Vi ses nästa vecka!!

Hej mina kära vänner! Precis just nu så lyfter vårt plan från Sturup med destination Alicante i Spanien, så ja detta är ett av alla de tidsinställda inlägg som jag slänger upp då och då! Nu har vi en helt underbar vecka med sol och bad att se fram emot och det ska bli så otroligt skönt!! För några månader sedan var denna resa inte ett alternativ för vare sig Felicia eller mig, men vi har kämpat på och lyckats bli så pass friska från anorexin att vi nu sitter där uppe bland molnen och blickar ner på er där nere! Vi är friare, mår bättre en någonsin och är fast beslutna att aldrig fastna i det träsk där vi en gång var!
 
Ha nu en bra vecka allesammans! Ta hand om er så höres vi igen nästa onsdag! Puss och kram <3
 
 
 
 
 

Imorgon åker vi!!!!

 
Hej där! Jag tar en liten paus i packandet och kikar in här en snabbis. Jag kommer förmodligen ta med mig alldeles för mycket kläder, men jag kan inte välja bort något! Jag satt precis och skulle rensa bort litegrann, men det hela resulterade i att jag hittade en annan tröja som jag också ville ha med så nu ligger det med andra ord ytterligare en tröja i väskan haha!
 
Jag kan inte riktigt smälta att vi faktiskt åker imorgon, men det ska bli så jäkla härligt!!!!! Jag tror, nej jag vet att jag och Felicia kommer ha det hur roligt som helst tillsammans! Redan efter lunch ska jag åka hem till henne och sova där tills imorgon då hon bor en sisodär 10min från flygplatsen!
 
Igår träffade jag som sagt fina Filippa och vi hade det super duper! tillsammans. Vi lagade thaimat till hela hennes familj och tog oss in till stan där vi hyrde filmer som vi senare på kvällen tittade på. Filmerna var inga höjdare direkt, men bara att få ligga där i soffan bredvid min vän, med choklad och nötter att mumsa på gjorde kvällen till en riktigt bra sådan i alla fall!
 
Nu får ni ha en fortsatt bra dag så ska jag fortsätta med mitt packande! Puss och kram <3
 
Vi var riktiga mästerkockar i köket måste jag säga!
 

Riktiga små läckerheter....

 
 
 
Egenodlade tomater som fått mogna i solen, jag skulle vilja säga att det slår alla slags tomater flera gånger om! Igår fick jag ihop en hel skål med dessa små röda underbart goda tomater från vår tomatplanta i trädgården och nästan varje gång jag går förbi den där skålen slinker en och annan ner! Visste ni att tomaten faktiskt är en potatisväxt? Det visste inte jag i alla fall och lite förvånad blev jag när jag fick veta. Men det jag visste är att den är rik på nyttiga antioxidanter, vitaminer och även lite mineraler vilket gör den till en bra grönsak! Med andra ord är tomater väldigt mycket bättre än vanlig grönsallad och gurka som inte innehåller mycket i näringsvärde. När man pratar om ordet nyttigt tycker jag att man kan tolka det på olika sätt. Innan hade jag en liten annan uppfattning om vad som var nyttigt, men idag ser jag nyttiga livsmedel som de som innehåller mycket med bra och viktiga näringsämnen och inte de livsmedel med lägst kaloriinnehåll som kroppen i vissa fall kan klara sig utan!
 
Om några minuter ska jag ta bussen in till stan för att träffa min sjukgymnast och senare i eftermiddag ser jag fram emot att få umgås med Filippa som har varit i Spanien i en vecka! De har utlovat regn idag, men här hemma skiner solen och vi får hoppas att det förblir så tycker jag!
 
Var rädda om er! Puss och kram <3

Kliande händer, nya erfarenheter och den godaste fikan.....

Hej på er!
 
Igår var det en dag då jag gjorde mycket för första gången. Till att börja med åkte jag moped! Ja det är sant, jag har aldrig så mycket som suttit på en sådan innan haha! Jag vet inte riktigt hur jag hade föreställt mig att det skulle vara, men svårt eller läskigt var det i alla fall inte som tur var!
 
Sedan var jag på Helsingborgsfestivalen och såg på Joddla med Siv för första gången i mitt liv. Jag följde med Nellie som väldigt gärna ville se dem och trots att de verkligen inte är ett av mina favoritband (jag kunde faktiskt inte en endaste låt) så drogs jag med i den underbara stämningen och hade riktigt kul! Efter den timmen kunde jag faktiskt sjunga med lite i några refränger och händerna kliade som tusan efter allt klappande haha!
 
Ursäkta den dåliga bildkvalitén ;)
 
Den sista saken jag gjorde igår som jag aldrig har gjort tidigare var att äta frozen yoghurt och det mina vänner kommer jag att göra om! Jättegott verkligen och det fanns massa godsaker att toppa med!
 
Lite sömn hann vi få innan väckarklockan ringde tidigt imorse då vi båda skulle jobba! Lite trötta var vi allt och det resulterade i att Nellie lyckades glömma sin mobil här hemma. Men det gjorde inte så mycket eftersom att Nellie då var tvungen att hänga med mig hem efter jobbet igen, vilket gjorde att vi fick en väldigt mysig eftermiddag tillsammans! Vi svalkade oss i poolen, (med andra ord lekte vi som när vi var 11år gamla, men man blir väl aldrig för gammal för att leka?) åt massa frukt med glass och tittade på film. Eller ja tittade och tittade... Det dröjde inte länge förrän Nellie sov vid min sida, men jag lyckades med nöd och näppe hålla mig vaken!
 
Finns det något godare än glass och frukt en varm sommardag?
 
Så efter att sedan ha skjutsat hem Nellie, övningskört litegrann och ätit kvällsmat sitter jag nu här. Jag njuter av tanken att inte behöva jobba på tio dagar och funderar över vad som ska packas med till Spanien. Bara två dagar kvar, sen så!!!!
 
Ha en fin kväll och ta hand om er! Puss och kram <3

 
 
.
 
 

Mysigt med regn...

Okej trots att idag nog är en av de sämsta dagarna att regna på så kan jag inte låta bli att tycka det är hur mysigt som helst! Jag var ute med hunden innan och trots att vi blev väldigt blöta så var det riktigt skönt att promenera i regnet. Nu har jag precis satt mig i sängen med datorn och behöver verkligen inte ha dåligt samvete över att jag inte är ute! Det får gärna regna ett tag till, men det får gärna sluta om några timmar då det är trevligare att vara torr när man går på festival!
 
Ha en bra lördag allesammans! Puss och kram <3
 
 
Usch nu börjar det mullra för fullt här hemma och jag som hade tänkt kolla Gossip Girl....
Jaja, jag får väl hitta på något annat så länge för det kommer inte dröja länge innan mamma börja springa runt och dra ut alla kontakter!!
 

Jag fick en briljant idé....

Vet ni vad jag har gjort idag? Jo eget jordnötssmör! Igår köpte nämligen mamma ett kilo jordnötter när vi var och handlade då det var väldigt bra pris. När jag sedan på kvällen hällde upp en skål till mig själv tyckte jag inte att de var så goda, kanske därför påsen var så pass billig, men idag kom jag alltså på den briljanta idén att göra jordnötssmör av dem istället! Då behöver jag inte sitta och äta upp nästan hela påsen med de mindre goda nötterna innan vi kan köpa en annan med goda, bra va! Jag har aldrig gjorts nötsmör innan, men det var verkligen ingen konst. Det var faktiskt väldigt enkelt, det blev dessutom väldigt gott och kommer absolut att göras om!
 
När jag tänker efter köper man väldigt mycket som man faktiskt kan göra alldeles själv! T.ex jordnötssmör, musli, kryddblandningar, grillolja/marinader, såser, potatissallad, bröd och kakor. Och då har jag inte ens nämt den stora frysdisken med alla färdigrätter! Självklart är det inget fel med att köpa dessa varor, det gör vi här hemma också, men det blir ofta godare om man lagar det själv, hyfsat från grunden, tycker jag. Sen har man inte alltid den tiden eller lusten att stå i köket för den delen heller, så det är ju ändå väldigt bra med alla dessa matvaror som man kan köpa i affären!
 
Nu ska jag.... nej jag vet inte vad jag ska göra faktiskt hehe, men sådana kvällar älskar jag verkligen ibland! Någon Helsingborgsfestival blir det inte idag heller, men imorgon har jag bestämt mig för att åka dit och väder och vind ska inte få stoppa mig! Okej snöar det kanske jag stannar hemma, men det är väl inte så troligt! Man ska aldrig säga aldrig dock, men skulle det snöa lovar jag att jag ska ha på mig pyamas och morgontofflor första dagen i skolan!
 
Ha nu en fin kväll! Puss och kram <3
 
 
Den här bilden får mig att le varje gång! Gud så fina vi är haha!

Jag blev överfallen....

Hej bloggen och ni fina läsare!
 
Nu är klockan strax efter åtta och jag är ganska trött om jag ska vara ärlig. Tröttheten överföll mig utan förvarning i bilen på väg till BUP nu i eftermiddags och om jag hade gett efter tror jag lätt att jag hade somnat! Jag hade planer med några kompisar att åka till Helsingborgsfestivalen nu ikväll, men jag insåg att jag är på tok för trött för det. När jag dessutom ska vara på jobbet klockan åtta imorgon är en lugn kväll hemma i sängen ett mycket bättre plan tror jag! Helsingborgsfestivalen håller på i två dagar till så jag får väl kanske ta mig dit någon annan kväll istället!
 
Ja jag var alltså på BUP idag och allt var jättebra! När jag kom hem la jag champinjoner i två olika marinader som jag blandade ihop vilket jag tycker är något av de bästa tillbehören som finns till mat. När jag sedan någon timme senare stod och diskade efter kvällsmaten kom jag på att jag hade glömt bort mina svampar!!!! Åh vad besviken jag blev på mig själv, jag som verkligen hade sett fram emot dem! Jaja, trots att jag var sjukt mätt tog jag fram mina burkar och stod och åt lite svamp som efterrätt haha!
 
 
 
Igår när jag och Nellie hade jobbat klart trampade vi iväg till västersjön där vi badade och hade det hur mysigt som helst. Det var tur att vi hann göra det igår då dagens väder inte har varit badvänligt direkt. Inte enligt mig i alla fall!
 
 Ni ser mig till höger och tönten till vänster är Nellie haha! ;)
Okej hon är faktiskt ingen tönt även om hon ibland ser ut som en, men det gör vi väl alla då och då? ;)
Nej faktum är att hon är en av mina bästa och äldsta vänner! <3
 

 
 
 

Bara en vecka kvar!!!!


 
 
 

Fint besök på ingång....

Hejsvejs!
 
Jag och Nellie var lite smått deprimerade imorse när vi cyklade till jobbet då det var en strålande sol på himlen som var sådär perfekt blå. Jag kan med säkerhet säga att vi båda två mycket hellre hade tillbringat den här dagen på stranden! Men det känns ändå ganska så bra när man väl har fått en dag på jobbet avklarad, trots att vi står där inne och blir blekare och blekare haha!
 
De senaste dagarna har varit på ett ungefär likadana (vi fick dock besök av ambulansen igår), men ikväll får vi fin fint besök här hemma! Ända från Sundsvall kommer en familj som vi har varit väldigt goda vänner med så länge jag kan minnas! Vi träffas inte så ofta tyvärr då Sundsvall ligger en rätt så bra bit upp i vårt avlånga land, men det gör bara att det blir lite extra roligt att ses tycker jag!
 
 
Jo jag skrev ju om en viss ambulans som var här igår. Min syster trillade nämligen av sin ponny och kunde efter det inte röra på sin nacke då det gjorde väldigt ont. Mamma ringde sjukvårdupplysningen som tyckte att vi skulle ringa efter en ambulans. Det visade sig inte vara något allvarligt med hennes nacke som tur var, men vi tar det säkra före det osäkra! Linnea har nu lärt sig en läxa och kommer nog inte sitta och smsa uppe på hästryggen i första taget! Någon som tyckte att det var väldigt spännande med ambulansen och som helst hade viljat åka med var Matilda. Ett av hennes favoritprogram är 112 på liv och dödoch jag tror dessutom att hon har sagt att hon ska bli ambulanssjukvårdare en dag. Hon hade i alla fall full koll på vad som skulle göras och tillrättavisade Linnea som inte hade lika bra koll haha!
 
Nej nu har jag faktiskt annat att göra än att sitta här framför datorn. Hoppas att ni fortsatt fin kväll!
Puss och kram <3
 
 

Kvällspromenad

 
 
 
 

Banan och jordnötsmuffins

 
Ja det var muffins jag bakade igår och då jag verkligen älskar jordnötter och vi hade några bananer som började bli lite för bruna för min smak så fick det bli banan och jornötsmuffins! Men håller ni inte med om att just kombinationen banan-jordnötter är rätt svårslagen? Dessa muffinsen tror jag kommer bli perfekta att äta som mellanmål, efter träning eller bara när man är sådär småsugen på något! När jag gjorde dem hade jag ett recept som bas som jag sedan ändrade om litegrann och ja resultatet ser ni ju på bilden ovan. Om ni vill ha receptet så får ni det här och vill ni inte ha det så får ni det ändå!
 
 
Ingredienser ca 6-8st:
 
* Två mogna bananer (destå brunare, destå mer smak)
* en klick jordnötssmör (smaka dig fram)
* 1dl havregryn
* 2dl valfritt mjöl (Jag hade lite olika sorter, bl.a sojamjöl som är rikt på protein)
* 2tsk bakpulver
* 1,5dl mjölk
* 1msk flytande margarin
* 1 ägg
* lite salt
 
Toppa med jornötter om du vill.
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 225 grader (200 om du kör varmluft) och ställ fram muffinsformar på en plåt. Mosa därefter bananerna och blanda sedan i resten av ingredienserna. Klicka efter det ut smeten i formarna, dock inte ända upp till kanten då de växer i ugnen, toppa de med jornötter om du känner för det och grädda de sedan i den nedre delen av ugnen i ca 20min!
 
Svårare än så var det inte! Ha en bra dag! Puss och kram <3
 
 

En lördag i mitten av juli....

 
Idag har varit en riktigt bra dag och jag känner att jag har hunnit med hur mycket som helst! Det har varit strålande väder med inte ett endaste moln i sikte och det jublar vi väl för! Jag började dagen med att hjälpa mamma att handla innan jag begav mig av ner till Lund. Där träffade jag mina väldigt saknade vänner och vi hade några mycket trevliga timmar tillsammans! När jag var tillbaka i Ängelholm mötte jag upp Matilda och Henrik i stadsparken där vi satte oss ner, pratade och mumsade på varsin glass. Därefter promenerade jag upp till mormor och morfar, där mamma redan befann sig, och satte mig tillrätta i deras soffa ett mysigt litet tag. När jag och mamma senare kom hem ställde vi oss och lagade tacos tillsammans som vi sedan åt där ute och mitt pyssel i köket tog inte slut där då jag efter maten bestämde mig för att baka! Det blev något jag aldrig bakat förut och om ni kikar in här imorgon kanske jag har avslöjat vad! Nu när temperaturen har sjunkit en aning och då jag har hunnit smälta maten ska jag bege mig ut och svettas på en liten joggingrunda hade jag tänkt!
Ha en super bra lördagkväll allihopa!
Puss och kram <3
 
 

En liten reunionträff...

 
 
Hej på er!
 
Min dag började på tok för tidigt då vi skulle befinna oss på jobbet redan vid klockan sju imorse! Hemma ett antal timmar senare väntade jag tills klockan skulle bli sex då jag och några väldigt gamla klasskompisar, vi snackar låg- och mellanstadiet, hade bestämt oss för att träffas! Under kvällen har vi blivit färre då folk droppat av från och till, men vi har grillat, spelat kubb, pratat, skrattat, kollat gamla videofilmer, spelat med andra ord vilket måste vara ett av de roligaste spelen som finns, käkat upp en hel chipspåse på mindre än tio minuter och nu sitter jag, min syster och två andra tjejer och sjunger för fulla muggar!
 
En hel vecka med jobb är nu avklarad och imorgon är en ledig dag vilket ska bli riktigt skönt! Den ska spenderas i Lund med bästa "Lundgänget"!!! Det var alldeles för länge sedan vi sågs nu och jag gissar på att vi kommer ha vääääldigt mycket att berätta för varandra!
 
Det var allt för mig, på återseende!
Puss och kram<3
 
 

Rumpplask...

 
Ännu en dag på jobbet avklarad! Idag lyckades jag både skära mig och slå i svanskotan rätt rejält, bra jobbat där Sanna! Nu ska den här dagen i alla fall bli betydligt mycket bättre då jag ska gå och träffa en av mina fina vänner! Ha en fin kväll allihopa! Puss och kram <3
 
 

Mycket jobb framöver...

Jobb, jobb och ännu mer jobb. Ja nu jobbar jag en hel del under resten av sommarlovet vilket kanske inte känns jättekul om jag ska vara helt ärlig. Det finns väldigt mycket annat jag hellre skulle vilja göra, men samtidigt är det bra att tjäna lite pengar! Speciellt då hela resan till Spanien är något jag måste betala helt själv! Så jag jobbar nu denna veckan och nästa. Sedan åker jag till Spanien veckan efter och när jag kommer hem jobbar jag ända fram tills skolan börjar igen, alltså en och en halv vecka. Som tur är jobbar jag inte hela dagen lång och har därför sena eftermiddagar, kvällar och självklart lördagar som jag kan göra annat roligt på! 
 
Vi är redan inne i mitten på juli gott folk och om ni frågar mig så har sommarlovet gått väldigt fort hittils! Jag tror tyvärr inte att det kommer börja gå långsammare... Men om jag skulle hitta en knapp där det står "sakta ner sommarlovet" eller varför inte "gör sommarlovet längre" så har ni mitt ord på att jag kommer trycka på den!
 
Nu ska jag kolla på Gossip Girl och sedan kanske jag ger mig ut på en joggintur då jag känner at jag har lite för mycket spring i benen!
 
Ha det bra! Puss och kram <3
 
 
 

Mycket att berätta...

Hallå allesammans! Åh vad jag har mycket att berätta för er!
 
Jag kan börja med att skriva att filmen jag och Filippa såg igår var riktigt bra! Verkligen en sådan där perfekt film att se på bio om ni frågar mig. Biosalongen var näst intill fullsatt och det krävs för att den där speciella biostämningen ska infinna sig tycker jag. Vi såg filmen World War Z så om ni är biosugna tycker jag absolut att ni ska titta på den! Huvudpersonen var ingen annan än Brad Pitt, okej jag erkänner väl att det var en av anledningarna till att jag ville se den, och det är helt sjukt att han fortfarande ser så jäkla bra ut trots att han måste närma sig femtio eller något! Vi snackar utseende i perfektion och en sådan manlighet sen.... SE DEN!!
 
Sedan måste jag berätta något som gjorde mig väldigt glad idag! Jag var nämligen och kollade mina värden på BUP för någon timme sedan och jag måste säga att jag var väldigt nervös denna gången då det var mycket som stod på spel! Jag har både rört mig mer och varit på semester så jag hade ingen aning om hur vikt eller värden skulle se ut! Kroppen måste jobba mycket i den värmen vi hade på Kreta och när det är väldigt varmt kan säkert många av er hålla med om att man inte är sådär väldigt sugen på mat alla gånger. Men allt såg jättebra ut och jag och min mamma kunde pusta ut! Mamma är väl den som har varit mest orolig och jag tror att det är hon som har smittat mig lite. Hon är väldigt bra på att förutse det värsta, men hon hävdar att hon inte är pessimistik utan realistisk. Ja man kan väl tolka det som man vill, men hon vill inte ha för höga förhoppningar om saker då man i så fall kan bli väldigt besviken. Men som jag tidigigare har nämt är hon ändå en person som aldrig ger upp eller ser sig besegrad! I alla fall, vi blev båda väldigt glad och det är bara att fortsätta leva och njuta av livet som nu!
 
Jo som sagt så stod mycket på spel den här gången. Jag bokade nämligen en biljett till Spanien i fredags, ja jag kommer hem från en resa och bokar genast nästa haha, men mamma hade inte låtit mig åka iväg om mina värden var dåliga efter Kreta. Men med bra värden finns det inte längre något som kan hålla mig hemma så om bara 16 dagar, den 31:e juli, far jag iväg mot sol och bad ännu en gång! Den här gången är det dock Felicia jag måste stå ut med, men det ska nog gå bra tror jag! ;) Nej men gud vad jag längtar!! Vi kommer ha det underbart där nere, det är jag helt hundra procent säker på!
 
Nej nu ska jag gå och äga ut min syster på Lips (singstar) innan vi ska äta god mat och ha en mysig hemmakväll med födelsedagsbarnet! Puss och kram <3
 
Här kommer några bilder som Matilda tog på mig i bussen från Elafonissi.
Man måste ju ställa upp för sin lillasyster när hon har tråkigt eller hur? ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                         

Grattis mamma!!

Jag vill gratta min underbara mamma som fyller år just idag! Hon är en riktig kämpe som har fått möta många motgångar i sitt liv, men hon ger aldrig upp och det gör henne till en av de starkaste personerna jag känner!
Tusen kramar till dig mig min älskade mamma och grattis på din födelsedag!
 
 

Ännu ett recept...

Då det har trillat in en och annan önskning av receptet på mitt mellanmål jag gjorde igår så tänkte jag att jag ska lägga upp det också! Detta var ett recept som jag hittade på en annan blogg!
 
 
 
Ingredienser kakan:

* 1 ägg
* 1/2-1 mosad banan (Smaka av hur mycket du vill ha, för en sötare smak kan du ha i honung!)
* 3/4 dl rivna morötter (Jag tror jag hade något mer, det är nog inte så exakt)
* 1-2tsk kanel
* 1 krm torkad ingefära (Jag tog knappt ett helt mått då det är rätt starkt, men det är en smaksak!)
* 1 krm vaniljpulver/vaniljsocker
* 1 krm bakpulver
 
(Om man vill ha en mer grötig variant tror jag inte lite havregryn i hade varit fel! Kanske att man måste ha i lite vatten/mjölk då också dock)
 
Ingredienser toppingen:
 
* Kvarg/turkisk yoghurt (Jag hade inte det hemma så det fick bli fil för min del)
* Mosad banan (Ta hur mycket du vill ha)
* Vaniljpulver/vaniljsocker
* Eventuellt någon annan topping som nötter, rivna morötter, honung etc.
 
Gör såhär:

1. Rör ihop allt till kakan i en djup microsäker skål. Smaka av, man kan vilja ha lite olika mycket av kryddorna och sötningen (bananen).

2. Sätt in på högsta effekt i micron i ca 2-3 min, eller tills kakan stelnat helt.

3. Rör ihop en klick kvarg/turkisk yoghurt med mosad banan och vaniljpulver.

4. Ta ut kakan och lägg upp på ett fat. Bre över kvarg/yoghurtröran och toppa med vad du vill ha!

 

Sådär, nu kan ni också göra er ett smarrigt mellanmål! Nu ska jag ta och göra mig lite mat och efter det tar jag bussen till fina Filippa då vi ska se på bio ikväll! Mysigt värre!

Ha det så bra! Puss och kram <3

 

 

 

Receptet som lovat....

Här kommer receptet på min super duper mega otroligt goda thaigryta som utlovat! Men exakta mått har jag tyvärr inte då jag inte hade något recept att följa och istället gick på smak och känsla när jag stod där i köket. Du får utgå lite från hur du själv vill ha det! Smaka dig fram och var inte rädd för att experimentera! 
 
Ingredienser:

* Kyckling
* Olja
* Kokos mjölk
* Jordnötssmör
* Röd currypasta
* Salt&Peppar
* Grönsaksbuljongstärning
* Lök
* Vitlök
* Morötter
* Röd paprika
* Champinjoner
(Broccoli, blomkål, bambuskott och sockerärtor kan jag tänka mig är väldigt gott att ha i det med)
 
Gör såhär:
 
Börja med att hacka, strimla eller dela alla grönsaker och kycklingen. I sådana här grytor gillar jag när det inte är för "finfördelat" alltså hackade jag inget utan strimlar och delar, men det är en smaksak! Därefter fräser du alla grönsaker i olja och river där i vitlöken. När det har fått fräsa i några minuter lägger du över det i en större gryta. Sedan är det kycklingens tur. När den fått lite färg saltar och pepprar du den innan den också får åka ner i grytan. Den behöver inte vara genomstekt för den får koka till sig i grytan sen! Innan du sedan häller i kokosmjölken ska du smula sönder buljongtärningen som också hamnar med resten av allt det goda! Därefter heller du alltså på kokosmjölken och tar i jornötssmör och röd currypasta efter smak. Hur mycket bestämmer du själv men ett tips är att ta lite mer när du tycker det är lagom för det smakar alltid mer i grytan än på tallriken tycker jag! Jag använde mig av en burk kokosmjölk men det får man anpassa efter hur många portioner man vill ha och hur mycket av de andra ingredienserna man har i. Sedan får allt koka ihop i några minuter och så har du sedan en väldigt smarrig middag att bjuda familjen på! Vad du vill ha till bestämmer du själv!
 
Bonne appetit!
 
 
 

En smaksensation...

 
Ikväll var det jag som stod vid spisen och lagade kvällsmat och resultatet blev över förväntan, en helt fantastiskt god thaigryta! Jag slickade grytan ren och den fick helt klart högsta betyg av mina smaklökar haha! Eftersom att den var så himmelskt god skulle det vara en synd om jag inte delade med mig av receptet så jag lovar er att det kommer imorgon!
 
Imorgon är det förresten söndag för er som inte har koll på dagarna längre. Visst blir man dagvild när man har sommarlov! Men söndag betyder för mig jobb så det blir till att ta en lugn kväll och ställa klockan imorgonbitti!
 
Ha nu en super bra lördagkväll! Puss och kram <3
 
 

Rastlös....

Nej fy vad jag är rastlös idag! Solen den skiner men jag har verkligen ingen lust att gå ut och sola då jag har gjort det varje dag de senaste två veckorna! Innan gjorde jag mig i alla fall ett väldigt smarrigt mellanmål vilket påminde om en morotskaka och efter att ha sett ett avsnitt av Gossip Girl ska jag nu ge mig ut på en liten joggingtur!
 
 

Borta bra men hemma bäst...

 
 
Ja man brukar säga borta bra men hemma bäst och jag kan inte göra annat än att hålla med! Självklart är det underbart att åka iväg på semster, men när man kommer hem inser man att inget är så bra som just hemma! det var med ett leende på läpparna som jag kröp ner i min egna säng igårkväll och jag behöver väl inte skriva att jag sov väldigt gott! 
 
Vi har haft en bra semester! Visst har vi haft våra "små-tjafs", men bor man inpå varandra som vi gjort de senaste två veckorna är de nästan omöjliga att undvika skulle jag vilja säga. Men man får titta tillbaka och minnas alla de glada och roliga stunderna!
 
Idag blir det till att tvätta, tvätta och åter tvätta och så måste jag ta och fortsätta packa upp min resväska som jag inte orkade göra igår. Men först ska jag ut och ta en promenad med en hund som blev helt galen av glädje igår när vi kom och hämtade honom!
 
Ha en fin lördag allesammans! Puss och kram <3
 
 
 
 

Sista kvällen...

 
Sista kvällen, lite tråkigt men samtidigt rätt skönt! Jag och Linnea har precis tagit en mysig kvällspromenad och jag tvivlar på att man i Sverige går i shorts och linne halv tio på kvällen och svettas som man gör här!
 
Idag har vi bara badat och solat och tro det eller ej men jag har börjat bli rätt trött på att just sola! De senaste två kvällarna har jag och mina systrar fått gått ut och ätit själva då vår stackars mamma har råkat ut för en matförgiftning. Vi får verkligen hoppas att hon mår bättre imorgon för att flyga med feber och en mage som gör att man behöver springa på toaletten var och varannan minut är inte roligt!
 
Nu ska jag snart krypa i säng för jag tänker ställa klockan imorgon så att jag hinner bada lite innan bussen tar oss till flygplatsen! 
Puss och kram<3

Lite hemlängtan...

Nu börjar vi gå varandra riktigt på nerverna och vi börjar få hemlängtan så smått! Men det är inte många dagar kvar nu då vi åker hem på fredag. 
 
Nu sitter vi i skuggan och väntar på våran lunch! Jag har varit nere vid standen på förmiddagen och tänker spendera eftermiddagen uppe vid poolen med en bra bok! 
 
Igårkväll åkte vi in till Chania en andra gång där vi åt god mat i hamnen och shoppade! 
 
Ha det bra! Puss och kram <3
 
 
 
 

Uppe i bergen...

 
 
Godmorgon! Som jag berättade igår så var vi på den vackra stranden och för att ta oss dit var vi tvungna att åka buss över bergen! Ni vet Mussepigg och hans vänners husvagnssemester som alltid visas på julafton? Så var det på ett ungefär! Riktigt smala vägar på väldigt hög höjd med stup bara en meter åt sidan! Vi var sådär 600 meter över havet som högst tror jag och utsikten var helt fantastisk! 
 
Nej nu är det hög tid att ta dagens första dop! Ha en fin dag! Puss och kram <3

Elafonissi

 
 
 
 
 
 
Ja idag åkte vi till Elafonisi och en av världens vackraste stränder! Vattnet var verkligen helt underbart! Lika klart som kristall och sådär ljust turkost. Där badade, solade och tog en massa bilder i fyra timmar innan bussen tog oss hem igen. Bussresan var inte dålig den heller, men den får jag berätta mer om imorgon för nu är det grekiskafton som gäller här på hotellet ännu en gång! Vi tyckte den var då bra sist så vi ville vara med en gång till haha!
 
Ha det nu så bra och var rädda om er! Puss och kram <3

En massa spelande...

 
 
Hej! Nu är vi hemma efter lite minigolf! Inget jag är speciellt duktig på egentligen, men ganska så kul är det ändå!
 
Innan vi klädde på oss lite finare kläder och begav oss ut så tog vi och spelade lite monopol. Då det gick väldigt bra för mig var det hur roligt som helst hehe! På bilden nedan är sex slott mina och dessutom hade jag några andra tomter med hus. Till de andras irritation och min glädje lyckades jag dessutom hela tiden klara mig från att hamna på deras tomter haha! Men vad är det man brukar säga, tur i spel och otur i kärlek? Nej vi får hoppas att det inte stämmer tycker jag!
 
 
Nu blir det snart till att hoppa i säng då bussen går halv nio imorgon! Sov så gott!
 

Nytt favoritställe...

 
 
 
 
Hej på er! Jag har hittat mig ett nytt favoritställe i poolen. Perfekt att ligga där då det svalkar riktigt skönt! 
 
Vi har det bra fast vi smågnabbas med varandra lite då och då. Matilda är värst med sitt åttaårstrots. Ena minuten är hon pigg och glad för att nästan vara för jävlig rent ut sagt, men vi älskar henne ändå!
 
Idag har vi som igår mest legat vid poolen och ikväll ska vi ta en runda på minigolfbanan! Imorgon ska vi ut på utflykt och det ser jag verkligen fram då många har sagt att just den utflykten är en underbar sådan! 
 
Nej nu ska jag och lägga mig på mitt nya favorit ställe! Ha det riktigt bra nu! Puss och kram <3

Hoppsan....

Såg att jag hade råkat lägga upp ett bildkollage från Chania två gånger vilket inte var meningen. Tanken var att kollaget nedan skulle vara på ett av ställena, men ni får det nu istället. Bättre sent än aldrig eller hur? 
 
 
 

Nya blekfisar på intåg...

 
Fredag idag och vi har snart (om några timmar) varit här i en vecka. Lite färg har man faktiskt börjat få. Står man bredvid mamma känner man sig väldigt brun och fin, men ställer man sig bredvid någon annan här på hotellet känner man sig rätt blek igen. Fast idag kommer det en hel hög med nya bleka turister haha!!! Trots att vi nu har varit här en vecka är det 50 i solskydd som gäller för mig på de flesta ställen då solen står mitt på himmeln. Det lär jag väl säkerligen få ha kommande vecka också med min känsliga hud
 
Idag och igår har vi mest badat och solat. Det känns som att det blir varmare för var dag, Matilda har fått brännblåsor under fötterna på grund av den varma sanden och idag var det strax över 30 grader i skuggan, men vi ska inte klaga! Det var ju sol, värme och bad vi åkte hit för. 
 
Nu ska jag gå upp och duscha och spela spel med de andra innan vi ska hitta någon ny restaurang där vi kan mätta våra magar! 
Hoppas ni alla har det bra! Puss och kram <3

Mer från Chania...

 
 
 

Chania

 
 
 
Klockan är strax över halv elva, det är 25 grader varmt och vi har nyss kommit hem från ett mysigt besök i staden Chania! Der var så vackert nere vid hamnen och jag hittade mig en fin solhatt. Lite fler bilder kommer imorgon men nu är jag trött! Sov så gott allesammans!

Lite bilder...

Här kommer lite bilder från gårdagen då vi först besökte Knossos, sedan Kretas "huvudstad" och till sist fick se en otroligt fin solnedgång! 
Hoppas ni mår bra! Puss och kram <3
 
 
 
 
 
 
 
 

Sol, bad och en röd rumpa...

 
Nu sitter jag ute på balkongen och lyssnar på grekisk livemusik! Vi har nämligen grekiskafton här på hotellet ikväll. Det bästa på hela kvällen var helt klart den grekiska buffén! Behöver jag säga att jag är proppmätt? Jag rullade därifrån haha, men gott var det! Moussakan var helt fantastisk! Den fick mig att börja fundera på vad mat-tanterna i skolan håller på med egentligen.
 
Idag har det varit ännu mer sol och bad och jag har lyckats bränna mig rejält på rumpan så den är röd och fin för tillfället. Hm..det blir att använda 50 i solskyddsfaktor ett litet tag till för min del! Jag och Linnéa var även ute en sväng i ångestparken som reseledarna så fint kallar den imorse. Ja, innan vi gick ner till stranden tog vi oss en svettig joggingtur!
 
Imorgon blir det ingen joggingtur men tidigt ändå för vi ska på utflykt och åka till ruinerna av det gamla Knossospalatset! Puss och kram på er! 
 
 
 
 

SannaCeciliaNyberg.blogg.se

En blogg om allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0