge det till andra!
 
Nu säger jag Godnatt =)
 

Gamla gubben

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Charlies födelsedag! :D
Nu 10 år gammal har Charlie varit med ett tag och har fått en alldeles speciell plats i mitt hjärta <3

Dagen till ära så kommer här lite bilder på den nu gamla gubben ;)
 
 
 
 
 
 
 

In infinity

 

 
Vänliga ord kan vara små och enkla men eka i oändlighet!

15 mars 2013

Hej på er! Hur mår ni?
 
Idag har jag till min glädje varit tvungen att plocka fram solglasögonen, jag har yrat runt på Ikea med mamma, tagit mig förbi några levlar i Candy Crush (nej än har jag faktiskt inte tröttnat), lagat hel kyckling i ugn för första gången med gott resultat och spenderat kvällen framför tv:n med resten av la famille!
 
Nu ska jag öka mysfaktorn ytterligare då jag ska fylla mitt rum med tända ljus och därefter lägga mig och kolla på de två senaste avsnitten av Pretty little liars! =)
 
Innan tillagning
 
 
Efter tillagning
 
Är aningen stolt över mig själv som har tillagat en hel kyckling!
Trots att det var enklare än vad jag trodde ;)

 
 

Av härliga känslor blir man glad

 
Då var det fredag igen allihopa! Jag har sagt det förut men säger det igen, fredagar är helt klart veckans bästa dag! Man glömmer bort den där stora läxhög som ligger hemma på skrivbordet, de vardagliga bekymmren hamnar långt bak i huvudet där man inte kommer åt dem, man tänker inte på det stora matteprovet som väntar om en vecka och att det är kallt och ligger snö överallt känns plötsligt inte alls lika hemskt längre! Är det någon mer än jag som känner igen sig? Jag hoppas det, för det är en härlig känsla och härliga känslor blir man glad och mår bra av! =)
 
Nu ska jag snart inledda denna skoldag med en mattelektion och jag hoppas att vi alla får en riktigt ljuvlig fredag!
 
Puss&Kram =)
 
 

Sometimes you have to have boring


Om man alltid har roligt märker man inte att man har roligt,
därför måste man även ha tråkigt ibland!

Music make the day better

 
Godmorgon på er därute i stugorna!
 
Igår när jag rullade upp rullgardinen åkte mungiporna ner en aning då jag än en gång mötes av åsynen av en himla massa snö. Nej, jag tror inte direkt att jag behöver ha någon brådska när det gäller att köpa vårskor och vårjacka. Men nu känner jag att jag har klagat tillräckligt på väder och vind så jag tänker inte lägga mer energi på det! Det finns ändå något positivt med det hela och det är att vår hantverkare som egentligen inte skulle ha kommit förrän nästan vecka kommer redan idag då det var ett utomhus jobb han skulle hålla på med denna veckan! Det är inte mycket kvar på badrummet där nere nu, åh vad det ska bli skönt att ha två toaletter igen! ;) Men jag tycker faktiskt att vi har klarat det förvånansvärt bra med bara en toalett måste jag säga!
 
Idag har jag en av där långa torsdagarna framför mig så för att peppa upp mig själv tänker jag nu stoppa hörlurarna i öronen och lyssna på bra musik! Musik tycker jag kan göra en dag så mycket bättre, håller ni inte med mig?
 

 

A journey

 
Life is a journey and only you hold the map

En salig blandning

 
 
 
   
   
 

 
   
 
Här har ni lite av det som spelas i mina öron under dagarna!

Alldeles för kallt!

Jaha, idag är det är tisdag och termometern visar att det är alldeles för kallt där ute! Hallå, vart tog det fina och aningen varmare vädret vägen??? Vissa dagar kännes det som att våren verkligen är på väg och andra dagar som idag känns det snarare som att vi går mot en istid. Nej nu är jag riktigt trött på detta och vill ha vår NU! Sitta ute i solen på rasterna och byta ut vinterjackan och vinterskorna mot skinnjacka och vårskor! Dock måste skinnjackan och vårskorna först köpas, men det är en annan femma! ;) Usch jag tycker inte om att klaga, men jag tror inte att jag är ensam om att längta efter våren och värmen.
 
Jaja det är bara att dra på sig mössan och vantarna, knalla till bussen och hoppas på att den kommer i tid så att man slipper stå ute och frysa onödigt länge!
 
Ha en fin dag! Puss på er! =)
 

Saknad och längtan

 
Some days are harder than others.
Those days when my longing and missing become tough.
I miss a lot, but the mostly I miss is my freedom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Några tänkvärda ord

 
Inget är så svårt som man fruktar,
Inget är så lätt som man tror!

Söndagen den 10 mars 2013

 
Idag har jag varit några timmar på jobbet, smaskat i mig god tårta, beklagat mig över det blåsiga & kalla vädret, spenderat några härliga timmar med släkten och ett antal gånger suckat över franskan! Nu ska jag kasta ifrån mig franskaboken och snart hoppa i säng. Att det är måndag imorgon känns väl inte sådär jättefrestande, men hörni det är snart påsklov! =)
 
 
 

Gäsp gäsp

 
 
Godmorgon och gäsp på er!
 
Då var det söndag vilket betyder att jag blev väckt av väckarklockan för ett tag sen och ska snart fara iväg och jobba! Efter jobbet ska vi åka och uppvakta min moster som fyllde år i veckan och ikväll blir det plugg.
Det ser ut att bli en söndag med både roliga och mindre roliga saker att se fram emot!
 
Vad tyckte ni förresten om melodifestivalen igår och om Robin som vinnare? Jag tycker att Robins låt är mycket bra så nu får vi hålla tummarna för att resten av Europa tycker detsamma! Jag tyckte faktiskt att det var ett av de bättre startfälten vi haft i en final, men den störtsa underhållningen här hemma stod ändå Matilda för! Hon stod vid sidan av tv:n och körde sina egna uppträdanden hon! Levde sig verkligen in i det hela, bytte kläder, dansade och sjöng även såklart! Höjdpunkten var nog när Danny stod klädd som brandman. Helt bestört utropar hon då "Men ÖH, man ser ju hans tuttar!!!" Men han är ju en kille Matilda, sa jag då. Hon himlade då med ögonen och svarade "Ja men han har ju typ lika stora tuttar som mamma!" Haha, vad jag avgudar min lillasyster ibland! ;)
 
Nu måste jag sätta fart! Ha en fin dag allesammans! =)

Finaldags

 
 
 (Bilder från google)
Hej på er!
 
Idag har jag haft en riktig hemmadag, vilket var ganska så länge sen sist. Ni vet sådana dagar då man bara tar det lugnt och låter timmarna segla förbi. Jag har bland annat legat i sängen i sällskap av en bra bok, fastnat på en ny level i Candy Crush, klurat på några mattetal och självklart njutit av det vackra men kyliga vädret då jag följde med mamma ut på en promenad med hunden. Usch det var inget milt vårväder idag inte...
 
Ikväll kommer hela familjen sitta bänkad framför tv:n då det ju är melodifestivalsfinal! Vi har precis mumsat i oss tacos och diskuterade då vem vi tror kommer att ta hem det ikväll. Jag tycker faktiskt att där är en hel del bra bidrag med och har inte den blekaste aning om vem som kommer att vinna. Min lillasyster vill och tror att antingen Sean Banan, Ravaillacz (de fyra gubbarna) eller YOHIO slutar som vinnare. Hm... YOHIOs låt gillar jag, men när det gäller de andra två håller jag inte med! Ja, om några timmar vet vi i alla fall hur det hela slutar.
 
Ha nu en riktigt bra lördagkväll!
 
Puss&Kram =)
 
Hm... vem blir den lycklige vinnaren?

Solsken

 
 
 
Hejsan bloggen!
 
Det är lördag, solen skiner, frukosten ligger i magen och myskläderna är på, det låter inte så tokigt va?
Den här helgen har varit så efterlängtad då förra helgen knappt kändes som någon helg då jag var i skolan både lördag och söndag! Veckan som gått har dessutom varit ganska så intensiv med repetitioner och föreställningar så att nu ha tid att ta det lugnt och ta hand om sig själv låter inte så dumt det inte!
Jag har än så länge inga direkta planer för min dag utan tänker ta den som den kommer helt enkelt! Lite franska plugg måste dock klämmas in någonstans hm.... Jag måste erkänna att jag längtar tills tvåan då jag har valt att inte läsa franska något mer. Det är lite synd för innan tyckte jag att det var ganska så roligt med franska, men nu på gymnasiet så har den glädjen försvunnit helt. Jaja, det är bara att bita ihop!
 
Jag måste rekommendera en film jag såg på igår, nämligen filmen Life of Pi. Det var verkligen en jättefin film som är väl värd att se! Den visade det starka band av vänskap och förtroende som kan uppstå mellan två individer och framför allt tryckte den på att man aldrig ska ge upp! Förlorar man hoppet har man i vissa lägen inte längre något kvar att kämpa för och då går det utför. Så förlora aldrig hoppet gott folk!
 
Nu hoppas jag att alla får en kanon fin dag! Ta hand om er!
 
Puss&Kram =)

Det är dags för fredagsmys

Internationella kvinnodagen!

 
Hörni tjejer, idag sträcker vi på oss lite extra och tillåter ingen att trycka ner oss! Idag är det vår dag! Idag ska vi vara extra stolta över att vara kvinnor och visa att vi är minst lika bra som männen, i många fall till och med bättre! Vi är kvinnor, vi är bra precis som vi är och vi är viktiga!

Sov gott!

 
 
 
Efter en väääldigt lång dag, en dag som har känts som att den inte har ett slut, ska jag äntligen göra kudden sällskap och hoppa i säng! Jag hoppas att alla har haft en bra dag, att vi alla får sova gott i natt och jag tackar han där uppe för att det är fredag imorgon!
 
Godnatt! =)

En labyrint

 
Livet är som en labyrint, man måste gå vilse några gånger innan man hittar rätt!
 

Förvånansvärt pigg

 
Hej där!
 
Det var en helt slut Sanna som kom hem igår kan jag lova, men vilken dag! Så himla roligt vi hade det! :) Allt som allt spelade vi igenom föreställningen tre gånger, först genrep på förmiddagen och sedan de riktiga föreställningarna. När jag stod nedanför scenen, med hela aulan full av elever, beredd att inleda hela pjäsen med mina repliker dunkade hjärtat väldigt snabbt i bröstet! Men när jag väl kom upp på scenen och började släppte allt och jag hade hur kul som helst! Allt gick som tåget och vi var alla väldigt nöjda och glada efteråt! Replikerna satt som handen i handsken, ingen snubblade och kulisserna stod där de skulle! Detta projektet har varit så uppskattat! Vi har verkligen haft jätteskoj dessa månaderna och vi har kommit varandra så mycket närmre i klassen!
 
Nu är jag faktiskt förvånansvärt pigg, men jag kan tänka mig att tröttheten kommer att komma under dagen. Hm.. att vi går till fyra med lektioner på rullande band känns inte som det optimala efter gårdagen, men det är ju trots allt snart helg! =)
 
Hoppas att alla får en underbar torsdag och kom ihåg att vara rädda om er!
 
Puss&Kram =)

Bryt ett ben...

 
 Godmorgon!
 
Idag är det dagen med ett stort D! Dagen då vi äntligen ska spela upp det vi har förberett oss för i flera veckor nu! Ja jag hoppas verkligen att alla repliker sitter där de ska idag och framförallt så hoppas jag på att vi kommer ha det himlans roligt där uppe på scenen!
 
Det kommer att bli en låååång dag med två föreställningar, en vid klockan 14.00 för skolan och en som börjar klockan 19.00 för släkt, familj och vänner. Vi kommer inte att ha möjlighet att åka hem under dagen så jag kommer inte vara hemma förrän sent ikväll och kommer antagligen då att vara väldigt trött!
 
Nu har jag inte tid att sitta här! Men innan jag rusar till bussen tänker jag önska mig själv och mina klasskamrater ett stort lycka till! Fast hur är det man brukar säga inom teatervärlden? Just det ja, Bryt ett ben..... =)
 

Fjärilar och en aning knasig Sanna

 
 
Hej hopp!
 
Hur e det med er? Imorse var jag pigg och glad och hade det väldigt kul på vägen till bussen som ni ser ovan! ;) Vi har haft ännu en dag med underbart vårväder vilket vi jublar för och ja jag har stått uppe på scen även idag.
 
Än har inte fjärilarna hittat till min mage, men de kommer säkert imorgon! Jag brukar säga det att man måste få vara lite nervös när man ska göra ett framförande av något slag. Det hör till och jag tror faktiskt att man presterar aningen bättre med det lilla extra adrenalinet som flödar och hjärtat som bankar lite extra. Nu pratar jag om lite nervositet, är man jättenervös är risken stor att man t.ex. glömmer bort repliker och det är ju inte bra! Lagom ska det vara helt enkelt, lagom är alltid bäst! ;)
 
Nu är jag trött och längtar efter att få slänga mig i sängen!
 
Puss&Kram =)

Bakom molnen skiner alltid solen

 
Vi måste komma ihåg att solen alltid skiner, fast ibland bakom molnen!

Lång dag på scenen

Hej på er!
 
När jag kom hem vid halv fem var jag ganska så seg efter en lång dag på scenen! Men replikerna börjar nu sätta sig hos alla och det sista genrepet kändes faktiskt riktigt bra! Vi inledde dagen med ett besök hos frisörerna på vår skola och det var jätteroligt att sitta och bli friserad och sminkad av dem! Man kände sig lite präktig där i stolen ;) Efter ca 90 min, ett trettiotal klämmor, en massa smink och det känns som flera liter med hårspray så var jag plötsligt ovandlad till Rodrigo! Det blev en helt annan känsla att spela när alla hade sina rätta kläder och var sminkade till nästan oigenkännlighet!
 
Imorgon har vi vårt sista genrep innan föreställningarna på onsdag, men den börjar inte förrän halv fyra så det blir vanliga lektioner för oss under dagen.
 
Nu ska jag snart ta kväll, kanske göra lite skolarbete, läsa lite i min bok och kolla på tv. Hm.. mitt rum skulle faktiskt även behöva städas, men får se om jag orkar ta tag i det ;)
 
Något jag inte ser fram emot är den dusch jag helt klart måste ta senare. Jag har verkligen aldrig haft såhär mycket medel av olika slag i mitt hår och jag tror inte att det kommer vara det lättaste att få bort! Det får nog bli mer än en omgång med schampo och balsam!
 
Bild på en del av vår skolas fina salong!

Före omvandlingen!
 
Efter omvandlingen!
 
 
 
I vissa av mina scener har jag även mustasch, men den kom inte med på bilderna ;)

 
 
 
 

Måndag och ännu mer genrep!

 
 
Hej hej!
 
Måndag igen och ännu mer genrep som gäller! Det blir Othello för hela slanten idag då jag inte ska ha några vanliga lektioner överhuvudtaget. Idag ska även hantverksprogrammet (frisörerna) få fixa oss med hår och sminkning. Det ska bli spännande att se hur resultatet blir! Jag ska ju dock spela man så någon fin håruppsättning blir det tyvärr inte för min del.
 
Jag trivs faktiskt riktigt bra där uppe på scenen! Det är riktigt roligt att skådespela, att leva sig in i rollen som en helt annan person. Det är inte helt lätt alla gånger, speciellt inte då jag spelar man. Jag ska då helst inte låta för kvinnligt, röra mig för kvinnligt och inte heller se för kvinnlig ut och då jag ju är tjej så är det en liten utmaning. Men det är en rolig sådan!
 
Nu måste jag rusa till bussen, ha en bra dag!
 
Puss&Kram =)

3 mars 2013

 
 
Idag har vi haft fin fint väder här i nordvästra skåne då solen har skinit på den näst intill molnfria himlen. Vårkänslorna har verkligen varit på topp och det har gjort att jag känt mig nöjd och glad!
Jag har idag ännu en gång befunnit mig uppe på scen och levt mig in i rollen som en mycket olyckligt kär man och jag har även till min ledsamhet klämt ut och använt det sista av min coconut Body Scrub. Jag har tänkt tillbaka på vecka nio som har bjudit på riktigt härliga, men även mindre bra stunder och håller tummarna för en bra och solig vecka tio!

Otur i spel, tur i kärlek?

 
Finaste hunden <3
 
Hejsvejs!
 
Idag fick jag äntligen min sovmorgon! Eller sovmorgon och sovmorgon... jag var väl uppe vid åtta, men då kände jag mig utvilad! Bara vetskapen om att man kan ligga kvar i sängen utan någon tid att passa är så skön! Vanliga söndagar brukar jag vid den här tiden vara i full gång på jobbet, men då vi som sagt även har genrep idag så fick jag ta ledigt. Dock börjar inte genrepet förrän klockan ett idag och det tackar vi för! ;)
 
Jag hade en riktigt bra lördagkväll igår! Jag och min vän började som sagt med att lugna våra kurrande magar och därefter traskade vi vidare till Banhof där välgörenhetskvällen var. Som jag skrev igår så var det ett projektarbete och alla pengar de fick in under kvällen gick till organisationen Shaking Generation för de som har parkinsons. De hade anordnat det hela riktigt bra tycker jag och de hade fixat superfina priser till lotteriet. Jag som inte alls brukar ha tur när det gäller lotterier vann naturligtvis ingenting, men då jag vet att de hundra kronorna jag la på mina lotter går till något bra så gör det inte så mycket. Min vän vann däremot en ryggsäck som innehöll saker värda 1500kr från J:sons och ett presentkort på Matz Skor värt 500kr! Men man brukar väl säga att om man har otur i spel så har man tur i kärlek? ;)
 
När vi kände oss nöjda på Banhof tog vi bussen vidare till en kille som hade "chillkrög" hemma hos sig och där befann jag mig tills jag senare åkte hem. En lyckad och mysig lördagkväll hade jag med andra ord! :)
 
Nu hoppas jag att vi alla får en bra söndag!
 
Puss&Kram =)
 
 

Shake it till we break it....

 
Hej på er, är allt bra?
 
Genrepet idag gick bra, men jag kan lova er att det kändes väldigt konstigt att åka till skolan en lördag! Inget jag skulle göra frivilligt inte! ;)
 
Nu ska jag snart ta mig in till stan för andra gången idag då jag och en fin vän ska gå på hennes systers projektarbete. De har anordnat en välgörenhetskväll för Shaking Generation. Det är en organisation för de personer som har drabbats av parkinsons. Jag tror att det kommer bli en trevlig kväll med lite föreläsning, roliga aktiviteter och underhållning! Det börjar inte förrän halv åtta men jag och vännen min ska lyxa till det med ett restaurangbesök innan, mysigt värre! :)
 
Nu måste jag kila, ha en fin kväll allihopa! =)

Keep going

 

 
"If you are going throw hell, just keep going"

Genrep

 
 
Godmorgon!

Det blev inte direkt någon sovmorgon idag heller då jag faktiskt ska befinna mig i skolan klockan nio för genrep! På svenskan har vi i några månader nu arbetat med pjäsen Othello skriven av William Shakespeare. Vi började med att skriva om manuset och har sedan dess repeterat. Nu på onsdag har vi föreställning så hela helgen samt måndag och tisdag är det genrep som gäller! Min helg är alltså ganska så fullbokad om man säger så, men vi repeterar tack och lov inte hela dagen lång så lite annat kommer jag även att hinna med!
 
Hoppas ni har en härlig lördag som väntar! :)
 
Puss&Kram =)

Fredagen den 1 mars 2013

 
 
God fredagkväll på er!
 
För tillfället sitter jag och har precis tittat på muskelbergen på tv:n hehe. Jag undrar hur länge de stora gladiatorerna har jobbat för att få de kroppar de har, för inte får man de musklerna över en natt inte!
 
Jag ska inte tjata mer om fysikprovet, men jag måste ändå säga att det faktiskt kändes förvånansvärt bra efteråt. När jag kom hem om började diskutera det hela med min syster så kändes det dock plötsligt inte lika bra längre. Då dyker genast tvivlen och massa frågor upp i huvudet, men jag har bestämt mig för att inte grubbla över det utan lägga det bakom mig!
 
Min eftermiddag har varit hur bra som helst! Träffade som sagt en gammal barndomsvän och vi hade det jättemysigt! När man inte har träffat någon på länge kan det antingen bli stelt och svårt att komma till prat, eller så känns det som att det knappt gått någon tid alls sedan man senast träffades och pratet kommer helt naturligt. För oss blev det som i det andra alternativet vilket kändes väldigt skönt! Jag kommer inte ens ihåg senast vi träffades, men 6-7år sen var det i alla fall, alltså hade vi mycket att prata om! Vi satt på det mysiga caféet Piece of Cake i stan och jag kan säga tiden rann iväg i en väldig fart! När vi skilldes åt sa vi det att det verkligen inte får gå flera år tills nästa gång vi ses och jag hoppade på bussen med ett stort leende på mina läppar! :)
 
Nu ska jag ta och titta på en sådandär härlig kärleks komedi! Ni vet en sån film där man kan gissa sig till hur allt kommer sluta, men som ändå är så himlans bra!
 
Ha det fint! =)

Live and Love

 
Live the life you love and love the life you live!

Roses

 
 
Godmorgon!
 
Idag blir det inte en sådan lugn fredagmorgon som jag vanligtvis brukar ha då fysikskrivningen börjar 08.10. Men då får jag det i alla fall snabbt överstökat vilket känns ganska så skönt!
 
Fredag idag alltså, inte ens ett fysikprov kan förstöra den härliga känslan! Efter skolan idag ska jag umgås med en gammal barndomsvän som jag inte har träffat på många år. Det är så tråkigt när man av olika skäl tappar kontakten med människor och jag tycker därför att det är superkul att vi har börjat prata igen och bestämt oss för att ses! Jag har alltså verkligen en eftermiddag att se fram emot och det är inte helt fel det inte! :)
 
Hoppas att ni får en fin dag! Ta hand om er!
 
Puss&Kram =)
 
 

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0