En utlandsresa med Sanna!

I somras när min vän Julia fyllde sjutton år kände jag att jag vill göra något roligt. Jag ville ge henne en upplevelse, en dag där hon och jag skulle umgås och hitta på något riktigt kul. Problemet var att jag inte visste vad hon skulle vilja tänkas göra, så vad gjorde jag? Jo jag skrev ner fyra erbjudanden som hon fick välja bland! Efter en hel dels funderande hade hon äntligen bestämt sig för mitt erbjudande som jag kallade "En utlandsresa med Sanna!". Jajamensan, enligt det erbjudande ska jag bjuda med henne utanför Sveriges gränser till vårt kära grannland Danmark och till den mysiga staden Helsingör! I erbjudandet ingår dessutom en god lunch och jag kan garantera att hon får åka både båt och höra danska! Vi bestämde ett datum så fort som möjligt och idag ska vi bege oss ut på vår lilla utflykt hon och jag! Vädret kunde helt klart ha varit bättre men som man säger, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder!

Senare ikväll blir det födelsedagsmiddag hemma hos Emma som också hon har hunnit fylla sjutton, så hela min lördag är fullspäckad med trevliga saker!
 
Ha en fin dag allesammans! Puss och kram <3
 
 

Eftermiddag med kussan....

Tjolahopp tjolahej!
 
Nu är jag hemma efter en väldigt trevlig eftermiddag med kusinen min! Det blev en gofika innan vi begav oss mot gymmet där vi fick jobba på ordentligt! Jag tror till och med att jag svettades mer än i onsdags om det nu är möjligt! Men den där känslan efter passet när man är helt slut är helt oslagbar, håller ni inte med mig?
 
Under denna kväll blir det soffhäng och jag ska även försöka få lite skolarbete gjort!
Ha en bra kväll allihopa! Puss och kram <3
Hm mitt ansikte matchar tröjan rätt bra eller hur? ;)
 

Snart helg...

Godmorgon på er mina underbara läsare!
 
Idag är det fredag och humöret är på tipp topp! Veckorna går som vanligt i en väldig fart och om bara några timmar är det helg! Just den här helgen ser jag fram emot lite extra då jag har mycket roligt inplanerat! Den kommer börja väldigt bra då jag efter skolan ska ta en fika med kusin vitamin Linda! Det var hur länge sen som helst som vi bara satte oss ner och pratade så det ska bli väldigt kul! Efter det bär det av mot gymmet då vi båda ska svettas! Jag har bokat in mig på ett indoor-walking-intervall pass och vi hoppas att det även finns plats där för kusinen min!
 
Ni får ha en bra fredag och en grym start på helgen! Var rädda om er! Puss och kram <3
 
 

Skoldag, men ändå inte....

Hallå på er!
 
Dagen idag har knappast känts som en skoldag och det är väl bara positivt eller hur? UF-mässan var bra och höjdpunkten var definitvit stand-up-komikern Ludvig som fick alla oss 2200 ungdomar att skratta! Redan strax efter tolv var vi klara och redo för avfärd, men jag och min vän Johanna bestämde oss för att stanna och njuta av Lund i några timmar! När vi efter mycket om och men hade hittat in till centrum, då mässan var en bit utanför, satte vi oss på en mysig uteservering i solen där vi åt och pratade i massor! Sedan kikade vi runt i en hel del av Lunds affärer, bland annat en second hand affär där jag hittade ett riktigt fynd! På väg mot tåget slog sötsuget till och vi var tvungna att göra ett stop för en fika på vägen innan vi for hemåt till Ängelholm.
 
Här hemma har det sedan spelats yatzy och ätits kvällsmat och snart ska jag nog snöra på mig löparskorna och bege mig ut på en skön runda! Puss och kram på er! <3
 
Vackra Johanna!
 
 
 
 

Mot Lund...

Hejsvejs allesammans!
 
Idag är det dags för UF-mässa i Lund (ungföretagsamhet) och det tror jag kommer bli riktigt skoj! Vi började spinna på affärsidéer igår på entreprenörskapen och jag kände ännu en gång att jag har valt en mycket bra kurs! Så mycket mer hinner jag faktiskt inte skriva just nu, men vi hörs!
Puss och kram <3
 
 

En lång, svettig och rolig dag!

 
Ni anar inte hur skönt det nu ska bli att komma hem, fylla tallriken med mat (ja jag är hungrig!!) och sedan slänga sig i soffan framför idol! Det har varit en lång men rolig dag och min kropp har fått jobba på en hel del! Först blev det en sväng till gymmet på håltimmen för att svettas lite med två andra tjejer från klassen. Det blev mage/rygg för min del och mina sista puls up var tunga vill jag lova! Efter sista lektionen bar det av mot gymmet ännu en gång men själv den här gången för ett gruppass! Det blev cirkelfys och fy bubblan vad jag svettades!!! Det rann om smalbenen och då skämtar jag inte! Jag gick in för att köra slut på mig, vilket jag lyckades med, och det var riktigt roligt! Detta var det första av många olika pass framöver. 
 
Nu har jag kommit halvvägs på min bussfärd (det går inte fort att blogga från mobilen!) och sista biten ska jag bara luta mig tillbaka och njuta av den härliga trötthet jag känner i kroppens alla muskler!
Ha en fin kväll! Puss och kram <3
 
 
 

Repeat after me: I am free

Morsning, alla pigga och glada?
 
Det är en ny dag med nya möjligheter och jag har till viss del ingen aning om vad som kommer att hända! Visst är väl det lite spännande eller hur? Oftast händer det i och försäg ingenting speciellt utan dagarna ser rätt likadana ut, men man kan aldrig veta säkert!
 
Igår var jag som sagt på BUP och förhoppningsvis så var det för sista gången jag satte min fot i den byggnaden. Katarina min behandlare ska nämligen börja jobba nere i Lund istället. Vi kommer fortfarande ha kontakt via Multifamily och på telefon, men tanken är alltså att jag nu är klar med BUP i Hbg. Självklart vill jag ända ha lite koll på mina värden osv och vi hade tänkt lösa det så pass smidigt att jag kikar in hos skolsyster och kollar det lite då och då.
 
Idag känner jag mig som en helt annan människa! Jag är mycket gladare och mer positivt inställd till livet! Livet är en gåva och något vi ska ta till vara på! Jag känner mig friskare än någonsin förr och jag blir så väldigt glad när jag får kommentarer från min omgivning att jag även ser friskare ut! Jag tränar en del, men min inställning till träningen är annorlunda. Idag tränar jag för ett vettigare syfte, jag får inte panikångest om jag inte tränar och kan prioritera annat före min träning. Träningen blir dessutom så väldigt mycket roligare när jag inte känner att det blir ett måste!
 
Det där monstret som jag har nämt en hel del innan hör av sig allt mer sällan vilket är så väldigt skönt! Jag skulle inte våga säga att han/hon/den/det har tagit sitt pick & pack och åkt till månen, men kanske till andra sidan jordklotet! Jag vågar alltså inte påstå att jag är till 100% frisk, men en sisodär 98% kanske! Just nu mår jag i alla fall prima och vi får hoppas att det fortsätter så!
 
Igår lämnade jag BUP med ett stort leende på läpparna och med värden som det inte fanns något att klaga på! Jag kan nu stolt berätta att jag har gått upp exakt 10kg sen den dagen då jag tog tag i mitt liv och bestämde mig för att bli frisk! (ca 4 månader sen) Yes nu väger jag 54kg och de sista 2,6 kilona har jag fått på bara 15 dagar! Men nu får jag träna, bygga muskler och leva mitt liv som jag vill så vikten spelar verkligen ingen som helst roll längre, så länge den inte är för låg såklart!
 
Nej dags att sätta fart mot nya äventyr! Idag kommer jag inte hem förrän strax innan klockan åtta då jag ska testa på, ett förhoppningvis roligt, pass på gymmet efter skolan!
Ha det fint! Puss och kram <3
 
 

På väg....

Sådär nu har jag gått den långa vägen till bussen (100m kanske), satt mig på bussen och låter nu bussen ta mig hela vägen bort till skolan! Jag tog på mig några riktigt sköna kläder idag, nämligen mina älskade skinnjacka, mina gröna nya byxor från Ralph Lauren, en enkel ljusrosa tröja från Lindex och en passande sjal till det! Det finns med andra ord inget som gör att jag inte bekvämt kan luta mig tillbaka, ta fram min engelska bok och ha en lugn och härlig 25 minuters bussfärd! Idag väntar en dag full med matte, fysik, kemi och biologi och efter skolan beger jag mig in mot Helsingborg för att för sista gången gå till Katarina på BUP som sedan ska börja jobba nere i Lund istället.
 
Se nu till att ni får en bra dag allihopa och var rädda om er! Puss och kram <3
 
 
 
 
 
 

Bra start på min tisdag...

 
Godmorgon där ute! Idag är det tisdag, det ser ut att bli rätt fint väder och jag bestämde mig för att ladda upp med en rejäl frukost som jag kommer hålla mig på länge, bland annat havregrynsgröt vilket det var alldeles för länge jag åt! Hoppas ni får en lika god frukost som jag och frukosten är ju dessutom dagens viktigaste mål!

Pang...

Hejsan!
 
Då var denna måndag snart slut och startskottet har gått för en ny vecka! Jag har hunnit med en sväng på gymmet där benen fick jobba på ordentligt och ska nu sätta mig och skriva lite engelska och svenska hade jag tänkt. Hm vi får väl se hur det går, men så länge jag kan hålla mig borta från facebook, bloggar och gossip girl så ska jag förhoppningsvis lyckas få något gjort!

Just det! Jag köpte mig en skolväska idag på vägen hem! Det blev en enkel svart väska som jag redan har fyllt med lite allt möjligt. Vi får hoppas att den håller ett tag!
 
Nej om jag skulle ta och sätta igång med den där engelskan kanske? Senare ikväll har jag nämligen inte tid då jag ska tillbringa någon mysig timme med Jessan!
 
Ha det fint allihopa! Puss och kram <3
 
Nya väskan!
 
 
 
 
 

Söndagen den 25 augusti

Heeeeej!
 
Efter att ha jobbat och sedan betalat ett berg med räkningar på kontoret är jag nu helt slut! Jag hade tänkt ta mig till gymmet för ett benmördarpass då träningvärken nu äntligen har släppt, men nej det får bli imorgon istället!
 
Igår hade jag fullt upp hela dagen och därför hann jag inte kika in här.... Nej sanningen är att jag latade mig större delen av dagen haha! Jag hade gott om tid att skriva ett, två, till och med tre inlägg, men jag hade ingen lust så då struntade jag i det! Men trots att jag latade mig en hel del hann jag ändå med att göra en hel del saker då jag ju vaknar ganska så tidigt! Jag var ute och körde med mamma och för första gången nådde hastighetsmätaren upp till 90km/h, jag stod i köket mer än en gång, jag blev klar med med mina läxor, jag satte hörlurarna i öronen och lät benen springa i 7km innan jag var hemma igen och så var jag och hälsade på Lukas, världens sötaste ardennerföl!
 
Okej nu är det dags att ta fram dammsugaren då mitt rum tyvärr inte städar sig själv! Ha en fortsatt härlig söndag!
 
Puss och kram <3
 
Lukas!!!!
 
 
 
 

Tacokväll...

Vet ni, det är ju fredag idag för sjutton! Vi har gått första veckan i skolan och den gick i en väldig fart om ni frågar mig! Jag har haft en bra dag, om man bortser från att jag tog hem mina första läxor och jag hoppas att det gäller er med! (Inte läxorna då såklart!) Ikvälll blir det tacokväll med två av mina favorittjejer så jag måste skynda mig iväg nu! Men ni får ha en riktigt fin kväll allihopa! Puss och kram <3
 
 

Lite mer träningsvärk....

Hej hopp på er allihopa!
 
Efter en sväng på gymmet igår med Louise har jag nu inte bara träningsvärk i benen, utan lite (inte alls lika mycket som i benen) i armarna också! Men jag tycker faktiskt att träningvärk är en skön smärta då man vet att man låtit musklerna jobba! Självklart har musklerna jobbat även om man inte får träningsvärk, men nu när jag börjar gymma är det något jag får räkna med helt enkelt! Jag tyckte det var ett väldigt fint gym och jag köpte mig ett träningskort för fyra månader till att börja med. Så nu är det bara att tuta och köra med andra ord, men den där väldigt viktiga vilodagen får vi inte glömma bort! Det som är bra med att gymma är att man kan dela upp kroppen och fokusera på olika muskler vid olika tillfällen. Det betyder att man kan låta några muskler vila samtidigt som man tränar några andra, men en dag då alla muskler får vila är också viktig att ha!
 
Sedan fick jag och mamma en himlans bra kväll vilket jag hade förutspått! Allt smakade himmelskt (med undantag av ostron, vilket jag faktiskt testade för första gången) och vi blev allt annat än besvikna! Det var hon så värd min lilla mamma!

 
Mumma!!! :)
 
Ta hand om er nu! Puss och kram <3
 
 

Längtar till ikväll...

Godmorgon bloggen och ni mina kära läsare!
 
Idag är det tordag och snart är den första skolveckan redan över! Jag har en känsla av att det kommer bli en bra dag idag och vi får väl hoppas att den känslan stämmer! Efter skolan ska jag följa med en av mina fina klasskompisar Louise till Friskis & Svettis i stan, men jag kan lova att det inte blir ett benpass då träningsvärken fortfarande sitter i! Jag är nästan helt säker på att det blir ett träningskort där på Friskis då det är smidigt eftersom att det är nära till skolan, men det är mycket möjligt att jag även köper ett i munka då jag trivdes bra och hittar många av mina vänner där. Vi får se hur det blir!
 
Ikväll ska mamma äntligen få sin födelsedagspresent av mig vilket är en skaldjurskväll på Hummerhuset i stan! Det ska ätas räkor, musslor, krabba, ostron hummer mm och då vi båda avgudar skaldjur tror jag att vi kommer få en riktigt bra och mysig kväll tillsammans!
 
Nej dags att dra sig mot bussen hörni! Ni får ha en riktigt bra dag!
Puss och kram <3
 
 

Som handen i handsken...

Hej på er hälsar en mycket mätt och belåten Sanna från sin sköna säng!
 
Jag måste börja med att berätta att jag har valt en riktigt bra och rolig kurs som jag tror kommer passa mig som handen i handsken! Jag snackar naturligtvis inte om historia utan entreprenörskap vilket var min sista lektion för dagen. Ärligt talat så visste jag inte så mycket mer än att det hade något med ekonomi att göra och jag visste inte vad det var vi skulle syssla med. Jag valde mest kursen för att jag tänkte att det kunde vara roligt att testa på något helt annat och för att det lät bra. Jag menar hör själva,
e n t r e p r e n ö r s k a p, låter inte det rätt bra? ;) Men det visade sig att allt handlar om företagsverksamhet och att vi ska köra UF (ung företagsamhet) då man ska starta upp och driva ett eget företag! Hur kul låter inte det?? Dessutom gillar jag läraren skarpt då han verkar vara en trevlig filur och då han lät oss gå en timme tidigare fick genast några extra plus poäng!
 
Snart ska jag bege mig ut på en joggingtur tror jag bestämt och efter det blir det ännu en kväll i soffan framför idol! Vi ses, puss och kram <3
 
 

Härlig träningsvärk....

Godmorgon allihopa!
 
Idag vaknade jag upp med en plågsamt skön träningsvärk efter gårdagen och vetskapen om att en lång dag väntar. Idag är det nämligen första gången som jag kommer att gå ända till klockan fem, men det ska bli kul att få gå på två nya lektioner nämligen historia och entreprenörskap. Usch nu tänker jag inte sitta här och skriva mer om skolan för hur kul är det att läsa om på en skala ett till tio? Ni kan dock få leva med att jag kanske sammanfattar lite kort om hur jag tycker att mina nya kurser är att läsa, men jag lovar er att det inte handlar om långa romaner!
 
Ha nu en fin dag! Puss och kram <3
 
 

Brinnande ben....

Hej där!
 
Den här morgonen ringde klockan 06.20, vilket den kommer göra många många gånger framöver, och det var dags att stiga upp till den första riktiga skoldagen! Jag kan meddela att jag inte har hunnit bli sådär skoltrött än vilket är en himla tur det! Dagen var precis lagom lång och klockan två kunde jag traska ut från din sista lektionen fortfarande med energi i både kropp och knopp! En knapp halvtimme hann jag vara hemma innan jag satte mig på cykeln och trampade iväg för att möta upp Filippa på gymmet i Munka. Det var första gången på väldigt länge som jag lät mina muskler jobba och det kändes riktigt skönt! Jag valde att fokusera på ben/rumpa/bål och jag kan säga att när jag gjorde den sista repetitionen framsida lår så brann det ordentligt i musklerna! Det var en väldigt tur att jag hade medvind när jag cyklade hem för annars hade det nog tagit bra mycket längre tid!
 
Jag har vilket ni kanske förstått, och som jag tidigare skrivit, tänkt börja gymma, men mitt stora dilemma är att jag inte riktigt vet var! Det finns gym i stan såklart och så finns det ett mindre gym i Munka (ca 7km från där jag bor) där vi var idag. Vi får se hur det blir, jag behöver som tur är inte bestämma mig nu med detsamma!
 
Snart ska vi till Matildas lycka äta tacos här hemma och ikväll ska jag kolla tv! Det var så länge sedan jag faktiskt kollade på tv att jag inte ens minns när det var, men ikväll är det dags att bryta trenden! Det är nämligen idol ikväll (glömde totalt bort det igår) och det bästa med idol tycker jag är auditionerna! Tror faktiskt att jag har en vän som kommer vara med ikväll så det vill jag för allt i världen inte missa!
 
Ha det bra allihopa så hörs vi kanske imorgon! Puss och kram <3
 
 
 

Första dagen tillbaka i vardagen...

Hej på er allesammans!
 
Ja då var första skoldagen avklarard! Fast om man kan kalla det en skoldag vet jag inte riktigt då den bara var 40 minuter lång, men jag klagar inte! Efter de där minutrarna satte jag mig med några andra tjejer och åt lunch på en uteservering i stan. Faktiskt samma uteservering som jag inledde mitt sommarlov med nu när jag tänker efter! Dagen och höstterminen började ändå på bästa sätt då jag vaknade upp bredvid Filippa. Vi traskade ner till bageriet när det fortfarande fanns lite morgondagg i luften och köpte nybakta frallor och tekakor som vi och några andra flickor mumsade i oss till frukost! Ni har väl inte glömt att frukosten är dagens viktigaste mål och vad är trevligare än att äta den tillsammans med sina vänner?
 
Om ett tag ska jag hoppa på cykeln och trampa iväg till Jessan där en väldigt mysig kväll väntar, med mycket prat och en härlig kvällspromenad!
 
Vi ses hörni, puss och kram <3
 
 

Dags att åka till skolan....

Ja då var äntligen dagen kommen. Dagen vi alla så länge har väntat på. Dagen som...nej vem försöker jag lura?? Idag är det den 19 augusti, ni som heter Magnus och Måns har namnsdag (grattis till alla er) och jag och många andra ungdomar börjar skolan igen. Okej jag erkänner att det inte bara känns hemskt, men jag har inte heller direkt längtat efter att den här dagen ska komma. Nej ytterligare någon veckas sommarlov hade jag inte tackat nej till. Men nu är det som det är, lärarna väntar på oss med de där förfärliga läxhögarna, väckarklockorna ska hädanefter mer ofta än sällan ställas på ringning, hjärnor ska efter några veckors vila börja användas igen, tunga väskor ska bäras och axlar ska bli ömma. Att jag dessutom ska inleda mitt andra år på gymnasiet, vilket alla säger är det absolut jobbigaste, förhöjer inte det hela, men nu ska vi inte vara negativa! Nej det finns faktiskt en massa bra saker med att börja skolan också! Vi kommer lära oss en himla massa och bli smartare under året som går. Vi kommer få träffa alla klasskompisar igen och spendera en hel del tid med dem framöver. Vi kommer få en gratis måltid varje dag och framförallt så kommer helgen återigen att bli helig! Ja det är positivt tänkande som gäller gott folk! Så ta nu och klistra på det där leendet på läpparna och se till att göra detta läseåret till ett riktigt bra sådant! 
 
 
Ha en riktigt bra dag! Puss och kram <3
 
 

Ändrade planer...

Yes det blev ändrade planer för den här kvällen. Ingen löptur och inget slöande i sängen! Istället ska jag ta nästa buss in till fina Filippa där jag ska spendera natten! Men man ska avsluta sommarlovet på bästa sätt och med så fint sällskap kan det nog inte bli så mycket bättre!
 
Nu måste jag kila! Ha det fint <3
 
 

Nöjdare och fattigare....

Hej kära ni!
 
Det är en mycket nöjd men rätt mycket fattigare Sanna som sitter här och skriver just nu. Efter jobbet idag stod det nämligen en tripp till Väla med familjen på schemat och jag hittade två saker som jag har varit på jakt efter väääldigt länge!
 
 
Den första saken jag la vantarna på var ett par militärgröna byxor, ni vet sådana med fickor längs med benen! Jag hittade dem inne på affären Solo och det var kärlek vid första ögonkastet! Jag skyndade mig in i omklädningsrummet och de var hur sköna som helst och satt riktigt bra enligt mina ögon! 
 
Den sista saken som jag har letat efter hur länge som helst som idag fick följa med mig hem var en skinnjacka! Senast igår gick jag in på Nelly.com och suktade efter de fina Kenza jackorna som finns där och idag när de plötsligt fanns där mitt framför ögonen på mig kunde jag inte låta bli! När jag gick ut från affären hade jag den där underbara sprudlande känslan i kroppen som man kan få när man känner sig riktigt nöjd och glad över ett köp. Den jackan var lätt värd pengarna och förhoppningsvis kommer jag kunna använda den länge!
 
 
 
 
Vi gick inte bara runt i affärer utan satte oss också och tog en mysig fika på ett fik vi alltid fikade på när vi var små. Självklart tog jag en av deras gigantiska och himmelskt goda vaniljbullar vilket jag alltid tog som liten!
 
 
Den där skolväskan som jag verkligen skulle behöva hittade jag inte idag. Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att hitta med det är det! Om de är snygga är de inte tillräckligt stora och är de tillräckligt stora är de fula eller kostar på tok för mycket. Jag tänker inte lägga en hel förmögenhet på en väska när risken att den går sönder är väldigt stor med all den tyngd den måste klara av på grund av alla skolböcker som ska kånkas fram och tillbaka till skolan! Om jag någonsin ska designa något ska det lätt vara skolväskor! De ska vara snygga, hållbara, ha perfekt storlek och ett bra pris!
 
Nu ska jag passa på att njuta av detta sommarlovet in i det sista! Kanske tar jag senare en löptur och jag kommer säkerligen någon gång under kvällen ligga i sängen min och kolla Gossip Girl!
 
Ha det så bra allihopa! Puss och kram <3
 
 
 
 
 

En liten tripp till Helsingborg...

Hej där!
 
Idag har jag och min syster haft en mysig dag tillsammans i staden Helsingborg! Trots att himlen har varit väldigt grå så har vi klarat oss från regn och det är vi tacksamma för! Lika mycket tur hade vi inte när vi skulle med tåget in till Hbg dock. Bussen kom in hela sex minuter försent och vi fick se tåget köra iväg mitt framför näsan på oss. Vi var inte så jätteglada då kan jag tala om, men då hann vi istället köpa oss en riktigt god lunch vi sedan åt på tåget som gick en timme senare! Jag hittade inte riktigt det jag var ute efter men helt tomhänt kom jag inte hem! Bland annat har jag nu köpt mig en liten rosa kalender som snart kommer vara fylld med datum på inlämningar, läxor och prov. Snart kommer mormor och morfar hit och vi ska tända grillen!
 
Ha en bra kväll! Puss och kram <3
 
 
Supergod sallad med kallröktlax, nypotatis och annat smått och gott!

Mer muffinsbak...

Då mina banan och jordnötsmuffins tog slut för några dagar sedan tog jag och gjorde en ny sats med bananmuffins igår fast den här gången smaksatte jag dem med kokos och jordgubb istället! Jag tror att de är minst lika goda som de andra och kommer vara perfekta att ha med till skolan de lite längre dagarna!
 
 

5 jeans fattigare....

 
 
Godkväll mina kära läsare!
 
Innan när jag var ute på en promenad med Charlie slog det mig att nu under sommaren har tillfällena då jag har haft på mig jeans varit väldigt få. När jag kom hem skyndade jag mig upp på mitt rum, drog fram alla mina jeans och började att testa par efter par. Sedan i våras har jag ju gått upp några kilo och jag var väldigt nyfiken på att se hur mina jeans sitter på mig nu! Efter ett antal minuter och många skratt senare kunde jag konstatera att mina antal jeans har blivit rätt mycket färre! Fem par jeans har hamnat i soporna varav ett av mina absoluta favoriter! Jag kunde faktiskt knäppa alla byxor (det tog ett bra tag dock) men när jag bara kunde gå som en pingvin (att springa var det verkligen inte tal om) och riskerade att spräcka byxorna vid varje större rörelse så insåg jag att det inte var någon idé att behålla dem! För saken är den att samtidigt som det känns sorgligt att behöva slänga mina byxor så vill jag aldrig någonsin passa i dem igen! Jag inser nu att jag var alldeles för smal och så smal kommer ni aldrig få se mig igen! Det som gjorde mig väldigt glad var när mina gamla jeans som jag inte har haft på mig på evigheter på grund av att de varit alldeles för fula, för stora och därför suttit på tok för löst nu satt som en smäck! Jag kan idag titta på mig själv i spegeln och känna mig nöjd och nästan lite stolt med det jag ser! Jag skulle inte kunna säga att jag är till 100% nöjd, men vem är det om jag får fråga? Jag kan idag acceptera mig själv och min kropp på ett sätt som jag omöjligt kunde innan. Idag ser min kropp mycket friskare, starkare och finare ut om ni frågar mig! Vi måste alla komma ihåg att det inte är utsidan som är det viktga utan det är hur vi mår och känner oss som spelar roll! Jag vet att den Sanna som var 7-8kg lättare inte var en glad tjej. Hon mådde pyton och det gjorde hennes familj också. Den Sanna grät nästan varje dag, hade inte mycket till frihet och tyckte att hela världen jobbade emot henne. Den Sanna är nu långt borta vilket jag är så tacksam över! Tack, tack tack!
 

PIZZA!!!!!

Ja det var pizza jag gjorde igår! Vadå har hon aldrig gjort pizza förut tänker ni säkert nu. Klart har jag gjort det kan jag då tala om, men den jag gjorde igår var inte vilken pizza som helst! Nej det var faktiskt en knäckebrödspizza! Jag vet att det inte låter särskilt gott, men det var helt makalöst fantastiskt gott faktiskt! Knäckebrödet fick en sådär perfekt konsistens, inte för hårt och inte för mjukt, och det bästa var att jag kunde välja själv precis vad jag ville ha på! Åh det var så gott så att jag inte ens kan beskriva hur gott det var, ni får helt enkelt testa själva! För det lovar ni väl att ni gör? 
 
Men hur kom jag då på denna lite underliga idé att göra pizza av knäckebröd? Jo det var nämligen såhär att jag bad mamma köpa mer knäckebröd då det vi har nästan är slut. Då snackar vi om wasas rektangulära knäckebröd som finns i massa olika sorter. Saken är den att vi också har sådana runda stora knäckebröd, som är sisodär 30cm i diameter kanske, och mamma sa att det måste vara uppätet innan hon tänker köpa mer av det andra. Det andra som är väldigt mycket godare om ni frågar mig! Så det var alltså när jag satt och funderade på hur jag skulle kunna göra mig av med det stora och "mindre goda" knäckebrödet så fort som möjligt (jag erkänner att tanken på att slänga lite i smyg dök upp) som jag fick min idé! Att göra pizza! Här får ni receptet!
 
Ingredienser:

* En bit runt knäckebröd. Hur stor bit beror på hur hungrig du är.
(Jag tog en halv men hade lätt kunnat äta mer då det var så himlans gott!)
 
* Lite olja och chilisås (sådan tomatsås i glasflaska ni vet)
 
* Topping, här låter ni era smaklökar bestämma!
(Jag hade lök, stekt bacon, stekt zucchini, skinka, salami, ost och pizzakrydda såklart!)
 
Gör såhär:
 
Häll på olja och chilisås som ni sedan sprider ut på hela knäckebrödet. Efter det tar ni på vad ni nu ska ha på er pizza och sätter däerfter in den i ugnen och låter den vara där tills den ser färdig ut! Jag hade min ugn på 200° varmluftsugn men kommer nog ta något lägre temperatur nästa gång. Men det får man testa sig fram då alla ugnar är olika! Sedan är det bara att sätta er och njuta!
 
Ja denna pizza kommer jag göra igen kan jag lova! Jag tyckte till och med att den var godare än den traditionella köpepizzan! Så nu är det bara att sticka och köpa runda knäckebröd om ni inte redan har det hemma och därefter gå på jakt i kylskåpet för att se vad det har att erbjuda!
 
Ha en bra dag! Puss och kram <3
 
 
 
Hann äta en hel del innan jag kom på att jag ju var tvungen att knäppa kort! ;)
 
 
 
 

Hon har gjort det igen....

Ja mina kära vänner, nu har jag gjort det igen! Vad har nu Sanna gjort igen kanske ni undrar? Jo ännu en gång har jag stått där i köket och lyckats göra en middag som fick mina smaklökar att dansa samba!!! Jag njöt av varje tugga och blev helt förfärad när det var slut!!! Ja tro mig när jag säger att det är något som jag kommer göra många många gånger framöver! Dessutom var det så pass enkelt att ingen kan misslyckas med att göra det, hur bra är inte det? Att det sedan gick rätt fort ger det ännu ett plus i kanten! Sammanfattat gick det fort, det var enkelt och så var det förbaskat gott, mer kan man helt enkelt inte önska sig eller hur! Nu är ni väl bra nyfikna på vad det var jag har ätit kan jag tänka mig! Men det får ni inte reda på förrän imorgon haha! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge förstår ni!
 
Innan tog jag en härlig joggingtur och tro det eller ej men jag klarade mig från regn, halleluja! Ikväll blir det nog en myskväll med min syster om jag lyckas övertala henne till det, men om jag ska vara ärlig tror jag inte att det kommer bli allt för svårt!
 
Ta hand om er! Puss och kram <3
 
 

Den närmar sig...

Hej på er!
 
Vilket jäkla väder vi har va? När det regnar som mest, vilket det innan gjorde sådär var femte minut, låter det så mycket att jag knappt hör vad jag tänker! Nej jag är väldigt tacksam över att jag inte har någon anledning att inte sitta på mitt rum där jag kan hålla mig både varm och torr! 
 
Jag fick nyss se mitt schema vilket jag med spänd förväntan länge har velat se. Vid första anblicken var det hemskt och då menar jag riktigt hemskt! Vi snackar om att gå från 08.10 till 17.00 tre dagar i rad, ha tre onödiga håltimmar och ingen sovmorgon! Men när jag tittade en gång till såg jag att om jag väljer bort idrott så ser det inte alls lika hemskt ut längre och då jag har valt 150 poäng extra så tror jag bestämt att idrotten kommer ryka!
 
Vi får helt enkelt se hur det blir men en sak är säker och det är att skolstarten närmar sig med stormsteg!
Ha en fin kväll allihopa! Puss och kram <3
 
 
 
 

Be proud of who you are!

 
Be proud of who you are! <3

Enkel och god middag....

 
Ikväll blev det italienskt till middag och vilken skillnad det kan vara på pasta och pasta!

Blöt ännu en gång...

Imorse hade jag och Jessie inte turen på vår sida då det regnade ordentligt på oss när vi cyklade till jobbet. Helt blöta var vi när vi kom fram och inte förrän vi cyklade hem några timmar senare började mina byxor att torka. Jag hoppas verkligen inte att jag kommer bli förkyld, men risken är nog ganska så stor...Nu sitter jag i alla fall i sängen med mina torra myskläder efter att ha tagit en varm dusch och ska sitta här ett tag tror jag bestämt!
Hoppas att ni alla mår bra! Puss och kram <3
 
 
Dessa ärtskott är ett sorts skott som vi skär på jobbet!
 
 

International street market...

Av alla olika slags marknader det finns är matmarknader mina absoluta favoriter! Fast julmarknader är i och försäg inte dumma de heller. Av de matmarknader som finns är nog den internationella matmarknaden en av den bästa och det var på den jag och min vän Julia träffades idag. Vi hade mycket pratande att ta igen och det var väldigt mysigt att gå runt och låta våra munnar gå då vi tittade i alla stånd med allt från engelsk sylt, franska ostar, italiensk pasta, tyska korvar och helt fantastiska bakverk! Vi hade lite svårt att bestämma oss för vad vi skulle äta, men det blev tillslut thailändskt för oss båda två! Jag valde den starkare varianten vilket fick mig att svettas lite extra i solen. Innan vi gick därifrån hade vi köpt oss varsitt fint armband för endast femtiolappen, självklart kunde jag inte gå förbi ståndet med nötter utan att köpa med mig lite och Julia hittade en väldigt söt liten tekanna som fick följa med henne hem! Efter det hann jag köpa ett till par av mina favoritshorts, fast i en annan färg än de jag redan har såklart, innan vi promenerade bort till en annan liten marknad. Det var väldigt roligt att träffas och vi hade det hur mysigt som helst tillsammans!
 
 
 
 
 
 
 
Nu har jag nästan precis tittat klart på en film med min syster. A walk to remember hette den och var en riktig snyftfilm! Vi fick torka bort en och annan tår, men bra det var den! Ha en fortsatt bra kväll!

 
 

 
 

Det är en härlig dag och jag har det bra....

Godmorgon! Alla pigga och glada?
 
Så skönt det var att vakna upp idag och inte behöva stressa iväg till något jobb! Jag kunde ligga där i sängen, titta upp i taket och bara tänka på hur bra jag har det! Jag är frisk och glad, har en massa fina människor omkring mig och har för tillfället inga bekymmer att slösa onödig energi på! Innan jag gick upp och gjorde mig en väldigt god frukost låg jag och drog mig lite till och såg på ett avsnitt av Gossip Girl, precis som en bra lördagsmorgon ska vara!
 
Igår var det en riktigt mysig kväll och jag hade så mycket att berätta för min familj! Min mun gick i ett och de var förmodligen ganska så trötta på att höra min röst när kvällen var slut haha! Men efter en veckas semester har man mycket att dela med sig av!
 
Idag ska jag träffa min fina vän och klasskamrat Julia vilket var alldeles för länge sedan! Hon tycker precis som jag om att prata så vi kommer ha fullt upp. Faktum är att jag nog aldrig hade träffat en person som kunde prata mer än mig förrän jag träffade henne! Men utan hennes sällskap och pratande tror jag skoldagarna hade känts väldigt mycket längre och tråkigare förra läseåret och jag hoppas därför att vi fortfarande kommer gå i samma klass nu i tvåan!
 
Herregud, om lite mer än en vecka börjar skolan igen och vi kommer kastas in i vardagen med allt vad det innebär! Om jag ska vara ärlig finns det en liten del av mig som längtar. Jag längtar efter att få se alla fina klasskompisar igen, att få se hur bra eller dåligt vårt schema ser ut, få reda på hur det gick på det stora fysikprovet jag gjorde innan vi slutade vilket jag nästan har hunnit glömma bort och så längtar jag faktiskt lite efter att få lite vardagsrutiner. Men allt som inkluderar läxor, pluggande, prov och långa skoldagar är absolut inget jag längtar efter!
 
Nu hoppas jag att vi alla får en super fin dag! Var rädda om er, okej? Puss och kram <3
 
 

En lång dag på jobbet...

Hejsan allihopa!
 
Idag var det en lång dag på jobbet! Inte förrän klockan visade 16.20 var vi äntligen klara och därför känns det extra skönt att det är lördag imorgon! Min kväll ska spenderas med familjen då det nu var ett tag sedan! Vi ska tillsammans med mormor och morfar äta kräftor för första gången detta året och det är något jag verkligen sett fram emot! Skaldjur är bland det bästa jag vet och just kräftor är bland de godaste om ni frågar mig!
 
Ha det bra så bra! Puss och kram <3
 
 
 
 

Spanien del 2

Hej på er! Nu ska ni få veta lite mer om min och Felicias vecka i Spanien...
 
Vi badade och solade varje dag men vi hann med mer än bara det! En kväll bestämde vi oss för att promenera längs hela strandpromenaden i solnedgången och det må jag säga var väldigt vackert! Efter att ha gått i ilte mer än en mil satte vi oss trötta och nöjda på balkongen för att spela kort och äta massa gott!
 
 
 
 
En morgon gick vi på en marknad som bara låg någon gata bort. Där fanns allt från mat, kläder, leksaker, väskor och mycket mycket mer! När vi kom fram till ett marknadsstånd med torkad frukt och nötter var min lycka gjord! En mycket belåten och fattigare Sanna gick sedan därifrån!
 

 
En kväll satte vi oss och åt frozen yoghurt vilket var fräscht, gott och väldigt svalkande!
 
 
Tre av sex kvällar cyklade vi de knappa tio minutrarna in till staden Cabo Roig där vi träffade väldigt mycket trevligt folk! Inte bara svenskar utan även en del engelsmän hade vi roliga pratstunder med!
 
Första kvällen tyckte vi att två-tiden var en bra tid att cykla hem, men efter att ha hängt på Grabbarna Grus tills de stängde och därefter gått ner till en spansk strandfest var vi inte hemma förrän klockan sex då vi trötta la oss och somnade bums!
 
Andra kvällen sa vi att vi skulle komma i säng tidigare än vid föregående utekväll, men då vi råkade stöta på två väldigt hyggliga svenska killar gick tiden i en väldig fart vilket resulterade i att vi inte kom i säng förrän halv sju på morgonen.
 
Tredje kvällen sa vi att det inte var någon idé att säga någon tid då vi skulle sticka hem då det ändå aldrig blev som vi planerat. Denna kväll hängde vi bara på Grabbarna Grus och efter några timmar hade vi hunnit lära känna en hel del nya personer och började även känna av våran sömnbrist. Den kvällen blev därför inte riktigt lika lång som de andra två vilket var bra! Då vi inte ville missa allt för många värdefulla soltimmar gick vi faktiskt upp mellan tio och elva efter alla dessa tre kvällar så vi har en hel del sömn att ta igen!
 
 
Sista kvällen innan vår hemresa var vi på Zenia Boulevard vilket är Alicanteprovinsens största köpcentrum! Där var vi mer än en gång då det tog oss fem minuter att gå dit, men det var sista kvällen som vi shoppade! Jag blev fullkomligt förälskad i en kofta från Pull&Bear som självklart fick följa med mig hem tillsammans med en massa andra fina saker!
 
Klockan 03.40 fick vi sedan ställa klockan på då vi skulle hinna göra oss redo för taxin som skulle hämta och köra oss till flygplatsen. Det var riktigt tråkigt att låsa dörren och veta att vår resa snart skulle vara över. Detta var lätt den bästa resan jag har gjort i mitt sjuttonåriga liv och det är något vi måste göra om!! Jag saknar redan den värmande solen, som i och försäg ibland kunde vara alldeles för varm. Jag saknar att leka bland vågorna i havet och dyka ner i poolen och känna det mjuka vattnet smeka min kropp. Jag saknar den underbara frihetskänslan jag hade där nere och nästan mest av allt saknar jag Felicias sällskap! Man hade alltid någon att prata med (även om hon inte alltid orkade lyssna på allt jag hade att säga haha) och även när vi inte pratade (vilket dock inte hände särskilt ofta) så var man aldrig ensam! Denna resan är verkligen ett minne för livet och den gjorde den här sommaren till en helt perfekt sådan!
 
 
Hejdå Spanien, jag lovar att vi ses igen!
 
 
 
 
 
 

Tack gode Gud....

Hej mina vänner!
 
Jag tror inte på Gud, eller jag vet inte. Men finns det en Gud där uppe så var han verkligen med mig idag! Varför kanske ni undrar, jo nu ska jag berätta! Innan jag cyklade iväg till jobbet imorse tog jag en promenad med Charlie. Himlen var helt svart och jag vågade inte annat än att klä på mig regnkläder. Inte en endaste regndroppe fick jag på mig under hela promenaden och jag gick och svettades i de varma regnkläderna! När jag kom hem från jobbet sju timmar senare var det dags för ännu en promenad tyckte Charlie, jag tittade ut och såg att himlen bara var ljust grå så jag bestämde mig för att slippa svettas och lämna regnkläderna hemma. När vi kommit ungefär halvvägs börjar det självklart att regna. Till att börja med ett sådant där skönt småregn som bara är avsvalkande, men det lilla småregnet blev efter några minuter till ett grymt, hänsynslöst ösregn! Nu kanske ni tänker "jaha och vad har detta med Gud att göra" och vänta lite så kommer jag snart till det! Jag hade nämligen med mig min mobiltelefon och de flesta tål inte vatten vilket ni förmodligen vet! Min ingår inte i den kategorin av de bra telefoner som gör det och den förflyttades därför snabbt från fickan i mina tygshorts till sport-bhn. Men det dröjde inte länge förrän även den var helt blöt och mitt i en sms-signal blir min mobil oroväckande tyst. "Åh nej, nu har den dött" tänkte jag då. Jag skyndade mig hem, smått panikslagen, och bad till Gud att den inte skulle ha gått sönder. Så fort jag kom innanför dörren drog jag upp den blöta telefonen och..... JAAA den fungerade!! Men så fick jag ett sms och ett litet ynkligt ljud, vilket inte alls lät som en sms-signal, kom från mobilen jag höll i min hand. Jag satte på musiken och på högsta volym hördes det knappt något alls och bra lät det inte heller. Okej, jag hade en fungerande mobil, men ljud vill man också ha! Paniken började komma smygande igen och jag sprang upp på mitt rum, slet fram hårfönen och började föna mobilen på högsta effekt samtidigt som jag ännu en gång bad till han där uppe. Efter en minut eller två la jag ifrån mig hårfönen och testade försiktigt trycka på mobilen som tack gode gud lät precis som den skulle! Då kunde jag äntligen andas ut, dra av mig alla (bokstavligt talat) kläder, krama ut dem på vatten och hänga upp dem att torka! Nu sitter jag med varma kläder och njuter av att vara inne med tak över huvudet!
 
Kanske finns det en Gud, eller kanske inte. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro på, men tur hade jag i alla fall idag! Jag tror nog faktiskt att jag är en person som tror med på ödet än på någon Gud. Ödet ville alltså inte att min telefon skulle gå sönder just idag och det tackar jag för!
 
Nu ska jag snart ta och laga mat till mig själv då mamma och Linnea har varit iväg uppåt i landet i några dagar, men är nu på väg hem!
 
Ha en fin kväll allihopa! Puss och kram <3
 
 
 
 

Spanien del 1

Spanien, ett riktigt härligt land om ni frågar mig! Det var där jag och Felica spenderade den senaste veckan tillsammans! Vi två hade för några månader aldrig träffats, men hon har nu på kort tid blivit en av mina allra bästa vänner! Vi är väldigt lika på ett bra sätt vilket gör att vi fungerar riktigt bra tillsammans!

 
Vi bodde i Felicias och hennes familjs hus och där spenderade vi en hel del tid. Balkongen var vår absoluta favoritplats där vi satt och njöt av maten vi hade lagat i köket, spelade spel, skrattade och pratade om allt man kan tänka sig! Det var ett super mysigt hus och det bästa var att vi hade det helt för oss själva!
 
 
Ungefär tjugo meter från huset låg poolen där vi badade en hel del! Som mysigast var det att bada på kvällen när det började bli mörkt och vattnet hade blivit riktigt varmt av solen som lyst på det hela dagen lång!
 
 
Självklart tog vi oss också ner till havet för att svalka oss! Några dagar var det jättehöga och kraftiga vågor och vi kände oss som sju år igen. Jag har aldrig varit med om så höga vågor och herre Jesus vad roligt det var!
 
Och på tal om Jesus.... På stranden fanns där folk som gjorde otroligt fina sandskulpturer och Jesus var faktiskt en av dem!
 
 
 
Det var en liten bit att gå till stranden, men det gjorde oss ingenting då vi fick följa den vackra strandpromenaden en bit!
 
 
Vi var väldigt ekonomiska måste jag säga och åt faktiskt bara ute tre gånger då vi åt lunch på en jättefin restaurang intill stranden. Vi lagade den mesta maten och vi överträffades oss själva flera gånger skulle jag vilja säga! Vi åt riktigt bra där nere båda två och så mycket nötter som vi åt har jag nog aldrig tidigare ätit på en vecka, vilket säger mycket ska ni veta! Första dagen gick vi nästan direkt till affären och var där inne i över en timme! Det var mycket mat som fick följa med oss hem då vi skulle fylla på kylskåp och skafferi!
 
 
Något vi också var väldigt duktiga på var att dricka! Vattnet gick verkligen åt som bara den. Vi räkande ut att vi drack mer än 43 liter på lite mindre än sju dagar vilket blir lite mer än tre liter vatten var per dag. Vi är nog rätt mycket starkare i våra armar nu skulle jag vilja påstå efter att ha gått och burit på de stora vattendunkarna! 
 
 
 
Kika in imorgon så får ni läsa mer om vår vecka i Spanien! Ha en fin dag! Adiós!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm back....

Hej på er!
 
Efter en helt fantastisk vecka i Spanien är jag nu hemma igen och fy tusan vad vi har haft det underbart!!!! Att vi skulle ha det bra visste jag, men vad jag inte hade räknat med var att vi skulle ha det ännu bättre än så. Jag hade mer än gärna stannat några dagar till och jag vet att Felicia kände detsamma! Vi har hunnit med en hel del, men vi har dessvärre inte fått så väldigt mycket sömn vilket jag börjar känna av nu! Efter att idag ha gått upp strax innan fyra, efter en sisodär fyra timmars sömn, och därefter ha hållt på med fakturor och bokföring på jobbet i tre timmar är jag helt slut i både kropp och knopp. När jag sedan går och lägger mig tror jag inte det handlar om många sekunder innan jag kommer att sova som en stock!
 
Om ni tittar in imorgon kommer ni att få läsa lite mer om min och Felicias underbara vecka!
Ha det bra så länge! Puss och kram <3
 
 

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0